• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Samsonn Samsonn canim bi kraker yapiyordun ya onun tarifini yazarmisin
Nohutlu olan mı canım? Eğer o ise nohut unu, az biraz zeytinyağı ve aldığı kadar su. Sonra damak tadına göre tuz. Tadına bakabilirsin bı parmak 😃 kıvamı baya sulu olmalı, yoksa çıtır olmaz pek. Yağlı kağıda akitiyorum kaşıkla.

Üzerine istediğin baharat, susam vs de olur. Hiç bişey olmadan da güzel oluyor. Ama nette çok daha profesyonel nohutlu unlu krakerler de vardır. Bir keresinde sarımsak rendeledim 2 diş öyle de güzel oldu.

Nohutlu olan mı canım? Eğer o ise nohut unu, az biraz zeytinyağı ve aldığı kadar su. Sonra damak tadına göre tuz. Tadına bakabilirsin bı parmak 😃 kıvamı baya sulu olmalı, yoksa çıtır olmaz pek. Yağlı kağıda akitiyorum kaşıkla.

Üzerine istediğin baharat, susam vs de olur. Hiç bişey olmadan da güzel oluyor. Ama nette çok daha profesyonel nohutlu unlu krakerler de vardır. Bir keresinde sarımsak rendeledim 2 diş öyle de güzel oldu.
Tesekkur ederim harika olmustur eminim :)ogluma yapmak istiyorum baharatli cubuk gibi olur :)

Tesekkur ederim harika olmustur eminim :)ogluma yapmak istiyorum baharatli cubuk gibi olur :)
Evet, ben beyaz fırından alıyordum. Baktim içinde nohut, su tuz yağdan başka bişey yok. Dedim bunu ben de yaparım 😄

Kalın yaparsan anca öyle çubuk şekli verirsin sanki, belki daha uzun pişirince o da kıtır olur

Ay helal valla nisam :)) ben oruç tutacağımda bir gün önceden strese giriyorum aman suyum aman yemeğim diye 🤦🏻‍♀️
ılk gun bende boyle oldum korktum cok su ıcen bırıyım ya dayanamam dıye tam da havaların sogudugu sıcak bırseylere ıhtıyac duydugum donemdı bırde
gece bır su ıctım bır su ... hatta nıyet edıp uyumadan kahvemı de ıctım sonra da gece boyu uyuyamadım sabaha kadar tuvalete gıtmekten :D
sonrakı gun erken uyudum erken dedıgımde gece 1 :D
su ıcmeyı unutmusum :D o gun daha rahat tuttum mis mis

yarında tutayım dıyorum ya bırde sukur orucu olsun barı :D

Evet, ben beyaz fırından alıyordum. Baktim içinde nohut, su tuz yağdan başka bişey yok. Dedim bunu ben de yaparım 😄

Kalın yaparsan anca öyle çubuk şekli verirsin sanki, belki daha uzun pişirince o da kıtır olur
samson nohut un yerine haşlanmış nohut ile yapabilir miyim?

samson nohut un yerine haşlanmış nohut ile yapabilir miyim?
Hiç denemedim, olmaz gibi sanki.. Küçük bir parça ezip deneseniz mi fırında?

Bir de önce nohutu haslayıp, sonra kurutup blenderdan çekerek kendi ununu yapanlar da var. Bu çok daha sağlıklı aslında dışarda satılan unlardan.

Son olarak hazır haşlanmış nohutum olsa, humus yapardım ben valla kraker yerine :KK70:

Bir de önce nohutu haslayıp, sonra kurutup blenderdan çekerek kendi ununu yapanlar da var. Bu çok daha sağlıklı aslında dışarda satılan unlardan.

Son olarak hazır haşlanmış nohutum olsa, humus yapardım ben valla kraker yerine :KK70:
Humus tarifin var mı samsonum ben hiç yemedim biliyo musun 😁 deneyim ben de bi

Humus tarifin var mı samsonum ben hiç yemedim biliyo musun 😁 deneyim ben de bi
Kuzuu dünyanın en basit şeyii, çünkü yaparken tadına bak istediğin kadar ekle diğer malzemeleri

Nohutu pamuk gibi haşlaa. Ez sonra 2-3 kaşık tahin kat, bir limon suyu, tuz kat kimyon kat, ezmeye devam... Çok katı ise su da katabilirsin kıvama gelsin diye, azar azar ekle hiç zararı yok.. Bunların hepsini blenderda da yapabilirsin bu arada. Tahin oranını da yine ağız tadına göre ayarla. Bol kimyon seviyorum ben humusda. 2 diş sarımsak ezip katarsan o da güzel oluyor.

İnternette ölçülü tarifler çok var, ama ben hiç denemedim. 1 bardak tahin falan çok abartı...hem de çok pahalıya gelir ya :D

Sen 2 kaşık tahinle başla dediğim gibi, sonra gerekirse ekleyerek arttır.

eşim yaptıydı haşlanmiş nohuttan .
bilendere geçirmeden yaptı
üstüne baharatlar ekip firina koydu çok güzel olmuştu.
krakeri denemedim :)
nohut unu hiç almadim.
artık evde yoğudu peyniri zeytini sucuğu ne varsa kendimiz yapıyoruz hatta
çikolatayi da evde yapıyorum :)

eşim yaptıydı haşlanmiş nohuttan .
bilendere geçirmeden yaptı
üstüne baharatlar ekip firina koydu çok güzel olmuştu.
krakeri denemedim :)
nohut unu hiç almadim.
artık evde yoğudu peyniri zeytini sucuğu ne varsa kendimiz yapıyoruz hatta
çikolatayi da evde yapıyorum :)
ooo , o zaman sizi topiğimizde daha aktif bekliyoruz lütfen! Tarif olur, görsel olur, çok sever, seviniriz ;)

Ne yaptı eşiniz nohuttan?

yapmadım diye okudum!! yemedin mi hiç? çok büyük kayıp!! sakın marketten tat marka falan alma... dardanelin humusu güzel ama.

Off köz biberlisi oluyor.. asıl işinin ehli olanlar çok güzel yapıyor
Valla yemedim samsonum denk gelmedi hiç, kaldı ki mezeyi de tahini de çok severim. Buradaki suriyeli mahallesine dalayım bir belki güzelinden satarlar :))) gerçi ne işim olur temiz temiz yapayım evde saolasın samsonum tam da kış mezesiymiş heee besleyici besleyici

Valla yemedim samsonum denk gelmedi hiç, kaldı ki mezeyi de tahini de çok severim. Buradaki suriyeli mahallesine dalayım bir belki güzelinden satarlar :))) gerçi ne işim olur temiz temiz yapayım evde saolasın samsonum tam da kış mezesiymiş heee besleyici besleyici
haslanmıs nohuta tahin zeytınyagı kımyon tuz bırkac damla lımon ekleyıp 1 dıs sarımsak da ezıp ekle blanderdan pruzsuz hale gelene kadar gecırıyorsun 2 su bardagı nohuta yarım su bardagı tahın yıyor 1 cay bardagı da zeytınyagı yer

tabakta servıs yaparken ustune cevız de koyarsın cok basıt :)

Yap tabii. Hem kahvaltıda çayla süper oluyor Mihom. Sana gelsin bu bak :rolleyes:

ooo , o zaman sizi topiğimizde daha aktif bekliyoruz lütfen! Tarif olur, görsel olur, çok sever, seviniriz :KK66:

Ne yaptı eşiniz nohuttan?
önce nohutu haşladik.
özel tarif var içinde :D
hardal çemen sarımsak. :D
yani bildigi baharatlardan degil.
çok güzel oluyor ya. ama bi gün hemen yenilmesi için az yapmak gerekiyor:)

Back