Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

gerçektende öyle yaptim, bu sabah her zamanki gibi canim tatli bir$ey istedi kahvaltida, herzaman kendime yasaklar koyardim mesela çikolata veya helva yemicem diye ve yemezdim ama kahvaltidan sonra 2 katini yerdim, oysa bugun kendime yasak koymadim, aldim kahve ka$igini, 1.5 ka$ik çokokrem yedim ve doydum! (ekmesiz). sonra bir lokma ekmekle peynir yedim ve dahada birsey yemedim , $a$irdim kaldim, demekki caninin istedigini yerse insan, biraz zaman geçince cani ba$ka $eyler istemicek :)
in$allah yarin kahvaltidada canimin istedigini yerimde diger yiyecekleri abartmam

bilgiler için te$ekkür ederim :KK19: :KK54:

İnsan kendini kısıtladıgı için daha çok yiyomuş ben bunu bu yöntemle anladım..İnş. sende istediğin kiloya inersin tez zamanda: )

evet öyleymisya, in$allah hepimiz istedigiiz kiloya dü$eriz :)
benim 5 kg fazlam var, ama eger bu yöntemle ayni kiloda kalsam bile benim için çok iyi bir$ey çünkü en azindan hayatim boyunca yaptigim diyet denen $eyden uzak kalacagim (eger böyle devam edersem tabi) üstelik çok çabuk kilo alan biri olarak sabit kalmakta benim için çok önemli

Bu yöntemle ayni zamandada kalorileri sayiyorum, olmadigim kadar mutluyum çünkü doyuyorum ve gözüm doyuyor, hemde bazal metabolizmamin ihtiyaci olan kaloriden daha az kalori aliyorum, cuma günü tartilcam in$allah kilo almami$imdir, yoksa yikilirimmm:KK43::KK43:

çok güzel bir konu. tam bana göre. o vampir/canavar diyet listelerinden çok daha anlamlı ve etkili çözümler sunulmuş. asıl olan insanları doğal beslenme düzenlerine geri döndürebilmektir zaten.
ilkel insanlar gibi pek çok yiyeceği iyice çiğnemeden yutuyoruz. kahvaltıda salatalık -domates, yağsız peynir yesek ne fark eder?
modern insanın tüm bunların farkında olması ve yeme düzenini buna göre ayarlamasına izin verilmiyor. her şey görsel bir şova dönüşmüş durumda. bedenlerimizin algısını bozan bir virüs gibi diyet fikrini zihnimize sokup, büyük bir oyun oynuyorlar bizimle...
tüm bunlara karşı çıkıp, paylaştığınız davranış biçimlerini uygulayıp; sağlıklı kiloma dönmek istiyorum. beden ölçülerim umrumda değil. minik bebeğimle rahatça koşmak, oynamak istiyorum...

evet öyleymisya, in$allah hepimiz istedigiiz kiloya dü$eriz :)
benim 5 kg fazlam var, ama eger bu yöntemle ayni kiloda kalsam bile benim için çok iyi bir$ey çünkü en azindan hayatim boyunca yaptigim diyet denen $eyden uzak kalacagim (eger böyle devam edersem tabi) üstelik çok çabuk kilo alan biri olarak sabit kalmakta benim için çok önemli

Bu yöntemle ayni zamandada kalorileri sayiyorum, olmadigim kadar mutluyum çünkü doyuyorum ve gözüm doyuyor, hemde bazal metabolizmamin ihtiyaci olan kaloriden daha az kalori aliyorum, cuma günü tartilcam in$allah kilo almami$imdir, yoksa yikilirimmm:KK43::KK43:

canım bence hemen tartılma,ben tartılınca azcık fazla çıksam yine kısıtlama mikrobu beynime girmiş oluyor..bikaç hafta geçsin ben mutlaka sonuç alacağına inanıyorum..

canım bence hemen tartılma,ben tartılınca azcık fazla çıksam yine kısıtlama mikrobu beynime girmiş oluyor..bikaç hafta geçsin ben mutlaka sonuç alacağına inanıyorum..

haklisin aslinda bendede ayni durum var hemen psikolojim bozuluyo ve diyet moduna giriyorum :KK43: ama bir haftadan daha fazla dayanamam tartilmadan :26::26:

haklisin aslinda bendede ayni durum var hemen psikolojim bozuluyo ve diyet moduna giriyorum :KK43: ama bir haftadan daha fazla dayanamam tartilmadan :26::26:

:)))) sende bendensin ozaman,şöyle bişi yap annen yada evde başka biri tartıyı saklasın:))) çok komik geliyodur ama napıyım ben saklatmıştım yoksa saat başı tartılıyordum takıntı olmuştu yani:) ama böyle yap cnm bence 2 hafta dayanabilirsin böylece:KK61:

selam arkadaşlar bende bi kaç sene kadar önce baya kiloluydum ve çevremdekilerde benle dalga geçmeye başladılarında çok sinir oluyordum ve birden hırs yaptım doktora fln gitmedim diyet uygulamak için kendi kendimin doktoru oldum diyebilirim ekmek oranını azalttım ilk önce akşamları belli bi saatten sonra yemek yemedim bol bol meyve yedim ve su içtim ve yürüyüşler yaptım sonra bi bakmışım zayıflamaya başamışım ve 2 senedirde aynı kilodayım yani o dengeyi sağlayabildim ve şu an kilomdan mutluyum

:)))) sende bendensin ozaman,şöyle bişi yap annen yada evde başka biri tartıyı saklasın:))) çok komik geliyodur ama napıyım ben saklatmıştım yoksa saat başı tartılıyordum takıntı olmuştu yani:) ama böyle yap cnm bence 2 hafta dayanabilirsin böylece:KK61:

aman aman aileyi karistirma, diyet falan yapmama çok kar$i olduklari için "anne tartiyi sakla" diyemem asla :18:
senin ailende kari$iyomu? çok merak ediyorum birtek benimkilermi boyle diye ya, tutturmu$lar ye ye diye, üstelik annemde babamda kilo almami çokk istiyolar, nedenini anlami$ degilim ama beni çok zayif görÜyorlar buda beni sinir ediyoo :KK47::KK47:

aman aman aileyi karistirma, diyet falan yapmama çok kar$i olduklari için "anne tartiyi sakla" diyemem asla :18:
senin ailende kari$iyomu? çok merak ediyorum birtek benimkilermi boyle diye ya, tutturmu$lar ye ye diye, üstelik annemde babamda kilo almami çokk istiyolar, nedenini anlami$ degilim ama beni çok zayif görÜyorlar buda beni sinir ediyoo :KK47::KK47:

:)))) aynen canım ya.annem kilo al demez kendide gayet formdadır.ama ben şimdi 3-4 kilo verince delirdi.halbuki tam normal oldum ama tahta gibisin diyip duruyor..kahvaltıda ne yediğimi gözlemliyor,bazen zorla yediriyorum kendimi,yada yemiş gibi yapıyorum:)) tum anneler böyle galiba bikaç kilo daha versem alıp doktora göturcek.zaten tartıda azcık fazla çıkınca yemiceğimi bildiği için saklıyor işine geldi ikimizinde,sende öyle de bak nasıl saklarlar:)))

arkadaşlar merhaba iki haftadır bu konuyla ilgileniyorum.bana mantıklı geldi.iki haftadır yapıyorum ve 1 kilo verdim.

kağıt bebek merhaba.sanırım sende doğum kilolarını vermeye çalışıyorsun.benimde küçük bebeğim var.doğumda ve emzirme döneminde aldığım kiloları vermek istiyorum.ben halen emziriyorum bir taraftan.diyetsiz kalıcı zayıflamanın sütüme bir etkisi olmadı çok şükür.inş.sağlıklı bir şekilde ideal kilomuza dönüp yaza bebişlerimizle beraber gezeriz...

kağıt bebek merhaba.sanırım sende doğum kilolarını vermeye çalışıyorsun.benimde küçük bebeğim var.doğumda ve emzirme döneminde aldığım kiloları vermek istiyorum.ben halen emziriyorum bir taraftan.diyetsiz kalıcı zayıflamanın sütüme bir etkisi olmadı çok şükür.inş.sağlıklı bir şekilde ideal kilomuza dönüp yaza bebişlerimizle beraber gezeriz...

Kaç aylık bebeginiz? Benim iki yaşına gircek oğlum. yklaşık üç hafta önce sütten kestim ve öyle başladım bu uygulamaya..Sütünüzde bi azalma yoksa bebeginiz etkilenmez diye düşünüyorum ama yinede kendinizi çok kısıtlamayın..

Bu konu gerçekten çok ilgimi çekti,yıllarca aynı kiloda kalmayı başarmıştım 2 doğum yaptığım halde,sonrasında erken menopoz sorunu yaşadım,haliyle metabolizmam yavaşladı,hormon ilaçları falan...Çok değil ama 4 kilo aldım ve 4 yıldır bunu vermeye uğraşıyorum,diyetisyenlere gittim,veriyorum alıyorum...Ve diyet yapınca canım daha çok tatlı istiyor,yada çikolata...Bazen kızıp yiyorum delicesine...
Yarından itibaren bende bu yöntemi denicem,tabii önce doymayı öğrenmem gerekiyor...Şimdiye kadar yemeğin arkasından tatlı yenmez diye kendimi frenliyordum ama sonra vakitsiz yiyordum.Oysa eskiden canım ne isterse yerdim ama kilo almazdım...
O zaman anladığım yemek yerken tatlı yiyebiliriz tabii tıka basa yememek şartıyla sadece doyacak kadar yemek yiyoruz.
İlla 6 öğün yemiyoruz acıktıkça yiyoruz...
yanlışım varsa lütfen düzeltin,...Deneyen arkadaşlarımdan öneriler bekliyorum...:KK19:

Kaç aylık bebeginiz? Benim iki yaşına gircek oğlum. yklaşık üç hafta önce sütten kestim ve öyle başladım bu uygulamaya..Sütünüzde bi azalma yoksa bebeginiz etkilenmez diye düşünüyorum ama yinede kendinizi çok kısıtlamayın..

merhaba feryal beim bebeğim bir hafta önce 9.ayına girdi.sütümde bir azalma olmadı fakat ister istemez yinede kısıtlayamıyorum kendimi.aslında dkz ye uygun davransam daha güzel veririm ama nasıl olsa daha emziriyorum diye bir rahatlıkta var üzerimde.seninde boyun ve kilon çok güzel aslında.inş.istediğin 3-4 kiloyuda verirsin.benimde hayalim 57-58 olmak.hamile kladığımdaki kiloma dönmek istiyorum.boy 1.70 civarı.bebeğini güle güle büyüt inş.

merhaba feryal beim bebeğim bir hafta önce 9.ayına girdi.sütümde bir azalma olmadı fakat ister istemez yinede kısıtlayamıyorum kendimi.aslında dkz ye uygun davransam daha güzel veririm ama nasıl olsa daha emziriyorum diye bir rahatlıkta var üzerimde.seninde boyun ve kilon çok güzel aslında.inş.istediğin 3-4 kiloyuda verirsin.benimde hayalim 57-58 olmak.hamile kladığımdaki kiloma dönmek istiyorum.boy 1.70 civarı.bebeğini güle güle büyüt inş.

Emzirmek tabiki avantaj ama insan dikkat etmezse mutlaka alıyo..İstediğin zaman yiyebileceğini düşünüp doyunca bırakmak gerçekten çok işe yarıyo..Benim son 2 kilom kaldı arkadaşlarım çok iyisin şuan daha verme diolar ama ben içine çökmüş göbek: ) sevdiğğim için birazcık daha vermek istiyorum.Takıntı haline dönüştürmden kilo vermek çok rahatlattı beni..Sen kaç kilo vermek istiyosun?

boyunuza göre kilonuz çok normal.
benim oğlum 1 yaşına girdi. 20 gündür yediklerime dikkat ediyorum. sadece ekmeği biraz azalttım. bu konudaki bilgilerden epey faydalandım. boyum 1.64 kilom 71'di. ama 20 gündür tartılmadım. sanırım 2-3 kilo verdim. görenler hemen fark ediyor zayıfladığımı.
bence estetik sebeplerden çok sağlık sebepleri ile kilo verilmeli. en son yapılan kan tetkikinde kolestolüm yüksek çıktı. hem bu yüzden hem de eşimin imalı değerlendirmeleri yüzünden yeme düzenimi değiştirdim. şimdi içimden teşekkür ediyorum eşime. epey güdüleyici oldu benim için.
doğumdan önce her sabah spor yapıyordum evde. ağırlık kaldırdım. bu yüzden vücudum kiloyu fazla göstermiyor. hedefim 65 kilo civarı. öyle çok zayıf olmak istemiyorum. bel ölçüm sağlıklı seviyeye insin yeter. emzirmeye devam ediyorum. ama artık eskisi kadar sık emmiyor. sütüm de azaldı.
2 ay sonra işe geri dönüyorum. çocuk da yürümeye başlar o arada. o yürüyünce başka spora gerek kalmaz sanırım:)
diyet fikrini kafamdan çıkardım rahat ettim. hepinize sağlıklı günler dilerim.

Emzirmek tabiki avantaj ama insan dikkat etmezse mutlaka alıyo..İstediğin zaman yiyebileceğini düşünüp doyunca bırakmak gerçekten çok işe yarıyo..Benim son 2 kilom kaldı arkadaşlarım çok iyisin şuan daha verme diolar ama ben içine çökmüş göbek: ) sevdiğğim için birazcık daha vermek istiyorum.Takıntı haline dönüştürmden kilo vermek çok rahatlattı beni..Sen kaç kilo vermek istiyosun?

bende aynı şekilde içine çökmüş göbek seviyorum.hamileliğimde 23 kilo birden aldım vermek zor oluyor ama inş.bu yöntemle başaracağım.başaracağız.ben yeniden 57 kiloya dönmek istiyorum.

boyunuza göre kilonuz çok normal.
benim oğlum 1 yaşına girdi. 20 gündür yediklerime dikkat ediyorum. sadece ekmeği biraz azalttım. bu konudaki bilgilerden epey faydalandım. boyum 1.64 kilom 71'di. ama 20 gündür tartılmadım. sanırım 2-3 kilo verdim. görenler hemen fark ediyor zayıfladığımı.
bence estetik sebeplerden çok sağlık sebepleri ile kilo verilmeli. en son yapılan kan tetkikinde kolestolüm yüksek çıktı. hem bu yüzden hem de eşimin imalı değerlendirmeleri yüzünden yeme düzenimi değiştirdim. şimdi içimden teşekkür ediyorum eşime. epey güdüleyici oldu benim için.
doğumdan önce her sabah spor yapıyordum evde. ağırlık kaldırdım. bu yüzden vücudum kiloyu fazla göstermiyor. hedefim 65 kilo civarı. öyle çok zayıf olmak istemiyorum. bel ölçüm sağlıklı seviyeye insin yeter. emzirmeye devam ediyorum. ama artık eskisi kadar sık emmiyor. sütüm de azaldı.
2 ay sonra işe geri dönüyorum. çocuk da yürümeye başlar o arada. o yürüyünce başka spora gerek kalmaz sanırım:)
diyet fikrini kafamdan çıkardım rahat ettim. hepinize sağlıklı günler dilerim.

yok benim şu andaki kilom 71.57 ya da 58 olmak istiyorum.bende spor yapmak istiyorumama hem iş hem ev hem çocuk olmuyor.nisanda kızımın doğum günü var o zamana kadar 5 kilo fln versem çok mutlu olacağım.hem sağlıklı olmak hem güzel görünmek için

yok benim şu andaki kilom 71.57 ya da 58 olmak istiyorum.bende spor yapmak istiyorumama hem iş hem ev hem çocuk olmuyor.nisanda kızımın doğum günü var o zamana kadar 5 kilo fln versem çok mutlu olacağım.hem sağlıklı olmak hem güzel görünmek için

Nisana daha çok var..Ben vereceğine eminim.Bu forumu sürekli takip etmek bile kilo verdiriyo..Daha çok azmetmeyi sağlıyor

X