• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Canım ben de bilmiyordum, hiç duymamıştım. Marketten yulaf unu alıyorum sanırken, yanlışlıkla teff unu almışım. Evet, glisemik indeksi düşük, ama ben asıl glutene tövbe ettim, o yüzden alternatif şeyler deniyorum.
Nohut, yulaf, karabuğday denedim. Bunun tadı hepsinden çok daha güzel. Özellikle kek, kurabiye yapacaksan enfes. Çok kolay pişiyor, ve kestane, bademsi tatlı bir tadı var teff unun. Azıcık elma rendeledim içine, çayın yanına müthiş kurabiye oldu. Geçen de pekmez ile yapmıştım, o da enfesti.

Bunlar da pazar kahvatıda yaptığım ekmekler. 3 hindistan cevizi ununa 1 oranında teff unu kattım. Ağızda dağılan, tadı çok güzel ve acayip tok tutucu oldular.
Eki Görüntüle 2227162
ba-yıl-dım! ellerıne saglık harıka olmus bende yapıcam bundan cok merak ettım canım cektı :)

Maşallah ya. Ne güzel, çoğu yeni evli çiftte bile bu muhabbet olayı yok. :nazar:
Doğum günü paylaşımını da gördüm, müthiş şeker olmuş :KK56:

Yedin mi böreğini? Gluten glue'dan geliyormuş. Yani bir lokmacıkda yesen, o hamur bağırsaklara yapışıp 3 ay bile orada kalabilirmiş, ve orada inflamasyon yapıyormuş. Yok yok...asla yemicem, en azından bilerek yemem. Geçen içtiğim kelle paça bile rahatsız etti, şişkinlik yaptı. Elbette terbiyesinde un olduğu için :duduk:
sana kotu bır haberım var
kelle pacayı dogu bolgesınde ıcmeyeceksen hıc ıcme beyran kella paca gıbı seylerı
bız burda unla terbıye falan etmeyız o 1 gun boyunca cok kısık ateste yavas yavas ustunden kopugu tefi alına alına pıser kendı kendıne olgunlasır kıvamlasır bol sarımsaklı baharatlı olur ve ımkanın olsa burda yesen dersın kı bu yasıma kadar yedıklerım meger kelle paca degılmıs bızı kandırmıslar
dedıgım gıbı antep de yemıyorsan baska yerde yeme ... evde kendın tavuk suyuna corba yap daha ıyı oraların kelle pacasına bın basar

1 borek yedım yemez olaydım yanagım sıvılcelendı bılıyorsun normalde benı az cok sıvılce sorunum yok vucudum pek sıvılce de yapmaz
sol yanagım sıvılce ıcınde suan sagda tek tuk
bın pısman oldum hıc tat da almadım sacma sapan bırseydı :D yemesem bundan ıyıydı

Screenshot_2019-01-21-14-20-17-097.webp

ba-yıl-dım! ellerıne saglık harıka olmus bende yapıcam bundan cok merak ettım canım cektı :)

sana kotu bır haberım var
kelle pacayı dogu bolgesınde ıcmeyeceksen hıc ıcme beyran kella paca gıbı seylerı
bız burda unla terbıye falan etmeyız o 1 gun boyunca cok kısık ateste yavas yavas ustunden kopugu tefi alına alına pıser kendı kendıne olgunlasır kıvamlasır bol sarımsaklı baharatlı olur ve ımkanın olsa burda yesen dersın kı bu yasıma kadar yedıklerım meger kelle paca degılmıs bızı kandırmıslar
dedıgım gıbı antep de yemıyorsan baska yerde yeme ... evde kendın tavuk suyuna corba yap daha ıyı oraların kelle pacasına bın basar

1 borek yedım yemez olaydım yanagım sıvılcelendı bılıyorsun normalde benı az cok sıvılce sorunum yok vucudum pek sıvılce de yapmaz
sol yanagım sıvılce ıcınde suan sagda tek tuk
bın pısman oldum hıc tat da almadım sacma sapan bırseydı :KK70: yemesem bundan ıyıydı

Sen çok daha güzellerini yaparsın canım... ama gerçekten tadı ekmeği aratmıyor. Göründüğü gibi de değil, yumuşacıcık, yemesi kolay. 1 yumurta, çok az tereyağı, yine azıcık karbonat var. Az da tuz katmama rağmen, tatlımsı bir tadı oldu.

Tahmin ediyordum zaten, ben 2-3 hafta yemesem, bir hevesle aldığım ekmek umduğum tadın 3 de 1'ini bile vermiyor. Sen 1 senedir yememişsin, vücudun tamamen arınmış, resmen zehir muhamelesi yapıyor una; hiç yeme artık valla.

Zaten gluten de beyinde morfin ve şekere tepki veren hüclerden aynı tepkiyi alıyormuş. Sadece bağımlı olduğumuz için güzel geliyor aslında.

Yok zaten içmem bi daha bilmediğim çorbayı. Kadiköy'de sizin yörenin yemeklerini yapan bir yer var, aynen dediğin gibi şeffaf geliyor kelle paça çorbası. Böyle terbiyelenmiş değildi.

Sen çok daha güzellerini yaparsın canım... ama gerçekten tadı ekmeği aratmıyor. Göründüğü gibi de değil, yumuşacıcık, yemesi kolay. 1 yumurta, çok az tereyağı, yine azıcık karbonat var. Az da tuz katmama rağmen, tatlımsı bir tadı oldu.

Tahmin ediyordum zaten, ben 2-3 hafta yemesem, bir hevesle aldığım ekmek umduğum tadın 3 de 1'ini bile vermiyor. Sen 1 senedir yememişsin, vücudun tamamen arınmış, resmen zehir muhamelesi yapıyor una; hiç yeme artık valla.

Zaten gluten de beyinde morfin ve şekere tepki veren hüclerden aynı tepkiyi alıyormuş. Sadece bağımlı olduğumuz için güzel geliyor aslında.

Yok zaten içmem bi daha bilmediğim çorbayı. Kadiköy'de sizin yörenin yemeklerini yapan bir yer var, aynen dediğin gibi şeffaf geliyor kelle paça çorbası. Böyle terbiyelenmiş değildi.
Dün börek yediğim için bugün kendimi temizlemem gerek sabah limonlu su içtim ondan sonra hep ayran devam ettim akşam da 2 haşlanmış yumurta ve maydanoz peynir yerim
Temizlik şart :) midem bağırsağım kirlenmiş gibi hissediyorum

Dün börek yediğim için bugün kendimi temizlemem gerek sabah limonlu su içtim ondan sonra hep ayran devam ettim akşam da 2 haşlanmış yumurta ve maydanoz peynir yerim
Temizlik şart :) midem bağırsağım kirlenmiş gibi hissediyorum
Helal sana Nisaa!

Az önce de bizim çaycı abla da çay yerine üzerine bol leblebi konmuş boza ikram etti. Almadım, kendimle gururluyum :D Çok severim ben bozayı, yapılır mı bu... :63:

Helal sana Nisaa!

Az önce de bizim çaycı abla da çay yerine üzerine bol leblebi konmuş boza ikram etti. Almadım, kendimle gururluyum :KK70: Çok severim ben bozayı, yapılır mı bu... :63:
supersın
sende cok ıyı ıstıkrarlı gıdıyorsun bu ısı basardık mı ne :KK19: oyle boyle saglıklı yasamın bı ucundan tuttuk ve benımsedık gıbı

Vefa bozasının şekersiz boza ürettiğini idda edenler var nette. Aradım ama bulamadım Nisa :KK70:
hepsının ıcınde seker var canım malesef
bana da en ıyısı vefa bozası dıyen olmustu ama neye gore ıyı kısıye gore degısır bence bırtek ıstanbulda meshur bır bozacı var cooook eskılerden berı hıc degısmeyen
onun dısında hepsı aynı dıye dusunuyorum

Bir şey sorcam.
Bu aralar her yerde bir limonlu su muhabbeti görüyorum. Diyettekiler çok kullanıyor sanırım. İnternetten baktım, ohoo limon diyetleri, haftada 8 kilo verdiriyormuş falan.... Limonlu su içme alışkanlığı olan var mı? İçince ne gibi bir fark oluyor? Hızlı mı kilo verdiriyor? Nedir bu limonlu su? Bilen aydınlatsın beni. :)

Bir şey sorcam.
Bu aralar her yerde bir limonlu su muhabbeti görüyorum. Diyettekiler çok kullanıyor sanırım. İnternetten baktım, ohoo limon diyetleri, haftada 8 kilo verdiriyormuş falan.... Limonlu su içme alışkanlığı olan var mı? İçince ne gibi bir fark oluyor? Hızlı mı kilo verdiriyor? Nedir bu limonlu su? Bilen aydınlatsın beni. :)
Merhaba Sevde. Nisa konuya daha hakim, o düzenli yapıyor. Ben da aklıma gelince sabahları 1 bardak suya yarım limon sıkıp içerek güne başlıyorum. Çünkü ne kadar yorgun olsam da bu ayılmamı sağlıyor.

Alkali su muhabbetini duymuşsun. Bu şekilde alkali oluyor. Ayrıca düzenli limonlu su içerek cildinin nem kazandığını, kırışıkların azaldığını söyleyenler de var.

Bu forumda birisi annesinin limonlu su yüzünden rahatsızlandığını söyledi ama...ne kadar genel geçer bir durum biliyorum.

Bir şey sorcam.
eger tansıyon mıde bagırsak problemı varsa asla onerılmez
ben her sabah uyanır uyanmaz ılk ıs lımonlu su ıcerım aylardır yapıyorum bunu
bunu yaptıgımdan berı acken kokan nefesım kokmuyor
tırnaklarım bembeyaz parlak dıslerım beyazladı ve dıs etı cekılmesı sona erdı
bagırsakları temızlıyor bunu buraya net acıklayamıyorum ama kıbarca soyle soyleyeyım tuvaletden cıktıkdan sonra benım hemen arkamdan bırı gırebılır :D rahatsızlık duyamaz oyle dıyeyım o bıle temız temız :D :D
cılt evet daha nemlenıyor

aslında lımonlu suyun en buyuk ozellıgı ödem atıcı olması ben her adet haftamda tartıda +2 kılo artıs gorurdum agrılı sancılı olurdu reglım ama sımdı daha rahat ve şişkinlık yok mesela normalde ınsanların karın cıkıntısı olur ya bende dumduz okadar duz kı ayakta durdugum zaman kasık kemıklerım gorunuyor :D tum sıskınlıgı onluyor gazı onluyor gıderıyor ben faydasını gordum

ama bazen ara verıyorum mesela 3 ay yapıyorum bunu sonra 1 ay kekık zahter cayı ıcıyorum oda odem atıyor ondan sonra 1 ay tarcın cayı ıcıyorum oda odem atıyor sonra yıne lımonlu su . sureklı lımon mıdeye rahatsızlık verebılır bunu en ıyı kısı bılır mesela ben gunde bır koca salata kasesı dolusu salata yerdım ıcıne 1 lımon sıkardım bır oturusta yerdım. benı asla ordakı lımon rahatsız etmezdı kı normalde benım tansıyonum hep dusuktur asla dokunmazdı e sımdı salatanın mevsımı degıl pek tercıh etmemeye ozen gosterıyorum bende onun yerıne lımonlu su ıcıyorum

gun ıcınde toplamda yarım lıtre veya 1 lıtre suya 1 kucuk lımonu sıkıp gıdıp gelıp ara ara ıcıyorum

cok fazla ıdrara cıkarıyor ama dısarı cıkınca sorun olabılıyor

N nscckts diğer saç konusunda tam anladım mı emin değilim. Su değdirmeden önce şampuan mı sürülmeli dedin? Yani şampuanı elimizde biraz su ile köpürtüp saça mı uygulamak gerekiyor?

N nscckts diğer saç konusunda tam anladım mı emin değilim. Su değdirmeden önce şampuan mı sürülmeli dedin? Yani şampuanı elimizde biraz su ile köpürtüp saça mı uygulamak gerekiyor?
evet sacına maske yaptıgın zaman maskeden dogru arındırabılmek ıcın su degdırmeden dırek saca sampuanı sureceksın
kopurmeyecek tabı ama once arındırıcı degecegı ıcın daha dogru temızleme olacak
sonra yavas yavas avuc avuc ılık suyla nemlendırerek kopurtup durulamak gerekıyor

eger maske olan sacı dırek suyla temas ettırırsen ıcındekı yag sac partıkullerıne sabıtlenır ne kadar yıkarsan yıka mat kokan ve yaglı gorunen sac olur arındıramazsın sac agırlasır

sampuanı sulfatsız kullanmak gerekıyor whatson gratıs gıbı magazalarda var
nude organıx gıbı markalar sulfatsız kullanın normal sampuan kullanmayın saclara
normal sampuanlarla cok guzel halı yıkanır :D okadar zararlı
hıc bırsey olmazsa dalin kullanın

evet sacına maske yaptıgın zaman maskeden dogru arındırabılmek ıcın su degdırmeden dırek saca sampuanı sureceksın
kopurmeyecek tabı ama once arındırıcı degecegı ıcın daha dogru temızleme olacak
sonra yavas yavas avuc avuc ılık suyla nemlendırerek kopurtup durulamak gerekıyor

eger maske olan sacı dırek suyla temas ettırırsen ıcındekı yag sac partıkullerıne sabıtlenır ne kadar yıkarsan yıka mat kokan ve yaglı gorunen sac olur arındıramazsın sac agırlasır
Çok sağol canım yaa..bak bu mantıklı. Şimdi aklıma geliyor da, onca para verip aldığım avokadolu maskeyi bundan kullanamadım ben demek. Saçtan hakketen çıkmıyordu :D

Ben zaten senin sabunları kullanıyorum artık. Olmadı maske yaptığım zaman dediğin gibi sülfatsız şampuan kullanırım.

Çok teşekkürler :KK68:

Back