ba-yıl-dım! ellerıne saglık harıka olmus bende yapıcam bundan cok merak ettım canım cektı :)Canım ben de bilmiyordum, hiç duymamıştım. Marketten yulaf unu alıyorum sanırken, yanlışlıkla teff unu almışım. Evet, glisemik indeksi düşük, ama ben asıl glutene tövbe ettim, o yüzden alternatif şeyler deniyorum.
Nohut, yulaf, karabuğday denedim. Bunun tadı hepsinden çok daha güzel. Özellikle kek, kurabiye yapacaksan enfes. Çok kolay pişiyor, ve kestane, bademsi tatlı bir tadı var teff unun. Azıcık elma rendeledim içine, çayın yanına müthiş kurabiye oldu. Geçen de pekmez ile yapmıştım, o da enfesti.
Bunlar da pazar kahvatıda yaptığım ekmekler. 3 hindistan cevizi ununa 1 oranında teff unu kattım. Ağızda dağılan, tadı çok güzel ve acayip tok tutucu oldular.
Eki Görüntüle 2227162
sana kotu bır haberım varMaşallah ya. Ne güzel, çoğu yeni evli çiftte bile bu muhabbet olayı yok.
Doğum günü paylaşımını da gördüm, müthiş şeker olmuş
Yedin mi böreğini? Gluten glue'dan geliyormuş. Yani bir lokmacıkda yesen, o hamur bağırsaklara yapışıp 3 ay bile orada kalabilirmiş, ve orada inflamasyon yapıyormuş. Yok yok...asla yemicem, en azından bilerek yemem. Geçen içtiğim kelle paça bile rahatsız etti, şişkinlik yaptı. Elbette terbiyesinde un olduğu için![]()
kelle pacayı dogu bolgesınde ıcmeyeceksen hıc ıcme beyran kella paca gıbı seylerı
bız burda unla terbıye falan etmeyız o 1 gun boyunca cok kısık ateste yavas yavas ustunden kopugu tefi alına alına pıser kendı kendıne olgunlasır kıvamlasır bol sarımsaklı baharatlı olur ve ımkanın olsa burda yesen dersın kı bu yasıma kadar yedıklerım meger kelle paca degılmıs bızı kandırmıslar
dedıgım gıbı antep de yemıyorsan baska yerde yeme ... evde kendın tavuk suyuna corba yap daha ıyı oraların kelle pacasına bın basar
1 borek yedım yemez olaydım yanagım sıvılcelendı bılıyorsun normalde benı az cok sıvılce sorunum yok vucudum pek sıvılce de yapmaz
sol yanagım sıvılce ıcınde suan sagda tek tuk
bın pısman oldum hıc tat da almadım sacma sapan bırseydı
