- 19 Kasım 2013
- 18.672
- 33.656
- 798
- Konu Sahibi Jasminium84
-
Birde bana sor. Yemeyen çocuk olunca ne yapacağını şaşırıyor insan. Ama işe yarıyor,yemiyor deyip çekilmemek lazım. Herşeyin muadilini buluyor insan isteyince ,en sağlıklısindan.Maşallah okudukça ufkum açıldı
sana bişe diyeyim mi babamda da tansiyon çıktığı için seneler önce kestiler tuzlu yemeyi şimdi neredeyse sıfır tuz var yemeklerinde ve çok alışmışlar asla tuzlu yiyemiyorlar bi parçacık fazla olsun tuz bu ne yaa çok tuzlu deyip bırakıyorlarAmin sağ ol gel de bana sor
Çaktırmıyorum tabi ama üzüldüm riskli bi hastalık
Boşver ben zaten fazla cips abur cubur yiyordum beni de zararlı şeylerden alıkoydum desemde
Tuzsuz yemek te yenmiyo be, zar zor bitiriyorum
İnşallah alışırız
Genetikmiş ve oldukça yüksek çıkıyo, el mahkum olunca sanırım alışacağız
Olsun yemiyor deyip umursamayanBirde bana sor. Yemeyen çocuk olunca ne yapacağını şaşırıyor insan. Ama işe yarıyor,yemiyor deyip çekilmemek lazım. Herşeyin muadilini buluyor insan isteyince ,en sağlıklısindan.
10 damla çok değil mi?Her gün 10 damla çorbasına damlatıyorum ki çorbasını tamamen yediği nadirdir
Ay inşallahsana bişe diyeyim mi babamda da tansiyon çıktığı için seneler önce kestiler tuzlu yemeyi şimdi neredeyse sıfır tuz var yemeklerinde ve çok alışmışlar asla tuzlu yiyemiyorlar bi parçacık fazla olsun tuz bu ne yaa çok tuzlu deyip bırakıyorlar
alışırsınız merak etmeyin bikaç hafta sonra daha bile güzel gelir eminim
çok güzel öneriler çok teşekkür ederimSevdiği şey üzerinden yürüyebilirsiniz. Mesela kızım mücveri çok severdi,ama kereviz yemezdi,ben kerevizden mücver yapıp yedirirdim. Balkabağı çorba olarak sevmezdi,bende muhallebi yapıp,balkabağinıda pişirip püre yapıp,1 kat muhallebi,1 kat kabak püresi şeklinde kuplara koyup yedirdiğimde oldu. Evde badem,fındık unu ekleyerek bebe bisküvisi yaptığımda oldu,şeker yerine hurma,kayısı kurusu ekleyerek.Köftesine sevmediği sebzelerden rendelerdim,öyle yerdi. Bu tip şeyler yapılabilir sevmediği şeyler için. Anlamadan yer,hemde sizin içiniz rahat olur.
Ailece sağlıklı beslenme düzenine geçmek en doğrusu tabiki. Ne görürlerse evde ne varsa ona yöneliyorlar çocuklar.
doktor mu tavsiye etti sana 10 damla diye.Evet damla
Efa Vit ve Multi Sanostol dönüsümlü kullanıyorum ben. Balık yiyor o sebeple balık yağı vermedim bu kış. Birde arada Probiotic Atp veriyorum,içerisinde probiyotikler olan gıda takviyesi bu bahsettiğim özellikle hastaysa ve ilaç kullanmam gerektiyse hergün veriyorum,ilaçların zararlı etkilerini azaltıyor bağırsaktaki.sen ne kullanıyorsun?
ya bu konuda çok dertliyim sadece iş bende bitmiyor kiÇocuklara abur cubur olarak kuruyemiş ver ona alışsın bizimki markette görüp tutturuyo arada alıyoruz mecbur ama dışarda görüyorum anne babalar abur cubur poşetiyle geziyo bebe vızıkladıkca eline kek çikolata veriyo
mantıklıYapmasam daha iyi ama
Evdeki abur cubur zulamız bana bakıyo, içim gidiyo
İşten aynı saatte gelmesek çoktan hüpletmiştimama işte oruçlunun karşısında nasıl yemek yenmezse, bende öyle tansiyon hastasının karşısında cips yiyemem diye tutuyorum kendimi.
Tenha bi an olursa o cipsi gözüme kestirdim, pusudayım
( Hamilelikte bile kesemedim bu meredi, sadece azalttım. Ama belki evdeki zula bitince almayız ve mecburen bırakırım bende )
teşekkür ederim :)Ay inşallah
Ben bol tuzlu yiyen biriydim, şimdi çok zorlanıyorum
Geçmiş olsun babanıza da
doktor mu tavsiye etti sana 10 damla diye.
Çünkü bana bile günde 5 damla damlat dedi.
Bu damla yani??
Rica ederim ve inanın bu bahsettiklerimde gayet leziz oluyor,siz bile yersiniz bunları. Kek yapıyorum hurma yada kayısı püresiyle kimse anlamıyor içinde şeker olmadığını,tarif istiyorlar o derece. Bizde bu şekilde besleniyoruz artık.çok güzel öneriler çok teşekkür ederim
iyiki açmışım bu konuyu kızım için de faydalı bi sürü şey öğrendim :)
Efa Vit ve Multi Sanostol dönüsümlü kullanıyorum ben. Balık yiyor o sebeple balık yağı vermedim bu kış. Birde arada Probiotic Atp veriyorum,içerisinde probiyotikler olan gıda takviyesi bu bahsettiğim özellikle hastaysa ve ilaç kullanmam gerektiyse hergün veriyorum,ilaçların zararlı etkilerini azaltıyor bağırsaktaki.
Ablam bimde saf tuz var dediÇek tuzsuz yerine kaya tuzunu bir denemeni öneririm araştır bi, Çorum Çankırı Yozgat'ın kaya tuzları var bende geçmeyi düşünüyorum
Ablam bimde saf tuz var dedi
Kaya tuzu mu bilmiyorum ama iri ve saf tuzmuş, değirmeni varmış döndürünce ufatıp kullanıyomuşsun
Markete gidince alalım dedik
Onu kullanmak serbest mi
Kontrolde sorarım diyodum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?