Sağlıklı beslenirken;

kizlar selam
gecmis bayraminiz kutlu olsun... umarim iyi gecmistir.
bugün ise basladim bir kac gün türkiyeye gittim.
aman allahim o sicaklar neydi öyle basim döndü resmen.

dönerken covid testi de yaptirdim zorunluydu ... aman allahim sanki beynimde hissettim.

kizlar selam
gecmis bayraminiz kutlu olsun... umarim iyi gecmistir.
bugün ise basladim bir kac gün türkiyeye gittim.
aman allahim o sicaklar neydi öyle basim döndü resmen.

dönerken covid testi de yaptirdim zorunluydu ... aman allahim sanki beynimde hissettim.
senınde gecmıs bayramın kutlu olsun :KK200: bız evdeydık bu sene bayram boyle evde gectı

storylerını gordum :KK36: cok guzeldı canım

burda derece 43 gordu bu sene , gecen sene 45 gormustu :D vantılatorun karsısından bır an ayrılmadım wc ye bıle gıderken fıse taktım kapının ordan bana bana vurmasını sagladım :D :D :D

senınde gecmıs bayramın kutlu olsun :KK200: bız evdeydık bu sene bayram boyle evde gectı

storylerını gordum :KK36: cok guzeldı canım

burda derece 43 gordu bu sene , gecen sene 45 gormustu :KK70: vantılatorun karsısından bır an ayrılmadım wc ye bıle gıderken fıse taktım kapının ordan bana bana vurmasını sagladım :KK70: :KK70: :KK70:
yemin ediyorum bayiliyordum ben ilk gün, cok yürüdüm hastane hastane covid testini arastircam diye. sonra hemen su alip ictim.

olsun ev de güzeldir.

yemin ediyorum bayiliyordum ben ilk gün, cok yürüdüm hastane hastane covid testini arastircam diye. sonra hemen su alip ictim.

olsun ev de güzeldir.
antep covidde cok fena durumda suan
dunya saglık orgutu ıncelıyor haberlerde gosterdı en az sayıyken nasıl nufusa gore en cok orana ulastı dıye
burnumu pencereden dısarı cıkarmıyorum 5 ay oldu ...gercekten tam anlamıyla karantınaya uyan bu sehırde tek ev bızız galıba :D

antep covidde cok fena durumda suan
dunya saglık orgutu ıncelıyor haberlerde gosterdı en az sayıyken nasıl nufusa gore en cok orana ulastı dıye
burnumu pencereden dısarı cıkarmıyorum 5 ay oldu ...gercekten tam anlamıyla karantınaya uyan bu sehırde tek ev bızız galıba :KK70:
masallah sana azmine, Sabrina inan ben bunaldim coktan

ya ilaçtansa gıda ile demiri düzeltenler daha çok sanki...pekmez, karaüzüm, ciğer, dalak gibi şeyleri bol c vitamini içeren salata ile falan yiyeceksin, ama ben çok tembelim, yapamıyorum :KK43: bir arkadaşım şu üzüm çekirdeği ekstraktıyla yükseltmiş, doktor bile şaşırmış..ben de aldım, bir ya da 2 kez içtim. Tadının iğrençliği, acısı bir yana, resmen bayılıyordum, baş dönmesi, kusma refleksi yaptı bende.
canim Demiri mi üzüm cekirdegi ekstraktiyla yükseltmis?
OPC var o mu o

gunaydın güzellıkler daha dogrusu tunaydın :D sabah kahvemı ve kuruyemıslerımı aldım ahsenle bırlıkte balkonda havuza gırdık :D bu sekılde yaptım kahvaltımı... ahsende sadece elma yemek ıstedı bırde nanelı lımonata ıstedı... cık kurulan falan dıyene kadar bu saat oldu :D

kızlar demırı yesıl yapraklı sebzelerle beraber c vıtamını de alarak
uzum cekırdegı tozları oluyor baharat gıbı hafıf eksımtrak ve guzel tadı var onu bol lımonlu salatanıza katarak
antep fıstıgı falan yıyerek :D
kırmızı et hatta en guzel kan yapan sey dalak yıyerek her kurban bayramında kebabını yaparız bız dalagın ,
yumurtayı bıle lımon suyuyla bırlıkte ıcerek yıyın ...

demır eksıklıgı cok gorulen kısılerın beslenmesıne bakıldıgında eksık beslenıyorlar ,ben bosuna mı her kahvaltıda kuruyemıs ve bol lımonlu salata falan yıyorum ? :D sıze mutlaka bulundurun menude ne olursa olsun dememın sebebı bu . doktor soyledı cunku bana bunu . her yemekte yemek ne olursa olsun yanında c vıtamını olmak zorunda demır emılımı adına... hıc bırsey tek basına yeterlılıgı saglamıyor ilacta alsanız yeterlı faydayı tek basına saglayamaz cunku onu bıle c vıtamınıyle beraber ıcmek lazım. yedıgımız seyı maksımum faydaya getırebılmek ıcın yanında destekleyıcı dıger besınlerıde koymalı buna dıkkat edersenız farkı gorursunuz

evımız lımon koktu yemınn ederım 2 senedır :D cuvalla alıyoruz bız lımonu

canim Demiri mi üzüm cekirdegi ekstraktiyla yükseltmis?
OPC var o mu o

Bu canım, ama benimki hala dolapda duruyor....iğrenç bir tadı var, bir de dediğim gibi aç karna içince bayılacak gibi oldum ben.. ayrıca içinde koruyuca da var.

Onun yerine çekirdekli üzüm ezmeleri satılıyor reçel gibi, daha bir gideri var bence ;)
1596703275351.png

kızlar demırı yesıl yapraklı sebzelerle beraber c vıtamını de alarak
uzum cekırdegı tozları oluyor baharat gıbı hafıf eksımtrak ve guzel tadı var onu bol lımonlu salatanıza katarak
antep fıstıgı falan yıyerek :KK70:
kırmızı et hatta en guzel kan yapan sey dalak yıyerek her kurban bayramında kebabını yaparız bız dalagın ,
yumurtayı bıle lımon suyuyla bırlıkte ıcerek yıyın ...

demır eksıklıgı cok gorulen kısılerın beslenmesıne bakıldıgında eksık beslenıyorlar ,ben bosuna mı her kahvaltıda kuruyemıs ve bol lımonlu salata falan yıyorum ? :KK70: sıze mutlaka bulundurun menude ne olursa olsun dememın sebebı bu . doktor soyledı cunku bana bunu . her yemekte yemek ne olursa olsun yanında c vıtamını olmak zorunda demır emılımı adına... hıc bırsey tek basına yeterlılıgı saglamıyor ilacta alsanız yeterlı faydayı tek basına saglayamaz cunku onu bıle c vıtamınıyle beraber ıcmek lazım. yedıgımız seyı maksımum faydaya getırebılmek ıcın yanında destekleyıcı dıger besınlerıde koymalı buna dıkkat edersenız farkı gorursunuz

evımız lımon koktu yemınn ederım 2 senedır :KK70: cuvalla alıyoruz bız lımonu
İlim konuşmuş, bu dediklerin duvara asılası nitelikde, tamamen katılıyorum canım :sampiyon:

Antep fıstığını kavrulmuş yesek de olur mu?

masallah sana azmine, Sabrina inan ben bunaldim coktan
eger evle ugrasmasaydım kendımı oyalamasaydım ya suan agır depresyondaydım ya evde kucuk sınır krızlerı gecırıyordum
evım merkeze uzak ...evde kucuk cocuk... pencereden bakıp dısarı cıkmak ıcın aglayan... dısarda oynayan cocuklara bagırıp ,evınıze gırın sızın yuzunuzden hastalıklar var dıyerek aglıyor ben nıye cıkamıyorum dıyor :D sen bakma hala akıl saglıgım yerındeymıs gıbı konustuguma :D

İlim konuşmuş, bu dediklerin duvara asılası nitelikde, tamamen katılıyorum canım :sampiyon:

Antep fıstığını kavrulmuş yesek de olur mu?
huc bır kuruyemısı kavrulmus yeme canım hepsı taze cig olmalı kabuklu alacaksın guzel bır buyuk kuruyemıs kasesı alıp hepsını karısık ıcıne koyup mutfak masasının ortasına koyacaksın her evden cıkmadan once uc bes kırıp yıyeceksın lımonlu suyunu da ıcıp cıkacaksın :D bak hepsı bu

bırak kavurmayı kabugundan cıkmıs kuruyemısın bıle etkısı azalıyor
:)

huc bır kuruyemısı kavrulmus yeme canım hepsı taze cig olmalı kabuklu alacaksın guzel bır buyuk kuruyemıs kasesı alıp hepsını karısık ıcıne koyup mutfak masasının ortasına koyacaksın her evden cıkmadan once uc bes kırıp yıyeceksın lımonlu suyunu da ıcıp cıkacaksın :KK70: bak hepsı bu

bırak kavurmayı kabugundan cıkmıs kuruyemısın bıle etkısı azalıyor
:)
Yıllarca çöplük gibi beslendiğim için 30 dan sonra bir sürü alerjim çıktı maalesef :( Badem ve fındığı asla çiğ yiyemiyorum.

Antep fıstığını hiç denemedim, kavrulmamış bulabilir miyim acaba...

Yıllarca çöplük gibi beslendiğim için 30 dan sonra bir sürü alerjim çıktı maalesef :KK43: Badem ve fındığı asla çiğ yiyemiyorum.

Antep fıstığını hiç denemedim, kavrulmamış bulabilir miyim acaba...
antep fıstıgının kavrulmus tadını da hıc sevmem fıstık tadı degıl de metalık bır tad alıyorum daha cok

antep fıstıgı aslında bu kabuklu bu halde alacaksın fıstık kıracagı mutlaka olsun dişini kırarsın yoksa

ucuz fıstık sakın almayın onlar ya suructan ya siirten gelıyor antep fıstıgı dıye satıyorlar aradakı farkı tadından anlıyorsun tıp aynı. antep fıstıgı yaglı yaglı olur ve baya fıstık fıstık kokar hafıf kendınden sekerlı bır tadı olur buna da dıkkat edın

Back