• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Gayet güzel, kararlı adımlar; kahvaltı da yerinde, mis olmuş. ^_^
Böreği de en azından hazır-dondurulmuş almamaya çalış; mini kurallarla börek işini de baya dengelersin bence. Maydanozları doldur o böreklerin içine, lorlu filan, kendin yap.

Gayet iyi ya, sağlıklı paylaşımlara devam; kahvaltımı mideme indirmeden önce fotolayaydım ben de dedim şu an :KK70:
Görünce daha etkili oluyor.
ben ve lorlu börek haa, pişmiş peynirden nefret ederim. komple kurtulmak en iyisi :KK70:

sanırım kahveyle sıkıntın var. sade kahve içemiyor musun?

ben ve lorlu börek haa, pişmiş peynirden nefret ederim. komple kurtulmak en iyisi :KK70:

sanırım kahveyle sıkıntın var. sade kahve içemiyor musun?

Çocuk uyuturdum geç yazıyorum kusura bakma; komple sade içemem neskafeyi; içerim de içemem :D
Türk kahvesini sade içerim. Sorunum çayda-kahvede şeker de değil aslında, çünkü çayı da şekersiz içerim; sorun kahve olmayan kahveye bağımlılık :/ paketli hazır tek içimlik toz karışımlar işte. Süt tozu-krema... Bi çeşit bağımlılık galiba.
Belli bi tadı istiyor zihnim, ondan. Yoksa içerim yani hepsini bir şekilde.

Çocuk uyuturdum geç yazıyorum kusura bakma; komple sade içemem neskafeyi; içerim de içemem :KK70:
Türk kahvesini sade içerim. Sorunum çayda-kahvede şeker de değil aslında, çünkü çayı da şekersiz içerim; sorun kahve olmayan kahveye bağımlılık :/ paketli hazır tek içimlik toz karışımlar işte. Süt tozu-krema... Bi çeşit bağımlılık galiba.
Belli bi tadı istiyor zihnim, ondan. Yoksa içerim yani hepsini bir şekilde.

Ya gangsta abla bu hazır toz karışımlar bana sunta gibi geliyor. Üniversitenin tahta çubukları vardı, ıslanınca aynı tadı veriyordu. Ben de granül kahve, keçiboynuzu özü, süt kafasına çok düşkünüm. Hiç öyle şeyler denedin mi? Soğuk olacak ama.

Ya gangsta abla bu hazır toz karışımlar bana sunta gibi geliyor. Üniversitenin tahta çubukları vardı, ıslanınca aynı tadı veriyordu. Ben de granül kahve, keçiboynuzu özü, süt kafasına çok düşkünüm. Hiç öyle şeyler denedin mi? Soğuk olacak ama.

Ağzımın tat ayarı bozulmuş içe içe; kaç senedir her gün-gün aşırı içerim; bi de 1 bardak da değil. Çok daha önceden hatta günde 10 bardak içtiğim olurdu, onlarla gün bitirirdim. Sonra günde 4-5 bardak, sonra sonra günde 2-3 bardak, şimdilerde de hayatımdan tamamen çıkarma çabası.

Yerine başka çeşit kahveler/aromalar denedim, olmadı. Kahve değil çünkü olay, o uyarıcıyı istiyor kafa, sigaranın yanında. Senin kola olayı gibi kuzum. Ama kaç gün oldu bak pazardan bu yana yarım bardak içtim o kadar. 4-5 günde.
Şimdi siyah çay içtim, onda da abartırım biliyorum, bu yüzden dün yeşil çay siparişi verdim benimkine; onu almış gelmiş aktardan "Sallama poşet istemiyorum" dedim; şimdi limonu basıp yeşil çay içiyorum.
İyice sağlıktan gitmeden mecburum yani, bacaklarım filan bozuldu komple bu alışkanlığım yüzünden.

Başım agrıyor :( şeker çukulata bir şeyler verin bana.
Dün gece bir şey farkettim.
Benim çikolata bagımlılıgım sigara gibi bir şey sanırım.
Çünkü çikolatayı elime almak istediğim anlara dikkat ediyorum, çocukları uyuttuğum ve kafa dinlerken mutlu olmaya ihtiyacım olduğu anlar. Sanki onu yiyince biraz sinir stresi atacağım, anlık mutluluk modumu yükseltecek, ki bir sonraki uyanmaya kendimi hazırlayabileyim.

Önceden çocuklar uyuduğunda yiyor olmamı çocuklar görmesin/alışmasın a bağlıyordum. Etkisi var muhakkak ama değil.
Çünkü çikolata yerine kendimi kutlu edecek başka seyler aradım bu sefer yemediğimde.

Ağzımın tat ayarı bozulmuş içe içe; kaç senedir her gün-gün aşırı içerim; bi de 1 bardak da değil. Çok daha önceden hatta günde 10 bardak içtiğim olurdu, onlarla gün bitirirdim. Sonra günde 4-5 bardak, sonra sonra günde 2-3 bardak, şimdilerde de hayatımdan tamamen çıkarma çabası.

Yerine başka çeşit kahveler/aromalar denedim, olmadı. Kahve değil çünkü olay, o uyarıcıyı istiyor kafa, sigaranın yanında. Senin kola olayı gibi kuzum. Ama kaç gün oldu bak pazardan bu yana yarım bardak içtim o kadar. 4-5 günde.
Şimdi siyah çay içtim, onda da abartırım biliyorum, bu yüzden dün yeşil çay siparişi verdim benimkine; onu almış gelmiş aktardan "Sallama poşet istemiyorum" dedim; şimdi limonu basıp yeşil çay içiyorum.
İyice sağlıktan gitmeden mecburum yani, bacaklarım filan bozuldu komple bu alışkanlığım yüzünden.

Benim selülitlerin de maşallahı var. Bacaklarımın arkasında kraterler taşıyorum. Bir bağımlılığın yerini başka bir bağımlılığa bırakmadan çözmenin yolunu bulabilsek cidden harika olurdu. Dukan bira yapıp içiyordum bitki çayından daha içilebilir geliyor bana ama onu da yapması zahmetli. Suya talim o yüzden şimdilik. Belki arada kefir içerim. Atlatalım şunu ne olur artık ya. Kafein, şeker bağımlısı olmak istemiyorum. Ama yeşil çay içebiliyorsan harika, midemi aşırı bulandırıyor boş yeşil çay benim.

Benim selülitlerin de maşallahı var. Bacaklarımın arkasında kraterler taşıyorum. Bir bağımlılığın yerini başka bir bağımlılığa bırakmadan çözmenin yolunu bulabilsek cidden harika olurdu. Dukan bira yapıp içiyordum bitki çayından daha içilebilir geliyor bana ama onu da yapması zahmetli. Suya talim o yüzden şimdilik. Belki arada kefir içerim. Atlatalım şunu ne olur artık ya. Kafein, şeker bağımlısı olmak istemiyorum. Ama yeşil çay içebiliyorsan harika, midemi aşırı bulandırıyor boş yeşil çay benim.

Ay selülit demeyin bana. Bacaklarımın alt tarafı inçe gayet her şey yerinde, basen bölgem için döner bıçağı istiyorum.
2 sezaryen doğumum var, karnımda sarkma vs bir şey olmadı. Ama bu basenlerin benimle derdi ne?
Basen, popo, ve yanlarım var resmen. Orantısız olmak kadar berbat bir şey Yok.
Şimdi zamanı degil benim için, kilo verecek değilim hamile halimle :anneadayı:
Ama en azından bacaklar icin beslenmeye dikkat ve keşke vakit ayırabilsem günde yarım saat yürüyüş güzel olurdu.
Ama o kadar sıcak ki resmen kendimi rolantiye aldım.

Ay selülit demeyin bana. Bacaklarımın alt tarafı inçe gayet her şey yerinde, basen bölgem için döner bıçağı istiyorum.
2 sezaryen doğumum var, karnımda sarkma vs bir şey olmadı. Ama bu basenlerin benimle derdi ne?
Basen, popo, ve yanlarım var resmen. Orantısız olmak kadar berbat bir şey Yok.
Şimdi zamanı degil benim için, kilo verecek değilim hamile halimle :anneadayı:
Ama en azından bacaklar icin beslenmeye dikkat ve keşke vakit ayırabilsem günde yarım saat yürüyüş güzel olurdu.
Ama o kadar sıcak ki resmen kendimi rolantiye aldım.

Yürüyüşün, sağlıklı beslenmenin yanında en işe yarayan yöntem kuru fırça diyorlar, kan akışını hızlandırdığından herhalde ama onu yapacak babayiğit lazım. Kendi kendine insan ölür yani. :deli:

Hafif başladım bak yeşil çaya. Hayatta içemem deyip kestirip atmıştım, taaa üni. zamanı Mado'da bi yeşil çay tecrübem oldu, bir kere ve sildim attım ağzıma sürmedim. Aradan 10 sene geçmiştir rahat, şimdi hafif şekilde başlıyorum; yoğun yeşil çay tadı olmaması için suda çok bekletmiyorum + az atıyor üzerine limon sıkıyorum. Yavaş yavaş normal içime getireceğim, biz bu illet şeylere de böyle başlamadık mı bi düşünsene. Bi bardak ile başladık, gün gün, hafta hafta 5-6 bardak oluverdi. O halde aynı şeyi tersine yapmak da mümkün, sağlıklı içeceklere alışma aşamasında.

Algı yönetilebilir-bilinç kandırılabilir bir şey; tüm o zararlı şeylerin bizi kandırmasına izin verdik, biraz da biz kandıralım algımızı, düzeltelim. Bağımlılıkların geneli stres hissi üzerinden kandırmaca ile işler, yokluk=stres haline gelir. Kendine "Rahatlıyorum, oh içtikçe sağlıkla ışıldıyor cildim" diye diye kıracaksın, dün boşuna mı yaptım yeşil maskeyi :D Yeşil çay içerken yeşil kil maskesi yaptım, yumuşacık suratımı sevdim çaydan sonra, aha bugün daha istekli içiyorum.

Bu bağımlılıkların yerini spor bağımlılığı alacak; fitness zamanı zerre sigara aramıyordum, sigarayı bıraktığım dönem.
Sonrasında bi şeye sinirlendim, gidip spor yapmak ve öfkemi burada çıkarmak yerine, "Tembellik" edip kçımı oturttuğum yerde sigara yaktım. Tüm bahaneler, tembellikten geliyor düşününce.

Yürüyüşün, sağlıklı beslenmenin yanında en işe yarayan yöntem kuru fırça diyorlar, kan akışını hızlandırdığından herhalde ama onu yapacak babayiğit lazım. Kendi kendine insan ölür yani. :deli:

:)) ona bir de vakit lazım cınım ya.
Eylül-ekim gibi tam zamanlı yardımcı alma planım var, ondan sonra kendimi bakıma falan sokacağım :) ş

Ben bunun ayrımını yapamıyorum hepsinde maden suyu yazıyor. Beypazarı ne mesela, ben ondan alıyorum ama aşırı gazlı kapağı açıldığı gibi patlıyor. Çok şikayet eden de olmuş bunu internette.

Biz de Uludağ alıyormuşuz. :)
Maden suyu yazıyor ama üzerinde soda yazanda mı var cidden dikkat etmedim hiç..

Kalktım baktım maden suyu imiş :)
Normalde öyle bir alışkanlığım olmadığı için aradaki farkı bile bilmiyorum desem?

Ben bunun ayrımını yapamıyorum hepsinde maden suyu yazıyor. Beypazarı ne mesela, ben ondan alıyorum ama aşırı gazlı kapağı açıldığı gibi patlıyor. Çok şikayet eden de olmuş bunu internette.

Soda suya karbondioksit verilmiş hali
Yani musluk suyuna bile karbondioksit gazı verseniz soda olur
Maden suyu yeraltı kaynağından gelir ;)
3nity 3nity fazlası zararlı değil ama dişlerine zarar vermemesi için pipetle içebilirsin :)

Soda suya karbondioksit verilmiş hali
Yani musluk suyuna bile karbondioksit gazı verseniz soda olur
Maden suyu yeraltı kaynağından gelir :KK66:
3nity 3nity fazlası zararlı değil ama dişlerine zarar vermemesi için pipetle içebilirsin :)

2-3 şişeyi geçmiyorum. Diş sağlığı açısından hiç düşünmedim.
Limonlu olunca da iyice asidik oluyor

Back