How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

Sağlık ocağını bosverin. Doktorunuz ve siz karar verirsiniz. Doktorumun önerisi ile yaptirmadim ben. Ama gebelik şekeri çıktı. Nasıl derseniz aclik kan şekerim ölçüldü ve yüksek çıktı. Zaten yüksek bir de biz yuklemeyelim her yemekten sonra parmaktan ölçerek takip yap dedi ve tabiki sağlıklı beslenmek zorundaydım. çok sağlıklı beslenen biri iseniz o kadar şekeri bunyenize almayabilirsiniz parmaktan takip edebilirsiniz ama çok dikkat etmiyorsanız söylendiği gibi baklavadan farkı yok.

Doktorum hamilelik boyunca hiç bir ilaç kullanılmamışti ama şeker yüklenmesini yaptırmıştı.

Bazı insanların üslup sorunu var deyin ve umursamayın. Saglikli doğumlar...

bana doktorum şeker yüklemesi sırasında aldığın şeker 2 dilim baklavayla eşdeğer demişti o şekilde ikna olup yaptırmıştım ki gerçekten içtiğim şey (kutu şeklinde ve elmalıydı) şekerli gelmemişti bana

Bana da sağlık ocağı hemşiresi aynı şeyi söylemişti. O zaman sormak aklıma gelmemişti; içinde gerçekten şeker mi var yoksa glikoz şurubu mu var ya da başka bir şey.

Hamile değilim, olsaydım da yaptırmazdım.
Canan Hanıma (Karatay) çok güveniyorum, onun dediklerini yaparak kullandığı ilaçlardan kurtulan insanlar gördüm; buna insülin iğnesi olan da dahil. Bu sebeple kendisi yapılmamalı dediği için yaptırmazdım.

Siz onların ya da buradakilerin dediklerinden ziyade dediğiniz gibi doktorunuzla konuşun, güveniyormuşsunuz zaten ne güzel

Geçenlerde yine şeker yüklemesinin çocuklarda kansere yol açtığını söyledi. Külliyen yalan.
Yeğenim kanser tedavisi gördü ama ablam şeker yüklemesi yaptırmamıştı..

Aşırının aşırısı abartıyor. O da böyle nemalanıyor işte..
Zeytinyağı konusunda dediklerine katılıyorum, ama şeker yüklemesi konusunda abartılı tepkileri var.

Ya buna inanan hamileler yaptırmayıp şeker olursa gerekli tedavi ve diyet uygulanmazsa ve bebekte bir organ yetmezliği veya anomali oluşursa vebali kime?

Iki gebeligimde de yaptirdim.
Icilen sivi cok tatli degil, tas catlasin 2 baklava yemis gibi oluyor insan.
Zaten ac gidiliyor, o sivi insana biraz enerji veriyor o kadar
Gebelik sekeri sakaya, bio annelige vs gelmez.
Her duydugunuza inanmayin, testlerinizi aksatmayin.
Yakin arkadasimin sInirda cikti mesela ki cok seker tuketmez .
Bide mumkun mu sufir seker yasamak, Karatay oyle diyor diyenler var.
Herkes kilo kilo et yiyemiyor, makarna haslayip yiyor.

Ben bi hafta önce yaptırdım doktorum bulunduğum ilin sayılı prof doktorlarından riskli gebelik kontrolü yapıyor aynı zamanda. İkinci gebeliğim ilkinde de yaptırmıştım bu arada kpederim ve eşim de doktor canan karataya takılıp yaptırmıycam diyen kişiler için bişey sormak istiyorum alanı ve bölümü hangi branş her konuda fikir sahibi bir doktorla diğer bütün doktorların fikrini görüşünü eğitimini nasıl yok sayabiliyorsunuz yanlış anlaşılmasın yargılamk gibi değil anlamak için.

Kaldı ki siz şeker testi yaptırsanız karşınızdaki doktora yada hemşireye ne faydası var ne çıkarları olabilir
Hayatınızın hiç bir alanında şekerli gıda tüketmiyprsanız şeker testinde verdikleri şeker size fazla gelebilir ama gerçekten iki dilim baklava yada bi dilim yaşpasta kadar

Bide son kontrolde ben içeride odadayken doktorun yanına başka bi hasta geldi göremedim ileri haftalarda mıydı sadece ses duydum ama bebeğin kalp atışı durmuş şeker yüzünden test sonuçlarına göre yani öyle konuştular teselli etmeye o kadar çok uğraştı ki doktor hanım çok üzüldüm

Ben riske atmak istemedim testlerim sıkıntısız çıktı şükür ilk gebeliğimde de sıkıntı yoktu ama her gebelik farklıymış birincisinden yoktu diye ikincisinde üçüncüsünde de olmayacak diyr birşey yokmuş

Bebeğinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza almanızı nasip etsin rabbim sağlıklı doğumlar

Geçenlerde yine şeker yüklemesinin çocuklarda kansere yol açtığını söyledi. Külliyen yalan.

Zeytinyağı konusunda dediklerine katılıyorum, ama şeker yüklemesi konusunda abartılı tepkileri var.

Ya buna inanan hamileler yaptırmayıp şeker olursa gerekli tedavi ve diyet uygulanmazsa ve bebekte bir organ yetmezliği veya anomali oluşursa vebali kime?

Onları boşverin de bu şarlatanın peşinden gidip aşı yaptırmayan aileler yüzünden aşılı çocuklarımızın da risk altında olması peki? İşin içinden biri olarak emin olabilirsiniz çok fazla yaptırmayan aile var. Yazık o kadın daha hiç çocuk felcinden ölen bi çocuğu çaresizce, elinden hiçbir şey gelmeden izlemerk zorunda kalmamış demekki. Sspe hastası çocuğun yavaş yavaş ölümüne tanık olmamış.. şimdi konuşuyor öyle bik bik

Onları boşverin de bu şarlatanın peşinden gidip aşı yaptırmayan aileler yüzünden aşılı çocuklarımızın da risk altında olması peki? İşin içinden biri olarak emin olabilirsiniz çok fazla yaptırmayan aile var. Yazık o kadın daha hiç çocuk felcinden ölen bi çocuğu çaresizce, elinden hiçbir şey gelmeden izlemerk zorunda kalmamış demekki. Sspe hastası çocuğun yavaş yavaş ölümüne tanık olmamış.. şimdi konuşuyor öyle bik bik
Keşke sağlık bakanlığı her aileden imza alsa yaptırmadığı aşılarla ilgili bir hastalıkta tanı ve tedavi masraflarına sadece aileden karşılasa. Şu aralar kızamık tekrardan çıktı ortaya 2017 de 9 ay kızamın aşısı vaka yok diye kaldırılmıştı.

Keşke sağlık bakanlığı her aileden imza alsa yaptırmadığı aşılarla ilgili bir hastalıkta tanı ve tedavi masraflarına sadece aileden karşılasa. Şu aralar kızamık tekrardan çıktı ortaya 2017 de 9 ay kızamın aşısı vaka yok diye kaldırılmıştı.
Bencede. Zaten normalde bulaşıcı hastalıklarla savaş türkiye açısından çok çok iyi ilerliyordu ta ki bu ve bunun gibiler ailelere aşılarda aliminyum var şu var bu var diyene kadar. Kadının diplomasına bile el konuldu yine de devam ediyor

Sizin ve bebeğinizin Sağlığınızı düşünüyorlar.. keşke bu işin eğitimini almış insanlara google kadar güvenebilsek.. yediğiniz 3 kaşık pilavda da aynı miktar şeker varken neden sağlığınızı riske attığınızı düşünerek sinirlenmiş olabilirler..
Katılıyorum,pirinç,bulgur,kuru fasulye,patates,hemen hemen bütün meyvelerde şeker var,eğer konu sahibi meyve suyu tatlı vs tüketiyorsa onlarda şekerli,doktoru yaptırmasını isterse yaptırsın hemşirelerde haklı gebelikte şekeri çıkan bir sürü insan oluyor.

Her dönem böyle tipler çıkar ya bizim şansımıza da piyangodan Canan Karatay çıktı işte..

Allah insana akıl fikir vermiş. Ben sağlıkçı değilim araştırmamı kısıtlı şekilde yapar mantığıma uyanı yaparım.
İyi de bu kadın bu kadar anlatırken ağzın açık dinleyeceğine bir kar zarar terazisinde ölç bakalım.
Öyle "ben baklava yemem" demekle olmuyor ki bu işler..

Ben epilepsi ilacı içmek zorundaydım gebeliğim boyunca. Her yerde der ki hamileyken veya doğumda geçirilecek nöbet, ilacın bebeğe vereceği zarardan daha büyük hasar yaratır. Yani ilacı içmemem içmemden daha kötüydü..

Instagramda takip ettiğim bir doktor var aşı karşıtlarına çok tepkili.
Geçenlerde tetanoz nedeniyle yoğun bakımda yaşam savaşı veren küçük bir çocuğu paylaşmıştı.
Bizim ülkemizde tetanoz görülmeyeli kaç nesil eskidi tahmin edin.
Doktor olduğu halde şaşkınlık içindeydi. Sebebi tabi ki yeni moda olan aşı karşıtlığı..
Bebeğine 1 yaşına kadar aşı yaptırıp, beyni yıkandıktan sonra karşı olan ve küçücük bebeğe haşamat yaptırmayı düşünen beyinsizler de tanıdım malesef..

Risk altında olan o çocuklar için yine bizler üzülüyoruz işte..

Daha dün aşı oldum ben de aynı haftadayız 20+5'im. Ama kimse bana şeker yüklemesini sormadı ben de yaptırmayı düşünmüyorum tavsiye verirler anlarım da suçlayıcı tarzda konuşmak bu doktor ve hemşirelerin görevi olmuş.

Gebelik sekeri ciddi bir sorun
Sadece sizin icin degil bebek icinde ciddi bir sorun
O yuzden boyle baski yapiyorlar
Bende doktorumla konustugumda aklindan bile gecirmr yaptirmamayi demisti

Aslında şöyle düşünebilirsiniz beyaz şeker dediğimiz şey kimyasal tepkimelerle üretilmiyor, bildiğiniz üzere şeker pancarı da doğaldır aslında. Saflaştırılması sebebiyle yüksek şeker dir sadece. Ki ben aynıdır demedim karaciğer onu kana hücrelerimizin kullanabileceği şekilde sunar dedim.
İşlenen şekerin vücuda faydası yoktur, bildiğiniz gibi.

Canan Karatay'a güvenmeyin. Kendisi sadece TV şarlatanı.
Size cevap vermem bile kadına hakaret olur. Biyografisini okuyup cehaletinizi bir nebze azaltın.

Ortada veballik bir durum varsa bence o çocuklarına aşı yaptırmayan "duyarlı anne"lerin üstünedir. Normalde şeker zaten zararlıyken, bir de o kadar yükleme bana mantıksız geliyor.

İsteyen yaptırsın, istemeyen yaptırmasın.

Bende gebelik şekeri yaşamış biriyim.açlık kan testinde çıktı şekerim.şeker yüklemesi yapmak tehlikeli olur sana deyip yaptırmadılar.önce açlık ve tokluk kan şekeri testi yaptırıp sonra şeker yüklemesi yaptırmanı öneririm.zira direk şeker yüklemesi yapman.eğer var ise olan şekeribi iyice yükseltebilir

Ortada veballik bir durum varsa bence o çocuklarına aşı yaptırmayan "duyarlı anne"lerin üstünedir. Normalde şeker zaten zararlıyken, bir de o kadar yükleme bana mantıksız geliyor.

İsteyen yaptırsın, istemeyen yaptırmasın.

Nasıl yok?
O kadına inanıp önemli bir tetkik ve tanı yöntemine itiraz ediyorsunuz işte..
Siz yaptırmazsanız yaptırmayın da bunu savunan sözde bilirkişi o kadın büyük bir vebalin altına giriyor işte.

Takip ettiğiniz kişi sağlık bakanlığının çoğu uygulamasına karşı dikkatinizi çekerim..

Hemsire çok haklı gerçek bir sağlıkçı gibi konuşmuş ben Karatayciyim.Soylediklerine sonuna kadar katılıyorum siz de Karatay usulü besleniyorsaniz 0 şeker 0 karbonhidrat diyeti uyguluyorsaniz siz de zaten şeker çıkmaz yaptırmayın.Ama paket paket çikolata şeker bisküvi tatlı yiyip "iy bin sikir yiklitmiyirim cik zirirli"diyenlere çok gülüyorum çünkü şeker yüklenmesinde 1 paket çikolatada olduğu kadar şeker var ve sen sekerinin oldugunu hamilelegin boyunca bilmezsen ya sana ya cocuga%100 zarar verir.O yüzden doktorculuk oynamamak cahilce kulaktan dolma bilgilere dayanarak duyar kasmamak lazim
Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.

Bir çoğunu ve iyi olanları tenzih ederek söylemek istiyorum ki sağlık ocaklarında çalışan ekibin bir kısmı böyle kaba ve çok bilmiş şekilde yaklaşıyor hastaya. Bunun için sağlık ocağımi değiştirdim ben. Şimdiki ebe ve doktorum çok iyi ve güler yüzlü insanlar.
Ben de şeker yüklemesi yaptirmadim doktorumun önerisiyle.

Sağlık ocağında ki hemşireler size bu konuda baskı kuramaz, doktorunuz bile kuramaz. İsteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz bu kadar.
Benim görüşüm yaptırılmasından yana, gebelik de şeker hastalığı çok önemli. İki gebeliğim de de yaptırdım.

Back