• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı beslenme :(

Rendeleyip yemeklere mi ekliyorsun taze zencefili?

Çok inat ettim ben de yenmek istiyorum.

Normalde yapanlar rendenin ince tarafıyla rendeleyip 1 yemek kaşığı kadar sabah akşam aç karnına suyunu içiyorlar. Posasını atan var bitki çayına koyan var. Ben posasını da yiyorum aynı anda. Bekletmeyi sevmiyorum. Miktar olarak da 1,5cm kadar düşün.

Normalde yapanlar rendenin ince tarafıyla rendeleyip 1 yemek kaşığı kadar sabah akşam aç karnına suyunu içiyorlar. Posasını atan var bitki çayına koyan var. Ben posasını da yiyorum aynı anda. Bekletmeyi sevmiyorum. Miktar olarak da 1,5cm kadar düşün.
Çok teşekkürler bunu hiç duymamıştım. Üstelik bağışıklığı bomba gibi yapar bu.

Mutlaka başlayacağım buna ama dört mevsim taze zencefil bulunuyor mu?

Çok teşekkürler bunu hiç duymamıştım. Üstelik bağışıklığı bomba gibi yapar bu.

Mutlaka başlayacağım buna ama dört mevsim taze zencefil bulunuyor mu?

Aynen tozlar zaten sağlıklı değil. Bir de her şeyin tazesi faydalı mantığından yola çıkarak..

4 mevsim emin değilim ben de 4 aydır kullanıyorum ama büyük yerlerde bulunur sanırım. Şu an tam mevsimi.

Ben de aynıyım. Tatlısız çok zorlanıyorum. Hiç olmadı kuru meyve vs ile bastırmaya çalışıyorum. Peki o insülin direnci gercekten kırılıyor mu?

Bunu başaran var mı?

Mesela şuan buharda pişmiş brokoli yiyorum,az zeytinyağlı.. Yanında ıkı kaşık kepekli pirinç pilavı( yağsız, brokolinin sebze suyuna yapılmış)

O pilavı yemek istemiyorum ama 3 saat spor yaptım geldim. Sadece protein ve sebze ile o enerjiyi Nasıl bulurum.

Şu karbonhidratları defedebilsem bi hayatımdan benden Mutlusu olmayacak da..
Yapılır. Kaliteli yağlardan korkmayın. Soğuk sıkım zeytinyağı, hakiki tereyağı, hindistancevizi yağı gibi. Hem tok tutar hem de hücreler için gerekli hele de beyin için. Yağlı çiğ tohumları sokun hayatınıza. ÇİĞ; Ceviz, badem, fındık, fıstık, kaju vb. Meyvayı da gündüz saatlerinde öğünlerden önce yağlı tohum eşliğinde tüketin, suyunu içmeyin, şeker bombasına dönüşür. Kepekli ürünler bağırsaklardan demiri alıp götürür, tam tahıllı ürünlerde insülini gayet güzel yükseltir, tercih edilmemeli. Haftada 2-3 kere bakliyat tüketin. Her öğünde salata veya çiğ sebze tüketilmeli yemek yanında. Pirinç, bulgur yerine greçkayı deneyebilirsiniz. Avakado da çok kıymetli, günde yarım...

Son düzenleme:
Ben de yaptıklarımı yazayımm

sabahları 1 çay kaşığı çörek otu yiyorum sonra bir bardak sirkeli su içiyorum

sabahları yumurta bol yeşillik lor peyniri yiyorum bir de yulaf ezmesi. (yulafı süt tarçın muz elmayla birlikte yapıyordum )

Bazen sabah bazen de gün içerisinde yeşil çay içiyorum.

ekmeği hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum.

Bir ara smoothieye takmıştım ama içmeye devam edemedim ( içine ıspanak kabak elma avokado nane maydonoz tarçın zencefil limon koyuyordum , internette fazlaca tarif bulabilirsin )

Bazı şeyleri evde kendim yapmaya çalışıyorum geçen gün evde fıstık ezmesi yaptım gayet hoş oldu tavsiye ederim

derindenizlerden derindenizlerden tv de bingur Sönmez var kolesterolü anlatıyo canım sıkıldı yaa Karatay diyeti et ağırlıklı malum, kolesterolü değil şekeri düşüneyim diyorum ama ailede kalp hastası çok olduğu için korkuyorum ister istemez

derindenizlerden derindenizlerden tv de bingur Sönmez var kolesterolü anlatıyo canım sıkıldı yaa Karatay diyeti et ağırlıklı malum, kolesterolü değil şekeri düşüneyim diyorum ama ailede kalp hastası çok olduğu için korkuyorum ister istemez
Canan Efendigil Karatay da zaten "Kalp ve İç Hastalıkları" Profesörü. Onun kitapları ve tv yayın tekrarları var. Onlara bir bak derim. Benim topikde de kollestrol ile ilgili yabancı prof. ların yayınları var. Orayı da bir tara derim.
Bu arada Karatay, yumurta ve tereyağını aklayan açıklamalarla gündemi sallarken Bingur Sönmez tam tersini öneriyordu. Time da dahil yabancı bir çok yayın Karatayın söylediklerinin aynını yazınca oda bir süre sonra çark edip Karatay'ın dediklerini söylemeye başlamıştı, unutulmadı...

Son düzenleme:
Ben diyetisyenlik okuyorum.
Yasinizida hesaba kataraktan( ve tabi kilonuzu, ozel belirtmediginize gore kilolu degilsinz).
Size genel olarak gunluk tuketilmesi gerekilenleri turkceye cevirerek ekliyorum burya( her ulkenin insaninda beslenme sekilleri farkli olabilir, turkiyedeki insanlar azda olsa farkli yiyor olabilir. Bundan bilgim yok.Ben yurtdisinda kaldigim icin burdaki gunluk beslenme listesini tercume ediyorum, bilginize).

-----------------
*2 adet meyve
*200 gram sebze( 4 servis kasigi)

*200 gram Patates/pilav/ makarna/ makliyat( 4 servis kasigi)( donumlu olarak hergun birisi yada kucuk gramlarla toplami 200 gram edicek sekilde)

*6 dilim ekmek( en guzeli tam tahil ekmek)

*125-150 gram et yada tavuk/ balik/ yumurta/ et orantili besinler( en basta findik fistik)( bi yumurta ortalama 50 gramdir)

*450 ml sut veya sut urunleri( yogurt vs)
*1,5 kalin dilim peynir

*1 corba kasigi sivi yaglardan( yemek hazirlarken;en guzeli zeytinyagi)

*30 gram surme yag( bitkisel degil hayvansal olucak, bunda onemli vitaminler vardir. Ayrica her ekmek yemede bu yag ekmegin tabanina surulmelidir, 6 tane dilim ekmegin tamamini surma yag eklersen 30 grama ulasilmistir)

*1500-2000 ml su( cay ve sutu dahil edebilirsin toplamda)
----------------------------
Liste bu, bu listede en az tuketilmesi gerekilen miktarlarda mevcut, en fazla ne kadar tuketilmesi gerektigide mevcut.

Hamile oldgunuzu soyluyorsunz. Size ekleme olarak bol bol yesillik oneririm. Et te bi o kadar onemli. Helede kirmizi et. Eger etle pek araniz yoksa tavuk yemek yerine findik fistik yiyin bi avuc gunde.
Hamileler baligi asla ama asla atlamamali. Gunde 2 defa balik tavsiye edilir, ama bu en azi, 3 en guzeli( 3 ten yukarisi dahada fazla katki saglamaz, abartmamak lazim tuketimi)
Ayrica dogan cocuklarda azda olsa gorunen sirtin tamamen kapanmamasi problemi vardir. Cocuk sirti acik dogar ve hayati boyunca el ve bacaklarini kullanma sorunu yasar, cok gec yurur cok cabuk duser( en son kuzenimin cocugu dogdu ve sirti kapnmadigi icin yuruyemiyor maalesefki). Bu cok onemli bi noktadir. Hamile olarak size bu noktada sebzelerin yesil olanlarini oneririm, bunlari icinde foliumasit vardir, bu mineral hucre gelisiminde cok onemli. Yani sira meyvelerdede vardir( ve ekmekte, helede tam tahil ekmekte)
Ayrica hayvansal surme yagi onermemin sebebi vitamin D den dolayidir. Bebeginiz karninizda vitamin ve mineral sikintisi cektiginde ilk once sizin vucudunuzdan temin edicektir bunlari. Buda demek oluyorki sizin vitamin ve mineral deponuz azalicaktir. Eger vitamn D deponuzu doldurmazsaniz kemikleriniz vitamin Dsiz kalicaktir, buda dmek oluyorki kemik erimesi. Bu yuzdendir bi cok bayanlarin doguma kadar 1 2 santim kisalmalari)

Saygilar..

Nerede kalmıştık
Ohoo benim ban kalkana kadar konu sahibi sağlıklı beslenmeyi öğrenmiştir bile:KK53:
Bende bilmiyorum da takip edeyim bu konuyu diye gelmiştim, ey gidi :KK69:

Ben diyetisyenlik okuyorum.
Yasinizida hesaba kataraktan( ve tabi kilonuzu, ozel belirtmediginize gore kilolu degilsinz).
Size genel olarak gunluk tuketilmesi gerekilenleri turkceye cevirerek ekliyorum burya( her ulkenin insaninda beslenme sekilleri farkli olabilir, turkiyedeki insanlar azda olsa farkli yiyor olabilir. Bundan bilgim yok.Ben yurtdisinda kaldigim icin burdaki gunluk beslenme listesini tercume ediyorum, bilginize).

-----------------
*2 adet meyve
*200 gram sebze( 4 servis kasigi)

*200 gram Patates/pilav/ makarna/ makliyat( 4 servis kasigi)( donumlu olarak hergun birisi yada kucuk gramlarla toplami 200 gram edicek sekilde)

*6 dilim ekmek( en guzeli tam tahil ekmek)

*125-150 gram et yada tavuk/ balik/ yumurta/ et orantili besinler( en basta findik fistik)( bi yumurta ortalama 50 gramdir)

*450 ml sut veya sut urunleri( yogurt vs)
*1,5 kalin dilim peynir

*1 corba kasigi sivi yaglardan( yemek hazirlarken;en guzeli zeytinyagi)

*30 gram surme yag( bitkisel degil hayvansal olucak, bunda onemli vitaminler vardir. Ayrica her ekmek yemede bu yag ekmegin tabanina surulmelidir, 6 tane dilim ekmegin tamamini surma yag eklersen 30 grama ulasilmistir)

*1500-2000 ml su( cay ve sutu dahil edebilirsin toplamda)
----------------------------
Liste bu, bu listede en az tuketilmesi gerekilen miktarlarda mevcut, en fazla ne kadar tuketilmesi gerektigide mevcut.

Hamile oldgunuzu soyluyorsunz. Size ekleme olarak bol bol yesillik oneririm. Et te bi o kadar onemli. Helede kirmizi et. Eger etle pek araniz yoksa tavuk yemek yerine findik fistik yiyin bi avuc gunde.
Hamileler baligi asla ama asla atlamamali. Gunde 2 defa balik tavsiye edilir, ama bu en azi, 3 en guzeli( 3 ten yukarisi dahada fazla katki saglamaz, abartmamak lazim tuketimi)
Ayrica dogan cocuklarda azda olsa gorunen sirtin tamamen kapanmamasi problemi vardir. Cocuk sirti acik dogar ve hayati boyunca el ve bacaklarini kullanma sorunu yasar, cok gec yurur cok cabuk duser( en son kuzenimin cocugu dogdu ve sirti kapnmadigi icin yuruyemiyor maalesefki). Bu cok onemli bi noktadir. Hamile olarak size bu noktada sebzelerin yesil olanlarini oneririm, bunlari icinde foliumasit vardir, bu mineral hucre gelisiminde cok onemli. Yani sira meyvelerdede vardir( ve ekmekte, helede tam tahil ekmekte)
Ayrica hayvansal surme yagi onermemin sebebi vitamin D den dolayidir. Bebeginiz karninizda vitamin ve mineral sikintisi cektiginde ilk once sizin vucudunuzdan temin edicektir bunlari. Buda demek oluyorki sizin vitamin ve mineral deponuz azalicaktir. Eger vitamn D deponuzu doldurmazsaniz kemikleriniz vitamin Dsiz kalicaktir, buda dmek oluyorki kemik erimesi. Bu yuzdendir bi cok bayanlarin doguma kadar 1 2 santim kisalmalari)

Saygilar..
çok teşekkür ediyorum uzuunn uzunn üşenmeden anlatmışsın, ellerine sağlık hepsini not aldım :KK60:
yalnız bi yanlış anlama olmuş şu an hamile değilim ama ileride tekrar çocuk düşünürsem diye bunları da not ettim ;)

Nerede kalmıştık
Ohoo benim ban kalkana kadar konu sahibi sağlıklı beslenmeyi öğrenmiştir bile:KK53:
Bende bilmiyorum da takip edeyim bu konuyu diye gelmiştim, ey gidi :KK69:
valla daha işin çooookkkk başındayım daha yeni vücudumu tanıyorum resmen
çikolatayı çok çok azalttım yerine fındık badem üzüm üçlüsünü koydum
süt içeye başladım ama sanırım bana iyi gelmiyor kalbim ağrıyor bi haftadır ya üşüttüm ya süt midemde gaz yaptığı için bu ağrı oluyor (ne zaman midemde gaz olsa kalbim ağrıyor bi kere acile kaldırıldım bu yüzden oradan biliyoırum :( )
bi hafta daha deneyeceğim devam ederse keseceğim sütü yerine başka bile koyacağım

valla daha işin çooookkkk başındayım daha yeni vücudumu tanıyorum resmen
çikolatayı çok çok azalttım yerine fındık badem üzüm üçlüsünü koydum
süt içeye başladım ama sanırım bana iyi gelmiyor kalbim ağrıyor bi haftadır ya üşüttüm ya süt midemde gaz yaptığı için bu ağrı oluyor (ne zaman midemde gaz olsa kalbim ağrıyor bi kere acile kaldırıldım bu yüzden oradan biliyoırum :KK43: )
bi hafta daha deneyeceğim devam ederse keseceğim sütü yerine başka bile koyacağım
Herkes kendince yazar
Bence önce bi doktora git
Her duyduğunu uygulama
Ona iyi gelen sana gelmiyor olabilir
Kullandığın ilaç ya da genetik bi durum var mı ona da bakılır

Bende eşimin tansiyonu sebebiyle, bağımlısı olduğum cipsi ve envai çeşit abur cuburu kestim
Aslında iyi de oldu, her şerde bi hayır var dedikleir bu olsa gerek
Sabahta simit poğaça börek çörke yerine, evden beslenme kabı getiriyoruz :KK53: Tuzsuz penynir, tuzsuz zeytin, domates, salatalık
Bunu herkes yapıyordur belki ama benim gibi abur cubur ve fast food manyağı biri için büyük başarı

Bi de ben hala bi cacık anlamıyorum okusamda
Lifli gıda, fermente ürün, potasyum tüket, selenyum oranı
Türkçe alt yazı istiyorum ? Ne diyosunuz kardeş :KK53:
Patates kızartması yeme diyeni anlıyorum, onu sıfırlayamasam da azalttım mesela
Ondan sonracıma mevsiminde sebze tüketmek bile benim için bir bulmaca
Hangi sebze hangi ayda yetişiyo fransızım işin açığı
Hatta öküzle ineğin ayrımını da baya büyükken öğrenmiştim :KK53:

Herkes kendince yazar
Bence önce bi doktora git
Her duyduğunu uygulama
Ona iyi gelen sana gelmiyor olabilir
Kullandığın ilaç ya da genetik bi durum var mı ona da bakılır

Bende eşimin tansiyonu sebebiyle, bağımlısı olduğum cipsi ve envai çeşit abur cuburu kestim
Aslında iyi de oldu, her şerde bi hayır var dedikleir bu olsa gerek
Sabahta simit poğaça börek çörke yerine, evden beslenme kabı getiriyoruz :KK53: Tuzsuz penynir, tuzsuz zeytin, domates, salatalık
Bunu herkes yapıyordur belki ama benim gibi abur cubur ve fast food manyağı biri için büyük başarı
sana katılıyorum
başkası okusa belki eeee ne var ki bunda zaten böyle yenmez mi kahvaltı der ama senin benim gibi abur cuburla beslenen insanlar için büyük büyük adımlar bunlar
en sevdiğim ççikolatadan vermiş kayınvalidem, bi haftadır o bana ben ona bakıyorum kutuyu bile açmadım ve bu benim için büyük bi olay
ya da sabah evde kahvaltı yapmaya başladım bu da büyük bir adım bana göre hele süt kokusuna bile dayanamazdım şimdi sabah akşam içiyorum
sadece ekmeği kesemiyorum ya en azından akşam yemesem iyi olacak
doktora da gitmek istedim ama o kadar yoğunuz ki gün içinde çoğunlukla su içmeyi bile unutuyorum bak cumartesi bugün normalde mesaimiz yok ama ben iş var diye geldim belki yarın da geleceğim :(
şu ilker rayına girsin ilk işim doktor olacak zatebn

Bi de ben hala bi cacık anlamıyorum okusamda
Lifli gıda, fermente ürün, potasyum tüket, selenyum oranı
Türkçe alt yazı istiyorum ? Ne diyosunuz kardeş :KK53:
Patates kızartması yeme diyeni anlıyorum, onu sıfırlayamasam da azalttım mesela
Ondan sonracıma mevsiminde sebze tüketmek bile benim için bir bulmaca
Hangi sebze hangi ayda yetişiyo fransızım işin açığı
Hatta öküzle ineğin ayrımını da baya büyükken öğrenmiştim :KK53:
:D:D:D:D:D
yanlış anlama gülmem sana değil kendim gibi biri daha olduğunu görmeme
:)
inan aynıyım fermente ne ola ki ya ya da selenyum ne de bulunur ki acaba ya da hangisi kış sebzesi hangisi yaz inan bilmem yeme düzenime iyice alışayım hepsini google'da aratacağım öğreneceğim

sana katılıyorum
başkası okusa belki eeee ne var ki bunda zaten böyle yenmez mi kahvaltı der ama senin benim gibi abur cuburla beslenen insanlar için büyük büyük adımlar bunlar
en sevdiğim ççikolatadan vermiş kayınvalidem, bi haftadır o bana ben ona bakıyorum kutuyu bile açmadım ve bu benim için büyük bi olay
ya da sabah evde kahvaltı yapmaya başladım bu da büyük bir adım bana göre hele süt kokusuna bile dayanamazdım şimdi sabah akşam içiyorum
sadece ekmeği kesemiyorum ya en azından akşam yemesem iyi olacak
doktora da gitmek istedim ama o kadar yoğunuz ki gün içinde çoğunlukla su içmeyi bile unutuyorum bak cumartesi bugün normalde mesaimiz yok ama ben iş var diye geldim belki yarın da geleceğim :KK43:
şu ilker rayına girsin ilk işim doktor olacak zatebn
Ben seni çok iyi anlıyorum
Hala açmadıysan çikolatayı helal olsun, sanırım ben çaktırmadan tırtıklardım :KK53: ki bahsetmiştim abur cubur zulamız duruyo onu tırtıklıyorum, daha bitmediği için evde var yani. Eşim tansiyondan sonra daha bi iradeli oldu, o zaten benim kadar düşkün değildir abur cubura. Tamamen kesebildi
Anladım, kolay gelsin. Bende işteyim, özel sektörün cilveleri işte :KK53: ama pazartesi geç geleceğini söyle 1-2 saat doktor için rötar yap boşver orayı sen mi krutaracaksın, önce sağlık.

Son düzenleme:
Back