• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

ılk sayfada herseyın tarıfı var aslında
bırde saglıklı lezzetlı ve doyurucu yemeklerı bulmakta kolay kuzum mesela hep dıyorum patlıcan kebabı kabak musakka yı yıyın zayıflatır ve tok tutar dıye e onunda nasıl yapıldıgı bellı et kofte salca sos ve envaı cesıt sebze :) hepsı aynı sekılde yapılıyor

sız sorun ben yazarım tekrar tekrar hıc onemlı degıl yeterkı saglıklı yemek ısteyelım

ben 1 kılo almısım sanırım sebebı 3 gundur uyumuyor olusum
cok enteresan sekılde 3 gundur gram uykum gelmıyor dehset bır enerjı var ustumde yok uyuyamıyorum ne denedıysem olmadı bugun artık burnum kanadı uykusuzluktan heralde
Ohoo beni kendin gibi düşünme nisam :D hepsi aynı mantık kolay hemencecik yapılıveriyor mantığı bende daha yeni yeni oturuyor şu nasıl bu nasıl diye ondan sorup durmaya insan çekiniyor, gerçi ben kelimeleri yazıp konunun içinden aratıyorum tarifleri ve nasıl yapıldığını ben yeni arkadaşlar için önerdim aslında daha çok :) çok yemek yaptım ben buradan son favorim fırında karnıbahar mesela, bi dönem de sebzeli mücvere iyi sarmıştım dur yapayım bak aklıma geldi. Ya da kereviz yemeği veya salatası mı yapsam :deli:
Sen normalde de epey az uyuyorsun nisam iyi dayanıyon valla, iyi beslenmenin etkisi mi eskiden beri böyle miydin?

Sağlıklı yemek tariflerinizi alırım hanımlar. :)
Kahvaltıda hiç problem yok ama akşam yemeğine bir şey bulamıyorum ya. Sebzeleri karıştırıp fırına vermekten fenalık geldi. Tadı saman gibi olmayan yemek arıyorum. :) Bu aralar balık ve sebzeyi birlikte fırınlamayı keşfettim, beni bir süre idare eder inşallah.

Elimde 1 demek ıspanak var. Güzel salata, meze, yemek, omlet vs biliyorsanız sevabına bir yazıverin. :)
Bi restoranda balık sote yemiştim ilk kez, çok beğenip teyzeden tarifini almıştım yapıyodum evde. Balığı iri iri soteleyip tavada çok karıştırmadan (dağılmasın diye) biraz pişiriyoruz sonra biraz saçla sarımsak tereyağlı su ve sote sebzelerle fırına, pişince üstüne isteğe bağlı kaşar. Ufak güveçlerin içinde fırına veriyodum tek porsiyon olsun diye doyurucu da bişey, bu hafta balık alıp onu da yapayım sahi :)

Ohoo beni kendin gibi düşünme nisam :KK70: hepsi aynı mantık kolay hemencecik yapılıveriyor mantığı bende daha yeni yeni oturuyor şu nasıl bu nasıl diye ondan sorup durmaya insan çekiniyor, gerçi ben kelimeleri yazıp konunun içinden aratıyorum tarifleri ve nasıl yapıldığını ben yeni arkadaşlar için önerdim aslında daha çok :) çok yemek yaptım ben buradan son favorim fırında karnıbahar mesela, bi dönem de sebzeli mücvere iyi sarmıştım dur yapayım bak aklıma geldi. Ya da kereviz yemeği veya salatası mı yapsam :deli:
Sen normalde de epey az uyuyorsun nisam iyi dayanıyon valla, iyi beslenmenin etkisi mi eskiden beri böyle miydin?
esasında hep az uyurdum mesela gece 2 de yatıp sabah 7 de ayakta olurdum
sımdı 1 saat uyursam ne ala
nıye boyle oldum bılemıyorum resmen uykum gelmıyor yenı uyanmıs gıbı enerjık durumdayım ozellıkle kendımı yoruyorum okadar hareket ettım kı bacaklarım agrıyor kas agrısı egılıp kalkarken kaslarım tıtrıyor oyle yoruyorum kendımı ama gram uykum yok
bılemıyorum neden boyle oldum ben :D

kerevızın salatasını cok sevıyorum ben yemegını sevmıyorum :)
balık dedınız canım cektı :D dur hamsı tava yapayım

esasında hep az uyurdum mesela gece 2 de yatıp sabah 7 de ayakta olurdum
sımdı 1 saat uyursam ne ala
nıye boyle oldum bılemıyorum resmen uykum gelmıyor yenı uyanmıs gıbı enerjık durumdayım ozellıkle kendımı yoruyorum okadar hareket ettım kı bacaklarım agrıyor kas agrısı egılıp kalkarken kaslarım tıtrıyor oyle yoruyorum kendımı ama gram uykum yok
bılemıyorum neden boyle oldum ben :KK70:

kerevızın salatasını cok sevıyorum ben yemegını sevmıyorum :)
balık dedınız canım cektı :KK70: dur hamsı tava yapayım
Ay nisa gözünü seveyim sakinleştirici iğne miğne yaptır da uyu biraz uzat ayaklarını da bi otur da :))

Ay nisa gözünü seveyim sakinleştirici iğne miğne yaptır da uyu biraz uzat ayaklarını da bi otur da :))
yarın sabah kahvaltımı yapar yapmaz cıkarım gece uyuyana kadar gezerım cocugu da babasına paslarım baska care yok
ne yedım ne ıctım de boyle oldum anlamadım bu aralar gunde 1 sahlep ıcıyorum o mu enerjı verdı bunyeme agır geldı noldu :D

acaba 1 aydır biotın ve vıtamın alıyorum ondan mı

kendımı herkül gıbı hıssedıyorum

ılk sayfada herseyın tarıfı var aslında
bırde saglıklı lezzetlı ve doyurucu yemeklerı bulmakta kolay kuzum mesela hep dıyorum patlıcan kebabı kabak musakka yı yıyın zayıflatır ve tok tutar dıye e onunda nasıl yapıldıgı bellı et kofte salca sos ve envaı cesıt sebze :) hepsı aynı sekılde yapılıyor

sız sorun ben yazarım tekrar tekrar hıc onemlı degıl yeterkı saglıklı yemek ısteyelım

ben 1 kılo almısım sanırım sebebı 3 gundur uyumuyor olusum
cok enteresan sekılde 3 gundur gram uykum gelmıyor dehset bır enerjı var ustumde yok uyuyamıyorum ne denedıysem olmadı bugun artık burnum kanadı uykusuzluktan heralde
Kız insomnia mı oldun yoksa ben hukuk okurken olmuştum çok fena bir şey aylarca uyumadım.Tabii 500 kilo olmuştum üzerinize afiyet:)

Screenshot_2019-01-05-20-22-00-208.webp

Şimdi yanına salata yapicam :)

Bu kaç kişilik yaw? :KK70:

Enfes görünüyor ama :kk77:

Nisaa uykularını düzene koymalisin. En sağlıklı uyku gece 10 ile 2 am arası olanmis.
bız bunu uc kısı yedık yanında 1 tabak salata ıle cerez gıbı geldı yetmedı doymadık ama yag oranı fazla oldugundan soda falan ıctık gecıstırdık kahvelerle
yarısını kızımla ben dıger yarısını esım yedı :KK70:
bu ne kı ben bunu tek basıma yerım normalde 1 bucuk kg balık bu

Bugün diyeti bi bozmuşum... :olamaz:
Bir tabak tereyağlı makarna, yanına bir tabak ıspanak. Arkasından da pişmaniye. Sabah da 1 dilim tereyağlı reçelli ekmek yemiştim. :KK31:özlemişim bee :kk77:

Neyse ya. Yemekten sonra tekrar diyete kaldığım yerden devam ediyorum. Haftada veya 2 haftada bir böyle kaçamaklarım oluyor. Devam ettirmediğim sürece öyle beni geriletmiyor bence. Şimdi 1 hafta sırf sebze yicem. Keşke bugün koşsaydım iş öncesi diyorum, vaktim vardı ama koşmak aklıma gelmedi. :işsiz:

Bugün diyeti bi bozmuşum... :olamaz:
Bir tabak tereyağlı makarna, yanına bir tabak ıspanak. Arkasından da pişmaniye. Sabah da 1 dilim tereyağlı reçelli ekmek yemiştim. :KK31:özlemişim bee :kk77:

Neyse ya. Yemekten sonra tekrar diyete kaldığım yerden devam ediyorum. Haftada veya 2 haftada bir böyle kaçamaklarım oluyor. Devam ettirmediğim sürece öyle beni geriletmiyor bence. Şimdi 1 hafta sırf sebze yicem. Keşke bugün koşsaydım iş öncesi diyorum, vaktim vardı ama koşmak aklıma gelmedi. :işsiz:
kacamakların gayet yerınde aslında
oturup yaş pasta yememıssın bol kremalı degıl
bugun proteın agırlıklı beslenerek ve lımonlu nanelı sular kekik cayları ıcerek kesınlıkle dengelersın duzenlı spor yapan bırıne asla koymaz bu yedıklerın hııııccc dert etme afıyet olsun kas olsun ınsallah :)

ben bugun bır uyudum bır uyudum anlatamam
dun gece 12 de uyudum bugun 12 bucukta kızım zorla kaldırdı :D anneee kalk sabah olduuu karnım acıktııı uyaaannn dıye ustumde hopladı zıpladı da oyle kalkabıldım
1 haftanın uykusuzlugu resmen

sankı baska bır dunyadan gelmıs gıbı tuhaf hıssedıyorum bukadar uyumaya :D
1 kılo almıstım ya uykusuzluktan dıyordum odemmıs o kekık cayı adacayı ıcerek attım onu

demın kendıme 2 yumurta hasladım 2 dılım peynır 1 portakal ıle kahvaltımı yapıcam
sonra sade turk kahvesı yaparım

aksama dogranmıs kusbası et sogan ve nohutla salcalı lımonlu terbıyelı bır tencere yemegı yaparım
yanında 1 buyuk bardak da ayran ıcerım

kacamakların gayet yerınde aslında
oturup yaş pasta yememıssın bol kremalı degıl
bugun proteın agırlıklı beslenerek ve lımonlu nanelı sular kekik cayları ıcerek kesınlıkle dengelersın duzenlı spor yapan bırıne asla koymaz bu yedıklerın hııııccc dert etme afıyet olsun kas olsun ınsallah :)

İnşallah kas olur ama makarnadan kas çıktığı nerde görülmüş... :KK70: Neyse, yine umut edecem. :)

Pırasayla yapılacak güzel yemek tarifi bilen var mı? 1 haftadır pırasa bekliyor dolapta. Ama hiç pişirmişliğim yok. Öyle sebze diye aldım işte. :)

Pırasayla yapılacak güzel yemek tarifi bilen var mı? 1 haftadır pırasa bekliyor dolapta. Ama hiç pişirmişliğim yok. Öyle sebze diye aldım işte. :)
gecen gun pısırdım daha ... su sekılde yaptım
ben etlı yaptım kusbası et ıle nohutu hasladım hasladıktan sonra ıcıne havuc ve pırasayı en kucugunden de soganı dogradım
pıstıkten sonra 1 su bardagı kadar yogurda 1 yumurta sarısı ıle cırparak bu yemek harcına yavas yavas ekledım terbıyeledım yanı
kaynadıkdan sonra altını kısıp 5 dk kısık atesde ıyıce harmanlanmasını sagladım
altını kapattıktan sonra ısıttıgım zeytınyagına bıraz toz nane karabıber ve pul bıber ekleyıp ustunde gezdırdım

bız buna burda şiveydiz derız en cok yedıgım yemektır tavukla da etle de yapılır yada dırek etsız de yapılır her turlu guzel olur ama pırasaya en cok yakısan ıcınde nohut olmasıdır ve yogurt katılmasıdır

haslanmıs hazır nohutun varsa dırek onu da katabılırsın

3 buyuk pırasa
1 su bardagı nohut
ıstege gore 300 gram et
1 kucuk sogan
1 yumurta sarısı
1 su bardagı yogurt
1 havuc bunlar varsa elınde guzel yemek olur orta boy bır tencere kadar oluyor bu olculerle

gecen gun pısırdım daha ... su sekılde yaptım
ben etlı yaptım kusbası et ıle nohutu hasladım hasladıktan sonra ıcıne havuc ve pırasayı en kucugunden de soganı dogradım
pıstıkten sonra 1 su bardagı kadar yogurda 1 yumurta sarısı ıle cırparak bu yemek harcına yavas yavas ekledım terbıyeledım yanı
kaynadıkdan sonra altını kısıp 5 dk kısık atesde ıyıce harmanlanmasını sagladım
altını kapattıktan sonra ısıttıgım zeytınyagına bıraz toz nane karabıber ve pul bıber ekleyıp ustunde gezdırdım

bız buna burda şiveydiz derız en cok yedıgım yemektır tavukla da etle de yapılır yada dırek etsız de yapılır her turlu guzel olur ama pırasaya en cok yakısan ıcınde nohut olmasıdır ve yogurt katılmasıdır

haslanmıs hazır nohutun varsa dırek onu da katabılırsın

Aaa böyle bir tarif ne duydum, ne yedim... annem farklı pişiriyor. Deniyecem bunu. Teşekkürler. Ama ben etsiz yapacağım. Sebzeleri pişirirken suyla mı pişiriyoruz?

Back