• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Çocuk uyuturdum geç yazıyorum kusura bakma; komple sade içemem neskafeyi; içerim de içemem :KK70:
Türk kahvesini sade içerim. Sorunum çayda-kahvede şeker de değil aslında, çünkü çayı da şekersiz içerim; sorun kahve olmayan kahveye bağımlılık :/ paketli hazır tek içimlik toz karışımlar işte. Süt tozu-krema... Bi çeşit bağımlılık galiba.
Belli bi tadı istiyor zihnim, ondan. Yoksa içerim yani hepsini bir şekilde.
2si 1 aradaya bir ara ben de takmıştım, şimdi anladım ne demek istediğini. üstelik sade kahve içerken birden ona dönmüştüm. o çok başka birşey
ya. o krema değişik bir tad veriyor onu istiyor insan.

regle 2 gün acayip bir tatlı isteği. :110: yerine tarçınlı su :27:

Hoşgeldin :KK36:
Kararlı adımlarını, sağlıklı paylaşımlarını, vücuduna zarar olan hangi alışkanlıkları kıracağını/kırdığını gururla anlatmanı bekliyoruz. ^_^
Hoşbuldum:) kilo problemim yok benim sadece sağlıklı olmak adına 1 haftadır ekmeği bıraktım. Kahvaltıda 1 dilim yiyorum sadece. Abur cubur aşırı yemiyorum ama tamamen kesemiyorumda. Paketli gıda pek almayız kızımız alışmasın diye

2si 1 aradaya bir ara ben de takmıştım, şimdi anladım ne demek istediğini. üstelik sade kahve içerken birden ona dönmüştüm. o çok başka birşey
ya. o krema değişik bir tad veriyor onu istiyor insan.

regle 2 gün acayip bir tatlı isteği. :110: yerine tarçınlı su :KK53:

Aynen öyle, o tat, kendini istetiyor ki kokusu da berbat oysa. Ama tabiysi söz konusu vücut olunca patron kim gösteriyorum kendisine. Hıı-aaa :D :D
İlle de şeker diye tutturursa bünye, ceviz+meyve yiyebilirsin, dün benim tatlı isteğini bıçak gibi kesti.

Hoşbuldum:) kilo problemim yok benim sadece sağlıklı olmak adına 1 haftadır ekmeği bıraktım. Kahvaltıda 1 dilim yiyorum sadece. Abur cubur aşırı yemiyorum ama tamamen kesemiyorumda. Paketli gıda pek almayız kızımız alışmasın diye

En güzeli eve hiç sokmamak zaten, doğrusunu yapıyorsun. :super:
Bizler çocuklara göstermeden yemek için evin orasına burasına zulaladığımız için; değil mi 3nity 3nity ? O çikolata depoları duruyor mu hala orada? :KK53:

Bizler çocuklara göstermeden yemek için evin orasına burasına zulaladığımız için; değil mi 3nity 3nity ? O çikolata depoları duruyor mu hala orada? :KK53:
Depo değilde gizli yeme bendede var:) regl olunca deli gibi çikolata istiyor canım. Mutfakta gizlice ağzıma atıyorum tadına vara vara yeme dönemi biteli çok oldu :))

Semizotu, orta boy haşlanmış pattis, kıvırcık ve salatalıklı salata bir de yarım bardak kefir. Öğle yemeği yapıyorum bunu. Semizotumu da kendim yetiştiriyorum. :)))999 :emir_bebek:

Eklentiler

• WhatsApp Image 2018-08-02 at 14.03.19.jpeg
    WhatsApp Image 2018-08-02 at 14.03.19.jpeg
    44,3 KB · Görüntüleme: 67

Yarısı duruyor, diğer yarı eşimin iş yerinde. Hepsini götüremem parça parça alırım dedi, tamam dedim.
Pazar’dan beri dondurma ve pankek harici kaçak Yok diyebilirim. Pirinç ve makarna da tükettim ama başlangıç olarak omlar yasak listemde Yok zatenZ
Paketli gıda tüketmiyorum ama tatlıyı yine meyve, bal, tahin-pekmez vs bir şekilde yiyorum.
Ekmege zaten oldum olası düşkün değildim, o çok problem olmuyor.

Semizotu, orta boy haşlanmış pattis, kıvırcık ve salatalıklı salata bir de yarım bardak kefir. Öğle yemeği yapıyorum bunu. Semizotumu da kendim yetiştiriyorum. :)))999 :emir_bebek:

Ya işte bunları yıkamak bana ölüm gibi geliyor :( aslında biri yapsa hazırlasa 3 öğün beslensem bol limonlu ekşi ekşi hayır demem :))

Yarısı duruyor, diğer yarı eşimin iş yerinde. Hepsini götüremem parça parça alırım dedi, tamam dedim.
Pazar’dan beri dondurma ve pankek harici kaçak Yok diyebilirim. Pirinç ve makarna da tükettim ama başlangıç olarak omlar yasak listemde Yok zatenZ
Paketli gıda tüketmiyorum ama tatlıyı yine meyve, bal, tahin-pekmez vs bir şekilde yiyorum.
Ekmege zaten oldum olası düşkün değildim, o çok problem olmuyor.

Ya işte bunları yıkamak bana ölüm gibi geliyor :KK43: aslında biri yapsa hazırlasa 3 öğün beslensem bol limonlu ekşi ekşi hayır demem :))

Ben de geçen toplamıştım, yoğurtlu salata yaparken yapraklarını tek tek topladığım için sorun olmuyor, bide saksıda köküyle almadığım için inanılmaz bir toprak da yok üstünde, suya bastım birkaç kere. Sonra kalanı saklamıştım bunları da saplarıyla beraber doğradım. Tek sıkıntım çiğ yerken oluşan şu cıvık his. Katılıyorum keşke birileri yapsa da yesek. Hiç sorunum kalmaz o zaman. :kk77:

Herkese kolay gelsin.
İki gündür yazmak istiyordum ben de konunuza. Nacizane kabul ederseniz eğer bir kaç cümle yazmak isiyorum öneri mahiyetinde. Hiçbirzaman tatsız tuzsuz şeyler tüketmeyin. Sevmediğiniz şeyleri yemek için kendinizi zorlamayın. Onları tatlandırmaya çalışın. Sağlıklı beslenme bu şekilde ilerliyor bir düzene giriyor sonra. Öbür türlü ne zmaan ipleri salacağım diye dört dönüyor insan. Saldığı zamanda fena salıyor. İnstagramda takip ettiğim fitmuhendisce diye bir hesap var. Orda hem Glutensiz hem sağlıklı alternatifler çok çeşitli şekilde var. Bizim evimizde bir adet çölyak hastası olduğu için dikkat ederim mümkün olduğunca yediklerimize. Bu arada 4 ay gibi bir süre içinde ben de 64 ten 52 ye düştüm ve şimdi 52 lerde 53 lerde geziniyorum. Sağlıklı menüler ve huzurlu günler dilerim hepimize:)

Herkese kolay gelsin.
İki gündür yazmak istiyordum ben de konunuza. Nacizane kabul ederseniz eğer bir kaç cümle yazmak isiyorum öneri mahiyetinde. Hiçbirzaman tatsız tuzsuz şeyler tüketmeyin. Sevmediğiniz şeyleri yemek için kendinizi zorlamayın. Onları tatlandırmaya çalışın. Sağlıklı beslenme bu şekilde ilerliyor bir düzene giriyor sonra. Öbür türlü ne zmaan ipleri salacağım diye dört dönüyor insan. Saldığı zamanda fena salıyor. İnstagramda takip ettiğim fitmuhendisce diye bir hesap var. Orda hem Glutensiz hem sağlıklı alternatifler çok çeşitli şekilde var. Bizim evimizde bir adet çölyak hastası olduğu için dikkat ederim mümkün olduğunca yediklerimize. Bu arada 4 ay gibi bir süre içinde ben de 64 ten 52 ye düştüm ve şimdi 52 lerde 53 lerde geziniyorum. Sağlıklı menüler ve huzurlu günler dilerim hepimize:)

Önerilerin için teşekkür ederim, çok güzel noktalara değinmişsin. :KK52:
Birkaç gündür tat keşfi yapıyorum, ne-neyle iyi gidiyor diye.
Dün akşama semizotu yemeği yaptım mesela ama yemem normalde, hiç bayıldığım bir tat da değildir annem bulgurlu-kıymalı yapardı, 2-3 gün sürünürdü garibim yemek. Ben ise yeşil mercimek ile denedim semiz otunu, baharatlandırdım soğanladım vb. ve nasıl bitti tek seferde o yemek inanılmazdı.

Tekrar teşekkürler yorumun için, önerilerini, tariflerini ara ara paylaş bizimle böyle ^_^

Eki Görüntüle 2175263

Karatay mı yayınladı n’aptı bunu :))

Bu abla yorumlarda insanlara 1 eppekten ne olacak ki dimi cınım ya falan yazıyor.

Bu abi de Canan Karatay gibi konuşuyor, nedense bunun dedikleri çok daha mantıklı geldi bana. Kopyala yapıştır diyetisyenlik yapıyor herkes özellikle sosyal medyada. Annem şeker hastası her öğününde 2 dilim tam buğday ekmeği vardı kadının. Yemekten kalktığı gibi elim ayağım boşaldı deyip tekrar ekmek yemeye çalışıyordu. Gıda sektörü neyse, diyet sektörü de o artık. Kime neye güveneceğini bilemiyor insan.

Bu sodanın sınırı var mı bilen var mı? Bende soğuk sodaya verdim kendimi. Yarım limon sıkıp içiyorum. Sprite yerine falan sanırım o da :)
Okuyunca canım çekti yaptım bi bana bi kocama sağol turuncu:* sayende sağlıklı bi serinleme yaşıyorum. Keşke dün akşam da böyle yapaymışım ice teaye sarılmak yerine

Bu sodanın sınırı var mı bilen var mı? Bende soğuk sodaya verdim kendimi. Yarım limon sıkıp içiyorum. Sprite yerine falan sanırım o da :)
Günde 2ye hatta 3e kadar okey soda limon bu arada. Yaz günü çok su, beraberinde mineral kaybediyoruz. Soda limon şahane hem mineral hem c vitamini

Ya sorun tarımda. İşlenmiş tohumla çıkınca yola, ne yesek sağlıklı olmuyor zaten.
Olduğu kadar diyip en azından aşırıya kaçmayacağız. Yapacak pek de bir şey Yok :) o ekmek banılacak :))

Back