- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
- 298
- Konu Sahibi Jasminium84
Ot,sebze ve meyveyi sifa niyetine yiyin. Temel besin maddeniz kirmizi et ve tavuk olsun. Bitti.
Domuz gibiyim ordan biliyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ot,sebze ve meyveyi sifa niyetine yiyin. Temel besin maddeniz kirmizi et ve tavuk olsun. Bitti.
Domuz gribi degilim :)Aaa geçmiş olsun bebeğe dikkat
Domuz gribi degilim :)
Domuz gibi olmami bunlara bagliyorum demek istemistim :)Grip okumuşum yaw
Domuz gibi olmami bunlara bagliyorum demek istemistim :)
Ama insan hic kendine domuz der mi degil mi
Jasminium84 Tam benlik bir konu.Bende sağlıklı ve temiz beslenmeye çalışıyorum. Vücuduma yararı olmayan hiçbir yiyecek ve içecek giremez.Bu konuda çok katıyım.
Ve tabi mevsimine uygun besleniyorum.Bu aylarda salatalık,biber,domatesten uzak duruyorum mesela. Zaten genel tavsiyeler verilmiş. Menü dahi paylaşılmış.Bende alışveriş listesi ile katılayım. :)
Benimde son haftalarda aldıklarım şu şekilde;
Sebze;
Ispanak
Brokoli
Kereviz
Mantar
Pırasa
Siyah Turp
Karnabahar
Lahana
Bakla(ilk defa aldım bakalım nasılmış)
Meyve;
Muz
Yeşil Elma
Kivi
Greyfurt
Kırmızı Elma
Nar
Ananas
Avokado
Yeşillik ve Diğer;
Maydonoz
Dereotu
Marul
Tere
Roka ve Nane (Daha bugün aldım. @MissCherryBlossom sağolsun. :) Benim kahvaltıda favorim maydanoz ve dereotu ikilisi idi. Bakalım birde bu yeni ikiliyi deneyelim.Teşekkürler
Yeşil Soğan
Havuç
Limon
Kestane
Hurma
Ceviz
Fındık
Badem
Yer Fıstığı
Yulaf Ezmesi
+
Yediklerimiz kadar içtiklerimizde son derece önemli.İçecek listemde en çok;
-Su
-Sade Maden suyu
-Sade Kahve (türk kahvesi ya da filtre kahve şeklinde) vardır.
Umarım fikir verebilmişimdir.İnternette market alışverişlerine dair listeleri inceleyebilirsiniz.
Jasminium84 Tam benlik bir konu.Bende sağlıklı ve temiz beslenmeye çalışıyorum. Vücuduma yararı olmayan hiçbir yiyecek ve içecek giremez.Bu konuda çok katıyım.
Ve tabi mevsimine uygun besleniyorum.Bu aylarda salatalık,biber,domatesten uzak duruyorum mesela. Zaten genel tavsiyeler verilmiş. Menü dahi paylaşılmış.Bende alışveriş listesi ile katılayım. :)
Benimde son haftalarda aldıklarım şu şekilde;
Sebze;
Ispanak
Brokoli
Kereviz
Mantar
Pırasa
Siyah Turp
Karnabahar
Lahana
Bakla(ilk defa aldım bakalım nasılmış)
Meyve;
Muz
Yeşil Elma
Kivi
Greyfurt
Kırmızı Elma
Nar
Ananas
Avokado
Yeşillik ve Diğer;
Maydonoz
Dereotu
Marul
Tere
Roka ve Nane (Daha bugün aldım. @MissCherryBlossom sağolsun. :) Benim kahvaltıda favorim maydanoz ve dereotu ikilisi idi. Bakalım birde bu yeni ikiliyi deneyelim.Teşekkürler
Yeşil Soğan
Havuç
Limon
Kestane
Hurma
Ceviz
Fındık
Badem
Yer Fıstığı
Yulaf Ezmesi
+
Yediklerimiz kadar içtiklerimizde son derece önemli.İçecek listemde en çok;
-Su
-Sade Maden suyu
-Sade Kahve (türk kahvesi ya da filtre kahve şeklinde) vardır.
Umarım fikir verebilmişimdir.İnternette market alışverişlerine dair listeleri inceleyebilirsiniz.
yapma ya kabak da mı yaz sebzesiNıyetın guzel de yanlıs baslangıc yapmıssın.bu mevsımde kabak olmaz.olsa da hormonu basmıslardır.bu ıse gırdıysen mevsımınde olmayan seyı almayacaksın.kabak cok yanlıs bır secım.
yapma ya kabak da mı yaz sebzesi
ben daha bunları bilmiyorum, en iyisi bişe alacakken mevsimi olup olmadığını araştırıp öyle alayım
Bir de sevgili karataycılar,
Ben rafine beyaz un, makarna, pirinç dahil hiç kullanmıyorum. Ama tam buğday ekmek, makarna, un , pirinç kullanıyorum. Bunu da bırakmak istiyorum . Altarnatif bulamıyorum. Bu noktada Karatay diyeti bana uymuyor.
Nestle nesfit, yulaflı Müsli vs de takılıyorum.
Halbuki meyve yemiyorum. Haftada bir elma suyu içiyorum o kadar..
Doğal yumurta , zeytin yağı, tereyağı vs hepsini yapıyorum.
İki öğün yemek de işin sırrı bence ama şu karbonhidrattan kurtulmanın bir yolu olsa..
maşallah o zaman sanaOt,sebze ve meyveyi sifa niyetine yiyin. Temel besin maddeniz kirmizi et ve tavuk olsun. Bitti.
inan bu konudaki cahilliğime ben de çok kızıyorum, daha neleri bilmiyorum bi bilsenNasıl bilmezsin bunu?
Çok şaşırdım şimdi cidden.
inan bu konudaki cahilliğime ben de çok kızıyorum, daha neleri bilmiyorum bi bilsen
hayatım boyunca hiç sebzeyle işim olmadı ki o yüzden öğrenme gereği hissetmedim sanırım
haklısın ama işte demek tamamen atmışım kafamdanYani ne bileyim de enteresan hakketten.
Anaokulunda kızıma öğretmişler geçen yaz sebze-meyvelerini, kış sebze ve meyvelerini..
Hani senin çocukluğunda da çok göz önünde değildi hormonlu yiyecekler de yazı kışı karıştırasın.
Neyse bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp diyelim.
Ben de aynıyım. Tatlısız çok zorlanıyorum. Hiç olmadı kuru meyve vs ile bastırmaya çalışıyorum. Peki o insülin direnci gercekten kırılıyor mu?Ondan kurtulmanın tek yolu insülin direncinin kırılması.
Benim en zayıf noktam tatlıydı. Eve gider gitmez yemekten önce çekmecelere saldırırdım çikolata, kek bilmem ne. Resmen tatlı diye kuduruyorum. Bu noktada olan biri makarnasız asla yapamaz. Ama şu an ekmek ve glikoz sıfır durumdayım. Dolayısıyla makarna da işlenmiş gıda olduğundan yemiyorum.
Ben de aynıyım. Tatlısız çok zorlanıyorum. Hiç olmadı kuru meyve vs ile bastırmaya çalışıyorum. Peki o insülin direnci gercekten kırılıyor mu?
Bunu başaran var mı?
Mesela şuan buharda pişmiş brokoli yiyorum,az zeytinyağlı.. Yanında ıkı kaşık kepekli pirinç pilavı( yağsız, brokolinin sebze suyuna yapılmış)
O pilavı yemek istemiyorum ama 3 saat spor yaptım geldim. Sadece protein ve sebze ile o enerjiyi Nasıl bulurum.
Şu karbonhidratları defedebilsem bi hayatımdan benden Mutlusu olmayacak da..
Rendeleyip yemeklere mi ekliyorsun taze zencefili?Evet yeniliyor diyenlere hiç ama hiç inanmazdım. Ama cidden yeniliyor. Benim gibi tatlı canavarı biri yaptıysa herkes yapar. Taze zencefil sanırım bunda baya etkili oldu.
En azından ben öyle düşünüyorum.