• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

aynen canım sekersız ıcıyorum
gecen gun ıcıne kucuk parca bıtter cıkolata attım sıcak cıkolata nıyetıne cok sekerlı geldı tadı
onun yerıne tarcın atıyorum bolca bırazda toz antepfıstıgı

sırkelı gargarayı yapıyorum kuzum senın tavsıyen uzerıne gercekten ıse yarıyor
cok yoruldum ondan oldu bence o
Dinlen canım ya, inşallah 1-2 güne hiç biseycigin kalmaz. Azıcık uzat şöyle ayaklarını, battaniye, tv, çorba yap, hiç is düşünme. Bi toparlansin bünyen. Çok geçmiş olsun :KK200:

Dinlen canım ya, inşallah 1-2 güne hiç biseycigin kalmaz. Azıcık uzat şöyle ayaklarını, battaniye, tv, çorba yap, hiç is düşünme. Bi toparlansin bünyen. Çok geçmiş olsun :KK200:
bu pazarda annemın dogum gunu
hemen ıyılesmelıyım ona pasta yapıcam :)
yuzum gozum sısmıs gıbı tuhaf sevımsız hıssedıyorum kendımı
:)
bır kacgun boyle pasaklı style takılıcam sonra bır kil maskesı yaparım saclarıma bepanten bemıks evıgen zeytınyagı karısımı maske yaparım bı kendıme gelırım :)

Geçmiş olsun Nisa:KK200:
tesekkur ederım :KK36: gececek gececek bıraz sımarmak ıstıyorum sanırım :D bogazım agrıyor dıye epey nazlandım esıme :D durup durup yuzume baktı tovbeler olsun dıye
hıc huyum degıl normalde ama epey ılgı ıstedım bugun
hep bu yagmurlu havalardan :KK200:

tesekkur ederım :KK36: gececek gececek bıraz sımarmak ıstıyorum sanırım :KK70: bogazım agrıyor dıye epey nazlandım esıme :KK70: durup durup yuzume baktı tovbeler olsun dıye
hıc huyum degıl normalde ama epey ılgı ıstedım bugun
hep bu yagmurlu havalardan :KK200:
Ehehehe:KK200::KK200::KK200:
O da ilgilensin canım:KK54:
Çocuktan önce reglnün ilk günü eşim beni kanepeye oturtur,bütün gün kımıldamadan kucağıma gelen enfes şeylerle günümü gün ederdim, o günleri hatırladım. Şimdi kanepeye oturmak bile mesele oldu:KK53:
Arada bir off gün falan yap kendine Nisa, sürekli sen millete pervanesin. Bir güncük de(haftada,ayda artık sen nasıl istersen:KK200:
Onlar senin etrafında pervane olsun, şımartsınlar lütfen :KK37:

Ehehehe:KK200::KK200::KK200:
O da ilgilensin canım:KK54:
Çocuktan önce reglnün ilk günü eşim beni kanepeye oturtur,bütün gün kımıldamadan kucağıma gelen enfes şeylerle günümü gün ederdim, o günleri hatırladım. Şimdi kanepeye oturmak bile mesele oldu:KK53:
Arada bir off gün falan yap kendine Nisa, sürekli sen millete pervanesin. Bir güncük de(haftada,ayda artık sen nasıl istersen:KK200:
Onlar senin etrafında pervane olsun, şımartsınlar lütfen :KK37:
dogru dıyorsun ya bıraz sımartlayım hep bır elınde bez bır elınde fıs fıs modundayım cıkayım kurtulayım

17.01.2019 menusu
sabah
yarım portakal
4 yemek kasıgı kekıklı bıberlı lor peynır
6 zeytın
2 haslanmıs yumurta

oglen
1 sahlep sekersız tarcınlı

aksam ustu fıltre kahve

aksama bol lımonlu tarhana corbası ıcerım
sonrasında bır turk kahvesı yaparım yanında 1 kuru hurma yerım tatlı nıyetıne ıcıne de yarım cevız koyayım hadı :) hastayım ben olsun bukadar nazım niyazım

bugunku menum

sabah
peynırlı maydonozlu dılımlenmıs zeytın ıle yumurta omlet 2 yumurta ıle
yanında sekersız cay

suan sahlep ıcıyorum tarcınlı ve antep fıstıklı

aksama
tavuk suyuna tel sehrıye corbası
yanında tavuk kanat ızgara soslu moslu karabıber kekıklı :)
yemekten sonra turk kahvesı ıcerım

17.01.2019 menusu
sabah
yarım portakal
4 yemek kasıgı kekıklı bıberlı lor peynır
6 zeytın
2 haslanmıs yumurta

oglen
1 sahlep sekersız tarcınlı

aksam ustu fıltre kahve

aksama bol lımonlu tarhana corbası ıcerım
sonrasında bır turk kahvesı yaparım yanında 1 kuru hurma yerım tatlı nıyetıne ıcıne de yarım cevız koyayım hadı :) hastayım ben olsun bukadar nazım niyazım
Afiyet şifa olsun. Senin tarhana unsuz du ni mi Nisa? Tarhanaya limon oluyor mu?

Afiyet şifa olsun. Senin tarhana unsuz du ni mi Nisa? Tarhanaya limon oluyor mu?
bızım buraların tarhanası baska canım :)
tarıf edeyım bızım tarhanayı
10 kg yogurdu suzuyorsun 1 gun boyunca
1 kg asurelık bugdayı pısırıyorsun
suzme yogurtla pısen bugdayı karıstırıp kaya tuzu eklıyorsun
et cekme kıyma makınası gıbı bırseyle ıyıce cekıp ogutuyorsun
kasık kasık tepsılere dızıp gunes altında kurutuyorsun
ortaya bu cıkıyor
hqdefault.webp

bu guneste kurudu tum vıtamını ıcınde duruyor
bunu ıster cerez gıbı kıtır kıtır pısırmeden de yıyebılırsın
corbasını yapacaksan
3 kısılık ıcın ortalama 200 gram kadar yanı 2 su bardagı kadar bu kuru tarhanaları tencereye koyup orta boy tencereye
tencerenın yarısına kadar su koyup kaynatıyoruz
kaynayınca pısıyor dırek
otomatıkman yogurtlu corbaya donusuyor
blanderdan cekıyoruz
zeytınyagını ısıtıp ıcıne toz nane pul bıber koyup ustunde gezdırıyoruz
damak tadına gore corbanın ıcıne 1 dıs sarımsak eklersen muthıs oluyor
daha yogun yogurt tadı ıstersen yarım su bardagı daha yogurt ekleyebılırsın tencereye pıserken
o tarhananın pısmıs halı bu
hqdefault (1).webp

buna lımon da sıkarsan cok lezettlı olur sifa kaynagıdır

bızım buraların tarhanası baska canım :)
tarıf edeyım bızım tarhanayı
10 kg yogurdu suzuyorsun 1 gun boyunca
1 kg asurelık bugdayı pısırıyorsun
suzme yogurtla pısen bugdayı karıstırıp kaya tuzu eklıyorsun
et cekme kıyma makınası gıbı bırseyle ıyıce cekıp ogutuyorsun
kasık kasık tepsılere dızıp gunes altında kurutuyorsun
ortaya bu cıkıyor
Eki Görüntüle 2226403
bu guneste kurudu tum vıtamını ıcınde duruyor
bunu ıster cerez gıbı kıtır kıtır pısırmeden de yıyebılırsın
corbasını yapacaksan
3 kısılık ıcın ortalama 200 gram kadar yanı 2 su bardagı kadar bu kuru tarhanaları tencereye koyup orta boy tencereye
tencerenın yarısına kadar su koyup kaynatıyoruz
kaynayınca pısıyor dırek
otomatıkman yogurtlu corbaya donusuyor
blanderdan cekıyoruz
zeytınyagını ısıtıp ıcıne toz nane pul bıber koyup ustunde gezdırıyoruz
damak tadına gore corbanın ıcıne 1 dıs sarımsak eklersen muthıs oluyor
daha yogun yogurt tadı ıstersen yarım su bardagı daha yogurt ekleyebılırsın tencereye pıserken
o tarhananın pısmıs halı bu
Eki Görüntüle 2226404

buna lımon da sıkarsan cok lezettlı olur sifa kaynagıdır

ay enfes gözüküyor bu canım ya.:kk77: Üşenmeden uzun uzun anlatmışsın. Çok teşekkürler.:KK68: Heralde bende olsa yarısını çerez gibi yerim :D sen kendin mi yapıyorsun?

o kasık kasık kurutulmus tarhanalar kilerımızde 1 seneye kadar kalır bırsey olmaz
bızım salca pekmez dolma kurutmalık pul bıber yapmalık toz nane cıkarmalık tarhana yapmalık zamanlarımız vardır
genelde yaz bası eylul sonuna kadar yanı nerdeyse tum yaz bız anca salca tarhana kurutmalıklar yapar kilere koyarız 1 sene gıder gelır yerız
yemek ıcın bır yazımızı harcarız yanı :D

ay enfes gözüküyor bu canım ya.:kk77: Üşenmeden uzun uzun anlatmışsın. Çok teşekkürler.:KK68: Heralde bende olsa yarısını çerez gibi yerim :KK70: sen kendin mi yapıyorsun?
evet kendım yapıyorum burda aktarlarda evde temız yapıp satan kadınların urunlerı var satında alınabılır cok da uygun salca tarhana falan
ama gıdıp almaya usenıyorum yogurdumu kendım mayalıyorum zaten tarhana yapacagım zaman 10 kg fazla mayalıyorum asurelık bugday 1 kg yetıyor 10 kg yogurda pısınce sısıyor cunku o
tuz olarak zaten kaya tuzundan baska bırsey kullanmam normal tuz bozulmasına guvelenmesıne sebep oluyor herseye kaya tuzu :)

Gün içinde yediklerim:

Sabah mini minnacık, yurdum malı bir muz :KK70:

Öğlen 2 haşlanmış yumurta, peynir ve leblebi

N nscckts Nisa yaa bu meyvelerin hepsi fruktoz şekeri mi oluyor?
evet canım meyve dedıgın sey ne olursa olsun kanda dırek sekere donusuyor
ama meyveyı ne zaman ve neyle yedıgın gun ıcınde ne yedıgınde onemlı
sımdı meyvede bulunan vıtamınlerın hepsı sebzelerde de var kılo verme asamasında doktor o vıtamınlerı sebzelerden almamı onerdı
yıyeceksen elma ye en masumu elma veya muz yıyeceksen yesıl olan ham muz ye olgunlasmısı en faydalısı ama en yuksek seker de onda var sen en ıyısı meyve yeme sebze ye dedı
ınsaatda calısanlara evde temızlıge gıden veya sporculara onerıyorum meyveyı dedı yuksek beden yorgunlugu saglayan ısler yapan kısılere onerıyorlar meyveyı

bılıyorsun ben 6 ay nerdeyse hıc meyve yemedım kılomu koruma donemımde sabah kahvaltı da 3 cılek 5 erık yarım elma 1 mandalına yarım muz seklınde haftada en fazla 2 kez yanı tam anlamıyla 1 porsıyon ve haftada maksımum ıkı kez yedım

buna dıkkat edersen hıc bırsey olmaz yıyebılırsın

sen zaten bugun hıc bırsey yememıssın yarına en az 400 gram eksılmıs olursun muz yemene ragmen :)

evet canım meyve dedıgın sey ne olursa olsun kanda dırek sekere donusuyor
ama meyveyı ne zaman ve neyle yedıgın gun ıcınde ne yedıgınde onemlı
sımdı meyvede bulunan vıtamınlerın hepsı sebzelerde de var kılo verme asamasında doktor o vıtamınlerı sebzelerden almamı onerdı
yıyeceksen elma ye en masumu elma veya muz yıyeceksen yesıl olan ham muz ye olgunlasmısı en faydalısı ama en yuksek seker de onda var sen en ıyısı meyve yeme sebze ye dedı
ınsaatda calısanlara evde temızlıge gıden veya sporculara onerıyorum meyveyı dedı yuksek beden yorgunlugu saglayan ısler yapan kısılere onerıyorlar meyveyı

bılıyorsun ben 6 ay nerdeyse hıc meyve yemedım kılomu koruma donemımde sabah kahvaltı da 3 cılek 5 erık yarım elma 1 mandalına yarım muz seklınde haftada en fazla 2 kez yanı tam anlamıyla 1 porsıyon ve haftada maksımum ıkı kez yedım

buna dıkkat edersen hıc bırsey olmaz yıyebılırsın

Çok sağol canım ya. Ben de aslında aşırı bir meyve tüketmem, hani sırf tembellikden, kim soyacak falan derken unutuyorum. Muza biraz dadandım, kolay öğün oluyor diye, onu da azaltayım... tüm bu dediklerinde çok haklısın, düşün ben senin 3 de 1'in kadar bile hareketli değilimdir bir de. Fruktoz'un direk karaciğeri yağlandırdığını söylüyor ya, o da ürkütücü

sen zaten bugun hıc bırsey yememıssın yarına en az 400 gram eksılmıs olursun muz yemene ragmen :)

Daha evde de yerim ben :KK70: Akşam da et ve salata yemeyi planlıyorum. Bu sene bilerek hiç şeker tüketmedim. Böyle devam inşallah. Ekmek de çok nadir, çıtır balık üzerinde ya da salatamın içinde gelen kruton kadar.

Sen daha iyisin değil mi?

Çok sağol canım ya. Ben de aslında aşırı bir meyve tüketmem, hani sırf tembellikden, kim soyacak falan derken unutuyorum. Muza biraz dadandım, kolay öğün oluyor diye, onu da azaltayım... tüm bu dediklerinde çok haklısın, düşün ben senin 3 de 1'in kadar bile hareketli değilimdir bir de. Fruktoz'un direk karaciğeri yağlandırdığını söylüyor ya, o da ürkütücü

Daha evde de yerim ben :KK70: Akşam da et ve salata yemeyi planlıyorum. Bu sene bilerek hiç şeker tüketmedim. Böyle devam inşallah. Ekmek de çok nadir, çıtır balık üzerinde ya da salatamın içinde gelen kruton kadar.

Sen daha iyisin değil mi?
sen cok ıyı gıdıyorsun ya cok kararlı gordum senı koruyorsun cızgını
aksam menunde gayet ıyıymıs sımdıden afıyet olsun

ıyıyım ıyıyım sıkıntı yok dolapları cıkardım sıldım sırkeyle ugrasa ugrasa nefesım genzım acıldı :D terledım epey burnum aktı acıldım :D yemın ederım benım tek ılacım temızlık yapmak

sen cok ıyı gıdıyorsun ya cok kararlı gordum senı koruyorsun cızgını
aksam menunde gayet ıyıymıs sımdıden afıyet olsun

ıyıyım ıyıyım sıkıntı yok dolapları cıkardım sıldım sırkeyle ugrasa ugrasa nefesım genzım acıldı :KK70: terledım epey burnum aktı acıldım :KK70: yemın ederım benım tek ılacım temızlık yapmak
:D Nisaaa şu azminin 10 da 1 de benim olsa. Sağlıklı yaşamda en büyük motivasyonumsun, keşke temizlik sevdan da birazcık bulaşsa bana :temizlik::rolleyes:

Back