Yes Cano, Rabbim bizi müthiş yaratmış. Sen ifrata kaçmazsan sistem kendini koruyor. Yok böyle bir mekanizma. Senin gibi anacığın tarzı yemeklerle günü kapat 5 de, sabah 8 e kadar yanlışında olmuşsa temizliyor, kalem çekiyor.
He ben naptım, 30 yıllık ömrüme 100 yaşında insanın ömür boyu yiyemeyeceğini sığdırdım. 2 lt dondurmalar mı bir oturuşta yemedim, hafta sonu gurme turlara çıkıp orda tatlısı, burda kebabı, üzerine dondurması, bu baydı pide ile ezelimler mi yapmadım... trileçesiz geceler kapanmıyordu, trabzon ekmeğini 1 günde yiyecek kapasite vardı; sonrada sistem patlak verdi
56 kg olduğumu tartılmadan bilen, aa ağırlaştım, oturduğum yerden kalkamıyorum diyen ben 76 yı gördüm. Şimdi ne oluyor, 1 dilim ekmek yesem 3 gün karnım şiş geziyorum. Bağırsak resti çekmiş, he patates yerim mesela, ama 15 dk zevk günün kalanına mal oluyor bende...enerjimi sömürüyor, uykum geliyor, bildiğin hayat kalitem düşüyor yani. Mesele hiç kilo değil artık. Sağlıklısız beslendiğim/ doğru beslendiğim zamanlar arasında hayat kalitem çok farklı. Resmen enerjim, algım, +/-10 yaş fark gösteriyor sanki.
Hani dediğim gibi 1-2 ay doğru gidince, zaten arındığım için hiç birşey canım çekmiyor, o yüzden bir yoksunluk hissetmiyorum...hem de günü daha farkında, daha dolu dolu yaşamak başka bir haz veriyor.