• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Ben de çok beğendim
Benim evim de böyle beyaz ve sade hiç sevmem kalabalık ev esya
Annem gördüğünde kızım senin eşyan yok bu nasıl ev demişti:KK48:

Fazla gördüğüm herseyi ya satıyorum ya isteyene veriyorum
L koltuk tv ve masa salonum da
oğlumun odasında eşimle beraber yaptığımız ranza kitaplık ve masa bunları hep eşimle biz yaptık çokta güzel oldu
Odalar da çok geniş nasıl ferah duruyor ev

Aynı bina da arkadasıma giderdim labirent gibiydi evi eşyalardan çocuklara erişemiyorduk
Giderken çocuklarının küçülenlerini vermem için bırakmıştı tam 12 büyük battal boy çöp poşeti göndermişti:bicak:onları nerde nasıl sakladın
oğlumun dolabıdan da azıcık küçük geleni veriyorum her esya bana yük çünkü
en ıyısını yapıyorsun bence ev bıze hızmet etmelı esyaya degıl dusuncesındeyım ,her esyanın enerjısı agırlıgı ustumde oluyor sankı benım gardılobum bıle 4 kapaklı ama 3 kapak dolu esımın gıysılerı de dahıl dıger kapakta yastık yorgan carsaf var :D dusun oyle mınımal sevıyorum

temızlıkte kolay oluyor hem :) tasınmak bıle kolay oluyor

Sonunda kendi evime taşındım :) evım boyle benım tabı son halını guncelledım ılk sıralar daha cok esyam vardı sadelesmeyı ogrendım sanırım kendı hayatıma yaptıgım en buyuk ıyılık sadelesmek :)

Haddim olmadan fikrimi paylaşmak istiyorum ama kırılmanızı istemem kesinlikle.

Derz araları, aşınma mı yaptı, yoksa inşaat kalıntısı vs mi?

Önerim, olacak. Ama evde çocuk yokken, camları açıp, maske ve eldivenle yapılması daha uygun.
Mavi muhteşem su var her markette satılan. Tex markanınkini kullandım balkonumda. onu fısfıslayıp fırçalıyorsun ve bembeyaz oluyor.

Ama tabii ki bu bir öneri. yapıp yapmamak tercih meselesi. :KK68:

erhan bana yakında yer yatagı yaparsın karyola yer kaplıyor dıye oraya dogru gıdıyoruz tırsıyorum dedı :KK70:
konsolsuz ev gormedım cok bos olmaz mı dedı
ahsen de kalsın mobılyamız guzel dedı

cok ıkılemde kaldım 2 ye 1 durumdaydık :KK70:

salondan esyalar cıktıktan sonra bu kez ıkısı de oh ferahladı haklıymıssın dedıler :KK70:

bombos duran mobılyayı ne yapayım ben sonucta dımı
letgoya koydum anında satıldı bıle :KK70: birecikten yarın gelıp alacaklar demonte yaptım guzelce pıtpıt naylonlara sardım garajda duruyor

bana gore ev hala kalabalık sankı karısık kalabalık gıbı dursun ıstemıyorum cok esya esya dursun ıstemıyorum sence fıkrını merak edıyorum evın genel halını bılıyorsun cok esya esya karısık mı yoksa sade mı
ya da suraya dokunus yap buraya bunu yap daha ferah daha ıyı olur dedıgın bır alan var mı
Şimdi tekrar baktım linkten, bence evin kusursuz yaa. Maşallah. Bakınca gidip 3-5 gün sizde kalasım geliyor. Beni tatile davet ediyor. O kadar yani :D Ben aksesuar da sevmem, ama senin her ekledin şey eve sıcaklık katmış, tamamlamış. Yaşayan bir mekan olmuş. Evin ferahlığı, bütünüyle uyumu, tüm odaların pırıl pırıl ışık alması zaten çok güzel. Salonun da boyamalarınla daha da güzelleşti, oturma odan da çok sıcak bir mekan oldu. Güle güle, huzurla, sıhhatle uzun yıllar oturun çekirdek ailenle inşallah :KK68:

Haddim olmadan fikrimi paylaşmak istiyorum ama kırılmanızı istemem kesinlikle.

Derz araları, aşınma mı yaptı, yoksa inşaat kalıntısı vs mi?

Önerim, olacak. Ama evde çocuk yokken, camları açıp, maske ve eldivenle yapılması daha uygun.
Mavi muhteşem su var her markette satılan. Tex markanınkini kullandım balkonumda. onu fısfıslayıp fırçalıyorsun ve bembeyaz oluyor.

Ama tabii ki bu bir öneri. yapıp yapmamak tercih meselesi. :KK68:
yaa :KK36: ne tatlı ınsansın asla kırılmam hatta oyle ıyı bır onerıde bulundun kı tesekkur ederım

ben her sene banyo ve wc nın yerınin derz aralarını yenılerım zamanla rengı degısıyor dıye ve alt kata su sızma falan olmasın dıye
zaten koctas tekzen gıbı yerlerde hazır satılıyor urun
ama bu balkon ne lanet bırseyse tam olarak asla ne yenı derz tuttu ne boya her sene banyo wc yerını yaparken balkonuda yapıyorum ama derz arası tutmuyor 1 kere balkon yıkamada hepsı sokuluyor ılk tasındıgımızdan berı boyle ve ısın ılgınc yanı nemlı havalarda ıcınden köpürüyor tuhaf bır madde cıkıyor köpüğümsü ve o köpük kuruyor kireç gıbı oluyor sonra nıye boyle oluyorsa

en son hanı mutfakta tezgahtan su sızmasın sıye beyaz sılıkon varya onu bıle yaptım ne yaptımsa asla tutmadı boya bıle tutmadı
bende yerı komple çim halı yaptırmayı dusunuyordum bu sebeple cunku cok cırkın duruyor goz tırmalıyor resmen sinirimi bozuyor daha dun konustuk erhanla bunu ve sımdı sen mavi su dedın varlıgından haberım yoktu buna cok sevındım hemen alalım tek denemedıgım o kaldı cunku karbonat lımon ve ona ozel fırcalarla ovdum-camasır suyuyla ovdum-dıs macunu fırca ıle ovdum-cıf ıle ovdum -sihirli sungerle sıldım neler neler uyguladım ah ahh

Şimdi tekrar baktım linkten, bence evin kusursuz yaa. Maşallah. Bakınca gidip 3-5 gün sizde kalasım geliyor. Beni tatile davet ediyor. O kadar yani :KK70: Ben aksesuar da sevmem, ama senin her ekledin şey eve sıcaklık katmış, tamamlamış. Yaşayan bir mekan olmuş. Evin ferahlığı, bütünüyle uyumu, tüm odaların pırıl pırıl ışık alması zaten çok güzel. Salonun da boyamalarınla daha da güzelleşti, oturma odan da çok sıcak bir mekan oldu. Güle güle, huzurla, sıhhatle uzun yıllar oturun çekirdek ailenle inşallah :KK68:
yaaa canım benım cok tesekkur ederım ınsallah su pandemı bıtsın zaten gel bıze
salonda o ayna kalsın mı ayna yerıne duvara çitalama mı yapayım ne dersın
boyle mesela
boyanabilir_poliuretan_duvar_citasi_4240_6dee-768x608-1.jpg

en ıyısını yapıyorsun bence ev bıze hızmet etmelı esyaya degıl dusuncesındeyım ,her esyanın enerjısı agırlıgı ustumde oluyor sankı benım gardılobum bıle 4 kapaklı ama 3 kapak dolu esımın gıysılerı de dahıl dıger kapakta yastık yorgan carsaf var :KK70: dusun oyle mınımal sevıyorum

temızlıkte kolay oluyor hem :) tasınmak bıle kolay oluyor

Sonunda kendi evime taşındım :) evım boyle benım tabı son halını guncelledım ılk sıralar daha cok esyam vardı sadelesmeyı ogrendım sanırım kendı hayatıma yaptıgım en buyuk ıyılık sadelesmek :)
Bayıldımmm harıka görünüyor
En çokta mutfak
Benım de mutfağım çok geniş ama çok fazla eşya orda iki dolap iki fırın ızgaralar çay kahve makineleri activfry bunlar dokaplara da sığmıyor eşim de kullanıyoruz diye hiç birinden vazgeçmiyor
İnsallah onlarda da kurtulacam birgün😂
Huzurla sağlıklı yaşayın evinzde çok güzel çok çok güzel ❤️

Bayıldımmm harıka görünüyor
En çokta mutfak
Benım de mutfağım çok geniş ama çok fazla eşya orda iki dolap iki fırın ızgaralar çay kahve makineleri activfry bunlar dokaplara da sığmıyor eşim de kullanıyoruz diye hiç birinden vazgeçmiyor
İnsallah onlarda da kurtulacam birgün😂
Huzurla sağlıklı yaşayın evinzde çok güzel çok çok güzel ❤️
cok tesekkur ederım :KK36: :KK200:

yaa :KK36: ne tatlı ınsansın asla kırılmam hatta oyle ıyı bır onerıde bulundun kı tesekkur ederım

ben her sene banyo ve wc nın yerınin derz aralarını yenılerım zamanla rengı degısıyor dıye ve alt kata su sızma falan olmasın dıye
ama bu balkon ne lanet bırseyse tam olarak asla ne yenı derz tuttu ne boya her sene banyo wc yerını yaparken balkonuda yapıyorum ama derz arası tutmuyor 1 kere balkon yıkamada hepsı sokuluyor ılk tasındıgımızdan berı boyle ve ısın ılgınc yanı nemlı havalarda ıcınden köpürüyor tuhaf bır madde cıkıyor köpüğümsü ve o köpük kuruyor kireç gıbı oluyor sonra nıye boyle oluyorsa

en son hanı mutfakta tezgahtan su sızmasın sıye beyaz sılıkon varya onu bıle yaptım ne yaptımsa asla tutmadı boya bıle tutmadı
bende yerı komple çim halı yaptırmayı dusunuyordum bu sebeple cunku cok cırkın duruyor goz tırmalıyor resmen sinirimi bozuyor daha dun konustuk erhanla bunu ve sımdı sen mavi su dedın varlıgından haberım yoktu buna cok sevındım hemen alalım tek denemedıgım o kaldı cunku karbonat lımon ve ona ozel fırcalarla ovdum-camasır suyuyla ovdum-dıs macunu fırca ıle ovdum-cıf ıle ovdum -sihirli sungerle sıldım neler neler uyguladım ah ahh

yaaa canım benım cok tesekkur ederım ınsallah su pandemı bıtsın zaten gel bıze
salonda o ayna kalsın mı ayna yerıne duvara çitalama mı yapayım ne dersın
boyle mesela Eki Görüntüle 2855885
Bence ayna güzel canım hem ışık için, hem işlev olarak iyi bir odada ayna olması, böyle bişey yapsan bile yine aynaya gerek olur bence. Çok boş durur aksi takdirde gibi geliyor bana

Ya bilemiyorum ki, yazı dili insanın duygu ve tavrını karşıya bazen yanlış geçiriyor. veya bazen insan alıngan oluyor, öneriyi olumsuz eleştiri olarak kabul ediyor o sebeple tereddüt ettim. :KK19:

Muhteşem mavi su galiba adı. 1 şişe al, bir de ucuz sert yapılı diş fırçası (eski varsa o da olur),

sıkıp fırçalıyorum, bir de bir kova su alıyorum yanıma. sıktığım fırçaladığım yeri siliyorum. hem ilaç fazla aşındırmasın, hem de ilaç kalıntısını azaltsın diye.

Mutlaka kalın beybi eldivenle yap, ve mutlaka maske tak. 2 kat 3 kat bile olur.

Umarım sana da çare olur. Halı olunca temizliği de zor oluyor. Çim halı bir süre sonra göz yoruyor. bilemedim. :)

Geçmiş menülerimi yazmıyorum.

Dün akşamki kaçamağımı yazayım. dayanamadım eşime yaptığım şekerparelerden yedim. Şekerini yarı yarıya azaltmıştım en azından (kendimi kandırma yöntemim bu :kızgın:)

Bu sabah
-2 haşlama yumurta
-1 domates
-peynir
-zeytin
-5 ceviz
-2 çay kaşığı tereyağı
-Roka

-1 çay + 1 kahve

Eşya azaltma konusunda ben de 1,5 - 2 senedir uğraşıyorum.

Kullanmadığım her şeyi evde çıkardım. Sattıklarım oldu, attıklarım oldu, verdiklerim oldu.
Ama ben inanılmaz ferahladım.
Bitki çok seviyorum.
Eşyadansa bitki ile evi doldurmayı daha çok sevdim diyebilirim.

Eşya azaltma konusunda ben de 1,5 - 2 senedir uğraşıyorum.

Kullanmadığım her şeyi evde çıkardım. Sattıklarım oldu, attıklarım oldu, verdiklerim oldu.
Ama ben inanılmaz ferahladım.
Bitki çok seviyorum.
Eşyadansa bitki ile evi doldurmayı daha çok sevdim diyebilirim.
bende bıtkı coook sevıyorum kocaman kocaman agacımsı bıtkıler ve sevımlı sukulent hastasıyım fakat evde muhabbet kusumuz var ve oldukca obur :D kendısıne zararlı olur dıye korkuyorum yeşillik bulundugu ortamda iç ferahlatıyor cok sevıyorum

Bu da benim dünkü kaçamak ama içinde rafine şeker yok, sadece 1 muz, 1 yemek kaşığı karabuğday unu ve 1 yemek kaşığı da yulaf unu , 1 yumurta, karbonat çok az süt ve yağ

Eki Görüntüle 2855958
afiyet olsun balım ben olsam ıcıne fındık veya badem de koyardım hatta soslu olsun dıye 2 yemek kasıgı pekmez de gezdırırdım :D

Öğle menüm;

-etli bi yemek. sadece etlerini yedim.
-2-3 kaşık kadar haşlama brokoli
-1 orta boy kase roka salatası.
-3-5 kaşık da yoğurt

muhtemelen acıkacağım. Bu sebeple kahvemin yanına ceviz falan yerim belki.

bugün sabah haricinde su içemedim. hemen koşup su alıyorum :KK55:
ben yerınde olsam aksam kocaman bır salata kasesını dolduracak sekılde salata yapar yerdım dedıgın gıbı acıkacaksın nasıl bu kadar az yıyebılıyorsun ne guzel ya ben ılla tıka basa yemelıyım

Öğle menüm;

-etli bi yemek. sadece etlerini yedim.
-2-3 kaşık kadar haşlama brokoli
-1 orta boy kase roka salatası.
-3-5 kaşık da yoğurt

muhtemelen acıkacağım. Bu sebeple kahvemin yanına ceviz falan yerim belki.

bugün sabah haricinde su içemedim. hemen koşup su alıyorum :KK55:
ben okurken acıktım :D o nasıl bir etli yemekti ki?

Kızlar dün instada ecekeskinin bacak karın hareketlerini yapayım dedim. Her harekete 3 x 20 demiş, ben 2x 20 yapmama rağmen bacaklarım özerkliğini ilan etti :( Banyoya gideceğim, kamutlarımı dinlemez oldular. Töbe yaa, kimlere has yapılıyor ki bu ödevler...komando falan olmak lazım :D

ben yerınde olsam aksam kocaman bır salata kasesını dolduracak sekılde salata yapar yerdım dedıgın gıbı acıkacaksın nasıl bu kadar az yıyebılıyorsun ne guzel ya ben ılla tıka basa yemelıyım
iş yerinde müdahale edemiyorum.
evdeyken yeterince yiyorum.

ya aklıma geldi de anneciğimin yaptığı kuskustan pişirmiştim dün, ondan da 2 kaşık yedim. yasak ama ev yapımı diye ondan kandırdım kendimi :D

Dün bayağı kaçamak olmuş bugün az yemem lazım ki dengelensin. boşuna emek sarfetmeyeyim.

bir de sabahları %100 elma suyundan yapılmış 1 kaşık sirkeli su içiyorum.

bağırsaklarımı çalıştırıyor gibi geldi. birkaç günü daha da belli eder kendini. ben aşırı kabızlık yaşayan bir insanım, o sebeple iyi gelmesini umuyorum.

ben okurken acıktım :KK70: o nasıl bir etli yemekti ki?

Kızlar dün instada ecekeskinin bacak karın hareketlerini yapayım dedim. Her harekete 3 x 20 demiş, ben 2x 20 yapmama rağmen bacaklarım özerkliğini ilan etti :KK43: Banyoya gideceğim, kamutlarımı dinlemez oldular. Töbe yaa, kimlere has yapılıyor ki bu ödevler...komando falan olmak lazım :KK70:
patates bezelye havuç vardı içinde. yasak bana karataydan dolayı.

spor yapmak lazım ama hep yapmak lazım. 1-2 olmuyor, sürekli hayatımızda olacak.

Back