• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

ben hayatımda hıc cıg borek yemedım nasıl bırsey acaba
boregın memleketı neresı gıdıp yerınde yemek lazım derler ya :) yolum duserse tadına bakıcam :)
bildiğim kadarıyla eskişehir .
annem yapardı. özellikle pazar kahvaltısına.

annemin yaptığında lahmacun içi gibi olur .
domates . bol soğan . biber . maydonoz . kuz

tuz . un . su ile hamur yoğrulur . ince açılır . iç çğden konur . yağda kızartılır . bildiğin lahmacun olur . tadı öyledir .

ama domates ve biber mevsiminde olmadığı için koymadım .
zaten orijinal tarifte yoktur domates biber .

soğan , kıyma , kimyon , karabiber koydum . biraz da ince kıyılmış beyaz lahana. öyle ince kıydım ki . soğan gibi oldu. anlamadılar .

kıyameti koparırlardı yoksa:KK53:
bu içi de , yani lahanalı içi japonların gyoza (japon mantısında) gördüm . kıyma soğan lahana ile yapıyorlar . oradan esinlendim . :silah::silah::silah::silah:

afiyet olsun . ne güzel .
muzlu omlet .
ben de yumurta aşığıyım. her türlüsünü yaptım . ama muzlu yapmadım .
aynen bayılırım yumurtaya yakında gıdaklıcam oyle yerım oyle severım :)
benım damak tadıma en uygun olanı en sevdıgım dil peynırı ve maydanozla yapılmıs omlet veya hellim peynırıyle :)
cok pis bogazım cok

bildiğim kadarıyla eskişehir .
annem yapardı. özellikle pazar kahvaltısına.

annemin yaptığında lahmacun içi gibi olur .
domates . bol soğan . biber . maydonoz . kuz

tuz . un . su ile hamur yoğrulur . ince açılır . iç çğden konur . yağda kızartılır . bildiğin lahmacun olur . tadı öyledir .

ama domates ve biber mevsiminde olmadığı için koymadım .
zaten orijinal tarifte yoktur domates biber .

soğan , kıyma , kimyon , karabiber koydum . biraz da ince kıyılmış beyaz lahana. öyle ince kıydım ki . soğan gibi oldu. anlamadılar .

kıyameti koparırlardı yoksa:KK53:
bu içi de , yani lahanalı içi japonların gyoza (japon mantısında) gördüm . kıyma soğan lahana ile yapıyorlar . oradan esinlendim . :silah::silah::silah::silah:
ayyyy eskısehıre okadar gıdıp de yememek :D
yanımda lahmacun goturursem her gıttıgım yere boyle bi haber olurum ıste :D
kesınlıkle bakıcam tadına :)

ayyyy eskısehıre okadar gıdıp de yememek :KK70:
yanımda lahmacun goturursem her gıttıgım yere boyle bi haber olurum ıste :KK70:
kesınlıkle bakıcam tadına :)
yemelisin kesinlikle . gittin galiba çokça .
yemediysen mutlaka ye.
ama şimdi artık her yerde yapıyorlar . yani meşhur bi şey .
aynen bayılırım yumurtaya yakında gıdaklıcam oyle yerım oyle severım :)
benım damak tadıma en uygun olanı en sevdıgım dil peynırı ve maydanozla yapılmıs omlet veya hellim peynırıyle :)
cok pis bogazım cok
ben de menemen aşığıyım . domatesli omlet çok severim . ay canım çekti. yaz gelse de domatesi bol yesek . bi de domatesi çok yerim . haftada 5-6 kilo rahatlıkla yerim . genelde domatesli omlet olarak tabi.
xenforo-smilies-kk70.gif

soğanlı ya da pırasalı omlet de yedin mi .o da çoook güzel olur .

yemelisin kesinlikle . gittin galiba çokça .
yemediysen mutlaka ye.
ama şimdi artık her yerde yapıyorlar . yani meşhur bi şey .

ben de menemen aşığıyım . domatesli omlet çok severim . ay canım çekti. yaz gelse de domatesi bol yesek . bi de domatesi çok yerim . haftada 5-6 kilo rahatlıkla yerim . genelde domatesli omlet olarak tabi.
xenforo-smilies-kk70.gif

soğanlı ya da pırasalı omlet de yedin mi .o da çoook güzel olur .
burda da cıg borek adı altında satıyorlar antep aşcılarına da guvenırım ama
herseyın yerınde yenmesı gerektıgını dusunuyorum
mesela antep dısında hangı sehır olursa olsun yedıgım baklava katmer beyran lahmacun falan asla ama asla antepdekılerın yanından gecemezdı
hatta burdan alıp baska sehıre goturdugum baklavayı orda yedıgımde yıne aynı baklava degıldı
bunun sebebını baklavacıya sordum her sehırın bır nem oranı vardır aldıgınız tadın nemle cok dogru orantısı vardır oyuzden herseyı yerınde lazım demıstı :D :D

bana da gezmek ıcın bahane durur muyum :D

ben model ucak kurslarına aktıf gıdıyordum ankarada okurken bır ayagım eskıdehırdeydı cok gıttım

burda da cıg borek adı altında satıyorlar antep aşcılarına da guvenırım ama
herseyın yerınde yenmesı gerektıgını dusunuyorum
mesela antep dısında hangı sehır olursa olsun yedıgım baklava katmer beyran lahmacun falan asla ama asla antepdekılerın yanından gecemezdı
hatta burdan alıp baska sehıre goturdugum baklavayı orda yedıgımde yıne aynı baklava degıldı
bunun sebebını baklavacıya sordum her sehırın bır nem oranı vardır aldıgınız tadın nemle cok dogru orantısı vardır oyuzden herseyı yerınde lazım demıstı :KK70: :KK70:

bana da gezmek ıcın bahane durur muyum :KK70:

ben model ucak kurslarına aktıf gıdıyordum ankarada okurken bır ayagım eskıdehırdeydı cok gıttım
AY ANTEPTE MİSİN

antepli olup da o mamalarla zayıf kalmak mümkün mü acaba.
maraş . elazığ .malatya . antep .hatay . o civarın mamaları çok kalorili ve çok güzel .

ankara da nerede okudun .

senın ketojen tarzı beslenmen gerekıyor aslında kuzum
benım oyle duzeldı
ılk tahlılım berbattı anlatmıstım kagıdı attıgım ıcın yazamıyorum sonuc okadar kotuydu kı yaşayan ölü gıbıydım resmen ınsanı fonksıyon yoktu sana yatıs vermek gerek nolmus sana demıstı doktor

oyleyken duzeldı 3-4 ayda düşün...

sen benım ılk 2 ayıma tanık olmamıstın buyuk kılolarımı attıktan sonra tanıstık senle
ılk 2 ay okadar sıkıydı kı aksam 6 dan sonra su bıle ıcmıyordum
sabah 9 kahvaltı aksam 4 yemek arada sadece 1 turk kahvesı suyu bıle saatı saatıne ıcıyordum tuvaletım bıle saatınde oluyordu 2 ay resmen kendı kendımı deney gıbı kullandım boyle ılac gıbı davranırsam nasıl olur dıye

dusun unsılın dırencı ıcın kullandıgım ılaca gerek kalmadı oyle duzeldı herseyım ama cok sıkı ozamanlar nasıl yapabılmısım dusunuyorum kendıme sasırıyorum ama saglık soz konusu olunca yapılıyor kuzum 2 ay dişini sıkıyorsun sonrası cok guzel
Gerçekten mantıklı canım ya. Çok sağolasın. Evet, benim de senin gibi uzun aralıklı beslenmem gerekiyor. En azından şu akşam geç yemelere son vermeliyim.

Ketojenik beslenme de çok mantıklı. Yapabilir miyim acaba :(

Maşallah sana canım ya, sen de ki irade ve düzenin 3 de 1 bende de olsa keşke.

aynen pankek gıbı :) yapıp yanında da goturebılırsın ıse işte yemek ıstersen benım ıstahımı falan acayıp kapadı hepsını bıtıremedım ceyregını bızım böcük yedı balla yedı o :KK70:

bırde kaslarını gosterıyor guclendım ben orumcek adam oldum dıyor :KK70: su hayatda çocuk olasın ya :KK70:

degerlerın eskıye oranla coookk degısmıstır sen 1 aydır dıkkat edıyorum dıyorsunda aslında 5 aydır baya dıkkat edıyorsun eskı yanlıs alıskanlıkların epeydır yok 1 aydır da cok sıkı gıdıyorsun :)

Mikrop yaa. Hem sevimli hem çok eğlenceli bi çocuk. :nazar::rolleyes:

Çiğ böreği ben Eskişehir de yedim. Onda bişey yok ki Nisaa, sen alasını yaparsın. Hani şu hamur kızarması yapıyorlar, pişi mi deniyor, o hamıur ince açıp Demirleke'nin bahsettiği içi koyup kızartıryorsun.

Pazar kahvaltılarına çok yapardı annem. :kk77:

AY ANTEPTE MİSİN

antepli olup da o mamalarla zayıf kalmak mümkün mü acaba.
maraş . elazığ .malatya . antep .hatay . o civarın mamaları çok kalorili ve çok güzel .

ankara da nerede okudun .
evet anteplıyım :) ve burda dıyet yapmak ımkansıza yakın zor
ortaokulda 1 sene okudum
bırde hacettepede yarım donem okudum okulu bırakmak zorunda kaldım
annem ankaralı benım annanemler dayımlar teyzemler yanı anne tarafım komple orda her subat ve yaz tatılımı de ankarada gecırdım yanı nerdeyse omrumun yarısı ankarada gectı :)

Mikrop yaa. Hem sevimli hem çok eğlenceli bi çocuk. :nazar::rolleyes:

Çiğ böreği ben Eskişehir de yedim. Onda bişey yok ki Nisaa, sen alasını yaparsın. Hani şu hamur kızarması yapıyorlar, pişi mi deniyor, o hamıur ince açıp Demirleke'nin bahsettiği içi koyup kızartıryorsun.

Pazar kahvaltılarına çok yapardı annem. :kk77:

haaa biz ona semsek derız :D
semsek-tarifi.webp
ıcıne bol soganlı cevızlı kıymalı pirinclı baharatlı bır harc koyar kızartırız

evet anteplıyım :) ve burda dıyet yapmak ımkansıza yakın zor
ortaokulda 1 sene okudum
bırde hacettepede yarım donem okudum okulu bırakmak zorunda kaldım
annem ankaralı benım annanemler dayımlar teyzemler yanı anne tarafım komple orda her subat ve yaz tatılımı de ankarada gecırdım yanı nerdeyse omrumun yarısı ankarada gectı :)

haaa biz ona semsek derız :KK70: Eki Görüntüle 2235332 ıcıne bol soganlı cevızlı kıymalı pirinclı baharatlı bır harc koyar kızartırız
ne güzel . ben de 15 tatilde 1 hafta izin aldım . çocuklarla gittim .
kaynım orada oturuyor . 4 gün onda kaldık .
3 gün de kardeşimde . o da Ankara da .
gezdik geldik . tatil ne çabuk bitiyor bee. gelmesini iple çekiyorsun . hemen de geçiyor .
sizin mama da güzelmiş hani.
harika lezzetler var sizde.
ama ben sebzeciyim . etcil değilim . etli şeyleri yiyemezdim .
gerçi oralarda yaşayıp da eti sevmemek de imkansızdır .

haaa biz ona semsek derız :KK70: Eki Görüntüle 2235332 ıcıne bol soganlı cevızlı kıymalı pirinclı baharatlı bır harc koyar kızartırız
ya Nisa oldu mu şimdi? Enfess görünüyor bu yaaa :kk77::kk77: Pirinçi, cevizli versiyonunu hiç yemedim, ama böyle bi tabak önüme gelse, hayır demem imkansız!! hepsini yerim, gerekirse ertesi 2 gün sadece su içerim, ama hayır diyemem buna ya.

I :KK200: hamur işi, hem de etli baharatlı, sıcacık :cry:

ne güzel . ben de 15 tatilde 1 hafta izin aldım . çocuklarla gittim .
kaynım orada oturuyor . 4 gün onda kaldık .
3 gün de kardeşimde . o da Ankara da .
gezdik geldik . tatil ne çabuk bitiyor bee. gelmesini iple çekiyorsun . hemen de geçiyor .
sizin mama da güzelmiş hani.
harika lezzetler var sizde.
ama ben sebzeciyim . etcil değilim . etli şeyleri yiyemezdim .
gerçi oralarda yaşayıp da eti sevmemek de imkansızdır .
bızde etde sebzede esıt sekılde yenır
sögürme (patlıcan kozlemeden yapılan yemek )
sogan kebabı
patlıcan kebabı
şiveydız (pırasa yemegı)
doğrama (sulu tencere yemegı turlu karısık sebze ıcerır )
bunlar antepde en cok tuketılen sebze yemeklerıdır mesela
bamyaya kerevıze de düskünüz kış kabagı dıye bırsey var bızım burda onla yapılır dograma dedıgımız yemek
sarmamız dolmamız bılınenın aksıne zeytınyaglı ve bol lımonlu olur dolmayı etlı yıyen etlı sevdıgı ıcın yıyendır burda dolma dedın mı zeytınyaglı ve lımonlu akla gelır

etlı olarak bırtek alı nazık -kebap-lahmacun-içli koftemız var bırde yuvalama ve analı kızlı corbası kusbası etle de yapılır etsız de farketmez

aslında bakınca sebze agırlıklıymıs :)

adanalılar etçil baya oraya gıttıgımde ıcım dısım et oluyor kı cok et seven bırı olarak :KK70:

ya Nisa oldu mu şimdi? Enfess görünüyor bu yaaa :kk77::kk77: Pirinçi, cevizli versiyonunu hiç yemedim, ama böyle bi tabak önüme gelse, hayır demem imkansız!! hepsini yerim, gerekirse ertesi 2 gün sadece su içerim, ama hayır diyemem buna ya.

I :KK200: hamur işi, hem de etli baharatlı, sıcacık :cry:
tadı gercekten cok guzel oluyor pırınc ıle kıymayı pek bagdastıramıyorlar ama tadına bakan borek gıbı degıl ana yemek gıbı baya tabak dolusu oturup yıyor :KK70:
bır tadına bakayım dıyenın 5 taneden az yedıgını gormedım yenır yanı

bızım bırde peynır boregımız var oda su
peynirli_borek.webp
bu peynırlı sebzelı
peynirli_borek.webp
antep-fistikli-sekerli-borek-1478855485_7271790.webp

buda fıstıklı sekerlı
bunu yıyen hayatımda hıc boyle lezzet yemedım dıyor
ıstanbuldan arkadasım annesıyle gelmıstı oglen cay yanına yapmıstık 10 tane yedıler :KK70: ıstanbula gıderken de 50 ser tane yaptırdık paket yapıp evlerıne goturduler

oyle bırsey yanı :KK70:

sogan kebabı
patlıcan kebabı
şiveydız (pırasa yemegı)
bamyaya kerevıze de düskünüz kış kabagı dıye bırsey var bızım burda onla yapılır dograma dedıgımız yemek
sarmamız dolmamız bılınenın aksıne zeytınyaglı ve bol lımonlu olur dolmayı etlı yıyen etlı sevdıgı ıcın yıyendır burda dolma dedın mı zeytınyaglı ve lımonlu akla gelır

etlı olarak bırtek alı nazık -kebap-lahmacun-içli koftemız var bırde yuvalama ve analı kızlı corbası kusbası etle de yapılır etsız de farketmez

adanalılar etçil baya oraya gıttıgımde ıcım dısım et oluyor kı cok et seven bırı olarak :KK70:

tadı gercekten cok guzel oluyor pırınc ıle kıymayı pek bagdastıramıyorlar ama tadına bakan borek gıbı degıl ana yemek gıbı baya tabak dolusu oturup yıyor :KK70:

Eki Görüntüle 2235358 bu peynırlı sebzelı
Eki Görüntüle 2235358 Eki Görüntüle 2235359
buda fıstıklı sekerlı
ıstanbuldan arkadasım annesıyle gelmıstı oglen cay yanına yapmıstık 10 tane yedıler :KK70: ıstanbula gıderken de 50 ser tane yaptırdık paket yapıp evlerıne goturduler

Efsane hepsi yaa. Peynirli, sebzeli börek, fıstıklı börekli tatlııı, semseekkk....:kk77: ay bunlar olacak da bi de başka yemek mi arar insan? Efkarlandım burada. Bir özlem, hasret duydum hepsineee. Benim olun :D :D

sogan kebabı
patlıcan kebabı
şiveydız (pırasa yemegı)

Eki Görüntüle 2235358 bu peynırlı sebzelı
Eki Görüntüle 2235358 Eki Görüntüle 2235359
buda fıstıklı sekerlı

evet sebze ağırlıklı yiyormuşsunuz .
ben hiç o tarafları bilmiyorum . ama o tarafların yemeklerinin güzel ve kalorili olduğunu söylüyor antepli arkadaşlarım . ondan dedim . yoksa bildiğimden değil .

Efsane hepsi yaa. Peynirli, sebzeli börek, fıstıklı börekli tatlııı, semseekkk....:kk77: ay bunlar olacak da bi de başka yemek mi arar insan? Efkarlandım burada. Bir özlem, hasret duydum hepsineee. Benim olun :KK70: :KK70:
neredesin samsonn

bu akşam ne yemek var sizde.

neredesin samsonn

bu akşam ne yemek var sizde.

Az önce tonlu karabuğdayımı yedim, akşam bişey yemem sanırım. Belki salep yaparım . :kahve:

şekerli ve antep fıstıklı olana bayıldım ben de. canım çekti :KK53:

Di mi? ben de çok merak ettim. Cevizi ekmek arası yemek çok güzel oluyor, eminin fıstıklı pide de enfestir. Çayla ne güzel giderdi. :kk77:

Efsane hepsi yaa. Peynirli, sebzeli börek, fıstıklı börekli tatlııı, semseekkk....:kk77: ay bunlar olacak da bi de başka yemek mi arar insan? Efkarlandım burada. Bir özlem, hasret duydum hepsineee. Benim olun :KK70: :KK70:
ya ıyıkı elının altında degıl samsoon ınan bana gercekten yesen bır dert yemesen bır dert burda yememek kendıne ezıyet oluyor yersen bır tane asla yetmıyor en ıyısı bunlardan uzak sehırde yasamak :D

evet sebze ağırlıklı yiyormuşsunuz .
ben hiç o tarafları bilmiyorum . ama o tarafların yemeklerinin güzel ve kalorili olduğunu söylüyor antepli arkadaşlarım . ondan dedim . yoksa bildiğimden değil .
ah ah malesef oyle hep salcadan hep :D hepsı onun sucu yedırıyor kendını

kızlar burdan antebe gelıp evımde mısafır olan arkadaslar oldu en yakın zamandakıne sızler sahıtsınız makaron geldı en son

basımın ustunde yerınız var gelın yıyelım :D

ya ıyıkı elının altında degıl samsoon ınan bana gercekten yesen bır dert yemesen bır dert burda yememek kendıne ezıyet oluyor yersen bır tane asla yetmıyor en ıyısı bunlardan uzak sehırde yasamak :KK70:

ah ah malesef oyle hep salcadan hep :KK70: hepsı onun sucu yedırıyor kendını

kızlar burdan antebe gelıp evımde mısafır olan arkadaslar oldu en yakın zamandakıne sızler sahıtsınız makaron geldı en son

basımın ustunde yerınız var gelın yıyelım :KK70:
ah ah . afiyet olsun.

aksam pirasa yemegi 1 tabak
1 tabak karalahana
1 waffle . bal.
biraz noodlle .kendim yaptim.
bir karecik bitter
1 cay kasigi fistik ezmesi
1 avuç findik.simdi cay

Back
X