How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

çok teşekkür ederim umarım hepimiz sorunsuz atlatırız bu dönemleri

Simdi aklima geldi. 2. Hamileligimde bana sivi icirmemislerdi. Once aclik sekerime bakildi. Sonrasinda saglam bir kahvalti yaptim. Doktor ozellikle iyi kahvalti yapmami soylemisti.Belirli bir sure sonunda da tokluk sekerine bakildi. Oyle bir sey yaptirabilirsiniz cok icinize sinmiyosa. Cok onemli cunku. Insallah cikmaz seker.

Hamilelikte yapılan tüm testler hamile isteğine bağlıdır. Karar ve tercih sizin. Ayrıca Karatay yükleme önermiyor ama zaten 0 şeker beslenme öneriyor hamilelikte de. Onu niye kimse dikkate almıyor bilmiyorum. Kaldı ki şeker çıksa bile size verilecek olan diyet. Karatay normalde de bu şekilde beslenilecek diyor. Kendim yaptırmadım ama hamilelik boyunca karatay beslendim. Bebeğim gayet iyi kiloda doğdu. Ben doğum sonrası hemen eski kıyafetlerine girdim. Kolay ve normal bir doğum yaptım.

Sonuç olarak beslenme tarzınız sağlıklı ve 0 şeker ise yaptırmayın. Ama ben tatlı yerim vs diyorsanız yaptırın.
Karatay öyle diyor diye yükleme yaptırmayıp iki günde bir nutella kavanozu bitiren tanıyorum:olamaz:

Gebelik sekerim var.
Bende yaptirmiyordum kendimce iyi ki doktorumu dinleyip yaptirmisim.
Iki kez seker komasi gecirmisim ogrenmeden once farkina sonradan vardim.
Gebelik sekerinin ne derece tehlikeli oldugunu bilseniz bu kaygilariniz son bulur usluba takilmazsiniz emin olun.

İki hamileliğimde de diyabetim vardı.
Ailede şeker öyküsü yok, gebeliklerimde de şeker belirtisi gösteren hiçbir şey yok, ona rağmen yüklemede şeker yüksel çıktı.
Yaptırmasam asla bilemezdim.
Bir arkadaşımın düşmeyen şeker sebebiyle doğumda beneğinin ciğerleri patladı, korkutmak istemiyorum ama milyonda bir de olsa bu ihtimaller var ( tabiki matematiksel veri bilemem )
Hiç ama hiç şeker tüketmiyorsanız yaptırmayın ( sıfır şekerli hayat var mıdır bu da ayrı mesele)
Ama ben riske atamazdım iyiki de atmamışım

En basit örnek el ayak ağız hastalığı

Benim çocugum yok ama gerçekten minicik cocuklara üzülüyorum

Bir insta mom bana cocuguna 4 aydan itibaren zeytin yağı içirdiğini, hiç hasta olmadığını, aşı yaptırmadığını yazmış bide minicik bebeklere zeytin yağı içirin diye tavsiye vermiş

Çocuk okula başladığında taşıyıcı olduğu bulaşıcı mikropları bulaştırdığı çocuklara nasıl vebal ödeyeceğini sordum? Zeytin yağı içirseydiniz mi diyeceksiniz dedim? Peki erkek çocugunuz kabakulaktan zarar gördüğünde ne diyeceksiniz dedim? Yada kızamık beynine zarar verdiğinde? Rota virüsten öldüğünde? Bunların hiç birine cevap veremedi, b planı sordum biz sağlıklı yaşıyoruz dedi, okul sordum, zeytin yağı dedi, öyle işte.

Toplumsal görevler ve sorumluluklar var ve malesef çocuklarımızı kötü günler bekliyor. Bir anne düşünün, basit bir soğuk alğınlığı ile, mide üşütmesi ile virütik hastalıkları bir tutuyor, Türkiyeden silinmiş hastalıkları.

Geçen yıl 9 aylık tanıdığım geceler boyunca el ayak ağızdan uyuyamadı, canı yandı

Günah değilmi o bebeğe?

Senin çocugun bünyesi kuvvetli, hastalanmadı, ama bir çocuk senin yüzünden ölebilir

Ay çok yazdım, bu aşı konusundaki kızgınlığım çoktu.
Malesef oğlum 3.5 yaşında geçen ay el ayak ağız hastalığı bulaştı. O kadar iğrenç bir hastalık ki anlatamam..

Lütfen çocuklarınıza dikkat edin. Aşılarını herseyini yaptırın ki diğer çocuklar da zarar görmesin...

Gebelik sekerim var.
Bende yaptirmiyordum kendimce iyi ki doktorumu dinleyip yaptirmisim.
Iki kez seker komasi gecirmisim ogrenmeden once farkina sonradan vardim.
Gebelik sekerinin ne derece tehlikeli oldugunu bilseniz bu kaygilariniz son bulur usluba takilmazsiniz emin olun.
Bir de tek sorun şeker yükselmesi sanılıyor, benim aniden korkunç bir şekilde düşüveriyordu mesela. Yükselmesinden ziyade bundan çok çektim. Sürekli şekerimi takip etmesem bunu da bilmem imkansızdı tansiyon vs der geçerdim ve belki de çok kötü şeyler olurdu

Benim doktorum da yapalım mutlaka demisti ama ben yaptırmak istemedim.kesin kararliligimi görünce benden hba1c testi istedi.3 aylik şeker geçmişine bakıyorlar kanindan.bu test cok önemli.ve aclik tokluk şekerim ölçüldü.hepsi de Allaha şükür normal çıktı.2 3 dilim baklavaya eşit diyor doktorlar,yada 1 tabak pilava.o zaman 2 dilim baklava yiyip yaptirayim diyorum,yada 1 tabak pilav yiyeyim.onu da kabul etmiyorlar.velev ki buna eşit,ac karnına sıvı şeker yüklemek ürkütücü geliyo bana.benim gittigim hastanede suya kup sekeri karistirip vereceklerini soylemislerdi.ben yaptırmadım.seker ciksa da diyetisyene yonlendireceklerdi zaten.zorla da yaptiracak halleri yoktu.ama doktorumun dedigi suydu,yukleme yaptirmayacaksan,gebelik sekeri varmiscasina besleneceksin dedi.yani makarna pilav tatli beyaz ekmek vs yemiyorum.meybeyi posiyonlarina dikkat ederek yiyorum.duzenli olarak aclik tokluk sekerimi olcturuyorum.kendim eve seker olcum cihazi da alacagim.zorla seker yukleme testi yapilmaz.hic bi test zorla yapilamaz

Bir de tek sorun şeker yükselmesi sanılıyor, benim aniden korkunç bir şekilde düşüveriyordu mesela. Yükselmesinden ziyade bundan çok çektim. Sürekli şekerimi takip etmesem bunu da bilmem imkansızdı tansiyon vs der geçerdim ve belki de çok kötü şeyler olurdu
Ben testi yaptirmadan once bir magazada alisveris yaparken birden fenalasmistim.
Kulaklarim uguldamaya, terlemeye, duymamaya basladim ve kendimi aniden yerde buldum
Beni magaza calisanlari bir eczaneye goturup tansiyonumu olcturmustu ve normaldi
Sonra olur yorgunluk dedim uzerinde durmadim
Gecen gun sekerim 269 olmus ve yine sey oldu hastanede
Anladim ki seker yapmis
O gunden beri dyzenli evde aclik tokluk olcuyorum
Hic basite indirgenecek birsey degil
Bizim milletimiz takmis bir karataya
Bir bu kadin akilli bir bu uzman sanki
Millete ekmek yemeyin bok yiyin deyip ucakta lahmacun goturen cahilin teki
Bebeklerini kimse tehlikeye atmasa keske, seker ciddi bir sorun

Ben yaptirmistim... ayrica oyle cok sekerli bi suda değildi.. içtikten sonra kendime gelmistim gözlerim acilmisti resmen ;))

Hemşireler seni bu konuda uyarıyor bir nevi bazen doktordan daha çok ebe ve hemşireler bu konularda ilgili bilgili oluyor, doktor sadece muayene eder size bilgi verir, hemşirelere de yapılacak işlemleri söyler ilaç hazırlamasıdır vs hep hemşireler hazırlar, inanın bazen doktorlar bişey yapacakken hemşirelere danısıyorlar , doktor her zaman her şeyi iyi bilir diye bişey yok

Size öyle söyleniyorsa bi bildikleri vardır, üslup tarzı yanlış olabilir ama bu konuda hakkılar , bir de söyle bir durum hemşire size seker yüklemesi yapmanız konusunda bilgi verdi ama siz yapmadınız, cocugunuzda Allah korusun bi sorun oldu o zamanda baslycaksınız bütün suç sağlık ocağındaki hemşirede ebede diye onlarda kendini düşünmek zorunda çünkü seker yüklemesi gibi bir konu çok önemli bu durumdan dolayı komada yatan ölümden dönen Yengem var şeker yüklemesi yapmadığı için , doğum esnasında birşeyler oldu şeker 0 a düştü her şeyi iki taraflı düşünün, eğer emin olmak istiyorsanız netten arastırın başka doktorlara sorun

Canım öncelikle ben sana yeni yaşadığım için anlatacağım. Ben doğum yapalım 4.5 ay oldu. Hamilelikte çok kilo aldım ilk gebeligimdı. Birde ailemde şeker hastalığı ve kilo alma potansiyeli var.ayrıca gebeliğe bağlı troid çıktı. Ben şeker yüklemesi kesinlikle yaptırmadım ve genelde dış duyumlarla konuşan çoğu ebe ve hemşire malesef güncelleme yapamıyorlar mesleklerinde. Ben şeker yukleme testi zamanı geldiğinde bir sürü araştırma yaptım ve şeker yukleme sinin zararlı olduğuna kanaat getirdim. Doktor uzman tüm arkadaşlarıma danıştim ve hepsi yaptırma çünkü şuan böyle bir karar olmadigi için kimse taşın altına elini koymuyor dediler. sordum aile hekimine şekerim çıkarsa tedavi nedir? Onlarda hemen gebelik diyetine başlayacağız dediler. E dedim bu zaten gerekli bir şey bunun için şekerin çıkmasına ve o kadar saf glikozu çocuğun kesesini şoka sokmaya gerek yok(bu arada öyle doktorların 1 bardak kolanın ya da baklava hesabı değil islenmemis glikoz veriliyor yoksa gelene 1 bardak kolayla da halledebilirlerdi) neyse bende yaptirmamak için kaçıyordum o haftalarda aylarda doktora gitmemeye karar vermiştim evde şeker olcum cihazı aldım(40 TL ) ve her gün aç ve tok şekeri olctüm. Bir muddet doktordan kacarken ta ki detaylı ultrason için gidene kadar. Doktoruma gittim bana şeker yüklemesi için aile hekimliğine gidip gitmediğimi sordu bende gitmedim dedim bana çok iyi yapmissın yaptirmamakla dedi sabah açlık sekerini ve yemekten 2 ve 3 saat sonraki sekerini bildir bana yeterli dedi. Zaten benim doktorum inanılmaz doğal seylerden yana. yogurdumu ayranımı kısır salatamı her şeyi kendim yapmamı isterdi ve akıntı var dediğimde hemen eşinin atletlerinden kes onları kullan derdi. biraz uzun oldu ama benim yaşadığım budur ancak karar yine senindir

Bende size sağlık ocağı ebesi olarak yazıyım madem konu meslektaşlarım. Üslup konusunda haklı olabilirsiniz fakat sizin gestasyonel diyabetin ne kadar riskli bir durum olduğunu belirtmek isterim. Hem bebeğin hem kendi sağlığınız için yaptırmanız daha doğru sizi ikna etmek istemişler. Ha sorarsanız yaptırırsanız bize bir karı yok illa ısrar ediyorlarsa ne şanslısınız başkası olsa tamam der geçerdi. Ülkemizde artık sosyal medya bağımşılığı aşmış kendini, aşı yaptırmayan aileler sizin gibi güvensiz bireyler... hala buradaki yorumlara göre cevap vermek istiyorsunuz amacınız sağlığınız değil sanırım. Tamam doktora takip olabiliyor olabilirsin ama bizlerin kendi dallarımız da aldığımız eğitimler var bizim alanımıza biz daha hakimiz. Doktor üstün ebeler bilmiyor diyemezsiniz. Neyse...

Canım öncelikle ben sana yeni yaşadığım için anlatacağım. Ben doğum yapalım 4.5 ay oldu. Hamilelikte çok kilo aldım ilk gebeligimdı. Birde ailemde şeker hastalığı ve kilo alma potansiyeli var.ayrıca gebeliğe bağlı troid çıktı. Ben şeker yüklemesi kesinlikle yaptırmadım ve genelde dış duyumlarla konuşan çoğu ebe ve hemşire malesef güncelleme yapamıyorlar mesleklerinde. Ben şeker yukleme testi zamanı geldiğinde bir sürü araştırma yaptım ve şeker yukleme sinin zararlı olduğuna kanaat getirdim. Doktor uzman tüm arkadaşlarıma danıştim ve hepsi yaptırma çünkü şuan böyle bir karar olmadigi için kimse taşın altına elini koymuyor dediler. sordum aile hekimine şekerim çıkarsa tedavi nedir? Onlarda hemen gebelik diyetine başlayacağız dediler. E dedim bu zaten gerekli bir şey bunun için şekerin çıkmasına ve o kadar saf glikozu çocuğun kesesini şoka sokmaya gerek yok(bu arada öyle doktorların 1 bardak kolanın ya da baklava hesabı değil islenmemis glikoz veriliyor yoksa gelene 1 bardak kolayla da halledebilirlerdi) neyse bende yaptirmamak için kaçıyordum o haftalarda aylarda doktora gitmemeye karar vermiştim evde şeker olcum cihazı aldım(40 TL ) ve her gün aç ve tok şekeri olctüm. Bir muddet doktordan kacarken ta ki detaylı ultrason için gidene kadar. Doktoruma gittim bana şeker yüklemesi için aile hekimliğine gidip gitmediğimi sordu bende gitmedim dedim bana çok iyi yapmissın yaptirmamakla dedi sabah açlık sekerini ve yemekten 2 ve 3 saat sonraki sekerini bildir bana yeterli dedi. Zaten benim doktorum inanılmaz doğal seylerden yana. yogurdumu ayranımı kısır salatamı her şeyi kendim yapmamı isterdi ve akıntı var dediğimde hemen eşinin atletlerinden kes onları kullan derdi. biraz uzun oldu ama benim yaşadığım budur ancak karar yine senindir
Şansınız yaver gitmiş sadece hepsi bu. Gebelik diyeti ile gestasyonel diyet farklı birşey aynısı diyemezsiniz bari yanlış yönlendirme yapmayın

Şansınız yaver gitmiş sadece hepsi bu. Gebelik diyeti ile gestasyonel diyet farklı birşey aynısı diyemezsiniz bari yanlış yönlendirme yapmayın
Sağlıklı beslenme her zaman aynı şeyleri getirir. Tipta şans ihtimali varsa şeker yüklemesi de sonucunda yaver gitmeyen insanlarda problem teşkil ederse nasil bir açıklama yaparsınız.şansınıza küsün mu diyeceksiniz

Sağlıklı beslenme her zaman aynı şeyleri getirir. Tipta şans ihtimali varsa şeker yüklemesi de sonucunda yaver gitmeyen insanlarda problem teşkil ederse nasil bir açıklama yaparsınız.şansınıza küsün mu diyeceksiniz
Tedavi konusunda bileğisin olduğunuz ortada benim insülin kullanan hastalarım var ne demek şansına küs ya komiksiniz

Bende şeker yüklemesi yaptırmak istemedim doktorumda tokluk şekerime baktı kandan çıkan sonuçlara göre de gerek duymadı zaten

Aile hekimliğindeki hemsirem çok iyidir ancak çok aşırı hataları var. Çocuk doktorum 3 tane biri docenttir biri cerrah bir de uzman.. hatta bir ozelde bir devlette bir de uni de kontrol ettiririm ve doktorlar ne söylerse hemşirem hep tersini savunur. Benim bir yerde olmama gerek yok.neyse benim görüşüm böyle siz de kendi görüşünüzü bayana iletin şahsi tartışma yapamayacagim

Back