How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

Doktor gerekli görürse öneriyor zaten. Bunun dışında ısrar edilmesi çok saçma.

Mesela benim açlık tokluk şekerim normal ölçüldü. Zaten iştahım da yoktuz şekerli yiyeceklerden de tiksinmiştim şekerli meyve dahil yemiyordum ve hamileliği de başlangıç 45 kilo doğumdan 3 gün sonra 43 kilo tamamladığım için gerek görmedi.

Öncelikle inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.. Benim 6 aylık bi oğlum var, ilk bebeğim benimde. Ben şeker yükleme yaptırmadım. Doktorum da gerekli görmemişti. Açlık tokluk kan şekerine baktırabilirsin onun yerine. Ben onuda yaptırmadım gerçi ama doktorum onu önermişti. Şeker yüklemesi için baklava vb benzetmelerini doğru bulmuyorum ben kendi adıma. Çünkü aç karnına 3 dilim baklava yiyeni görmedim. Yinede doktorunun görüşünü al derim

Ben de soğuk bakıyordum bu olaya. Doktorum da öncesinde açlık tokluk değerlerine baktırmamı gerekliyse yaptırmamı söyledi. Hamilelik öncesi de insülin direnci çıkmıştı ama açlık toklu normal çıktı ben de yaptırmadım.çikolaya çok sevmeme rağmen hamilelikte pek yemedim sadece meyveden aldım şekeri. Ben bu konuda Karatay oyum biraz ama tabi doktorunuzu dinleyin. Sağlık ocağı baskısına da boyun eğmeyin bazıları malesef işgüzarlık yapıyor. Kendilerinden daha fazla bildiğimizi iddia ediyoruz sanıyorlar. Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi.

Ben testi yaptirmadan once bir magazada alisveris yaparken birden fenalasmistim.
Kulaklarim uguldamaya, terlemeye, duymamaya basladim ve kendimi aniden yerde buldum
Beni magaza calisanlari bir eczaneye goturup tansiyonumu olcturmustu ve normaldi
Sonra olur yorgunluk dedim uzerinde durmadim
Gecen gun sekerim 269 olmus ve yine sey oldu hastanede
Anladim ki seker yapmis
O gunden beri dyzenli evde aclik tokluk olcuyorum
Hic basite indirgenecek birsey degil
Bizim milletimiz takmis bir karataya
Bir bu kadin akilli bir bu uzman sanki
Millete ekmek yemeyin bok yiyin deyip ucakta lahmacun goturen cahilin teki
Bebeklerini kimse tehlikeye atmasa keske, seker ciddi bir sorun
Şeker testinde de bayıldınız mı acaba? Ben korktum şimdi panik atak hastasıyım. Ya bayılırsam şeker testinde diye strese girdim.

gebelık sekerı hafıfe alınacak bırsey degıl
hemsıreler kızmakta haklı
2 dılım baklavaya esıt seker o seker yuklemesı

gun ıcınde daha fazla seker tuketıyorsunuz zaten

Abartacak bir durum yok. Saglik icin gerekli bir test.Asiri bir seker de verilmiyor.Sizin bilgisiz oldugunuzu farzederek üstünüze gelmistir

Öncelikle inşallah sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.. Benim 6 aylık bi oğlum var, ilk bebeğim benimde. Ben şeker yükleme yaptırmadım. Doktorum da gerekli görmemişti. Açlık tokluk kan şekerine baktırabilirsin onun yerine. Ben onuda yaptırmadım gerçi ama doktorum onu önermişti. Şeker yüklemesi için baklava vb benzetmelerini doğru bulmuyorum ben kendi adıma. Çünkü aç karnına 3 dilim baklava yiyeni görmedim. Yinede doktorunun görüşünü al derim

Ben yerim, tanidigim bir cok kisi de yer nolcak ki?
Ayrica icecegin tadini bilmiyorsunuz yaptirmadiginiz icin.
Abartilacak hicbir yani yok.

Bende hamileyken sağlık ocağında yaptırıp yaptırmayacağımı sormuştu hemşirem.Yaptırmak istemediğimi söylemiştim. Tabi ki doktorum yaptır dese yaptıracaktım ama doktorum testlerimi yaptı. Şeker yüklemesine gerek görmedi.

Hic seker tuketmiyorum tatli da yemiyorum diyebilirim ama seker yuklemesi konusunda bnm de tereddütlerim var cnku seker yiyince 2 gun kendimi toparlayamauyorum nasil olacak bilmiyorum

Bu şeker yükleme testi zararlı mı muhabbeti Canan Karatay'dan çıktı. Zaten Karatay da o açıklamadan sonra meslekten bir süre uzaklaştırıldı.İnsanları yanlış yönlendirdiği için. Eğer Karatay'ın diyetine 7-24 uyan biriyseniz o zaten diyabet diyeti gibi. Şeker yükleme testi yapmana gerek yok.Çünkü zaten hiç şeker yemiyorsun
Ama ekmek, makarna, tatlı, meyve löb löb yiyorsan iş şeker yükleme testindeki şekerin zararına kalıyorsa toplumun genel cahilliği oluyor.

Ablam hiç yaptırmadi. Bende ilk çocuğumda yaptırdım ikincisinde gerekli bulmadım ve yaptirmadim. Birşey de kaybetmedim açıkçası.

Ve o şeker yüklemesi, aşırı şekerli birşey. Gereksiz yere o kadar şeker almanın mantığı yok bende. Zaten çoğu hamile kadın da kusmustu o gün.

Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.

Şeker yükleme testinin faydası gebelikte ortaya çıkar şeker hastalığınızı tespit eder ve buna göre gerekliyse insülin kullanırsınız,diyetinize dikkat edersiniz ki çocuğunuzun başına belli başlı komplikasyonlar gelmesin. Bunlardan bazıları makrozomi(4.5 kg üstü bebek), bazı kalp hastalıkları, bağırsak sorunları(duedonal atrezi), metabolik sorunlar ( düşük kan şekeri, kalsiyom,magnezyum düşüklüğü...), kan fazlalığı(polisitemi)... bunlar sadece küçük bir kısmı.
Yıllardır bu işi yapan doktorlar/bilim insanları bu hastalıklardan bebeği koruyabilmek için tarama yöntemi geliştirmişler, fakat “bir” doktor tvlere çıkıp yemeyin zararlı dedi diye toplumumuzun büyük yüzdesi malesef araştırmadan körü körüne inanıp bebeklerini ve kendilerini tehlikeye atıyor.
Eğer gebelik diyabetiniz yoksa bu test iki dilim baklavadan fazla şeker barındırmıyor. Size bir zararı olmayacaktır, ha olacaksa bırakın baklava,tatlı tüketmeyin gebelik boyunca madem(!)
Eğer gebelik diyabetiniz varsa da oturun şükredin iyi ki yaptırmışım diye.
Size bilimsel sitelerden araştırma yapmanızı öneririm. Uyduruk sağlık sitelerinden değil.

Hemşirenin üslubu tabiki kötu bizim hemşiremiz çok güzel anlatırdı neden yapılması gerektiğini kesinlikle yaptırmalısinız karnınızdaki bebeğinizin sağlığı için en azından ona göre yediklerinize dikkat edersiniz benim de anlamadigim baklava hamurisi yerler şeker yüklemesine karşı çıkarlar çok insan tanıdım böyle

Benim İkinci hamileliğimde diyabet tanısı kondu. Hiç şeker ekmek yemiyorum diyenler için söylüyorum yaklaşık son üç ayımı diyetle geçirdim. Açlıktan ağladığımı uyuyamadığımı bilirim. Doğumdan iki gün önce yediğim bir kaşık pilav şekerimi 220 ye çıkarmıştı. Vicdan azabı çektim bebeğime bunu nasıl yaptım diye. Üç hafta erken doğarak beni diyetten kurtarmıştı . Demem o ki öyle tatlı ekmek yememekle olmuyor. Kırmızı elma üzüm bile yasaktı. Gebelik diyabeti tanısı konmayan birinin gerekli diyeti yapması çok zor.

Bence ortaki hemsireler sana kızmakla iyisini yapmışlar HAKLILAR bende şeker yüklemesini yaptırmayı düşünüyordum Allah'tan Doktorum istedi. Şeker Ben de bayağı yüksek çıktı o İsmi Lazım Değil olan kişiye küfür etmiştim ilk (c.k) anladiniz siz
şimdi onun hiçbir ÖNERISINI dinlemiyorum.
Her televizyona çıkan her doktora güvenmeyin Ağzı olan konuşuyor

Benim İkinci hamileliğimde diyabet tanısı kondu. Hiç şeker ekmek yemiyorum diyenler için söylüyorum yaklaşık son üç ayımı diyetle geçirdim. Açlıktan ağladığımı uyuyamadığımı bilirim. Doğumdan iki gün önce yediğim bir kaşık pilav şekerimi 220 ye çıkarmıştı. Vicdan azabı çektim bebeğime bunu nasıl yaptım diye. Üç hafta erken doğarak beni diyetten kurtarmıştı . Demem o ki öyle tatlı ekmek yememekle olmuyor. Kırmızı elma üzüm bile yasaktı. Gebelik diyabeti tanısı konmayan birinin gerekli diyeti yapması çok zor.
Bende bildiğiniz insülin iğnesi kullandım

Back