• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı beslenme :(

BenIpek BenIpek biz yavaştan forumu karatayist yapıcaz az kaldı :KK66:
Ben çevremde çok kişiyi etkiledim. Kardeşim tamamen geçti bu düzene.
İş yerinde yemek yediğim bir arkadaş var. Yemekteyken anlatıyordum böyle böyle diye, o da dikkat etmeye başladı şimdi. Ne kadar çok kişi o kadar sağlıklı çocuklar. Çünkü sen ben dikkat ediyoruz, çocuklarımız çok şükür sağlıklı oldu diyelim ama sağlıksız bir adama aşık olma olasılıkları yüksek şu devirde.
O yüzden elimizden geldiğince çok kişi kurtaralım.:KK48:

Bende öyleyim maalesef 29 yıldır sağlıksız besleniyorum
Ta ki geçen hafta eşimin yüksek tansiyon hastası olduğunu öğrenene kadar
Tuzu hayatımızdan aniden çıkardık
Tuzsuz ekmek, tuzsuz peynir, domates, salatalıkla sandviç hazırlayıp işyerine geitiryoruz ( Eskiden hazır simit, börek, tost alırdık )
Öğle için deniyoruz, eskisi gibi rutin bi yerde yiyoruz ( olmazsa onu da keseceğiz, kontrolde belli olur artık )
Akşam da sebze yemekleri, tuzsuz. Bulgur serbest. Sarımsaklı yoğurt birebirmiş tansiyon düşürmek için
Sürekli de tansiyon ölçümü yapıyoruz, hayırlısı. İlaca gerek kalmadan düşer inşallah
( Akşamları çok abur cubur yerdik, bıçak gibi kestik bu sayede )
kötü bi bahane olmuş ama bu sebeple erken yaşta sağlıklı beslenmeye başlamışsınız iyi tarafından bakmak gerek
dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum
Allah şifasını versin eşinizin

Sebzeyi zeytinyağlı yaparsanız çok süper olabiliyor aslında. Güzel pişmiş zeytinyağlı enginar kerevizi yalarım mesela:KK66: Pırasada ısrar etmeyin ama çocuğa yazık :p

Ufaklığa yoğurt yedirin kendiniz de soda için D vitamini çok önemli. Güneşe de çıkartmayı ihmal etmeyin.
ayyyy yazık günah ya ben yiyemiyorum ki çocuğuma yedirebileyim pırasa ne ya bildiğin kayış :D

zeytinyağlı yemek hiç yapmadım bilmem de :eek: acil öğrensem iyi olacak

Ben makarnayı marketten almıyorum ipekçim. Makarna lütfen diye bir site var,sebzeli,tam buğdaylı hatta kıymalı gibi farklı ve daha az katkılı makarnaları var,bana kalsa onuda almam ama evdeki makarna canavarı için alıyorum. Bakliyatı mecburen paketli alıyorum,bildiģim markaların ürünlerinden 1er kiloluk olacak şekilde,taze tüketebilmek için.

O siteyi bilmiyorum ama bana yanlış geliyor. Mesela ıspanaklı makarna diyor. Bunun yapılış aşamaları, koruyucu eklenmesi vs.. Bunun yerine sade alıp sosu kendin yapmak bir nebze daha mantıklı.

Evdeki makarna canavarını da alıştır. Ben kızıma elimden geldiğince aşılıyorum. Artık eve kek falan almıyorum onun için sütün yanına. Gündüz yiyordu bazen , zaten çok düşkün de değil işime geldi.

Bir bakayım siteye merak ettim.

kötü bi bahane olmuş ama bu sebeple erken yaşta sağlıklı beslenmeye başlamışsınız iyi tarafından bakmak gerek
dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum
Allah şifasını versin eşinizin
Amin sağ ol gel de bana sor
Çaktırmıyorum tabi ama üzüldüm riskli bi hastalık

Boşver ben zaten fazla cips abur cubur yiyordum beni de zararlı şeylerden alıkoydum desemde
Tuzsuz yemek te yenmiyo be, zar zor bitiriyorum

İnşallah alışırız
Genetikmiş ve oldukça yüksek çıkıyo, el mahkum olunca sanırım alışacağız

Çocuklara da verilmeli diye okudum ben Canan hocadan, çocukların ihtiyacı da 1 yaştan sonra bitmiyor ki
Ben çekimserim bu konuda. Yani mutlaka ki toksik olmayacak çocuklarda da ama bünyeleri zarar görür mü? Sen kullanıyor musun?
Belki içtikleri süte bir iki damla damlatılabilir. Yine de emin değilim.

benim ekstra özen göstermem gerekiyor, çünkü kızım çok az emdi belki bu sebeple çok hassas bi bünyesi var azıcık üşüsün hastalanır hemen o yüzden yemesine içmesine azami dikkat göstermem gerekiyor ama sıpacık beni taklit ettiği için ben ne yesem onu istiyor sebze yedrirken canım çıkıyor dolayısıyla :KK43:
Sevdiği şey üzerinden yürüyebilirsiniz. Mesela kızım mücveri çok severdi,ama kereviz yemezdi,ben kerevizden mücver yapıp yedirirdim. Balkabağı çorba olarak sevmezdi,bende muhallebi yapıp,balkabağinıda pişirip püre yapıp,1 kat muhallebi,1 kat kabak püresi şeklinde kuplara koyup yedirdiğimde oldu. Evde badem,fındık unu ekleyerek bebe bisküvisi yaptığımda oldu,şeker yerine hurma,kayısı kurusu ekleyerek.Köftesine sevmediği sebzelerden rendelerdim,öyle yerdi. Bu tip şeyler yapılabilir sevmediği şeyler için. Anlamadan yer,hemde sizin içiniz rahat olur.
Ailece sağlıklı beslenme düzenine geçmek en doğrusu tabiki. Ne görürlerse evde ne varsa ona yöneliyorlar çocuklar.

bence yapma
bu bahaneyle sende sağlıklı beslenmiş olursun :KK66:
Yapmasam daha iyi ama
Evdeki abur cubur zulamız bana bakıyo, içim gidiyo
İşten aynı saatte gelmesek çoktan hüpletmiştim :KK53: ama işte oruçlunun karşısında nasıl yemek yenmezse, bende öyle tansiyon hastasının karşısında cips yiyemem diye tutuyorum kendimi.
Tenha bi an olursa o cipsi gözüme kestirdim, pusudayım
( Hamilelikte bile kesemedim bu meredi, sadece azalttım. Ama belki evdeki zula bitince almayız ve mecburen bırakırım bende )

Ben çevremde çok kişiyi etkiledim. Kardeşim tamamen geçti bu düzene.
İş yerinde yemek yediğim bir arkadaş var. Yemekteyken anlatıyordum böyle böyle diye, o da dikkat etmeye başladı şimdi. Ne kadar çok kişi o kadar sağlıklı çocuklar. Çünkü sen ben dikkat ediyoruz, çocuklarımız çok şükür sağlıklı oldu diyelim ama sağlıksız bir adama aşık olma olasılıkları yüksek şu devirde.
O yüzden elimizden geldiğince çok kişi kurtaralım.:KK48:

Benim ex aşkım hanstı. Bilenler bilir ana yemek olarak içi reçelli, mayalı tatlı bir ekmek var öğlen oturur anaöğün olarak sadece onu yerdi. Geleneksel bir hans yemeği, sadece benimki değil herkes bu şekilde yemek yiyor, anaöğün olarak tuzlu bir şeyler olmadan sadece tatlı?!? Buna rağmen herkes maşallah gayet sağlıklı. Ben yapsam 3 günde diyabete yakalanırım :) Nasıl bir toplum genetiği çözemedim gitti.

Ben çekimserim bu konuda. Yani mutlaka ki toksik olmayacak çocuklarda da ama bünyeleri zarar görür mü? Sen kullanıyor musun?
Belki içtikleri süte bir iki damla damlatılabilir. Yine de emin değilim.

Evet veriyorum ben, dışarı çok çıkmıyoruz güneşte yok zaten,yazın haftada 2 3 e düşürücem

Sevdiği şey üzerinden yürüyebilirsiniz. Mesela kızım mücveri çok severdi,ama kereviz yemezdi,ben kerevizden mücver yapıp yedirirdim. Balkabağı çorba olarak sevmezdi,bende muhallebi yapıp,balkabağinıda pişirip püre yapıp,1 kat muhallebi,1 kat kabak püresi şeklinde kuplara koyup yedirdiğimde oldu. Evde badem,fındık unu ekleyerek bebe bisküvisi yaptığımda oldu,şeker yerine hurma,kayısı kurusu ekleyerek.Köftesine sevmediği sebzelerden rendelerdim,öyle yerdi. Bu tip şeyler yapılabilir sevmediği şeyler için. Anlamadan yer,hemde sizin içiniz rahat olur.
Ailece sağlıklı beslenme düzenine geçmek en doğrusu tabiki. Ne görürlerse evde ne varsa ona yöneliyorlar çocuklar.
Maşallah okudukça ufkum açıldı

Back