- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi Jasminium84
-
Ben çevremde çok kişiyi etkiledim. Kardeşim tamamen geçti bu düzene.
kötü bi bahane olmuş ama bu sebeple erken yaşta sağlıklı beslenmeye başlamışsınız iyi tarafından bakmak gerekBende öyleyim maalesef 29 yıldır sağlıksız besleniyorum
Ta ki geçen hafta eşimin yüksek tansiyon hastası olduğunu öğrenene kadar
Tuzu hayatımızdan aniden çıkardık
Tuzsuz ekmek, tuzsuz peynir, domates, salatalıkla sandviç hazırlayıp işyerine geitiryoruz ( Eskiden hazır simit, börek, tost alırdık )
Öğle için deniyoruz, eskisi gibi rutin bi yerde yiyoruz ( olmazsa onu da keseceğiz, kontrolde belli olur artık )
Akşam da sebze yemekleri, tuzsuz. Bulgur serbest. Sarımsaklı yoğurt birebirmiş tansiyon düşürmek için
Sürekli de tansiyon ölçümü yapıyoruz, hayırlısı. İlaca gerek kalmadan düşer inşallah
( Akşamları çok abur cubur yerdik, bıçak gibi kestik bu sayede )
ayyyy yazık günah ya ben yiyemiyorum ki çocuğuma yedirebileyim pırasa ne ya bildiğin kayışSebzeyi zeytinyağlı yaparsanız çok süper olabiliyor aslında. Güzel pişmiş zeytinyağlı enginar kerevizi yalarım meselaPırasada ısrar etmeyin ama çocuğa yazık
Ufaklığa yoğurt yedirin kendiniz de soda için D vitamini çok önemli. Güneşe de çıkartmayı ihmal etmeyin.
bence yapmaYusuf yusuf olmasaydık cips partisine devamdı
Napalım
Gerçi ben gizli yerim de dur daha olaylar taze
Ben makarnayı marketten almıyorum ipekçim. Makarna lütfen diye bir site var,sebzeli,tam buğdaylı hatta kıymalı gibi farklı ve daha az katkılı makarnaları var,bana kalsa onuda almam ama evdeki makarna canavarı için alıyorum. Bakliyatı mecburen paketli alıyorum,bildiģim markaların ürünlerinden 1er kiloluk olacak şekilde,taze tüketebilmek için.
Amin sağ ol gel de bana sorkötü bi bahane olmuş ama bu sebeple erken yaşta sağlıklı beslenmeye başlamışsınız iyi tarafından bakmak gerek
dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum
Allah şifasını versin eşinizin
Ben çekimserim bu konuda. Yani mutlaka ki toksik olmayacak çocuklarda da ama bünyeleri zarar görür mü? Sen kullanıyor musun?Çocuklara da verilmeli diye okudum ben Canan hocadan, çocukların ihtiyacı da 1 yaştan sonra bitmiyor ki
Sevdiği şey üzerinden yürüyebilirsiniz. Mesela kızım mücveri çok severdi,ama kereviz yemezdi,ben kerevizden mücver yapıp yedirirdim. Balkabağı çorba olarak sevmezdi,bende muhallebi yapıp,balkabağinıda pişirip püre yapıp,1 kat muhallebi,1 kat kabak püresi şeklinde kuplara koyup yedirdiğimde oldu. Evde badem,fındık unu ekleyerek bebe bisküvisi yaptığımda oldu,şeker yerine hurma,kayısı kurusu ekleyerek.Köftesine sevmediği sebzelerden rendelerdim,öyle yerdi. Bu tip şeyler yapılabilir sevmediği şeyler için. Anlamadan yer,hemde sizin içiniz rahat olur.benim ekstra özen göstermem gerekiyor, çünkü kızım çok az emdi belki bu sebeple çok hassas bi bünyesi var azıcık üşüsün hastalanır hemen o yüzden yemesine içmesine azami dikkat göstermem gerekiyor ama sıpacık beni taklit ettiği için ben ne yesem onu istiyor sebze yedrirken canım çıkıyor dolayısıyla
Yapmasam daha iyi amabence yapma
bu bahaneyle sende sağlıklı beslenmiş olursun
Ben çevremde çok kişiyi etkiledim. Kardeşim tamamen geçti bu düzene.
İş yerinde yemek yediğim bir arkadaş var. Yemekteyken anlatıyordum böyle böyle diye, o da dikkat etmeye başladı şimdi. Ne kadar çok kişi o kadar sağlıklı çocuklar. Çünkü sen ben dikkat ediyoruz, çocuklarımız çok şükür sağlıklı oldu diyelim ama sağlıksız bir adama aşık olma olasılıkları yüksek şu devirde.
O yüzden elimizden geldiğince çok kişi kurtaralım.
Ben çekimserim bu konuda. Yani mutlaka ki toksik olmayacak çocuklarda da ama bünyeleri zarar görür mü? Sen kullanıyor musun?
Belki içtikleri süte bir iki damla damlatılabilir. Yine de emin değilim.
Özellikle kışın vitamin takviyesi bizim doktorumuzda öneriyor haklısın. 3 yaşını geçti kızım,bende multivitamin veriyorum şu an.Çocuklara da verilmeli diye okudum ben Canan hocadan, çocukların ihtiyacı da 1 yaştan sonra bitmiyor ki
Maşallah okudukça ufkum açıldıSevdiği şey üzerinden yürüyebilirsiniz. Mesela kızım mücveri çok severdi,ama kereviz yemezdi,ben kerevizden mücver yapıp yedirirdim. Balkabağı çorba olarak sevmezdi,bende muhallebi yapıp,balkabağinıda pişirip püre yapıp,1 kat muhallebi,1 kat kabak püresi şeklinde kuplara koyup yedirdiğimde oldu. Evde badem,fındık unu ekleyerek bebe bisküvisi yaptığımda oldu,şeker yerine hurma,kayısı kurusu ekleyerek.Köftesine sevmediği sebzelerden rendelerdim,öyle yerdi. Bu tip şeyler yapılabilir sevmediği şeyler için. Anlamadan yer,hemde sizin içiniz rahat olur.
Ailece sağlıklı beslenme düzenine geçmek en doğrusu tabiki. Ne görürlerse evde ne varsa ona yöneliyorlar çocuklar.
Nasıl veriyorsun?Evet veriyorum ben, dışarı çok çıkmıyoruz güneşte yok zaten,yazın haftada 2 3 e düşürücem
Nasıl veriyorsun?
Bildiğin damla mı??
Kaç damla?
Her gün?
sen ne kullanıyorsun?Özellikle kışın vitamin takviyesi bizim doktorumuzda öneriyor haklısın. 3 yaşını geçti kızım,bende multivitamin veriyorum şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?