sağlıklı beslenme :(

sen resmini koyduğum damladan mı veriyorsun yoksa başka marka mı?

Devit 3 bebekken verdigimiz

Peki nerden alınır
Ben hiç bilmiyorum
Aktarlarda olur mu

Google a neyi nereden yaz woto diye bir sayfa çıkacak,orda kaya tuzu diye arat telefon numarasi var siparis ediyorsun geliyormuş ben bi dahaki ay salça ve tuzu doğala döndürcem

Bende kullandım bundan. Hatta devit kullanmadım yerine bu markanın şase olan bir ürünü vardı onu kullandım günde 1 şase.
Vitamin konusunda benimde kaygılarım vardı ama doktorumla konuşnca içim biraz daha rahat. Neden mi? Kar zarar dengesi dedi bunun için. Sebebide şu,şimdi aldığımız/yediğimiz pekmez/tereyağı/zeytinyağı vb faydalı besinlerin bile vitamin değerlerinin çok azaldığını. Köy tereyağı,köy bilmemnesi diye satılanların bile içeriğinin çok değişiğini,çok hatta tüketebileceğimizden çok daha fazlasını tüketerek ancak yeterli vitamin/minerali alabileceğimizi söyledi. Meyve/sebze hatta tavuk,balık yumurta icin bile geçerli bu. Bu sebeple kışın D vitaminide alamayacağı için,mevsim olarak hastalıklarında kol gezmesi sebebiyle bağışıklığını güçlü tutmak adına gerekli dedi. Hak verdim. Bu sebeple sadece kışın kullanıyorum. Daha az hasta oluyor diyebilirim. Yazın ara veriyorum bende.

Birde inan hasta olup antibiotik kullanmasından iyidir bu şuruplar.

Migrosta var kaya tuzu. Markasını hatirlamıyorum ama(degirmene boşalttım ambalajı atmişım) bende himalaya yerine kaya tuzu aldım bu ay kullanıyorum.

Olmadı öğle arasında burdaki migrosatn bakarım sağ ol
Google a neyi nereden yaz woto diye bir sayfa çıkacak,orda kaya tuzu diye arat telefon numarasi var siparis ediyorsun geliyormuş ben bi dahaki ay salça ve tuzu doğala döndürcem
En az 5 kiloymuş satışı orda

evet öğle arası çıktım bi sürü yeşillik, kabak, havuç aldım, bakıcımızı aradım o da mercimekli bulgur yapmış (şansa bak tam istediğim :) ) yanına bi güzel kabak yemeği ve salata yapıp bu akşam itibariyle sağlıklı yaşama geçiyorum verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda
bi de kivi, portakal, badem, fındık aldım arada acıkırsam bunlardan yiyeceğim az az

canım bir an konunu görünce ben mi yazdım acaba diye düşündüm. birincisi eskiden çok sağlıksız beslenir hasta olmazdım ama doğumdan sonra bir boğaz enfeksiyonuna yakalandım yakalanış o yakalanış sürekli hastayım ama sanırım benim sorunum demir eksikliği kan ilacı kullanırsam bir süre hasta olmuyorum ama bırakınca tekrar düşüyor ve tekrar hastalanıyorum kısır döngü sürekli ilaç kullanmak istemiyorum çok zorlanıyorum. sağlıklı beslenme konusuna gelince inanın özellikle kızıma dikkat edeyim derken hayatım sağlık beslenme üzerine kurulu oldu bir anda kola cips tarzı şey evimizin kapısından girmiyor şarkiterü ürünleri tüketmiyoruz hazır gıda,paket gıda tüketmiyoruz pizzaydı hamurgerdi yemem yani çikolata da işte kahveyle evde yaptığım tatlılardan bile sınırlı şekeri sadece nadiren yaptığım tatlılardan birde günlük içtiğim bir fincan kahveden alıyorum o bile fazla geliyor oda yok hayatımda ama gel gör ki hastayım sarımsak kürü içiyorum şuan üzüm özleri alıyorum eve zeytinyağı filan derken hep organik tüketmeye çalışıyorum olmuyor kan kendi kendine yükselmiyor yükselmeyince ben iyileşemiyorum boğazımın içi harita gibi düzelmiyor

Kan degerlerinize bakinca caninizin istedigini yiyin. Her besin herkes icin uygun degildir. Mesela ben süt sevmemkarnim sisiyor ve sindirmede zorluk oluyor kutu süt iciyorum ama zaten onunda sütlükten haberi yok icmem. Vucut kendine yarari olacak seyi bilir dinlemiyoruz maalesef. Ha su var hazir gida abur cubur hamur isi bunlar bagimlilik ozelligine sahip vucut ihtiyaci olmasada bagimlilik ozelliginden istersiniz dikkatealmayin. Caniniz meyve istiyorsa meyve yiyin etyiyemiyorsaniz istemiyorsaniz yemeyin. Ben mesela et severim yiyincede doyarim meyve yemem cunku midem hassas onun asidi bana zarar

Sabah oğlenve aksam2yemeği mutlaka yiyin. Kahvaltı peynir sut yumurta eksik etmeyin. Et yenekleri2yanında bol limonlu salata yiyin ayran yogurt tuketmeyin. Sebze yemekleri yanında yoğurt tuketin. 3 ara öğün de ise. Ceviz fındık meyve olarak seçim yapın. Haftada en az 2 balık yiyin.

çok geçmiş olsun canım
niye bilmiyroum ben de öyleyim eskiden hastalık ne bilmezdim şimdi kafam kalkmıyor

Jasminium84 Tam benlik bir konu.Bende sağlıklı ve temiz beslenmeye çalışıyorum. Vücuduma yararı olmayan hiçbir yiyecek ve içecek giremez.Bu konuda çok katıyım.

Ve tabi mevsimine uygun besleniyorum.Bu aylarda salatalık,biber,domatesten uzak duruyorum mesela. Zaten genel tavsiyeler verilmiş. Menü dahi paylaşılmış.Bende alışveriş listesi ile katılayım. :)

Benimde son haftalarda aldıklarım şu şekilde;

Sebze;
Ispanak
Brokoli
Kereviz
Mantar
Pırasa
Siyah Turp
Karnabahar
Lahana
Bakla(ilk defa aldım bakalım nasılmış)

Meyve;
Muz
Yeşil Elma
Kivi
Greyfurt
Kırmızı Elma
Nar
Ananas
Avokado

Yeşillik ve Diğer;
Maydonoz
Dereotu
Marul
Tere
Roka ve Nane (Daha bugün aldım. MissCherryBlossom sağolsun. :) Benim kahvaltıda favorim maydanoz ve dereotu ikilisi idi. Bakalım birde bu yeni ikiliyi deneyelim.Teşekkürler
Yeşil Soğan
Havuç
Limon
Kestane
Hurma
Ceviz
Fındık
Badem
Yer Fıstığı
Yulaf Ezmesi
+
Yediklerimiz kadar içtiklerimizde son derece önemli.İçecek listemde en çok;
-Su
-Sade Maden suyu
-Sade Kahve (türk kahvesi ya da filtre kahve şeklinde) vardır.

Umarım fikir verebilmişimdir.İnternette market alışverişlerine dair listeleri inceleyebilirsiniz.

Nıyetın guzel de yanlıs baslangıc yapmıssın.bu mevsımde kabak olmaz.olsa da hormonu basmıslardır.bu ıse gırdıysen mevsımınde olmayan seyı almayacaksın.kabak cok yanlıs bır secım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…