Yok yok, evden kino getirdim, yanına küçük bir ton ve biraz domates de var. İlerleyen saatler için.ahh ah valla ne cektım
afıyet olsun az yemıssın ama aksama cok acıkmazsın ınsallah
bende sabah incir uyutması yapmıstım 1 buyuk kase onu yedım
aksam da 1 kase mercımek corbası ve 1 balık yerım yesem de yemesemde bu dıs agrısını cekıyorum barı yıyeyım
Yok yok, evden kino getirdim, yanına küçük bir ton ve biraz domates de var. İlerleyen saatler için.
Inciri nasıl uyuttun, ninni ile mi?diye günün iğrenç espirisini yapayım o ne canım ya ?
o kırmızılar dogranmıs bıber ama domates de guzel oluryaa N nscckts bu incirli şeyin bu kadar enfes olduğunu bilmiyordum, sormaz olaydım, canım çektiiielinee sağlık.
Yulaf kekini mutlaka yapacağım, ben bunu kahvaltı olarak yerim! Kırmızılar domates mi acaba? Domates güzel gider bu tarife.
Ben de şimdi ton ve domatesli kinoamı yiyorum. Tadı gayet güzel ve çok doyurucuuEki Görüntüle 2190373
Nisaa ben senin bu incir tatlını hatay yemekleri yapan bir yerde yemiştim, şimdi aklıma geldii..hatta resmi de vardı bulamadım. Aynen dediğin gibi şeker eklenmemiş demişti adam. Tadı, puding gibi kıvamı enfesti. Kırk yıl düşünsem böyle mayalandığı aklıma gelmezdiio kırmızılar dogranmıs bıber ama domates de guzel olur
oh ellerıne saglık
aynen muhallebı gıbı olur cok hafıftır aldıgın sadece yedıgın ıncırın kalorısı okadar :)Nisaa ben senin bu incir tatlını hatay yemekleri yapan bir yerde yemiştim, şimdi aklıma geldii..hatta resmi de vardı bulamadım. Aynen dediğin gibi şeker eklenmemiş demişti adam. Tadı, puding gibi kıvamı enfesti. Kırk yıl düşünsem böyle mayalandığı aklıma gelmezdii
Ohhh işte en sevdiğim yemek türleri işte bunlarla gelin kızlar kalp kalpkoptum kız gulemıyorum içime güldüm
yapılısını kopyalayayım
Malzemeler
bu olcuden 6 kısılık cıkıyor
- 2,5 su bardağı
süt- 7 adet
kuru incir (yaklaşık 150 gram)- 5 tatlı kaşığı
iri dövülmüş ceviz içi
El doğrayıcınız yoksa sütü ısıttıktan sonra rondoya koyup incirlerle birlikte rondodan geçirebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
İnek sütü yerine keçi sütü de kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kuru incirleri yıkayın, birkaç dakika suda bekletin. Saplarını kesip, incirin geri kalanını küçük zar şeklinde doğrayın.
- Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtın. (Serçe parmağınızı süte batırdığınızda ılıktan sıcağa doğru olacak ama elinizi yakmayacak.) O sıcaklığa geldiğinde ocağın altını kapatın.
- Isınmış sütün içine incirleri ekleyin ve el doğrayıcısıyla incirleri parçalayın. İncir parçası kalmamasına dikkat edin.
- Tatlıyı kuplara paylaştırın. Her bir kupun üzerine birer tatlı kaşığı ceviz koyun, üzerine kaşıkla hafifçe bastırın.
- Kupları bir tepsiye yerleştirip üzerine streç film geçirin. Üzerine de bir mutfak örtüsü kapatıp, tatlıyı üç saat oda ısısında mayalandırın.
- Tatlı mayalandıktan sonra buzdolabına alın ve buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.(İncirin sütü mayalamasıyla oluşan incir uyutması, üç malzemeden oluşan son derece pratik bir tatlı. Bu geleneksel lezzet ülkemizin birçok yöresinde biliniyor.
Bu tatlının en önemli özelliği şeker kullanılmaması. Şekersiz diye az tatlı olduğunu düşünmeyin ama. Tatlılık sıralamasında en üstlerde yer alan meyvelerden biri olan incir yeterli tadı sağlıyor. Yine de şekersiz ve meyveli olduğu için “hafif tatlı” kategorisine girebilecek, bir başka deyişle daha az suçlulukla yenebilecek bir tatlı bu.)Eki Görüntüle 2190320
Çok güzel tarif ama ellerine sağlık bunu da kesin deneyeceğimaynen muhallebı gıbı olur cok hafıftır aldıgın sadece yedıgın ıncırın kalorısı okadar :)
yogurt mayalar gıbı mayalıyorsun
o hazır kefırler cok ekşi gelıyor bana 1 cay bardagından fazlası acayıp bayıyor benı :) ama ev yapımı olanı deneyıp ıcıcem cok severım probıyotıklerıOhhh işte en sevdiğim yemek türleri işte bunlarla gelin kızlar kalp kalp
Hurmalısı da iyi olur bunun, 6 kişi falan neymiş benim gibi biri daha geçse karşıma siler süpürürüz iki kişi bunu :)))
Ama ödemli halimin gitmesi en büyük motivasyonum neyse ki.
N nscckts canım kefiri evde de yapabilirsin, hazır kefirden bir iki çay bardağını 1 lt süte karıştırıp üzerine bez sarıp 24 saat oda ısısında mayalanır. Yoğurttan daha kolay ve tadı zaten ayrana benziyor. Migroslarda danem diye bir marka var kefiri kaliteli ve güvenilirdir üniversitede yapılıyor ıspartada.
Sabah 07:30
Tereyağlı omlet ve bir dilimden az ekmek
10-15 yeşil zeytin (evet her gün aynı şeyleri yiyorum ve kahvaltıdan çok zevk alıyorum)
1 domates, 1 salatalık
1 dilim peynir
1 avuç çiğ fındık ceviz
1 çay bardağı kefir
Öğlen 2:
150-200 gr kadar sebzeli et sote ve salata (önceki gün iki günlük yapmıştım soteyi), 4 hurma
İkindi yine dondurma yedim, bi de bugün öğlen iş yerinde bi arkadaş tulumba tatlısı ikram etti kırılmasın diye bi tane aldım (he he kırılmasın diye). Ama cidden samimi olduğum arkadaşların getirdiklerine istemem diyorum nasılsa alınmazlar diye bu arkadaşa ayıp olurdu almasam severim ama mesafeliyiz yine de, bir tane tatlı yüzünden 20 kg açıklama yaptım vicdan azabından
Akşam beş buçukta eve geldiğimde bir su bardağı kefir içtim.
Evet canım hakiki dondurma keçi sütlü glikoz şurupsuz, burada yerel bir marka var güzel dondurma yapar sezon kapanmadan ne yesem kardır diyorum :) tatlı da haftada bir iki ufak parçaya düşürdüm haftada bi keyfim var onu da alma benden gözünü sevem, iyice alkolik şarapçılar gibi oldumo hazır kefırler cok ekşi gelıyor bana 1 cay bardagından fazlası acayıp bayıyor benı :) ama ev yapımı olanı deneyıp ıcıcem cok severım probıyotıklerı
klasık kahvaltı en sevdıgım :)
yedıgın dondurma hakıkı dondurma degılmı hanı kecı sutuyle yapılan ? paket hazır satılan dondurma degılse sorun yok hatta hakıkı dondurma faydalı
cok dengelı ve guzel beslendıgın ıcın hıc sakıncası yok yalnız o tatlı olmusmu oraya hıc bana ölümü gor yemezsen dıyenler bıle oluyor kıyametde kopsa yıyemem mıdem rahatsız hastalanıyorum dıyorum dırek :)
afıyet olsun
Kilo fazlam yok ama son zamanlarda pek iyi beslenmedim kilom sabit olsa da hacim olarak şişmeye başlamıştım :))) baştan tedbirimi alayım güzel güzel besleneyim dedim :) insan kendini neye alıştırırsa öyle gidiyorN nscckts Markette denk gelirsen Baltalının keçi kefiri var. Ekşi değil, içimi çok güzel...ama tabi yine en sağlıklısı evde pastorize edilmemiş sütten olandır.
Ya keşkee telefonda deseydin ne kadar sıkıntı çektiğini, haftaya cuma olarak ayarlasaydın. Hala geç değil aslında ama sen hazırlıkları yarılamışsıdır bile. Hanii pasta fotosuuu?
Mihail Zoscenko senin kilo fazlan yok gibi, yanılıyor muyum? Ne yapmaya çalışıyorsun tam olarak?
Ben de akşam sadece biraz kereviz yemeği yedim ve ayran içtim.
Bu sabah da 2 yumurta peynir ve yulaflı omletim, 3 hurma, 3 ceviz.
En güzeli yapıyorsun arkadaşım. Benimki latife zatenKilo fazlam yok ama son zamanlarda pek iyi beslenmedim kilom sabit olsa da hacim olarak şişmeye başlamıştım :))) baştan tedbirimi alayım güzel güzel besleneyim dedim :) insan kendini neye alıştırırsa öyle gidiyor