• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Sağ olun güzel dostlar..
Allah c.c razı olsun,olur böyle vak'alar,acıyı severim :))
Kahvekolikim,patates çorbamız şöyle:

3-4 adet patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak (adedi arzunuza bağlı)

Öncelikle sıvıyağda küp küp doğradığımız soğan ve patatesleri soteliyoruz.Bu esnada sarımsak rendeliyoruz (muhteşem kokuyor:)
Hep birliktle güle oynaya dönüyor,pişiyorlar..
Piştikten sonra sıcak su (tercihen et suyu) ilave ediyoruz.Kaynatıyoruz.
(Bu raddede baharat ve tuzları unutmayın)

Terbiyesi için:
3 kaşık Un
4 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı

Hepsini hafifçe karıştırıyoruz önce azıcık soğuk su ardından sıcak su katıyoruz
(bir-iki çay kaşığı)
Bu işlem pütürleşmesini önlemek içindir.

Çorbamızı ocaktan almadan evvel,terbiyesini katıp,altını kapatıyoruz.
Kıtır ekmeklerle servis yapıyoruz..

Afiyet olsun :)

haklısın canım zorlukla elde ettik rabbim kavuşmakda nasip etsin kısmet olursa ekimde sezeryan olursa 1 yada 5 i normal dogum olursa 16 sı ekimin gelicek inşş rabbim isteyen herkese nasip etsin inşş canım sanada kolay gelsin kib canım
ben kaçıyorum görüşürüz inşşş

allahim kurtarsin,bebegini kucagini almayi nasip etsin
kolay gelsin canim hayirli ramazanlar sanada

patates corbasina bizde bayiliyoruz
ben azicik icine sehriye atarim oyle cok seviyoruz
bugun corbam olmasaydi benimde aklimda patates corbasi vardi

ayyy çok geçmiş olsun Libyanam...üzüldüm... rabbim ölümden sonra yakmasın inşallah... bu kadarla kalalım...

Gökçe Rana canım hayırlısıyla sağsalim kucağına al inşallah canım meleğini...

selam kızlar...
sabah 10:00 dan bu yana yaprak sarıyoruz... hayırlısıyla bitirdik... çocukla yemek yapmak ne kadar zor.. şimdi bamya çorbamı koyacağım.. sonra hayırlısıyla su böreğimi ve yaş pastamı yaptım mı tamam...
kendime de yayla çorbası yapacağım... ben ne sarma, ne bamya, ne de börek seviyorum malesef... :1no2:

libyanam.. sabah reçel sormuştum canım.. çilek reçeli için ben çileklerin üzerine şekeri döktükten sonra buzdolabına koydum... sabah 6 da koydum ama hala sulanmadı.. yanlış mı yaptım acaba... çıkarsam mı dolaptan... ne zaman kaynatayım ben onu... tarifi deftere yazmışım altına Libyana yazmışım ama nerde anlatttın da yazdım hiç hatırlamıyorum canım yaa... bi el atıversen boşa gitmese çilekciklerim...

Ahhh tatlım el atalım tabi ki ama ben hatırlayamıyorum hiç çilek reçeli tarifi verdiğimi karıştırdık herhalde..
Çilek Reçelini ben şöyle yapıyorum..
-1 kilo çilek
-1/2 kilo şeker
-Limon suyu (1 yemek kaşığı)

Çileklerin yıkayıp,saplarını ayırdıktan sonra, 4 te 1 ine bir - iki kaşık şeker koyup robotta çekin.
Kalan çileklerle birleştirip,şekeri de ilave ederek tencerede pişirin.Şekeler iyice erisin.
Kaynadıkça kefler - köpükler oluşacak onları kaşıkla alalım.Aksi halde parlak olmaz mat olur.
1 saat kadar pişiriyoruz,kıvamına gelince limon suyunu katıp,azıcık karıştırıp,altını kapatıyoruz.
Son olarak kavanozlara pay edip,soğuyunca kapaklarını kapatıyoruz
Daha sonra afiyetle tüketmek üzere dubdolabına kaldırıyoruz..

Çileklere ne kadar şeker attın gülüm?
Kolay gelsin inşaAllah içine siner,güzel olur..
Mmm ekmeğe sürüp yiceksin ay ay

ay allahim miyaya kiz bu seni gececk ha masallah bi yasta kilimali corbami yapiyokaydirigubbakcemile3 rekorlara girmesin miya sakin

ben ona kiyamam yaparim hemencik ona kilimali corba oda yer bizde yeriz afiyetlecokacimcoook
cicmcimem pek fena canim durmaz yerinde hic afroditim benim:emir_bebek:

amin canim allahim hepimizi beterinden korusun:Saruboceq
:

kaydirigubbakcemile3
Hakikaten öyle galiba teyzesi.
Bu yaş dönemindeki bıdıklar mutfak işlerine bayılıyor.
Bir nevi terapi aslında onlar için de,el becerileri ve motor gelişimleri için süper bir fırsat..
-anne ile arasında ki bağı kuvvetlendirmek için de tabi-

Kilimali çooobaa yicez bugün olumunekankayizsmile

Sağ olun güzel dostlar..
Allah c.c razı olsun,olur böyle vak'alar,acıyı severim :))
Kahvekolikim,patates çorbamız şöyle:

3-4 adet patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak (adedi arzunuza bağlı)

Öncelikle sıvıyağda küp küp doğradığımız soğan ve patatesleri soteliyoruz.Bu esnada sarımsak rendeliyoruz (muhteşem kokuyor:)
Hep birliktle güle oynaya dönüyor,pişiyorlar..
Piştikten sonra sıcak su (tercihen et suyu) ilave ediyoruz.Kaynatıyoruz.
(Bu raddede baharat ve tuzları unutmayın)

Terbiyesi için:
3 kaşık Un
4 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı

Hepsini hafifçe karıştırıyoruz önce azıcık soğuk su ardından sıcak su katıyoruz
(bir-iki çay kaşığı)
Bu işlem pütürleşmesini önlemek içindir.

Çorbamızı ocaktan almadan evvel,terbiyesini katıp,altını kapatıyoruz.
Kıtır ekmeklerle servis yapıyoruz..

Afiyet olsun :)

benim yaptığım böyle değildi. patatesi rendelerim. bunu deneyeyim bi de. ellerine sağlık, teşekkür ederim opuyorumnanaktan

bende kucukken cok severdim yemek pasta borek yapmayi
heleki unlu yapilan birseyler ,kim bisey yapsa hemen basina otururdum ,bana az bi hamur parcasi verirlerdi bende kendi kendime yapardim
turkiyede kisa hazirlik manti ,makarna,eriske kesilirya hele onu yapan nerden kadin gorsem illaki gider biseyler yapardim
bu kiz cocuklarin genelinde var galiba

ha bide koca topuklu ayakkabilara pek bi hevesliydim ,buyusemde giysem diyekaydirigubbakcemile3

Rica ederiz kahvekolikim,fıstıkım ..
MaiBeyaz,aman Allah c.c razı olsun o ne güzel dua,amin amin amin kardeşim

Sempi küçüklük dedin canımı yedin kardeşim :)
Anneannemde kalmaya bayılırdım ben küçükken,çok arkadaşım vardı orada,haftasonları bebeklerimizin doğum günün yapar,kim var kim yok toplardıık bahçelere:1:
Ama nedense ben hiç gitmezdim,hep bize gelsinler,bizde toplaşalım isterdimkaydirigubbakcemile3 Misafire bayılırım..
Anneannem mantı yapardı,muhacir mantısı şööyleee en patateslisinden,bir de bir çiğ börek yapar parmak yedirtir o derece.. (ne var bu eski topraklarda,kurban olduğum pamuk ellerinden,koca yüreklerinden midir nedir subhanallah)
Hamurlardan fare gibin tırtıklar dururdum,dedemle şekiller yapar hikaye uydururduk bir de :_)
Kuzinede pişirirdi tontişim aaa en güzel senin ki olmuş kızım derdi,sen de çocuksun nasıl seviniyorsun,havalara uçuyorsun canım benim ya,bak hala unutmuyorum çocuklukta ne yaşadıysan aklınıza kazanıyor,yüreğini okşuyor..O yüzden tavır hal ve hareketlerimize hatta sözlerimize o kadar dikkat etmeliyiz ki model alıyorlar anında kaydediyorlar..

Topuklu ayakkabı olayını hiç sormakaydirigubbakcemile3
Anneminkielri geçtim anneanneminkilere de et attım..35 numara kuççucuktu pabuçları.Ama masal gibilerdi,pek kokoşmuş zamanındakaydirigubbakcemile3
Şimdi giymeye çalışsam herhalde bir parmağım zor sığargamyoncuiremsu

Son düzenleme:
Ahhh tatlım el atalım tabi ki ama ben hatırlayamıyorum hiç çilek reçeli tarifi verdiğimi karıştırdık herhalde..
Çilek Reçelini ben şöyle yapıyorum..
-1 kilo çilek
-1/2 kilo şeker
-Limon suyu (1 yemek kaşığı)

Çileklerin yıkayıp,saplarını ayırdıktan sonra, 4 te 1 ine bir - iki kaşık şeker koyup robotta çekin.
Kalan çileklerle birleştirip,şekeri de ilave ederek tencerede pişirin.Şekeler iyice erisin.
Kaynadıkça kefler - köpükler oluşacak onları kaşıkla alalım.Aksi halde parlak olmaz mat olur.
1 saat kadar pişiriyoruz,kıvamına gelince limon suyunu katıp,azıcık karıştırıp,altını kapatıyoruz.
Son olarak kavanozlara pay edip,soğuyunca kapaklarını kapatıyoruz
Daha sonra afiyetle tüketmek üzere dubdolabına kaldırıyoruz..

Çileklere ne kadar şeker attın gülüm?
Kolay gelsin inşaAllah içine siner,güzel olur..
Mmm ekmeğe sürüp yiceksin ay ay

AAA başkasıyla mı karıştırdım acaba... önceden almışım altına libyana yazmışım defterin...hatta incir reçeli de yazmışım altına libyana yazmışım... kaydirigubbakcemile3
ama tarifte çileklerin üzerine şeker kat diyo... 1 kilo çileğe 1,5 kilo şeker...
sonra onu 1 gece beklet diyo.. sulansın diyo...hatta tereyağı falan da var tarifte...
ben de dolaba koydum 2 kilo çileğe 3 kilo şeker kattım... yanlış mı yaptım acaba...:gitme:

Ahh!
İncir reçeli dedin öyle hatırladım,bingo cancağzım:)
Tamam , hayır yanlış yapmadın geçen sene bu tarifle denemiştim ben de,sizle de paylaşmıştım..Daha sonra -son verdiğim tarif ile yaptım ve o da süper oldu,demek o yüzden aklımdan çıkmış..
Zaten klasik reçetesi o,çileği şekerle buluşturup bir süre en az 4-5 saat bekletiyoruz.(bir gece beklemesi,en güzeli) (1 kiloya 1.5 kilo)
Yağı da ekleyip kaynatıyoruz,köpüklerini topluyoruz . 40-45 dakika yeterlidir.
Son aşamada limon suyunu ekliyor bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz..

:)
Bulmuşsun sen de tamamdır...
İncir demesen uçmuş gitmiş aklımdan - oruçella halleri - / 2

tamam canım çok sağol.. Allah razı olsun... oruç oruç yoruyorum seni iki gündür...
Hakkını helal et canım... çok emeğin var KK da ve benim üzerimde...

diğer tarifini de yazdım canım... onu da denerim çilek vakti geçmeden... oğlanla babası çok seviyo... hep kayınvalidem yapardı bu sene kendim yapayım dedim.. inşallah alnımın akıyla sayende başarırım..

Sempi küçüklük dedin canımı yedin kardeşim :)
Anneannemde kalmaya bayılırdım ben küçükken,çok arkadaşım vardı orada,haftasonları bebeklerimizin doğum günün yapar,kim var kim yok toplardıık bahçelere:1:
Ama nedense ben hiç gitmezdim,hep bize gelsinler,bizde toplaşalım isterdimkaydirigubbakcemile3 Misafire bayılırım..
Anneannem mantı yapardı,muhacir mantısı şööyleee en patateslisinden,bir de bir çiğ börek yapar parmak yedirtir o derece.. (ne var bu eski topraklarda,kurban olduğum pamuk ellerinden,koca yüreklerinden midir nedir subhanallah)
Hamurlardan fare gibin tırtıklar dururdum,dedemle şekiller yapar hikaye uydururduk bir de :_)
Kuzinede pişirirdi tontişim aaa en güzel senin ki olmuş kızım derdi,sen de çocuksun nasıl seviniyorsun,havalara uçuyorsun canım benim ya,bak hala unutmuyorum çocuklukta ne yaşadıysan aklınıza kazanıyor,yüreğini okşuyor..O yüzden tavır hal ve hareketlerimize hatta sözlerimize o kadar dikkat etmeliyiz ki model alıyorlar anında kaydediyorlar..

Topuklu ayakkabı olayını hiç sormakaydirigubbakcemile3
Anneminkielri geçtim anneanneminkilere de et attım..35 numara kuççucuktu pabuçları.Ama masal gibilerdi,pek kokoşmuş zamanındakaydirigubbakcemile3
Şimdi giymeye çalışsam herhalde bir parmağım zor sığargamyoncuiremsu

kucukluge indikmi sayfalar dolar tasar valla neler gecidik neler ,oyle anlatcak guzel seyler varki aklimizda kalan hic unutmucagimiz ,annelerimizin bize yaptirdiklari hersey yani
yani bebislerimizi cok guzel yetistirmemiz gerek ,bizim nasil boyle guzel seyler aklimizda kaliyosa onlarin aklinda guzelden haric kotu seylerde kalabilir

annemin gelinlik terlikleri vardi allahim ne guzel biseydi oyle, simdi oyle hic bulamam heraldekaydirigubbakcemile3

mercimekli ve nohutlu kesme çorbası,
tavuk dolması,
sarımsaklı yoğurtlu patates püresi,
börülce ekşilemesi ,
marul salatası
hazır muzlu puding :)
en son bunlara karar verdim ve bir kısmı yapıldı sayılır :)

Helali hoş olsun cici kardeşim,siz de helal edin,ol ki sürç-ü lisan eder / etmiş isek.
Beşeriz şaşarız nihayetinde.
Rabbim c.c bu hayır ve hasenat dolu,gül kokulu günlerde gönülde gönüle sonsuz muhabbetler nasip eylesin.Bütün kötü huylarımızdan,nefsimizin ağırlığından,vesveselerden korusun,galetten uyandırıp,kalbimize sürur versin inşaAllah.

Ooo Basi Yazmalim pide de mi var ama ama ama sahura kadar sizdeyiz o zaman yandınız eyvah eyvah :))

Sempi,gelinlik terlikler mi ..
Bayılıyorum nostaljik giysi/akseuarlara..
ve ben şuna inanıyorum,her insanın kendine has bir kokusu/dokusu var.
Eşyanın dahi üzerine siniyor o güzellikler..Sahibini/sahibesini hatırlatıyor..

Back
X