• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

az kaldı sabret :KK70:
yesıl zeytın salatası yaptın mı hıc hanı ıcıne kuru sogan maydanoz bol lımon cevız pul bıber koydugum ve cekırdegı cıkarılmıs kırma yesıl zeytın koydugum salata ? onu yapıp yemedıysen cok sey kaybedersın :KK70:
Yok denemedim nisam ben onu yapmak için fazla tembelim :)))

Yok denemedim nisam ben onu yapmak için fazla tembelim :)))
canım 1 tabak yesıl zeytıne yarım kuru sogan yarım demet maydanoz dograyıp yarımda lımon sıkacaksın :KK70: 4-5 cevız ve pul bıber serpıstıreceksın bu kadar maksımum 2 dk nı alacak allasen :KK70:

zeytin_piyazi.jpg
yeşil-zeytin-salatası-nasıl-yapılır-scaled.jpg

boyle oluyor

ben yesıl zeytın alırken hep cekırdeksız ve tatlandırılmıs alıyorum hazır oluyor
senınkı de oyle sandımdı
Ben burada marketten zeytin almıyorum nisam güzel olmuyor hiç, sizin oralarda iyileri çeşit çeşit vardır da buralarda bulması zor öylelerini. Senede 4-5 kez yöresel ürünler pazarı kuruluyor burada, hatay zeytinini toplu alıyordum ama virüs pazarı da bitirdi haliyle. Bi kez kendim çizik kurmuştum güzel olmuştu o da, yöresel pazardan da yine çekirdekli alıyordum ya çizik ya kırma. Aslında kırma zeytinlerin çekirdeği çabuk çıkıyor bazı cinslerde, güzel zeytin bulursam deneyeyim inşallah çok güzel görünüyor salata. Yeşil zeytin şu hayatta en sevdiğim ama en seçici de olduğum şeylerden biri aaah ah 😍

Ben burada marketten zeytin almıyorum nisam güzel olmuyor hiç, sizin oralarda iyileri çeşit çeşit vardır da buralarda bulması zor öylelerini. Senede 4-5 kez yöresel ürünler pazarı kuruluyor burada, hatay zeytinini toplu alıyordum ama virüs pazarı da bitirdi haliyle. Bi kez kendim çizik kurmuştum güzel olmuştu o da, yöresel pazardan da yine çekirdekli alıyordum ya çizik ya kırma. Aslında kırma zeytinlerin çekirdeği çabuk çıkıyor bazı cinslerde, güzel zeytin bulursam deneyeyim inşallah çok güzel görünüyor salata. Yeşil zeytin şu hayatta en sevdiğim ama en seçici de olduğum şeylerden biri aaah ah 😍
canım bende marketde almıyorum marketde satılır mı bılmıyorum pazarda veya aktarda satılıyor cekırdeksızlerıde var bunların bence sen farketmedın hatay zeytınını toplu aldıgın yere sor cekırdeksız var mı dıye :) ya da aktara bakarsın cunku bunun salatası ve boregı cok yapılır cekırdeksızı cok satılır aldıgın zaman kısıye sor cekırdeksız var mı dıye cekırdeksızler daha olgun da oluyor daha tatlanmıs oluyor haberın olsun

canım bende marketde almıyorum marketde satılır mı bılmıyorum pazarda veya aktarda satılıyor cekırdeksızlerıde var bunların bence sen farketmedın hatay zeytınını toplu aldıgın yere sor cekırdeksız var mı dıye :) ya da aktara bakarsın cunku bunun salatası ve boregı cok yapılır cekırdeksızı cok satılır aldıgın zaman kısıye sor cekırdeksız var mı dıye cekırdeksızler daha olgun da oluyor daha tatlanmıs oluyor haberın olsun
Sorayım bi nisam inşallah, burada aktarlarda zeytin satılmaz da yöresel ürünler satan bir iki dükkan var gelecek ay bi gider bakarım. Olmadı internetten sipariş vereceğim çekirdeksiz de satıyolardır zaten.

N nscckts sağlıklı sağlıklı döktürmeye devam ediyorsun :KK37:

Nisacım, pekmez yapıcam:KK24: sen güneşte yapıyordun, öyle hatırlıyorumHoppa:KK54:

Almanya’da güneş kolay bulunan bişey değil malum:/ nette gördüm, Antep pekmezi tarifi: maya olarak pekmez katılır diyor, pekmez toprağım yok. Senin bilgin var mı o tarifle ilgili🙏🙏🥰

Antepte çekirdeksiz zeytin kullanımı baya yaygın o zaman nisam, buralarda pek yok bunlar :KK43: ayrıca meraklısı için getiriyorlardır muhtemelen ama çok pratik ve güzel bişeymiş
Zeytin bambaşka bir kültür meselesi Mihailcim🌸 biz de bugün onu konuştuk eşimle. Onların ailesinin de zeytinliği var, market zeytiniyle çok farklı tadları..ben de alıştım, market zeytininin tadı çok değişik geliyor. Çerez niyetine yemelik bile zeytin var, İspanya’da o maksatla da tüketiliyormuş zaten. İç anadolu bilmez doğal olarak, ben de bilmezdim önceden.

Antepte çekirdeksiz zeytin kullanımı baya yaygın o zaman nisam, buralarda pek yok bunlar :KK43: ayrıca meraklısı için getiriyorlardır muhtemelen ama çok pratik ve güzel bişeymiş
antepde de zeytıncılık varya canım ondan her cesıt bulunur burda ama turkıyenın neresınde olursan ol getırtmen sehrınde yoksa da kolay yasadıgımız ulkenın en buyuk avantajı bu :) sende bulursun yanı

N nscckts sağlıklı sağlıklı döktürmeye devam ediyorsun :KK37:

Nisacım, pekmez yapıcam:KK24: sen güneşte yapıyordun, öyle hatırlıyorumHoppa:KK54:

Almanya’da güneş kolay bulunan bişey değil malum:/ nette gördüm, Antep pekmezi tarifi: maya olarak pekmez katılır diyor, pekmez toprağım yok. Senin bilgin var mı o tarifle ilgili🙏🙏🥰
aynen canım ben guneste yaparım pekmezı salca gıbı :) kıvam almasını beklerım
evde yıne gecen seneden yapılan dıbınde kalan pekmez olur bıtmeye yakın onu katar karıstırırım ama hıc pekmez karıstırmadan yaptıgımda oldu bu uzumden uzume de degısır bol etlı sulu kara uzumle yaparım ben
Muhteşem bişeymiş bu Nisa😍😍😍
İçine ne katılıyor acaba zeytin harici?
sogan var canısı bolca ... zeytınyagı, zeytın, maydanoz ,cevız, nar eksısı pul bıber tuz bol eksılı soganlı pul bıberlı severız boregının ıc harcını oylece yersek piyaz oluyor fırında hamurla pısırırsek borek oluyor aynı malzeme :) ekstra bırsey katılmıyor

Zeytin bambaşka bir kültür meselesi Mihailcim🌸 biz de bugün onu konuştuk eşimle. Onların ailesinin de zeytinliği var, market zeytiniyle çok farklı tadları..ben de alıştım, market zeytininin tadı çok değişik geliyor. Çerez niyetine yemelik bile zeytin var, İspanya’da o maksatla da tüketiliyormuş zaten. İç anadolu bilmez doğal olarak, ben de bilmezdim önceden.
Cnm mandıralarda oluyor zeytin kısmına bak büyük marketlerde de oluyor
Gerçekten de öyle valla kızlar, buralarda o kadar çeşit olmuyor ama arar bulurum ben bunları kaçmaz 😀

yesıl zeytını tost makınasında da ızgara yapar yerız bız :D cerez gıbı cok severız

Oy salatasını almıştım burda acayip bişey demek tost makinesinde :KK5:ben de yaparımm :rolleyes:sarımsak ve domates kurusu,zeytinyağıyla karıştırıp satıyolar salata gibi
ayy domates kurusu sarımsak zeytınyagı ve bırazda kekık ve ızgara yesıl zeytın
oyy
allahım sana gelıyorum :D

Back