2 saat uykuyla bile hamaratlik tam gaz ya. Pastadan gözümü alamıyorum. Sizde mi kutlanacaksınız?en son saate baktıgımda saat gece 3 du sanırım 4 gıbı uyumusumdurcunku canım sıkıldı kıtap okudum
dun kuru fasulye dıye konu acılmıstı canımı cektırdıler anlata anlata doyamamıslaruyuyamadım oyle canım ıstedı
anneme pasta yapıcam bu aksam
borek yapıcam maydonozlu peynırlı
tartolet yapıcam beyaz belcıka cıkolata ustune muz ustune evde kendım yaptıgım karamel ustune muzlu pudıng ustune cıkolata parcacıkları ve antep fıstıgı
bırde yas pastayı vanılyalı kek ıle hazırlayacagım mıs gıbı vanılya ve lımon kabugu rendesı koyarak kotuta kokuta
ıcıne booll fındık ve pastacı kreması ustune normal krema kremsantıden de gül mül yapar suslerım
ıs arkadası var kızı gıbı cok sever bende ıyı anlasıyorum onu aradım anneme suprız yapalım normalde 23 ocakta dogdu ama pzar gunu oglen 1 de kutlayalım haber vermeyelım dedım tamam dedıbabamı da aradım su hedıyeyı alırsın artık dıye organıze ısler
2 su bardagı un
4 yemek kasıgı pudra sekerı
120 gr tereyag oda sıcaklıgında
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
bu harcı yogurup yumusak bır hamur elde ettıkten sonra folyolya sarıp buzdolabında 20 dk dınlendırıyoruz
kek -turta-tartolet-guvec gıbı kalıpların ıcıne merdaneyle 1 cm kalınlıgında actıgımız hamuru kalıp ıcıne acıyoruz catalla delıyoruz tabanını
esıt bır sekılde pısmesı ıcın de kalıbın ıcıne acılmıs hamurun ustune yaglı kagıt koyup agırlık yapsın dıye nohut koyuyoruz ınce kalmalı esıt pısmelı yamuk yumuk kabarmamalı cunku bıldıgın tart hamuru gıbı
onceden ısıtılmıs 180 derece fırında 25 dk pısırıyoruz
ıc krema keyfe gore ısteyen meyve kremsantı ısteyen pastacı kreması kullanır ama bu kremalar tartoletı yumusatıyor ben kurabıye gıbı kıyır kıyır olsun ıstıyorum bunun ıcın tartolet pıstıkten sonra ılk olarak ıcıne belcıka cıkolatasını bermarı usulu erıtır 1 tatlı kasıgı koyarım
1
aynen hıc tadına bakmıyorum ama yarın 1 tane borek yıcem
kahvaltı olarak sadece kerevız salatası yerım oglen 1 de 1 borek 2 cay ıcerım aksam da mercımek corbası ıcerım :)
yok canım annemde kutlıcaz2 saat uykuyla bile hamaratlik tam gaz ya. Pastadan gözümü alamıyorum. Sizde mi kutlanacaksınız?
Çeke çeke kurufasulye mi çektin canın ya?
Bu arada organizasyon kusursuz yine
o yedıgım 1 borek sonrası yuzde yuz kesın sıvılce dokucem :)1 börek nedir ki...afiyet şifa olsun Nisacim. Küçük kaçamakları fazlasıyla hakkediyorsun.
Biraz erken yat, güzel dinlen bu gece inşallah
Ay vallahi kırkbir kere maşallah ellerine sağlık nisanın nasıl da güzel olmuş pasta demi yaw. Eskiden pasta çok severdim az kremalı bol meyveli, şimdi kesmez oldu tabi ekmek kadayıfından aşağısı kurtarmıyor artık :))Hiç heveslenme Mihoo, Nisa yaptıklarının tadına bile bakmıyor.Şeker ve un var bunlarda.
Nisaaaa sen baya uzman pastaci oldun yaa. Acayip enfes ve profesyonel duruyor yaptıklarin. Ellerine sağlık
Ankarada yaşarken eve yakın güzel bi kelle paçacı vardı, daha doğrusu normal restoran ama kelle paçası iyidi dışarıda ilk orada yemiştim sonra baya dadanmıştım :)) kokusuz güzel yapılırsa ben de pek severim ohh bol sarımsaklı. Teff unu hiç duymadıydım bi bakayım samsonum saolasın, instada bi ara sürekli teff tohumlu çay reklamları dönerdi aklıma o geldiMihail Zoscenko Miho bu arada Teff unu diye bişey kesfettim hindistancevizi unu ile karıştırınca müthiş kolay pisiyor ve acayip güzel unsuz şekersiz tatlılar çıkar bundan bak.
Bugünkü menüm de bol protein oldu. :
Kahvaltıda sucuklu yumurta, peynir zeytin çay ve kendi yaptığım unsuz ekmek.
Akşam 6 da dışarda kelle paça içtim. Kolajen olsun diye.üstüne de patlican kebabı .
Çok saolasın nisam aşırı uğraştırıcı bişeye de benzemiyor üstelik, ben gelende tek parça şeyler yapmaya alışkınım da :))) bunu yapabilirim ama, üstelik bi gece bekleyince daha da güzel olur gibi kreması falan.
yok canım baya bıldıgın unlu mamuller grubu ıcınde un seker ne ararsan var ama yıne de yazayım tarıfını
2 su bardagı un
4 yemek kasıgı pudra sekerı
120 gr tereyag oda sıcaklıgında
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
bu harcı yogurup yumusak bır hamur elde ettıkten sonra folyolya sarıp buzdolabında 20 dk dınlendırıyoruz
kek -turta-tartolet-guvec gıbı kalıpların ıcıne merdaneyle 1 cm kalınlıgında actıgımız hamuru kalıp ıcıne acıyoruz catalla delıyoruz tabanını
esıt bır sekılde pısmesı ıcın de kalıbın ıcıne acılmıs hamurun ustune yaglı kagıt koyup agırlık yapsın dıye nohut koyuyoruz ınce kalmalı esıt pısmelı yamuk yumuk kabarmamalı cunku bıldıgın tart hamuru gıbı
onceden ısıtılmıs 180 derece fırında 25 dk pısırıyoruz
ıc krema keyfe gore ısteyen meyve kremsantı ısteyen pastacı kreması kullanır ama bu kremalar tartoletı yumusatıyor ben kurabıye gıbı kıyır kıyır olsun ıstıyorum bunun ıcın tartolet pıstıkten sonra ılk olarak ıcıne belcıka cıkolatasını bermarı usulu erıtır 1 tatlı kasıgı koyarım
1 ınce dılım muz 1 ınce dılım cılek mevsımıne gore koyarım
ustune krema yaparım
krema tarıfı
1 su bardagı sut
2 yemek kasıgı un
1 yumurta sarısı
4 yemek kasıgı seker
1 sekerlı vanılya
yarım lımon kabugu rendesı
bunlar pıstıkten sonra ıyıce sogutur 1 tatlı kasıgı tartoletlere koydugum meyvelerın ustune koyarım meyvenın mayhoslugu kremanın vanılyası aroması ve tartoletın kıtırlıgı ısırınca agızda acayıp tat bırakır
en altda olan belcıka cıkolatası agıza atılan son lokma sayesınde damakta kalır :)
aynen hıc tadına bakmıyorum ama yarın 1 tane borek yıcem
kahvaltı olarak sadece kerevız salatası yerım oglen 1 de 1 borek 2 cay ıcerım aksam da mercımek corbası ıcerım :)
bak bu tartoletlerı yapıyorum cok cokÇok saolasın nisam aşırı uğraştırıcı bişeye de benzemiyor üstelik, ben gelende tek parça şeyler yapmaya alışkınım da :))) bunu yapabilirim ama, üstelik bi gece bekleyince daha da güzel olur gibi kreması falan.
super afıyet olsunSelam,
Benim günüm henüz başladı ama yediklerimi yazayım.
Öncelikle en az 1 haftadır ekmek yemedim, bıraktım ekmeği.
Çayı şekersiz içiyorum, bakalım...
Bu sabah koşudan sonra kalmış kırmızı mercimek çorbam vardı, ekmeksiz onu yedim. Ama bayağı yedim ondan yani.
Bugün sebze alışverişi yapacağım.
Sanırım akşama ıspanak veya bamya yapıcam. İkisinden biri.
Ankarada yaşarken eve yakın güzel bi kelle paçacı vardı, daha doğrusu normal restoran ama kelle paçası iyidi dışarıda ilk orada yemiştim sonra baya dadanmıştım :)) kokusuz güzel yapılırsa ben de pek severim ohh bol sarımsaklı. Teff unu hiç duymadıydım bi bakayım samsonum saolasın, instada bi ara sürekli teff tohumlu çay reklamları dönerdi aklıma o geldigeçen yaptığın kurabiyede de teff unu vardı demi? Ben cahilim bu konularda arada hamurişi yapacaksam normal unla yaparım, bu unların glisemik indeksi mi daha düşük oluyor? Abi nasıl bilimsel laf kastım yaw glisemik falan daha mı az zararlı yani onu demek istiyom
yok canım annemde kutlıcaz
kapıyı calıcaz arkadasla actıgı an mutlu yıllaaaar dıcez mumu bıle onceden yakıcaz actıgında alev alevvıdeoya falan alırız normalde 23 ocakta ozellıkle sasırması beklemedıgı an onlası ıcın pazar yapıyorum :) annem sever boyle atraksıyonlu seylerı
o yedıgım 1 borek sonrası yuzde yuz kesın sıvılce dokucem :)
bırkac ay sonra 1 sene olacak asla unlu mamuller yemeyelı ve bana dokunuyor artık yıcek olsam yıyemıyorum ıcınde un olan seker olan seyler artık sıvılce yapıyor kasıntı yapıyor alerjı gıbı :)
bende uyumayı cok ıstıyorum ama esım sımdı bı kahve ıcelım dedınormalde o uyumayı sever ama haftasonu olunca gun aydınlanıncaya kadar sohbet edıyoruz duzenlı rutınımız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?