• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

ben lifalif inkini almıştım beğenmeyince duruyor öyle
benimde bacaklarım sıkılaşmaya başladı gibi eliptik işe yarayacak galiba
zaten benim tek sorunum basenler

ben lifalif inkini almıştım beğenmeyince duruyor öyle
benimde bacaklarım sıkılaşmaya başladı gibi eliptik işe yarayacak galiba
zaten benim tek sorunum basenler
Niye beğenmedin ki? Hiç bişey yapmıyorsam omletin içine kat. Miss gibi oluyor, hem doyurucu hem de omleti ekmeksiz yiyebiliyorsun bu şekilde.

Şu güzelliğe bakın mesela

IMG_1898.JPG
IMG_1899.JPG

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
3-4 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
1 paket kabartma tozu
1 orta boy kuru ya da 3-4 dal yeşil soğan
Bir tutam maydanoz ve/veya dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber

Karnabaharı haşlayıp eziyoruz, soğanı rendeliyoruz, yeşillikleri ince ince kıyıyoruz ve diğer tüm malzemeleri de ekleyip bir mücver karışımı elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşıkla (ben yuvarlak kurabiye kalıbından faydalandım) 2şer cm aralık bırakarak diziyoruz.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişiriyoruz.

* ozendentarifler.blogspot.com dan alıntıdır.

Bu da benim kahvaltı için yaptıklarıma benziyor. Hani şu 6 saat tok tutan.
Yulafl%C4%B1%2BTuzlu%2BKurabiye3.JPG

Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı organik yoğurt
5 yemek kaşığı tatlı lor
10-15 adet ayıklanmış siyah zeytin
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
  • Yumurta, yoğurt ve lor peynirini derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
  • Yumurtalı karışıma yulaf ezmesi, siyah zeytin ve kırık ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • En son isteğiniz miktarda maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Elinizle rahatça şekillendirebildiğiniz bir karışım elde edin.
  • Ardından karışımdan parçalar koparıp hafifçe sıkarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırını önceden 180 derece ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.

Ayla Demir'in sitesinden alıntıdır. *

Niye beğenmedin ki? Hiç bişey yapmıyorsam omletin içine kat. Miss gibi oluyor, hem doyurucu hem de omleti ekmeksiz yiyebiliyorsun bu şekilde.

IMG_1898.JPG
IMG_1899.JPG

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber

Karnabaharı haşlayıp eziyoruz, soğanı rendeliyoruz, yeşillikleri ince ince kıyıyoruz ve diğer tüm malzemeleri de ekleyip bir mücver karışımı elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşıkla (ben yuvarlak kurabiye kalıbından faydalandım) 2şer cm aralık bırakarak diziyoruz.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişiriyoruz.

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı tatlı lor
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
  • Yumurta, yoğurt ve lor peynirini derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
  • Yumurtalı karışıma yulaf ezmesi, siyah zeytin ve kırık ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • En son isteğiniz miktarda maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Elinizle rahatça şekillendirebildiğiniz bir karışım elde edin.
  • Ardından karışımdan parçalar koparıp hafifçe sıkarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırını önceden 180 derece ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.

super :rolleyes: :kk77:
hepsınden yapıcam hepsınden

haftasonu zıyafet var esım cok sever boyle seylerı bır karnabaharı 3 cesıt gorunce soka gırıcek :D

Şunu almayı düşünüyorum fıstık hanımlar.Fikirlerinizi alayım dedim.Ne dersiniz?Kullanan var mı?

Eklentiler

• 642AAEF4-0514-47FA-A0CC-74B1D39D42DF.png
    642AAEF4-0514-47FA-A0CC-74B1D39D42DF.png
    142,6 KB · Görüntüleme: 49

Malzeme Listesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı tatlı lor
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

bu şekilde denemedim deneyim ben direk süt ile lapa yaptım o halini beğenmedim

IMG_1898.JPG
IMG_1899.JPG

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber

offfffff nasıl güzel görünüyor.yaptınmı bunadan hiç

aidin salihin kitabını indirdim.kan gruplarına göre beslenmeyi savunan özbek doktor.bayadır aklımdaydı.alacaktım kitabı baktım indiriliyor indirdim.okumaya başladım.faydalı bilgiler var.

Back