ba-yıl-dım! ellerıne saglık harıka olmus bende yapıcam bundan cok merak ettım canım cektı :)Canım ben de bilmiyordum, hiç duymamıştım. Marketten yulaf unu alıyorum sanırken, yanlışlıkla teff unu almışım. Evet, glisemik indeksi düşük, ama ben asıl glutene tövbe ettim, o yüzden alternatif şeyler deniyorum.
Nohut, yulaf, karabuğday denedim. Bunun tadı hepsinden çok daha güzel. Özellikle kek, kurabiye yapacaksan enfes. Çok kolay pişiyor, ve kestane, bademsi tatlı bir tadı var teff unun. Azıcık elma rendeledim içine, çayın yanına müthiş kurabiye oldu. Geçen de pekmez ile yapmıştım, o da enfesti.
Bunlar da pazar kahvatıda yaptığım ekmekler. 3 hindistan cevizi ununa 1 oranında teff unu kattım. Ağızda dağılan, tadı çok güzel ve acayip tok tutucu oldular.
Eki Görüntüle 2227162
sana kotu bır haberım varMaşallah ya. Ne güzel, çoğu yeni evli çiftte bile bu muhabbet olayı yok.
Doğum günü paylaşımını da gördüm, müthiş şeker olmuş
Yedin mi böreğini? Gluten glue'dan geliyormuş. Yani bir lokmacıkda yesen, o hamur bağırsaklara yapışıp 3 ay bile orada kalabilirmiş, ve orada inflamasyon yapıyormuş. Yok yok...asla yemicem, en azından bilerek yemem. Geçen içtiğim kelle paça bile rahatsız etti, şişkinlik yaptı. Elbette terbiyesinde un olduğu için
ba-yıl-dım! ellerıne saglık harıka olmus bende yapıcam bundan cok merak ettım canım cektı :)
sana kotu bır haberım var
kelle pacayı dogu bolgesınde ıcmeyeceksen hıc ıcme beyran kella paca gıbı seylerı
bız burda unla terbıye falan etmeyız o 1 gun boyunca cok kısık ateste yavas yavas ustunden kopugu tefi alına alına pıser kendı kendıne olgunlasır kıvamlasır bol sarımsaklı baharatlı olur ve ımkanın olsa burda yesen dersın kı bu yasıma kadar yedıklerım meger kelle paca degılmıs bızı kandırmıslar
dedıgım gıbı antep de yemıyorsan baska yerde yeme ... evde kendın tavuk suyuna corba yap daha ıyı oraların kelle pacasına bın basar
1 borek yedım yemez olaydım yanagım sıvılcelendı bılıyorsun normalde benı az cok sıvılce sorunum yok vucudum pek sıvılce de yapmaz
sol yanagım sıvılce ıcınde suan sagda tek tuk
bın pısman oldum hıc tat da almadım sacma sapan bırseydıyemesem bundan ıyıydı
Dün börek yediğim için bugün kendimi temizlemem gerek sabah limonlu su içtim ondan sonra hep ayran devam ettim akşam da 2 haşlanmış yumurta ve maydanoz peynir yerimSen çok daha güzellerini yaparsın canım... ama gerçekten tadı ekmeği aratmıyor. Göründüğü gibi de değil, yumuşacıcık, yemesi kolay. 1 yumurta, çok az tereyağı, yine azıcık karbonat var. Az da tuz katmama rağmen, tatlımsı bir tadı oldu.
Tahmin ediyordum zaten, ben 2-3 hafta yemesem, bir hevesle aldığım ekmek umduğum tadın 3 de 1'ini bile vermiyor. Sen 1 senedir yememişsin, vücudun tamamen arınmış, resmen zehir muhamelesi yapıyor una; hiç yeme artık valla.
Zaten gluten de beyinde morfin ve şekere tepki veren hüclerden aynı tepkiyi alıyormuş. Sadece bağımlı olduğumuz için güzel geliyor aslında.
Yok zaten içmem bi daha bilmediğim çorbayı. Kadiköy'de sizin yörenin yemeklerini yapan bir yer var, aynen dediğin gibi şeffaf geliyor kelle paça çorbası. Böyle terbiyelenmiş değildi.
Helal sana Nisaa!Dün börek yediğim için bugün kendimi temizlemem gerek sabah limonlu su içtim ondan sonra hep ayran devam ettim akşam da 2 haşlanmış yumurta ve maydanoz peynir yerim
Temizlik şart :) midem bağırsağım kirlenmiş gibi hissediyorum
supersınHelal sana Nisaa!
Az önce de bizim çaycı abla da çay yerine üzerine bol leblebi konmuş boza ikram etti. Almadım, kendimle gururluyumÇok severim ben bozayı, yapılır mı bu...
Vefa bozasının şekersiz boza ürettiğini idda edenler var nette. Aradım ama bulamadım Nisasupersın
sende cok ıyı ıstıkrarlı gıdıyorsun bu ısı basardık mı neoyle boyle saglıklı yasamın bı ucundan tuttuk ve benımsedık gıbı
hepsının ıcınde seker var canım malesefVefa bozasının şekersiz boza ürettiğini idda edenler var nette. Aradım ama bulamadım Nisa
Merhaba Sevde. Nisa konuya daha hakim, o düzenli yapıyor. Ben da aklıma gelince sabahları 1 bardak suya yarım limon sıkıp içerek güne başlıyorum. Çünkü ne kadar yorgun olsam da bu ayılmamı sağlıyor.Bir şey sorcam.
Bu aralar her yerde bir limonlu su muhabbeti görüyorum. Diyettekiler çok kullanıyor sanırım. İnternetten baktım, ohoo limon diyetleri, haftada 8 kilo verdiriyormuş falan.... Limonlu su içme alışkanlığı olan var mı? İçince ne gibi bir fark oluyor? Hızlı mı kilo verdiriyor? Nedir bu limonlu su? Bilen aydınlatsın beni. :)
eger tansıyon mıde bagırsak problemı varsa asla onerılmezBir şey sorcam.
Bu aralar her yerde bir limonlu su muhabbeti görüyorum. Diyettekiler çok kullanıyor sanırım. İnternetten baktım, ohoo limon diyetleri, haftada 8 kilo verdiriyormuş falan.... Limonlu su içme alışkanlığı olan var mı? İçince ne gibi bir fark oluyor? Hızlı mı kilo verdiriyor? Nedir bu limonlu su? Bilen aydınlatsın beni. :)
evet sacına maske yaptıgın zaman maskeden dogru arındırabılmek ıcın su degdırmeden dırek saca sampuanı sureceksın
Çok sağol canım yaa..bak bu mantıklı. Şimdi aklıma geliyor da, onca para verip aldığım avokadolu maskeyi bundan kullanamadım ben demek. Saçtan hakketen çıkmıyorduevet sacına maske yaptıgın zaman maskeden dogru arındırabılmek ıcın su degdırmeden dırek saca sampuanı sureceksın
kopurmeyecek tabı ama once arındırıcı degecegı ıcın daha dogru temızleme olacak
sonra yavas yavas avuc avuc ılık suyla nemlendırerek kopurtup durulamak gerekıyor
eger maske olan sacı dırek suyla temas ettırırsen ıcındekı yag sac partıkullerıne sabıtlenır ne kadar yıkarsan yıka mat kokan ve yaglı gorunen sac olur arındıramazsın sac agırlasır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?