How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

Al bir de burdan yak..

heee burdan yak. o aşı yüzünden başıma gelmeyen kalmadı benim. çok biliyormuş gibi ötüyorsunuz. bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı.
ikinci doktorum bile keşke vurulmasaydın dedi. zaten hastane ortamı steril ne tetanozu

Aile hekimliğindeki hemsirem çok iyidir ancak çok aşırı hataları var. Çocuk doktorum 3 tane biri docenttir biri cerrah bir de uzman.. hatta bir ozelde bir devlette bir de uni de kontrol ettiririm ve doktorlar ne söylerse hemşirem hep tersini savunur. Benim bir yerde olmama gerek yok.neyse benim görüşüm böyle siz de kendi görüşünüzü bayana iletin şahsi tartışma yapamayacagim
Baştan girmeseydiniz keşke tersini savunmuyorum algı yönünüz farklı sizin

Valla ben ilk bebegimde yaptirdim 25.haftada Hamilelik sekeri cikti. simdi ikinciye hamileyim ve doktorum 13.haftada gitmemi söyledi büyük ihtimal gene cikar dedi ve gercekten cikti. Diyet hatta Igne kullaniyorum. Siz bilirsiniz ama yaptirin öyle cokta zararli olacagini sanmiyorum...

Bu seker yuklemesi niye bu kadar kotu bisey gibi bahsediliyo anlamıyorum bende yaptırdım kutu icinde bi icecek iciyosunuz ve eğer kola yada meyve suyu iciyosaniz onlardan bile az geliyo sekeri oyle abartildigi gibi size sekerli sular icirmiyolsr surekli

Bende düşünmüyordum ama hem sağlık ocağı hem de doktorum yaptırmamı söyledi ve yaptırdım içtiğim içecek de öyle içilemeyecek bir tatlılıkta değildi hani gün içinde tatlı abartsanız zaten o kadar tatlı almış olursunuz. Sonuç olarak gebelşk şekeri çıktı ve endokrine yönlendirdi doktorum doktor hamileliğime uygun bir diyet verdi yaptım parmaktan da ölçümler yaptım ve makarna pilav ekmek abarttığım günler yine yüksek çıktı dikkat ediyorum artık. Şeker yüksekliği düşük ağırlıklı doğum, ya çok yüksek ağırlıklı doğum, erken doğum, bazı komplikasyonlara neden olabiliyor benim bebeğim 1 hafta önde dr dikkat etmemi söyledi erken yerinin daralacağını sıkıntı olacağını çok kilolu olursa normal doğum yapamayacağımı üstelik tansiyon yükselme riskmin ve gebelik zehirlenmesi riskimi de arttıracağımı söyledi yani onlar sizi bilgilendirmekle görevliler öyle aşısını takibini yapıp gönderelim diyemezler tabii ki karar sizin

Hamilelikte yapılan tüm testler hamile isteğine bağlıdır. Karar ve tercih sizin. Ayrıca Karatay yükleme önermiyor ama zaten 0 şeker beslenme öneriyor hamilelikte de. Onu niye kimse dikkate almıyor bilmiyorum. Kaldı ki şeker çıksa bile size verilecek olan diyet. Karatay normalde de bu şekilde beslenilecek diyor. Kendim yaptırmadım ama hamilelik boyunca karatay beslendim. Bebeğim gayet iyi kiloda doğdu. Ben doğum sonrası hemen eski kıyafetlerine girdim. Kolay ve normal bir doğum yaptım.

Sonuç olarak beslenme tarzınız sağlıklı ve 0 şeker ise yaptırmayın. Ama ben tatlı yerim vs diyorsanız yaptırın.
Aynen öyle. Zaten hayat tarzınız bu olsun diyor. Bende gebelikte şeker yüklemesi yatırmadım. Onun yerine her hafta açlık tokluk şekerime baktirdim. Bu daha meşakatli bir yöntem ama bunu tercih ettim.

Gebelik şekerinin tahmin edemeyeceğiniz kadar kötü sonuçları olduğu için olabilir mi acaba? Belli ki bu konuda hiç bir bilginiz yok, kafanıza göre gereksiz buluyorsunuz.

Son yıllarda insanları sağlıksızlığa sürükleyen bir sürü akım çıktı. Aşı karşıtları mı dersin, bu şeker yüklemesi karşıtları mı... İnsan sağlığı için son derece gerekli ve yararlı şeyler bilinçsiz kitleler tarafından püskürtülmeye başlandı. Biri bir element uyduruyor, bilmeyen ve araştırmayan kesim buna inanıp peşinden gidiyor. Sonra hortlasın 100 yıl önce ülkeden silinmiş hastalıklar, çaresine bakılmadığı için şekerden kalp hastası bebekler, vs... Memleket olarak ilerleyeceğimize geriliyoruz.

Benim sağlık ocağı hemşiresi sadece aşı için sordu yaptırdım. Gittiğimde kiloma tansiyonuma bakıyor vitamin veriyor şikayetimi soruyor gönderiyor. Ne ikili üçlü test sonucumu sordu ne şeker yükleme sonucunu sordu. Ki yaptırmadım şeker yüklemesini çünkü 30 haftalıkken gittim doktora. İlginç hemşirelere denk gelmişsiniz. :)

Ben ilk hamileligimde yaptirdim doktorum istedi zaten, esim yanimdaydi, 100luk olan testte 3. Kan alista bayildim tansiyonum dustu baya.

Ikinci hamileligimde yaptirmak istemedigimi soyledim, 3 gun aclik tokluk sekeri olculdu. Yani demek ki tek yontem seker yuklemesi degilmis diyorum simdi. Keske ilk hamileligimde de yaptirmasaydim.

2hamileliğimdede yaptırdım bi zararı olmadı ve ben çoğo kan tahlil işlerini sağlık ocağında yaptırıp dr a götürdüm iki sefer kan vermem gerekmedi ilk şeker yüklemesini ebe yaptı 2.yi sağlık ocağğından kalktı ilçede olduğumuz için dr hastanede yaptırdı

Sağlık ocakları gebeyi ve bebek ve çocukları izliyo tamam sende evledını düşünüyosun haklısın tabiki druna danış onların daha kibar ve doğru bilgilendirmeleri gerekirdi

Benim sağlık ocağındaki hemşirem doktorum nasil istediğini sordu aslında doktorla gorusmemistim ama açlık tokluk bakilacagini söyledim ilk gebeligimde çok sıkıntı çektim bunda da kendim istemedim doktora da sordum sağlık açısından istiyoruz dediler ama ben açlık tokluk şekerini olcturdum bu sefer yaptirmadim.

Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.
Şeker yuklemesindeki şekeri bi ilaç, zehir gibi görüyoruz. Evet şeker değil başka şeylerle de yapılabilir ama çıkan sonuçların alınan değerlerin bi standardı olması gerekir. Bu yüzden ben yaptırdım biraz yüksek çıktı hemen önlem aldım yediklerime dikkat ettim sorun kalmadı. Yoksa daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi

Tepki vermelerinin sebebi medyada sıklıkla uzmanlığı olmayan konularda doğru ya da yanlış söylemlerde bulunan doktorun etkisiyle bir dolu sonu kötü tecrübelerle biten hamilelik şekeri gibi durumlarla karşılaşılması. Google elbette doktor değil ama google araştırmalarında bile size yüklenecek şekerin yiyeceğiniz 1 porsiyon tatlı ile çoğu kez eşdeğer olduğunu ve jinekologların bu testin yapılmasını sizin gebeliğinizin sağlığı, bebeğinizin sağlığı ve sizin doğum sonrası sağlığınız hakkında çok şeyi işaret ettiğini söylediklerini görüp rahatlatın içinizi. Elbette kendi doktorunuza da danışın. Ancak ücretsiz sağlık ocağında yaptırılan böyle rutin tetkikler boşuna para harcamaya engel oluyor bence. Sağlıklı bir bebişiniz olsun inşallah :)

Hamileligimin ilk haftalarindan itibaren bebegimin gelisimi önde gidiyor doktorumuz surekli seker yuklemesi yaptiralim bu kadar iri bebek normal degil dedi.. Ben duyduklarimdan dolayi istemiyorum da istemiyorum diye tutturdum yeni dogum yapmis gorumcem kayinpederim kayinvalidem kesinlikle yaptirma dedikleri icin öcü gibi geldi bu yükleme.. Doktorumuz aclik tokluk kan tahliline bakti bir sıkıntı cikmadi. Tatli tüketmiyorum iki dilim baklavayi yiyemem ekmek kahvalti harici yemiyorum asitli hazir hicbir gidayi tüketmiyorum..Suan okadar dikkat etmeme ragmen sekerlerim yuksek cikmaya basladi ben seker aleti aldirdim duzenli sekerimizi ölcuyorduk suan bin pismanim neden yaptirmadim diye yemem icmem degismedi niye yukseliyor kilo da almadim yani doktorumuz ne diyorsa vardir bildigi kesinlikle doktorun dinlenmesi taraftariyim..

Ben de 20+3 günlük hamileyim 4 hafta sonra şeker yüklemesi testi yaptıracağım. Doktorum doc. Olduğu için ve yaşı ne çok genç ne de çok yaşlı olmadığından deneyim ve güncellikten yana sıkıntı çekmeyeceğimi düşündüğümden sorgulamadan kabul ediyorum. Ki 2li yapıldı 3lü ve 4lünün lafını etmedi. Öyle gel şunu bunu yapalım diyen biri de değil kendisi. Mecburi şeyleri yapıyor yani.

Ben hiç kilo almayıp bir anda 2 kilo alınca doktorum korkup yaptırmamı söylemişti. Çok tatlı tüketmiştim o ay sanırım ondan korktu ve içirdikleri su şekerli değildi limonlu değişik bir şeydi doktorum zararı olsa hamile birisine içirilir mi sence demişti mantıklı geldi bende ses etmedim yaptırdım. Onlar bizim sağlığımızı düşünüyor bence.

Şeker yüklemesi testinde size avuç avuç şeker yedirmiyorlar korkmayın. Sağlık ocaklarının gebe takibini çok takdir ediyorum iyi yönlendiriyorlar. Bana çok yardımcı olmuşlardı. Genelde sağlıklı biriyim hamilelikte şekerli hiçbir şey yiyemiyordum. Tatlı her şeyden uzak durmuştum. Yaptırdım şükür bir sey çıkmadı. Olabilirdi de. Zaten kutu bir içecekle veriliyor. Öcübir şey de değil. Yediğimiz her şeyde şeker var. Limonda bile. Yine de doktorunuzla karar verin tabi.

Back