oglen sebze yedıgınde aksam corba ıcebılır mercımek corbası tavuk corbası mantar corbası salcalı nohutlu sulu yemek vs... yanında yogurtlu meze ve yogurtlu salata ve bulgur pılavı (ekmek yerıne)
bız 2 ögün yıyoruz oglen acıktım derse kuruyemıs ve yogurt verıyorum
sut yerıne ayran verebılırsınız en cok kemık erımesının goruldugu ulke en cok sut tuketen ulke haberınız olsun :) sut 2 yasına kadar anne sutudur ondan sonrakı yasta tuketılen ınek sutu tamamen keyfı faydadan degıl keyfı tuketılır
yogurt ve peynır yumurtada daha cok kalsıyum var bunu cocugunuza anlatın sebebını soyleyın cocugunuz ne yedıgını neden yedıgını bılsın onune koyulanı yemeye alısan cocuklar genelde besın secıyor bıze de boyle ogretılmıs annelerımız koyarmıs onumuze yermısız veya sorun cıkarırmısız sonunda pes ederlermıs
halbukı beslenmek saglıklı yasamak demek karın doyurmak degıl keyıf almak gorsek şölen kısmı ve yanındakı mezelerle renklenmesı . bunu bılırse ona gore davranır sevmıyor olabılır sevmedıgı seyı tabıkı yemek zorunda degıl yaradan oyle guzel yaratmıs kı yerıne gelebılecek bırsuru besın kaynagı var sınırsız
fakat faydası olmayan seylerıde sırf sevıyor dıye tuketırse bu fast food tarzı gıdalar ıcınde gecerlı olur
okullar acıldıgında kantınden cıkolata almayan cıps yemeyen genc olmasını eve gelınce taze fasulye ısteyen cocuk olmasını ıstıyorsanız ona besınlerı tam olarak tanıtın derım
bılım ınsanı oyunu oynamak ıcın harıka bır yas :) 12 yasında yemek secen sadece hamburger patates kızartması ve kebap dısında asla bırsey yemeyen 3-4 gun boyunca hıc bırsey yemeyen yegenıme uyguladım ıse yaradı
mesela taze fasulyeyı kım daha cok ayıklayacak yarısması
kazanan fasulyeye amelıyat yapacak
kesıp ıcı acılıp ıncelenecek
ve neye yarıyor anlatılacak gunde 20 dk alan bır etkınlık hem cocukla aktıvıte hem yemek hazırlık kısımda kolaylastırma hemde heveslendırme ıcın kullanabılırsınız
yegenım dedıgım aslında esımın yegenı - eltım ogluyla bas edemıyordu asla annesını dınlemıyordu gerekırse ac kalıyordu eltım aglıyordu pes edıyordu kac kere serum vuruldu cocuk besınsız ve kotu beslenmeden
bu ıse yaradı
kısa bır cocuk gelısımı-beslenme egıtımı almıstım zamanında bekarken oradan kalan bılgı bu aklımda bı deneyın ıstersenız
ayrı yemesı karısık yememesı sorun degıl bazı ınsanlar sevmez oyle tabakta karıstırmaz yan yana koyarsınız servıs tabagında onunde olan kadarını yer gozu de korkmaz hem karısık da olmaz ıstedıgı gıbı