Sağlıklı yaşam günlüğüm

Günün menüsü ve programım şu şekilde olacak.
27/02/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle:
Mercimek çorbası,3 kaşık kısır, yoğurt, bol salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
portakal,muz
Akşam:
detox suyu
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates (tüm vücut)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
C vit, koenzim q10, probolis 0,50ml

İş hayatının yine acımasızlığı göz önündeydi. O kadar emeklerine karşılık ;sırf yıl sonu rakamını tutturmak için işten çıkarmalar başladı ve benden de sayı istendi. SAYI!! Çalışan ,emek veren bir insana verilen isim budur iş hayatında. Güzel başlamaya niyet ettiğim bir hafta böyle başladı. Neye ve kime direnebilirsin ki? Sanırım bu yılın sonlarında artık yeni şeyler söyleme vakti geldi demiştim. Bulunduğum yerdeki gidişat, bu elimdeki gücün yetersizliği ve üstüne üstlük üstüme binen yük fazla olmaya başladı. Dahası çevreme baktığımda,kıdemleri,ünvanları benden kat be kat yüksek olduğu halde korkutulmuş bir yönetim takımı görmem de cabası. Ne için savaşıyorum,kim için savaşıyorum?! Kendime başka bir hikaye yazma vakti geldi..

Dün belki de çok sinirlendiğim ve üzüldüğüm için kafamı başka şeylerle meşgul etmek adına ev temizledim,çamaşırlarımı yıkadım,börek yaptım,cilt bakımı yaptım,detox suyumu hazırlayıp içtim.
Normalde yaptığım gibi kendimi sigara ve kahveye vermedim.Belki bu durumda kendi durumumu düşünmem bencilce ama bana hiçbir şekilde yetki vermeyip,kurumsal dille tehdit ederek, üstüne üstlük yalnız bırakılarak kimi ve neyi koruyabilirim diye düşündüm.Bunlar kendimi rahatlatma çabaları biliyorum ama maalesef doğru da. Dün biraz daha sakince düşününce içlerinde nispeten iyi durumda olanları biliyorum.İşsiz kalmaları elbette korkunç ama maalesef yapacak birşey yok.Sadece artık buradan kurtulmak istediğimi biliyorum.Ve hayatımı %100 işe odaklamadan yaşamak

Bugün üzülerek de olsa 2 personelimin işine son verdim...Sakin sessiz bir gece geçirmek istiyorum..Her şeyi kapatıp kendimi dinlemek. Meditasyon yapmak,dua etmek,belki yürüyüş...

05/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,tek şekerli limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle:
salat,yoğurt,kepek ekmeği
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
portakal,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
C vit, koenzim q10, Ave D vitaminleri, probolis 0,50ml
Yapılacak işler:
Ürün bilgileri hakkında okumalarını yap,gerekli dökümanları envantere koy
Yerler silinecek,mutfak temizlenecek,
Cilt bakımı yapılacak.
Akşam meditasyona devam edilecek
Dualarım:
Günlük okumaları yaptım
41 gün duasına başladım.
7 kere fatih,ihlas,felak,nas ve 1 kere ayetel kürsi
Şahmeran duasına başladım (7 gün boyunca günde 7 kere)
Bugün okunacak esmalar: El-Metin (Ya Metîn celle celâlühû ) 500 kere,El-Fettah 489 kere

Sabah meditasyon aplikasyonumdan gelen mesaj: "Bugüne kadar verdiğin mücadeleler için kendinle gurur duy.Zamanında onlarla kalabilmeyi başardın ve bak ,devam ediyorsun." Son birkaç gündür devam eden sinir bozuklukları, son iki aydır devam eden bıkkınlık duygusunun en iyi ilacı oldu diyebilirim. Mücadeleye devam eden herkes için geçerli bu.

06/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,1 salatalık,tek şekerli limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle:
yok
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
portakal,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk)-hamam sauna
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
bugün ara verilecek
Yapılacak işler:
Kitap okuma
Yerler silinecek,mutfak temizlenecek,
Cilt bakımı yapılacak (sauna sonrası)
Dualarım:
Günlük okumaları yaptım
41 gün duasına başladım.
Şahmeran duasına bugün başlanacak (7 gün boyunca günde 7 kere)
Bugün okunacak esmalar: El-Metin (Ya Metîn celle celâlühû ) 500 kere,El-Fettah 489 kere

09/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,1 salatalık,tek şekerli limonlu çay,1 simit
Öğle:
mercimek çorba,az makarna,yoğurt,salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
portakal,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk)-ev temizliği
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı
Yapılacak işler:
İkinci dil için çalışmaya başla
Yürüyüş
Ev temizliği
Banyo sonrası cilt bakımı
30 dk kitap okuma
Dualarım:
Günlük okumaları yaptım
41 gün duasına başladım (Cts,pazar ara verdim:/ Sanırım yapmamam gerekliydi.Tekrar mı başlamak lazım acaba?)
Şahmeran duasına bugün başlanacak (hala başlayamadım:/)

Kendime hatırlatma olarak hoş bir spor serisi hazırladım...Sanırım şu an 57-58 arasındayım ve bu ay 3-4 kg arası birşey vermek istiyorum. Kendimi biraz zorlarsam olur diye düşünüyorum çünkü artık vitaminlerimi de aldığım için metabolizmam biraz daha hızlanmıştır diye tahmin ediyorum..

Seri 1:
3 dk esneme
2 dk ip atlama
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
50 jump squat
40 mountain climbers
30 bicycle crunch
20 jump squat
10 burpee
-----
30 - her iki bacak arkaya tekme (+15 pulse)
30- her iki bacak eşek tekme (+15 pulse)
30- her iki bacak yana açma (+15 pulse)
30 - her iki bacak dizden kırarak yana açma
Esneme
Toplam 30 -45 dk

Seri 2:
2 dk esneme
1 dk ip atlama
1 dk plank
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
15 örümcek adam tırmanışı (şınavı)
30 Yan (side) lunge
20 plie squat
15 dizlerden kırarak şınav çekme
20 köprü kurma
20 köprüde bacaklar yana açma (lastikle)
20 sırt üstü yatarak tek bacak yukarı aşağı (her iki bacak) (lastikle)
20 sırt üstü yatarak bacakları yukarı aşağı
1 dk yarım crunch ta eller yukarı aşağı (5 kere nefes al 5 kere nefes ver)
20 yüz üstü- ters mekik (superwoman)
20 Russian twist ( yarım crunch ,ayaklar table top pozisyonunda yanlara dönmek)
15- Bacaklar yukarıda yanlara açma (pergel)
20- Ayakta lastik çekerek üst kol çalıştırma 90 derece
20- Ayakta lastik çekerek üst kol çalıştırma yanlara açma
Bu rutini 2 kere tekrarlama çalışacağım
2 dk esneme (sırt üstü kelebek esneme-çocuk duruşu-kobra esnemesi-her iki bacak yanlara açarak esneme)

Seri 3:

1 dk plank
20 jump squat
20 bicycle crunch
15 örümcek adam tırmanışı (şınavı)
30 Yan (side) lunge
20 plie squat
15 dizlerden kırarak şınav çekme
20 köprü kurma
20 sırt üstü yatarak tek bacak yukarı aşağı (her iki bacak)
15- Bacaklar yukarıda yanlara açma (pergel)
2 dk esneme (sırt üstü kelebek esneme-çocuk duruşu-kobra esnemesi-her iki bacak yanlara açarak esneme)

Seri 4:
+10000 adım
-----
3 dk esneme
1dk plank
15 örümcek adam tırmanışı
20 squat
20 plie squat
20 side lunge
20 dizlerden kırarak şınav çekme
------
30 bicycle crunch
30 Russian twist
20 köprü kurma
20 sırt üstü yatarak tek bacak yukarı aşağı (her iki bacak)
30- table top pozisyonunda ayak uçları yere dokunma (bisiklet hareketi)
-----
20-her iki bacak yan yatış pozisyonunda alttaki bacağı kaldırma (+15 pulse)
30- sırt üstü bacaklar yukarıda yana açma

Bugün sahada dolaşırken aklıma şu geldi. Gerçekten hala burada olmak istiyor musun? Yoksa değişimden mi korkuyorsun? Buraya alıştın,ortamına alıştın,kişileri tanıyorsun ama mutsuzsun; sürekli çıkarılma riskin var ve sen ne kadar başarılı olsan da ne kadar iyi işler yapsan da sırf bulunduğun departman yüzünden önemi olmayacak. Seni "lütfen" seven bir sevgiliden aşk beklemek gibi bu.Belki bir gün beni görür;o da beni sever umuduyla kendi hayatına atılamamak. Her zaman ne diyordun? Kendime döneceğim.Önceliğim "ben" olacak;kendimi seçiyorum!
İster iş olsun ister sosyal hayattaki insanlar isterse özel hayatımızdaki insanların eğer ömrü dolmuşsa hayatımızdan usulca çıkarmak gerekiyor.. Çoğu zaman kendimi hem kendime hem de başkalarına kanıtlamışken hala bu riskleri düşünmek istemiyorum. Elbette risk her zaman var ancak burada durup kovulmayı beklemektense riski alıp gitmek daha mantıklı. Daha doğrusu sen beni terk etmeden önce ben seni bırakıyorum demek gerekiyor bazen!

10/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,1 salatalık,tek şekerli limonlu çay,2 peksimet
Öğle:
ezogelin çorba,yoğurt,salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
portakal,soda
Akşam:
1 kase yoğurt,probiyotik (içine keten tohumu,ceviz ve bademi rondodan geçirip ekle)
Spor:
yürüyüş (30 dk)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı
Yapılacak işler:
Yürüyüş
Buzdolabı temizliği
Cilt bakımı-dermaroller
30 dk kitap okuma
Evde kaya tuzu-defne yaprağı yakma (Dolunay ritüeli)
Dualarım:
Günlük okumalar.41 gün duası,şahmeran duası,esma okumaları, 7 kere fatiha,ihlas,nas,felak ve 1 ayet-el kursi okuması

11/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,1 salatalık,tek şekerli limonlu çay,2 peksimet
Öğle:
mercimek çorba,barbunya,yoğurt,salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
muz,soda
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk-10.000 adım)-pilates 30 dk
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı
Yapılacak işler:
Yürüyüş
Buzdolabı temizliği (herşeyi bölümlere ayırıp,eski tarihli herşeyi atacağım)
Cilt bakımı
Akşam meditasyona devam edilecek (Şükür ve kabul)
30 dk kitap okuma
Dualarım:
Günlük okumalar.41 gün duası,şahmeran duası,esma okumaları, 7 kere fatiha,ihlas,nas,felak ve 1 ayet-el kursi okuması

12/03/2020 Menü-program
Kahvaltı:
Ara: 4 adt ceviz
Öğle:
kebap,bol tuzlu ayran (düşük tansiyon)
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
muz,yeşil çay
Akşam:
detox suyu
Spor:
yürüyüş (30 dk-10.000 adım)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Alındı
Yapılacak işler:
Yürüyüş
Cilt bakımı
30 dk kitap okuma
Dualarım:
Bu arada regl olduğum için sanırım erkenden yatacağım çünkü tansiyonum yerlerde:/

Günlerdir bu virüs belası yüzünden,iş konusu yüzünden neredeyse 5 yıl geriye gittim.Son 2 yıl içinde kat ettiğim ilerlemeler sanki hep boşa gitti. Kendime de kızamıyorum çünkü ülkenin,dünyanın hali yani genel olarak hayat öyle bir hal aldı ki sadece o anı yaşıyorsak şanslıyız gibi bir durum oluştu. Günlerdir ne eve ne kendime ne işime odaklanabildim. Bugün işten biraz erken çıkıp ilk olarak evin eksiklerini alacağım.sonra evimi temizleyip kendime yeniden program oluşturacağım. günlerdir bu dramatik durum yüzünden ne doğru düzgün yemek ne de bakımım var .Sadece kahve ve sigara ile günleri geçiriyormuşum. Normal hayatıma devam ederek ,nispeten daha dikkatli olarak bu zor zamanlarda önce Allah'a sığınıp sonra da kendime dikkat ederek kurtulacağım.

Olayları akışına bıraktıkça ve rahatladıkça birşeyler kendiliğinden düzene giriyor galiba.Hayatımda önemli bir yeri olan işimde yeni bir sayfa açmak üzereyim ve artık bambaşka bir yerde bambaşka bir ortamda ve görevde devam edeceğim. Yeni bir ben için yaptıklarım meyvesini veriyor mu acaba?! Umarım öyledir;çünkü gelişmek bir anlığına ve sonucu olan bir eylem değil. Sürekli olarak devam eden bir mücadele. Kimse bana şans tanımıyorsa ben de kendi şansımı kendim yaratırım diyerek çıktığım bu yolda en yakın arkadaşıma yani kendime iyi davranmaya başladığımdan beri (bazen dibe çekildiğimi hissetsem de) daha iyiyim. Özellikle iyi şeyler beni buldukça daha da iyi oluyorum. Allah 'tan dileğim yüzümü kara çıkarmasın ve başarılı olayım.
Ancak şu da var ki geçmişte yaptığım hataları yapmama konusunda da kararlıyım. Daha farklı davranmaya çalışacağım;hayır bunu yapacağım. Daha önce yazdığım kurallara kendim riayet edeceğim. Hakkımda hayırlısı olsun o zaman:)

Bugün büyük bir heyecanla yeni görevime başladım.Elbette belli bir dönem hazırlık aşaması ve sürece alışma olacaktır. Bu dönemde kendi adıma ikinci bir yenilenme dönemi olması için rutinlerimi aksatmadan yerine getirmek ve disiplinimi bozmadan sürdürmek adına bugün yeniden başlıyorum

Yapılacak işler:
Yürüyüş-30 dk leslie
Yürüyüş sonrası detox suyu içilecek
Cilt bakımı-Gözlerim için salatalık maskesi sonrası gül suyu ile dinlendirme (yatmadan önce)
30 dk kitap okuma
1 sa ikinci dil çalışması
Dualarım:
Günlük okumalar.41 gün duası,7 kere fatiha,ihlas,nas,felak ve 1 ayet-el kursi okuması

X