- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Evet canım burdaki arkadaşların diyet yapmadığını bildiğimden burayı takip ediyorum zatenŞahane!
Ben de yemeği seviyorum ne yalan. Zaten yalnızım, şu pandemi yüzünden evden de çıkarmaz olduk, bir de yemezsem zaman nasıl zaman geçecek gibi geliyor
Bu grupda hiç birimiz diyet diye bakmıyoruz olaya zaten. Benim de tek niyetim ettiğim yanlış şey yememek ve mümkünse çok geç saatte yememek.
Bende böyle bir şey yapmak istiyorum.Siz kaç günde temizlendiğinizi düşündünüz?21 gün sanli yeterli gelmez gibi geliyor bana, intertte 100 gün ve üstünde yapan çok.Bende tamamen karbonhidrat bağımlılığından kurtulup,gerekli gördüğümde beslenmeme eklemek istiyorum.Ama burda tüm meyve ve glisemik indexi yüksek olan tüm sebzeleridemi çıkarmak lazım?Ya Mihocan buna gerçekten deneyimlemeden inanmıyor insan. Sıfır un, nişasta ve şeker yap, emin ol o baklavayı da yiyemeceksin. Miden almayacak. Sen zaten dengeli beslendiğini için en az 45 gün unsuz patates pilavsiz gecirmemissindir. O arınma başka bişey, sadece rafine şekerden uzak durma ile olmuyor
Gerçekten sıfır un, ( bulgurundan arpa mısıra kadar) patates pirinç ve rafine şeker agzina koymazsan, 1 lokma dahi kacamaksiz gecirirsen bence 45 gün de o arınma garanti. Pastanın alası olsun strafordan farksız algılıyor beyin..ya bayram sofraları kuruldu..o zeytinyağlı sarmalar,ev yapımı baklavalar gram bişey ifade etmedi bana. Yaa yazık ama canına, bir parça ye dediler anlatamadim, inandiramadim hiç canımın istemediğine. Seyreltilmiş vişne suyundan bir yudum aldım, o kusma refleksi bugün bile aklımda. Nisa meyve hiç yemiyor gibi. Benim de çok aklıma gelmez. Ama evde varsa elma portakal muz yerim arada. Tatlı krizi olunca hurma ve incir de yedim. Onlar da bu bahsettiğim 45 gün sürecinde bir baltalama yapmadı. Ama unlu yada yüksek nişastalı bişey yersen başa sarıyorsun.Bende böyle bir şey yapmak istiyorum.Siz kaç günde temizlendiğinizi düşündünüz?21 gün sanli yeterli gelmez gibi geliyor bana, intertte 100 gün ve üstünde yapan çok.Bende tamamen karbonhidrat bağımlılığından kurtulup,gerekli gördüğümde beslenmeme eklemek istiyorum.Ama burda tüm meyve ve glisemik indexi yüksek olan tüm sebzeleridemi çıkarmak lazım?
Bu da bir nevi diyet ama seni strese sokabilir. büyük sağlık sorunları olur veya obezite sınırında olup çok kilo vermek gerekebilir o zaman rijit tedbirler alınır tabi ama onun dışında örneğin 100 gün meyve yememek normal sağlıklı bir insanda mantıklı bulmuyorum, herkes farklı düşünür tabi doğal olarak.Bende böyle bir şey yapmak istiyorum.Siz kaç günde temizlendiğinizi düşündünüz?21 gün sanli yeterli gelmez gibi geliyor bana, intertte 100 gün ve üstünde yapan çok.Bende tamamen karbonhidrat bağımlılığından kurtulup,gerekli gördüğümde beslenmeme eklemek istiyorum.Ama burda tüm meyve ve glisemik indexi yüksek olan tüm sebzeleridemi çıkarmak lazım?
Haklısınız bende yasaklanan şeylerin cazibesi olacağını düşünüyorum.Ama bağımlılıklardan kurtulmak için bazen sert davranmak gerekiyor.Eğer bağımlılık halinden kurtulup gerekli gördüğüm zamanlar yersem daha iyi olacak gibi geliyor.Şu an zaten öyle uzun süreli katı yasaklı bir beslenme proğramı için psikolojim hazır değil.Şu an yapmaya çalıştığım şey açken yeyip,doyduğumda tok olduğumu anlayıp yemeyi kesmek.Bunu tam olarak başardığımda belki deneyebilirim.Birde şu var ekmek,şekerli gıdalar ve paketli ürünler doyma algısını etkiliyor.Yedikten kısa bir süre sonra yeniden açlık hissettiriyor.Kısır bir döngü halinde sürekli yerken buluyoruz kendimizi.Ben şu an biraz sınırlandırdım kendimce, kesinlikle yasak demiyorum.Paketli gıda almamaya çalışıyorum, çünkü olunca yiyorum.Evde pişen yemekleri ayırmadan doyana kadar yiyorum ama.Mesela dün akşam mantı vardı 1 tabak yedim, yada diyelim yemeğin yanında pilav varsa ve canım istediyse yemeğin 3te 1i kadar yiyorum.Karbonhidrat oranı yüksek yemeklerin yanında salata,yoğurt ekliyorum oranı düşürmek için gibi.Bakalım birkaç aya sonuçları daha net almaya başlarım diye düşünüyorum ama sindirim sistemimin rahatladığını hissediyorum.Aşırı yeme yada aç kalma durumum olmadığından sanki bi denge oluşmaya başladı gibiBu da bir nevi diyet ama seni strese sokabilir. büyük sağlık sorunları olur veya obezite sınırında olup çok kilo vermek gerekebilir o zaman rijit tedbirler alınır tabi ama onun dışında örneğin 100 gün meyve yememek normal sağlıklı bir insanda mantıklı bulmuyorum, herkes farklı düşünür tabi doğal olarak.
Bağımlılık haline geldiğini düşünüyorsan veya en basiti rahatsızlık hissediyorsan kesmelisin tabi, önemli olan senin nasıl hissettiğin. Herkes kendince bir yöntem tutturuyor :)) ben de paketli gıda almam aynen, ben de yiyorum çünkü oluncaHaklısınız bende yasaklanan şeylerin cazibesi olacağını düşünüyorum.Ama bağımlılıklardan kurtulmak için bazen sert davranmak gerekiyor.Eğer bağımlılık halinden kurtulup gerekli gördüğüm zamanlar yersem daha iyi olacak gibi geliyor.Şu an zaten öyle uzun süreli katı yasaklı bir beslenme proğramı için psikolojim hazır değil.Şu an yapmaya çalıştığım şey açken yeyip,doyduğumda tok olduğumu anlayıp yemeyi kesmek.Bunu tam olarak başardığımda belki deneyebilirim.Birde şu var ekmek,şekerli gıdalar ve paketli ürünler doyma algısını etkiliyor.Yedikten kısa bir süre sonra yeniden açlık hissettiriyor.Kısır bir döngü halinde sürekli yerken buluyoruz kendimizi.Ben şu an biraz sınırlandırdım kendimce, kesinlikle yasak demiyorum.Paketli gıda almamaya çalışıyorum, çünkü olunca yiyorum.Evde pişen yemekleri ayırmadan doyana kadar yiyorum ama.Mesela dün akşam mantı vardı 1 tabak yedim, yada diyelim yemeğin yanında pilav varsa ve canım istediyse yemeğin 3te 1i kadar yiyorum.Karbonhidrat oranı yüksek yemeklerin yanında salata,yoğurt ekliyorum oranı düşürmek için gibi.Bakalım birkaç aya sonuçları daha net almaya başlarım diye düşünüyorum ama sindirim sistemimin rahatladığını hissediyorum.Aşırı yeme yada aç kalma durumum olmadığından sanki bi denge oluşmaya başladı gibi
Yes Cano, Rabbim bizi müthiş yaratmış. Sen ifrata kaçmazsan sistem kendini koruyor. Yok böyle bir mekanizma. Senin gibi anacığın tarzı yemeklerle günü kapat 5 de, sabah 8 e kadar yanlışında olmuşsa temizliyor, kalem çekiyor.Naçizane hayatın her alanında basit ve ölçülü olmak bana iyi geliyor daha huzurlu oluyorum. hayat standardımız yükseldikçe hayatımıza giren alengirli şeyleri alışkanlık haline getirmezsek zaten kilo almıyoruz. cupcakeler, onsuz güne başlanmayan (!) filtre kahvenin yanında yabancı isimli abur cuburlar, steakhouselar vs vs. çocukken evde ne pişiyorsa hala onlar pişiyor bizim evde meselaaynı şekilde instagramda falan da bilinçli olma olayı abartılıyor çok, millet elinde sebze suyuyla geziyor karbonhidrat düşmanı oluyor, yoga matından kalkmıyor falan. ister istemez biz de etkileniyoruz tabi herbişeyin uzmanı influencerlardan. çocukluğumuzdaki gibi yaşasak yeter bence, genel olarak adamakıllı yemekler yiyince hiçbir şeyin bağımlılığı olmuyor arada yense de. tabi çölyaktır gluten alerjisidir laktoz intoleransıdır insilin direncidir bu tür sağlık sorunları olanların daha çok dikkat etmesi gerek, ben genel toplum için konuşuyorum.
Üniversite döneminde bizim de hızlı zamanlarımız oldu samsonumYes Cano, Rabbim bizi müthiş yaratmış. Sen ifrata kaçmazsan sistem kendini koruyor. Yok böyle bir mekanizma. Senin gibi anacığın tarzı yemeklerle günü kapat 5 de, sabah 8 e kadar yanlışında olmuşsa temizliyor, kalem çekiyor.
He ben naptım, 30 yıllık ömrüme 100 yaşında insanın ömür boyu yiyemeyeceğini sığdırdım. 2 lt dondurmalar mı bir oturuşta yemedim, hafta sonu gurme turlara çıkıp orda tatlısı, burda kebabı, üzerine dondurması, bu baydı pide ile ezelimler mi yapmadım... trileçesiz geceler kapanmıyordu, trabzon ekmeğini 1 günde yiyecek kapasite vardı; sonrada sistem patlak verdi56 kg olduğumu tartılmadan bilen, aa ağırlaştım, oturduğum yerden kalkamıyorum diyen ben 76 yı gördüm. Şimdi ne oluyor, 1 dilim ekmek yesem 3 gün karnım şiş geziyorum. Bağırsak resti çekmiş, he patates yerim mesela, ama 15 dk zevk günün kalanına mal oluyor bende...enerjimi sömürüyor, uykum geliyor, bildiğin hayat kalitem düşüyor yani. Mesele hiç kilo değil artık. Sağlıklısız beslendiğim/ doğru beslendiğim zamanlar arasında hayat kalitem çok farklı. Resmen enerjim, algım, +/-10 yaş fark gösteriyor sanki.
Hani dediğim gibi 1-2 ay doğru gidince, zaten arındığım için hiç birşey canım çekmiyor, o yüzden bir yoksunluk hissetmiyorum...hem de günü daha farkında, daha dolu dolu yaşamak başka bir haz veriyor.
Ay ben geçen yaza kadar öyle besleniyordum işteÜniversite döneminde bizim de hızlı zamanlarımız oldu samsonumo zamanlar kötü de beslensek kilo almıyorduk ya, 30a doğru metabolizma yaptıklarımıza karşılık vermeye başlıyor hakkaten de, kendimde de fark ettim. Üniversiteye kadar gitmeme gerek yok, 6-7 yıl önce ankaradaki işim çok yoğun stresliydi, ne zaman vakit ve ne bulursam onu yerdim, sabah 9'da poğaça ile açılış, 12de geri yemeğe in (?), 3'de aşağıdaki cafede tatlı, akşam eve gidince yemek, yemekten sonra çay-çekirdek. Vücut yakıyormuş demek ki o zaman halbuki besleyici bişey de yediğim yoktu safi çöp. Tabi yaşım genç olmasına rağmen kan değerlerim şimdikinden daha kötüydü ama görünüşte bişeyim yoktu yani Şimdi bunları yapsam 1 sene içinde rahat 15-20 kg alırım gibi geliyor.
Ay ben geçen yaza kadar öyle besleniyordum iştene bulsam yiyordum, ağzım hiç boş durmuyordu, bedenime çöp tenekesi muamelesi yapıyormuşum resmen
ayyy masallah kıızzzzKızlarımmm napıyosunuz
Nisam sabit kilom yıllardır 56 idi, son 6 aydır 54teyim yeni kilom bu sayılır mı artık
böyle böyle azalarak bitmeyi planlıyorum nisam vira bismillahayyy masallah kıızzzzhayırlı ugurlu olsun yenı kılon
kilon un torbası kadar gelıyorböyle böyle azalarak bitmeyi planlıyorum nisam vira bismillah
Kaçtan düştün bu 50 li kilolara canım?ayyy keşke benim olsaaaKızlarımmm napıyosunuz
Nisam sabit kilom yıllardır 56 idi, son 6 aydır 54teyim yeni kilom bu sayılır mı artık
56dan düştümKaçtan düştün bu 50 li kilolara canım?ayyy keşke benim olsaaa
Bi ara 52ye falan düştüm de yakışmadı nisam hakkaten yüzüm falan çöktükilon un torbası kadar gelıyoraman haaa sakın daha dusme suan fevkaladenın fevkındesın
un çuvalı da bana o kadar uygun bir tanım ki nisamkilon un torbası kadar gelıyoraman haaa sakın daha dusme suan fevkaladenın fevkındesın
spor yapmayı bende cok ıstıyorum 3 senedır bugun yarın dıye dıye gecırdımBi ara 52ye falan düştüm de yakışmadı nisam hakkaten yüzüm falan çöktü
O değil de spor yapmak kas kütlemi artırmak çok istiyorum, bunu yapacak iradeyi de edinebilirsem kendimi gerçekleştirmiş sayacam kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?