• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

benım cılt yapım karmakarısık
sıyah noktalarım genıs gozeneklerım var
cıldım kuru-karma
t bolgem cok yaglı sankı zeytınyagı surmusum gıbı
yanak bolgem ve boyun bolgem kuru
omuzlarım gogus dekoltem yaglı
bacaklarım cok kuru :KK70:
ellerım ayaklarım da asırı kuru
vazelın bıle etkı etmıyor nemlenmesı ıcın hergun nem bombası maskelerı yapmam gerekıyor hındıstan cevızı yagı falan suruyorum

gunde en az 3 lıtre su ıcerım halbukı :KK70:
yuzumdem asırı terleyen bırıyım gunluk cıldımı temızleyen bırıyım gozenek ve sıyah nokta ıcın gereken asıtlerı de kullandım asla gecmıyor asla :KK70:

allahtan lekem-goz altı morluklarım halkalarım yok
kapalı komedonlarım yok sukur edıyorum :KK70:

benım makyaj yaparken fondoten kullanmama sebebımde bu - oyle guzel temızlıyorum kı cıldımı kırlenmesıne kıyamıyorum o genıs gozeneklerım ova gıbı- fondoten surersem onu temızlemek ıcın derımın en alt katmanına gırmem gerek gıbı hıssedıyorum
ayrıca ne kadar yaglı cıltler ıcın fondoten kullansam da matlastırıcı primer-makyaj sonrası sprey baz kullansam da asla o yaglanmayı durduramıyorum yag adeta fıskırıyor

benım cılt yapım karmakarısık
sıyah noktalarım genıs gozeneklerım var
cıldım kuru-karma
t bolgem cok yaglı sankı zeytınyagı surmusum gıbı
yanak bolgem ve boyun bolgem kuru
omuzlarım gogus dekoltem yaglı
bacaklarım cok kuru :KK70:
ellerım ayaklarım da asırı kuru
vazelın bıle etkı etmıyor nemlenmesı ıcın hergun nem bombası maskelerı yapmam gerekıyor hındıstan cevızı yagı falan suruyorum

gunde en az 3 lıtre su ıcerım halbukı :KK70:
yuzumdem asırı terleyen bırıyım gunluk cıldımı temızleyen bırıyım gozenek ve sıyah nokta ıcın gereken asıtlerı de kullandım asla gecmıyor asla :KK70:

allahtan lekem-goz altı morluklarım halkalarım yok
kapalı komedonlarım yok sukur edıyorum :KK70:

benım makyaj yaparken fondoten kullanmama sebebımde bu - oyle guzel temızlıyorum kı cıldımı kırlenmesıne kıyamıyorum o genıs gozeneklerım ova gıbı- fondoten surersem onu temızlemek ıcın derımın en alt katmanına gırmem gerek gıbı hıssedıyorum
ayrıca ne kadar yaglı cıltler ıcın fondoten kullansam da matlastırıcı primer-makyaj sonrası sprey baz kullansam da asla o yaglanmayı durduramıyorum yag adeta fıskırıyor
Valla çok su içmek falan cildi nemlendirmiyor nisam cilt kuruysa kurudur krem sürmekten başka çare yok kendimden biliyorum :( 3lt yakın su içerim günde ama benim de bacaklarım falan kurudur senin dediğin gibi. 500 ml-1 lt losyonlardan alıp boca ediyorum her duş sonrası.

Karma cildin de zor tarafı bi ürünü her yerine kullanamıyosun yanaklara yetmez ama alnı yağlandırır falan :)) özel günler dışında ben de sevmem pek makyajı, güneş kremi rimel lipstick bu kadar benim günlük makyaj 😀 yeter zaten sanayiye

Valla çok su içmek falan cildi nemlendirmiyor nisam cilt kuruysa kurudur krem sürmekten başka çare yok kendimden biliyorum :KK43: 3lt yakın su içerim günde ama benim de bacaklarım falan kurudur senin dediğin gibi. 500 ml-1 lt losyonlardan alıp boca ediyorum her duş sonrası.

Karma cildin de zor tarafı bi ürünü her yerine kullanamıyosun yanaklara yetmez ama alnı yağlandırır falan :)) özel günler dışında ben de sevmem pek makyajı, güneş kremi rimel lipstick bu kadar benim günlük makyaj 😀 yeter zaten sanayiye
kullandıgım butun gunes kremlerı irinli ,bas vermeyen cıban seklınde agrılı ve kızarık sıvılce yapıyor bende :KK43:
yaz mevsımınden bu yuzden nefret edıyorum gunese zaten alerjım var gunese cıkınca sıvılce cıkarırım gunes kremıde sıvılce yapıyor :KK43: keske cıldım kuru olsaydı dıyorum kuru cıltlerde gozenek sorunu da olmuyor ne guzel gunes kremını de boca edıyor oh mıs :KK70:

yıne yaz gelıyor ben stresdeyım cok yaglı cıltler ıcın gunes kremı kullandıgımda da sıvılce oldu acaba hangısını alsam

kullandıgım butun gunes kremlerı irinli ,bas vermeyen cıban seklınde agrılı ve kızarık sıvılce yapıyor bende :KK43:
yaz mevsımınden bu yuzden nefret edıyorum gunese zaten alerjım var gunese cıkınca sıvılce cıkarırım gunes kremıde sıvılce yapıyor :KK43: keske cıldım kuru olsaydı dıyorum kuru cıltlerde gozenek sorunu da olmuyor ne guzel gunes kremını de boca edıyor oh mıs :KK70:

yıne yaz gelıyor ben stresdeyım cok yaglı cıltler ıcın gunes kremı kullandıgımda da sıvılce oldu acaba hangısını alsam
Güneş kremlerinin testerlarının olmaması çok kötü ya, veren çok az yer var. ucuz da değil artık güneş kremleri son 2-3 senedir, keşke almadan deneme imkanımız olsa. la roche posay denedin mi hiç shaka fluid olanı? hafif yapılı bi krem (çünkü yoğun alkol var içinde kokusu geliyor zaten), ama sana sivilce yapar mı bilmiyorum :( aksi gibi sıcak memlekette yaşıyosun nisam sen beyaz tenlisin de, bulmak lazım sana göre bi krem

Güneş kremlerinin testerlarının olmaması çok kötü ya, veren çok az yer var. ucuz da değil artık güneş kremleri son 2-3 senedir, keşke almadan deneme imkanımız olsa. la roche posay denedin mi hiç shaka fluid olanı? hafif yapılı bi krem (çünkü yoğun alkol var içinde kokusu geliyor zaten), ama sana sivilce yapar mı bilmiyorum :KK43: aksi gibi sıcak memlekette yaşıyosun nisam sen beyaz tenlisin de, bulmak lazım sana göre bi krem
denedım canım onlarda cenemde hep sıvılce yaptı maalesef
yazın bır yere gıtmem gerektıgınde ya sabah cok cok erken cıkıyorum ya da aksam :D bı sekılde kacıyorum
şapka kullanıyorum bırde

denedım canım onlarda cenemde hep sıvılce yaptı maalesef
yazın bır yere gıtmem gerektıgınde ya sabah cok cok erken cıkıyorum ya da aksam :KK70: bı sekılde kacıyorum
şapka kullanıyorum bırde
Güneş kremlerinin en hafifi bile yağlı oluyor mecburen, heliocare jel kremleri var onları denedin mi peki nisam? heliocare de pahalı ya, şimdi alsan elinde kalsa o da kötü. kozmetiğin türkiyede pahalı olması beni çok sinirlendiriyor, temel ihtiyaç yaw bunlar :))

Ama ben seninki gibi birkaç kişi görmüştüm güneş kremleri alerji mi yapıyor artık nedir, süremiyorlardı onlar da.

Güneş kremlerinin en hafifi bile yağlı oluyor mecburen, heliocare jel kremleri var onları denedin mi peki nisam? heliocare de pahalı ya, şimdi alsan elinde kalsa o da kötü. kozmetiğin türkiyede pahalı olması beni çok sinirlendiriyor, temel ihtiyaç yaw bunlar :))

Ama ben seninki gibi birkaç kişi görmüştüm güneş kremleri alerji mi yapıyor artık nedir, süremiyorlardı onlar da.
heliocera kullanmadım bak bunu yenı duyuyorum :) kullanıcı yorumlarına bakayım cıldı benım gıbı olup da sıvılce yapan var mı bakayım

gercekten cok gereksız pahalı hemde dedıgın gıbı bunlar mecburu halbukı :(

heliocera kullanmadım bak bunu yenı duyuyorum :) kullanıcı yorumlarına bakayım cıldı benım gıbı olup da sıvılce yapan var mı bakayım

gercekten cok gereksız pahalı hemde dedıgın gıbı bunlar mecburu halbukı :KK43:
pahalı derken lrp bioderma seviyesinde işte, ben güneş kremlerine bu fiyatları fazla buluyorum o yüzden pahalı dedim :)) kur vergiler derken min 100 lira ödüyoruz işte ki çoğu daha fazla.

heliocare 360 fluid ben kullandım çok güzeldi, ama heliocare çok çeşidi var jel şeklinde yağsızlar falan var

pahalı derken lrp bioderma seviyesinde işte, ben güneş kremlerine bu fiyatları fazla buluyorum o yüzden pahalı dedim :)) kur vergiler derken min 100 lira ödüyoruz işte ki çoğu daha fazla.

heliocare 360 fluid ben kullandım çok güzeldi, ama heliocare çok çeşidi var jel şeklinde yağsızlar falan var
haaa sımdı anladım :D bende 300-500 luk kremlerden sandım

burada bır eczane kozmetık urunler satıyor ıcerıgı bu sekılde urunler medıcal kozmetık seklınde hep
ctesı nobetcıymıs
ctesı gıdıp dırekt gorusucem orada bır urunu acıp tester olarak koyuyorlar cunku
kesın vardır ellerınde en azından dırekt gormus olurum

Valla çok su içmek falan cildi nemlendirmiyor nisam cilt kuruysa kurudur krem sürmekten başka çare yok kendimden biliyorum :KK43: 3lt yakın su içerim günde ama benim de bacaklarım falan kurudur senin dediğin gibi. 500 ml-1 lt losyonlardan alıp boca ediyorum her duş sonrası.

Vakti zamanında bu konuyu çok araştırmıştım, yağlı C vitamini alırsan cilt içten nemlenir diye bişey aklımda kalmış, zeytinyağlı portakal suyu gibi :D ama ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

N nscckts canım, ben Erbaviva ve Trukid daily'i çok seviyorum. Benim de T bölgem yağlı sanırım, yanaklar kuru. Bu ikisi de mineral güneş kremi, hani beyaz kalınca formatta olanlardan. Belki şöyle deneyebilirsin, sen aldın sana uymadı mı? Ahsene en azından gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Boşa gitmez her halukarda.

N nscckts canım, ben Erbaviva ve Trukid daily'i çok seviyorum. Benim de T bölgem yağlı sanırım, yanaklar kuru. Bu ikisi de mineral güneş kremi, hani beyaz kalınca formatta olanlardan. Belki şöyle deneyebilirsin, sen aldın sana uymadı mı? Ahsene en azından gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Boşa gitmez her halukarda.
buna da bakayım canım

yetıskın gunes kremı maalesef cocuklara uygulanamıyor canım ya :(
belkı erhan kullanır ona verırım :D

buna da bakayım canım

yetıskın gunes kremı maalesef cocuklara uygulanamıyor canım ya :KK43:
belkı erhan kullanır ona verırım :KK70:
İşte bunlar çocuk güneş kremleri, ama yetişkin ben de kullanabiliyor :KK48:

Sen daha iyi anlarsın içeriklere bak derim. Çinko oksit ve nemlendiriciler gibi

1616664779417.png active ingredient- 20% zinc oxide *aloe barbadensis leaf juice, *anthemis nobilis (chamomile) flower oil, caprylic/capric triglycerides, *helinathus annuus (sunflower) see oil, hydrogenated methyl abietate, *lavandula angustifolia (lavender) flower oil, magnesium sulfate, *olea europaea (olive) fruit oil, polyaminopropyl biguanide, polyglycerol-10 laurate, ricinus communis (castor) seed oil, *simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, sorbitan stearate, tocopherol, water

Reklam sever oldum iyice :D

Uygulanır ay niye uygulanmasın, şu nano partikül vs olaylarından mı öyle diyosun
kızımın doktoru yetıskın gunes kremlerıyle cocuk gunes kremlerı arasındakı fark cınko tıtanyum gıbı ıcerık oranları demıstı
cocukların cıltlerıyle yetıskınlerınkı aynı degıl oyle olsa ıkısıne ayrı yapılmazdı demıstı

ahsen 2 yasındayken kendı gunes kremımı surmustum alerjı olmustuda :) onun ıcın doktora gıtmıstık

kızımın doktoru yetıskın gunes kremlerıyle cocuk gunes kremlerı arasındakı fark cınko tıtanyum gıbı ıcerık oranları demıstı
cocukların cıltlerıyle yetıskınlerınkı aynı degıl oyle olsa ıkısıne ayrı yapılmazdı demıstı

ahsen 2 yasındayken kendı gunes kremımı surmustum alerjı olmustuda :) onun ıcın doktora gıtmıstık
Benim sevdiğim ve takip ettiğim üç tane dermatolog var yabancı (davin lim, dr dray, natalia spierings), biri avustralyalı biri ingiliz biri amerikan temel fıkrası gibi :D
Çocuk güneş kremi ve yetişkin güneş kremlerinin farkının sadece ambalajları olduğunu pazarlama stratejisinden başka bişey olmadığını söylüyor üçü de (avustralyalının ağzı bozuk biraz it's just crap diyor:D). farklı farklı fikirler var tabi, ayşenur yazıcı bebek cildi ph'ı yetişkin ile aynı değil farklı ürün lazım diyor (buna da katılmıyorum ama belki de doğrudur), sosyal eczacı bebek-yetişkin ürünü aynı ama çocuk milleti nanopartikülü yalar falan o yüzden nano kullanmayın çocuğa diyor. İnsanın içi nasıl rahat ediyorsa öyle yapmak lazım.

Back