Sağlıklı beslenirken;

2 saat uykuyla bile hamaratlik tam gaz ya. Pastadan gözümü alamıyorum. Sizde mi kutlanacaksınız?
Çeke çeke kurufasulye mi çektin canın ya?
Bu arada organizasyon kusursuz yine

1 börek nedir ki...afiyet şifa olsun Nisacim. Küçük kaçamakları fazlasıyla hakkediyorsun.
Biraz erken yat, güzel dinlen bu gece inşallah

2 saat uykuyla bile hamaratlik tam gaz ya. Pastadan gözümü alamıyorum. Sizde mi kutlanacaksınız?
Çeke çeke kurufasulye mi çektin canın ya?
Bu arada organizasyon kusursuz yine
yok canım annemde kutlıcaz
kapıyı calıcaz arkadasla actıgı an mutlu yıllaaaar dıcez mumu bıle onceden yakıcaz actıgında alev alev vıdeoya falan alırız normalde 23 ocakta ozellıkle sasırması beklemedıgı an onlası ıcın pazar yapıyorum :) annem sever boyle atraksıyonlu seylerı

1 börek nedir ki...afiyet şifa olsun Nisacim. Küçük kaçamakları fazlasıyla hakkediyorsun.
Biraz erken yat, güzel dinlen bu gece inşallah
o yedıgım 1 borek sonrası yuzde yuz kesın sıvılce dokucem :)
bırkac ay sonra 1 sene olacak asla unlu mamuller yemeyelı ve bana dokunuyor artık yıcek olsam yıyemıyorum ıcınde un olan seker olan seyler artık sıvılce yapıyor kasıntı yapıyor alerjı gıbı :)

bende uyumayı cok ıstıyorum ama esım sımdı bı kahve ıcelım dedı normalde o uyumayı sever ama haftasonu olunca gun aydınlanıncaya kadar sohbet edıyoruz duzenlı rutınımız :)

Hiç heveslenme Mihoo, Nisa yaptıklarının tadına bile bakmıyor. Şeker ve un var bunlarda.

Nisaaaa sen baya uzman pastaci oldun yaa. Acayip enfes ve profesyonel duruyor yaptıklarin. Ellerine sağlık
Ay vallahi kırkbir kere maşallah ellerine sağlık nisanın nasıl da güzel olmuş pasta demi yaw. Eskiden pasta çok severdim az kremalı bol meyveli, şimdi kesmez oldu tabi ekmek kadayıfından aşağısı kurtarmıyor artık :))

Ankarada yaşarken eve yakın güzel bi kelle paçacı vardı, daha doğrusu normal restoran ama kelle paçası iyidi dışarıda ilk orada yemiştim sonra baya dadanmıştım :)) kokusuz güzel yapılırsa ben de pek severim ohh bol sarımsaklı. Teff unu hiç duymadıydım bi bakayım samsonum saolasın, instada bi ara sürekli teff tohumlu çay reklamları dönerdi aklıma o geldi geçen yaptığın kurabiyede de teff unu vardı demi? Ben cahilim bu konularda arada hamurişi yapacaksam normal unla yaparım, bu unların glisemik indeksi mi daha düşük oluyor? Abi nasıl bilimsel laf kastım yaw glisemik falan daha mı az zararlı yani onu demek istiyom

Çok saolasın nisam aşırı uğraştırıcı bişeye de benzemiyor üstelik, ben gelende tek parça şeyler yapmaya alışkınım da :))) bunu yapabilirim ama, üstelik bi gece bekleyince daha da güzel olur gibi kreması falan.

bak bu tartoletlerı yapıyorum cok cok
yaptıktan sonra pıstıkten sonra kremasız sekılde buzluga atıyorum lazım oldugunda cıkarıp ıcıne krema yapıp servıs edıyorum
3 ay falan kalıyor :)
oda ısısında kendı kendıne cozuluyor ısıtmaya da gerek yok kremaya yapana kadar ısınıyor zaten

Selam,
Benim günüm henüz başladı ama yediklerimi yazayım.
Öncelikle en az 1 haftadır ekmek yemedim, bıraktım ekmeği.
Çayı şekersiz içiyorum, bakalım...

Bu sabah koşudan sonra kalmış kırmızı mercimek çorbam vardı, ekmeksiz onu yedim. Ama bayağı yedim ondan yani.

Bugün sebze alışverişi yapacağım.
Sanırım akşama ıspanak veya bamya yapıcam. İkisinden biri.

super afıyet olsun

Günaydın güzel hatunlar. Hayırlı haftalar olsun hepimizee

Nisaa bütün paylaşımlar süper. Özellikle işe getirelecek öğüne bayıldım. İlk fırsatta bunu denicem.

Goji berry ile cranberry i karıştırmışım ya.

Canım ben de bilmiyordum, hiç duymamıştım. Marketten yulaf unu alıyorum sanırken, yanlışlıkla teff unu almışım. Evet, glisemik indeksi düşük, ama ben asıl glutene tövbe ettim, o yüzden alternatif şeyler deniyorum.
Nohut, yulaf, karabuğday denedim. Bunun tadı hepsinden çok daha güzel. Özellikle kek, kurabiye yapacaksan enfes. Çok kolay pişiyor, ve kestane, bademsi tatlı bir tadı var teff unun. Azıcık elma rendeledim içine, çayın yanına müthiş kurabiye oldu. Geçen de pekmez ile yapmıştım, o da enfesti.

Bunlar da pazar kahvatıda yaptığım ekmekler. 3 hindistan cevizi ununa 1 oranında teff unu kattım. Ağızda dağılan, tadı çok güzel ve acayip tok tutucu oldular.

Maşallah ya. Ne güzel, çoğu yeni evli çiftte bile bu muhabbet olayı yok.
Doğum günü paylaşımını da gördüm, müthiş şeker olmuş

Yedin mi böreğini? Gluten glue'dan geliyormuş. Yani bir lokmacıkda yesen, o hamur bağırsaklara yapışıp 3 ay bile orada kalabilirmiş, ve orada inflamasyon yapıyormuş. Yok yok...asla yemicem, en azından bilerek yemem. Geçen içtiğim kelle paça bile rahatsız etti, şişkinlik yaptı. Elbette terbiyesinde un olduğu için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…