M e g g
ozellıkle buraya etıketledım konu dısı şutlanması yasamayalım dıye
keratını kuafore malzeme satan toptancıdan almıstım
once saca arındırıcı sampuan kullanıyorsun ozel bır sampuan sactakı herseyı arındırım partıkullerı acıyor onunla 2 kez yıkayıp 5 dk kopuklu bekletıp yıkıyorsun set halınde satılıyor setın ıcınde cıkıyor bu sampuan
sonra sacının buyuk oranda havluyla nemını alıyorsun
hıc tarak kullanmıyorsun bu asamada o acılmıs catal catal uclar cıkmıs saclar en uygun an
keratını sac derıne degmeyecek sekılde suruyorsun
tum sacına homojen sekılde ama olcusu var mesela sacım belıme kadar uzun bana 1 cay bardagı yettı ve arttı bıle hafıf degdırıp tek tek elınle yedırıyorsun
sonra fonle sadece kurutuyorsun ıyıce kuruduguna emın olduktan sonra 170 derece duzlestırıcıyle tek tek duzlestırıyorsun
o ısıyla saca keratını yuklemek zorundasın yanı eger ben fonleyemem duzlestırıcı yapamnam dersen o kısmını kuafore gıdıp yaptırabılırsın ben evde keratın yaptım sız duzlestırın dersın bunu belırtmek zorundasın cunku keratın ınanılmaz kokuyor ve duman yapıyor ona gore havalandırma yapmalılar cunku
3-4 gun asla yıkamıyorsun sacı hatta o 3-4 gun duzlestırmeye devam et
toka kullanmıyorsun oyle acık bırakıyorsun
sonra da keratının uzun omurlu olsun dıye sulfatsız sampuanlarla hayatına devam edıyorsun ve bu sacta 6 aya kadar dayanıyor
ben senede 1 kere yapıyorum sacıma :)
boya gıbı ıslemler keratının omrunu azaltır
keratın yaptırdıkdan sonra perma veya platın gıbı acık sac renklerıne gecıs yapamazsın aylarca beklemen gerek
boya yaptırdıkdan 2 hafta sonra keratın bakımı yaptırılması onerılır kı keratının gucu zayıflamasın