How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

Sizin ve bebeğinizin Sağlığınızı düşünüyorlar.. keşke bu işin eğitimini almış insanlara google kadar güvenebilsek.. yediğiniz 3 kaşık pilavda da aynı miktar şeker varken neden sağlığınızı riske attığınızı düşünerek sinirlenmiş olabilirler..

Pilavi glikoz surubu ile mi pisiriyorsunuz . Hemde 75 gram glikoz surubu

Valla bizim sağlık ocağındaki hemşireler çok biliyorum havasındalar o yüzden aşı dışında hiç konuşmadım. İlk çocuğumda ne dr istedi nede benim aklıma geldi. Ama ikincisinde istedi ve yaptırdım sorgulamadım. Ama canan karatay bas bas bağırıyor çocuğunuzu zehirlemeyin doğmadan sakın yaptırmayın diye. Şimdiki aklım olsa sanırım yaptırmazdım.

Öncelikle inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.. Benim 6 aylık bi oğlum var, ilk bebeğim benimde. Ben şeker yükleme yaptırmadım. Doktorum da gerekli görmemişti. Açlık tokluk kan şekerine baktırabilirsin onun yerine. Ben onuda yaptırmadım gerçi ama doktorum onu önermişti. Şeker yüklemesi için baklava vb benzetmelerini doğru bulmuyorum ben kendi adıma. Çünkü aç karnına 3 dilim baklava yiyeni görmedim. Yinede doktorunun görüşünü al derim

Bende 75 gr glikoz surubu ile yapilan baklava gormedim ama iste boyle düşünenler de çoğunlukta. Bebegim iri. 20 gunde bir seker testlerini yaptiriyorum aclik tokluk. Su ana kadar da sorun cikmadi allaha sukur. Keske seker ve glikoz surubunun farkini kavrayabilsek

Dr um seker yuklemesine gerek olmadigini bunla ilgili herhangi bir bulgu olmadigini gereksiz yerede istemeyecegini soyledi ve bende yaptirmadim.. seker yuklemesi mutlaka yapilmalidir, yuzde yuz gereklidir diyebilecegimiz durumlar varsa istiyoruz dedi...

Yani aclik ve tokluk sekerinde ki asiri yukseklik
Uc aylik sekerin (hba1c) yuksek cikmasi
Bebegin haftasina gore fazlaca onden gitmesi
Vb. gibi durumlar annede gebelik sekeri olma ihtimalini arttiriyor. Bu sonuclara gore seker yuklemesi yapilabiliyor...

Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.

Şekerin var da fark edilmezse bebekte hasara neden oluyor çünkü
O yüzden ısrarcıdırlar belki
Benim de derdim tam tersi
Her şeye ilgisiz benim hemşire
Ne tansiyon ölçer ne vitamin takviyelerimi sorar
Ne aşıya çağırıR

Bugün kendimi zorla aşılattım
Doğum eğitimi var mı diyorum doktorunuz daha iyi eğitim verir, biz karışmıyoruz diyor.

Benimle keşke ilgilenseler

100 mg glukoz içmekle de geri dönüşü olmayan zarar olacağını düşünmüyorum vücudumda
Ben şeker yüklemeyi yaptıracağım

Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.

Ben yaptırdım şeker yüklemesi. Eczaneden kucuk 200-250 mllik meyve aromalı şekerli su aliyorsun. 5 liramiydi neydi. Iceriginde 50 gr seker var. Önce ac karnına sonra şekerli suyu içtikten sonra kanındaki şeker oranına bakıyorlar. Doktorum aldığım sekerin 2 baklava dilimi yediğinde de aldığını o yüzden tereddüt etmemem gerektiğini belirtti. Çok şükür bir sorun çıkmamıştı o zaman sonuçlarımda. Ayrıca bu test gebelik şekeri sorunu var mı bunun için yapılıyor. Farkcedilmediginde eger gebelik sekeri yuksek olursa çocukta anomali yada bebek kayıplarına kadar gittiğini soylmeisti doktorum.

Youtube da bi prof dan dinlemiştim.canan karatayin aciklamalarindan sonra onu çıkarmışlar soruyorlar.doktor diyor ki,zaten bu seker yuklemesi riski olan kişilere yapiliyor.öncelikle kandaki hba1c oranına bakılır,eğer risk cikarsa ondan sonra seker yuklemesi yapılır demisti. maximum kaca kadar cikacak diye.ona göre diyet veya insulin verilir demisti.bulamadim o videoyu simdi bi türlü.yani artik o testle ugrasmayip rutin olarak seker yuklemesine gonderiyor doktorlar.ama kesin yaptirmiycak olanlara tavsiyem hba1c testini mutlaka yaptirin.benim doktorum yapmisti.ve seker ölçüm cihazi alip aclik tokluk sekerinizi ölçün.seker olsun veya olmasin yinede dikkat etmekte fayda var

Bende ilkinde yaptırmamıştım. O kadar şekeri vücuduma almak korkunç geldi. Elbette her şeyde şeker var ama bu kadar yoğun bir şekeri birden almıyoruz. Ama risk derecesini karşılaştırmak lazım. Ya gizli şeker varsa?

Gebelik takibi sağlık ocağının denetiminde. Eminimki binlerce kadına şekeri tavsiye etmişler ve hep aynı cevapları almışlardır. Sert çıkıp çıkmadıklarınızı sizin yorumunuzla biliyoruz ama kötü niyet olmadığı kesin.

Benimde merak ettigim birsey var bilen biri cevaplarsa sevinirim.simdi kasilmalar icin magnezyum kullaniyoruz.yanliz bunun baya sekerli bi tadi var.gebelik sekeri olanlarda sakıncalı midir bi tehlikesi var midir?

bana doktorum şeker yüklemesi sırasında aldığın şeker 2 dilim baklavayla eşdeğer demişti o şekilde ikna olup yaptırmıştım ki gerçekten içtiğim şey (kutu şeklinde ve elmalıydı) şekerli gelmemişti bana

O zaman iki dilim baklava versinler :) 3.yü bile isterim ama o kutudaki sey bana da bi itici geliyor. :ıslık:

Benimde merak ettigim birsey var bilen biri cevaplarsa sevinirim.simdi kasilmalar icin magnezyum kullaniyoruz.yanliz bunun baya sekerli bi tadi var.gebelik sekeri olanlarda sakıncalı midir bi tehlikesi var midir?
Benim magnezyum hap gibi
Sizin suya mı atılıyor? Tatlandırıcı mı var içinde baktınız mı içeriğe?

Ben hiç magnezyum ve kalsiyum kullanmadım. Önce değerlerinize baktırın sonra kullanın derim.

Ben hiç magnezyum ve kalsiyum kullanmadım. Önce değerlerinize baktırın sonra kullanın derim.
Kandan mi bakiliyor magnezyum eksikligi? Yarin doktoruma sorayim da yaptirayim.cunku bu magnezyumu ne zmaan icsem bebegim hop hop hopluyor:/

Sanırım glikoz miktarı eşit olsun diye yapıyolar
Baklavayı kimi az şekerli yapar kimi çok :KK70:

Cok sekerlisini versinler bana :dondurma: Sakasi bir tarafa ben de yaptiracagim sanirim. Bir de seker ırsi ailede o yuzden korkuyorum bi baktirmakta fayda var :anneadayı:

Back