How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SAĞLIK OCAĞININ BASKISI

Büyük ihtimal herhangi bir sorun yasamayın sonrasında diye söylemişlerdir, seker yüklemesi yaptırmayan ve doğumda şekeri 0 a düştüğü için komaya giren insanlar var , kendi adıma konuşuyorum hiç bir doktora tam olarak güvenmem çünkü bazı konularda objektif olamıyorlar .

Hemsire çok haklı gerçek bir sağlıkçı gibi konuşmuş ben Karatayciyim.Soylediklerine sonuna kadar katılıyorum siz de Karatay usulü besleniyorsaniz 0 şeker 0 karbonhidrat diyeti uyguluyorsaniz siz de zaten şeker çıkmaz yaptırmayın.Ama paket paket çikolata şeker bisküvi tatlı yiyip "iy bin sikir yiklitmiyirim cik zirirli"diyenlere çok gülüyorum çünkü şeker yüklenmesinde 1 paket çikolatada olduğu kadar şeker var ve sen sekerinin oldugunu hamilelegin boyunca bilmezsen ya sana ya cocuga%100 zarar verir.O yüzden doktorculuk oynamamak cahilce kulaktan dolma bilgilere dayanarak duyar kasmamak lazim

paket paket şeker vs tüketmiyorum ama haftada 1 tane çikolata yiyorum ya da pilav yiyorum iki yemek kaşığı kadar ama onu yersem ekmek yemiyorum. Baklava vs tatlılar rahatsız ettiği için senede 5-6 dilim ya yiyorum ye yemiyorum herkes bir dilim pasta rahat yerken ben yarım dilimi bitiremem şekersiz çay tüketirim gibi örnekler verebilirim. zaten düzenli olarak da şeker ölçümü yaparım her defasında da güzel sonuçlar aldım. Bunları düşünerek doktorumla bunu değerlendirip karar almayı uygun gördüm asla yaptırmam diyen olmadım yada Karatay'a güvenip bu kararı almadım.

Mevsiminde olmayan sebze meyve yemeyen, bayramlarda asla baklava lüpletmeyen eltimde gebelik şekeri çıktı.

Gebelik şekeri olduğu için doğum aşamasında özel dikkat edildi.

Lütfen yaptırın.

Elmalı sodayı asidi kaçmış bir şekilde içtiğinizi düşünün. Düşünebildiniz mi? Demek ki kendinize defalarca şeker yüklemesi yaptırmışsınız.

Benim doktorum hiçbir şey demedi. Zaten doktor değişimine gideceğim. Sağlık ocağımdaki ebemden ALLAH razı olsun çok iyi çok dikkatli. Tansiyonumu ve ödemimi o farketti sürekli gözetliyor beni. Bana da şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi. Doktora gittiğimde konuşacağım. Düşünmüyordum ama gerekliyse yaparım.

Sonuç olarak şeker yüklemesi kadar şeker yukluyormussunuz vücudunuza
paket paket şeker vs tüketmiyorum ama haftada 1 tane çikolata yiyorum ya da pilav yiyorum iki yemek kaşığı kadar ama onu yersem ekmek yemiyorum. Baklava vs tatlılar rahatsız ettiği için senede 5-6 dilim ya yiyorum ye yemiyorum herkes bir dilim pasta rahat yerken ben yarım dilimi bitiremem şekersiz çay tüketirim gibi örnekler verebilirim. zaten düzenli olarak da şeker ölçümü yaparım her defasında da güzel sonuçlar aldım. Bunları düşünerek doktorumla bunu değerlendirip karar almayı uygun gördüm asla yaptırmam diyen olmadım yada Karatay'a güvenip bu kararı almadım.

Ama tam olarak nedir ne işe yarar hiç bilmiyorum. Meyve yerim, ekmek yerim, tatlı yerim. Ama çayı kahveyi vs şekersiz tüketirim. Şeker hastalığım yok ailede de yok. Doktorum ne yazık ki hiçbir şey söylemiyor :-(

Hamile değilim, olsaydım da yaptırmazdım.
Canan Hanıma (Karatay) çok güveniyorum, onun dediklerini yaparak kullandığı ilaçlardan kurtulan insanlar gördüm; buna insülin iğnesi olan da dahil. Bu sebeple kendisi yapılmamalı dediği için yaptırmazdım.

Siz onların ya da buradakilerin dediklerinden ziyade dediğiniz gibi doktorunuzla konuşun, güveniyormuşsunuz zaten ne güzel
Canan karatayın çoğu setine doktorlar karsı çıkıyor, gözü kapalı nasıl insana güvenebiliyorsunuz, biri onun dediğini yaptı kurtuldu diye sizdede mi aynı etkiyi yapıp kurtulacaksınız mı zannediyorsunuz,
Günlük yediğiniz bir lokma ekmekte bile dünyanın şekeri var , seker yüklemesi diyince neden korkuyor insansanlar anlamıyorum hayatımızda şekerin olmadığı yer mi var ??

Vücudun sekerede ihtiyacı var unutmayın beyni besleyen tek şey glikozdur..

benim kardeşim tıp doktoru. dediğine göre şeker yüklemesi yaptırmayanların arttığı ve bu orantıda anomali bebeklerin arttığını söyledi.
dedikleri gibi sıfır şekerli bir hayatınız varsa kısmen sorun olmayabilir.
zaten yüklemede 2 dilimlik baklava şekeri kadar veriliyor şeker. Allah korusun şeker varsa düzeyine göre tedavi uygulanıyor.
geçtiğim aylarda bir tanıdığa denk geldim bebeği 1 yaşında ve bir gözünde ciddi sıkıntı görünüyordu. neden diye sordular. meğer kadının şekeri varmış tedavi edilmediğinden bebeğin gözüne vurmuş.
yani test basit. ama tedavi edilmeyen bir durum varsa sorun orda.

Bir de ebe bir arkadaşım yurt dışında bazı ülkelerde şeker yüklemesi yasaklandı yapılmıyor demişti :KK17:

Hööyyyt Profesör Canan Hoca ya terbiyesiz yakıştırmalar yapanların yaşadıkları yıl kadar kadının makaleleri araştırmaları var
70 yaşında kadın evde yarım saat arayla insülin direnci ile alakalı eline o iğnelerden batırıp 3 gün süreyle kendi üzerinde deney yapmış bunu da not edip neyin yükseltip neyin alçalttığını vücudundaki değişiklikleri tek tek not etmiş bu sadece benim rastladığım sıradan bir çalışması
Birileri evde göbek büyütürken o Türk halkı için dirsek çürütüyor
Araştırmalarına inanırsınız veya inanmazsınız ama hakaret edemezsiniz ayıptır.

Her dönem böyle tipler çıkar ya bizim şansımıza da piyangodan Canan Karatay çıktı işte..

Allah insana akıl fikir vermiş. Ben sağlıkçı değilim araştırmamı kısıtlı şekilde yapar mantığıma uyanı yaparım.
İyi de bu kadın bu kadar anlatırken ağzın açık dinleyeceğine bir kar zarar terazisinde ölç bakalım.
Öyle "ben baklava yemem" demekle olmuyor ki bu işler..

Ben epilepsi ilacı içmek zorundaydım gebeliğim boyunca. Her yerde der ki hamileyken veya doğumda geçirilecek nöbet, ilacın bebeğe vereceği zarardan daha büyük hasar yaratır. Yani ilacı içmemem içmemden daha kötüydü..

Instagramda takip ettiğim bir doktor var aşı karşıtlarına çok tepkili.
Geçenlerde tetanoz nedeniyle yoğun bakımda yaşam savaşı veren küçük bir çocuğu paylaşmıştı.
Bizim ülkemizde tetanoz görülmeyeli kaç nesil eskidi tahmin edin.
Doktor olduğu halde şaşkınlık içindeydi. Sebebi tabi ki yeni moda olan aşı karşıtlığı..
Bebeğine 1 yaşına kadar aşı yaptırıp, beyni yıkandıktan sonra karşı olan ve küçücük bebeğe haşamat yaptırmayı düşünen beyinsizler de tanıdım malesef..

Risk altında olan o çocuklar için yine bizler üzülüyoruz işte..

Aynen katiliyorum size. Ben de antibiyotik kullandim ilk cocugumda. Doktorum kar zarar hesabi yaparsak kullanman ikinizin yararina olur demisti. Sukur cocugumda hic sikinti olmadi bu yuzden. Gebelik sekeri de oyle. Annede seker varsa ve fark edilmediyse bebekte cok ciddi hasarlara sebep olur. Oyle insanin baklava yiyip yememesiyle olacak sey degil ustelik. Sifir seker tuketmek lazim. Patates ,makarna ,pirinc, ekmek, uzum ,kavun, karpuz bezelye yemegi, incir vs. Hic tuketmemesi lazim insanin. O da ne mumkun. Buyuk risk bana gore.

Onları boşverin de bu şarlatanın peşinden gidip aşı yaptırmayan aileler yüzünden aşılı çocuklarımızın da risk altında olması peki? İşin içinden biri olarak emin olabilirsiniz çok fazla yaptırmayan aile var. Yazık o kadın daha hiç çocuk felcinden ölen bi çocuğu çaresizce, elinden hiçbir şey gelmeden izlemerk zorunda kalmamış demekki. Sspe hastası çocuğun yavaş yavaş ölümüne tanık olmamış.. şimdi konuşuyor öyle bik bik

En basit örnek el ayak ağız hastalığı

Benim çocugum yok ama gerçekten minicik cocuklara üzülüyorum

Bir insta mom bana cocuguna 4 aydan itibaren zeytin yağı içirdiğini, hiç hasta olmadığını, aşı yaptırmadığını yazmış bide minicik bebeklere zeytin yağı içirin diye tavsiye vermiş

Çocuk okula başladığında taşıyıcı olduğu bulaşıcı mikropları bulaştırdığı çocuklara nasıl vebal ödeyeceğini sordum? Zeytin yağı içirseydiniz mi diyeceksiniz dedim? Peki erkek çocugunuz kabakulaktan zarar gördüğünde ne diyeceksiniz dedim? Yada kızamık beynine zarar verdiğinde? Rota virüsten öldüğünde? Bunların hiç birine cevap veremedi, b planı sordum biz sağlıklı yaşıyoruz dedi, okul sordum, zeytin yağı dedi, öyle işte.

Toplumsal görevler ve sorumluluklar var ve malesef çocuklarımızı kötü günler bekliyor. Bir anne düşünün, basit bir soğuk alğınlığı ile, mide üşütmesi ile virütik hastalıkları bir tutuyor, Türkiyeden silinmiş hastalıkları.

Geçen yıl 9 aylık tanıdığım geceler boyunca el ayak ağızdan uyuyamadı, canı yandı

Günah değilmi o bebeğe?

Senin çocugun bünyesi kuvvetli, hastalanmadı, ama bir çocuk senin yüzünden ölebilir

Ay çok yazdım, bu aşı konusundaki kızgınlığım çoktu.

Merhaba sevgili hanımlar,

Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.

Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.
hamileyken hic saglik ocağına gitmedim
ozeldeki doktorum da zorlamadı sadece risklerini anlattı
çok araştırdım ve yaptırmamaya karar verdim
şeker aleti alıp açlık tokluk şekerimi takip ederek doktoruma iletmeyi önerdim kabul etti
çok şükür herhangi bir sorun çıkmadı
Allah sağlıkla kavuşmayı ve büyütmeyi nasip etsin bebisinizi

Gebelik sekeri cikmamasi icin bunlari da tuketmemelisiniz. Gebelik sekeri cikan kisiler tamamen kesiyor bu yediklerinizi bildigim kadariyla.Herkeste cikmiyor ama bazi kisiler dikkat etse bile cikabiliyor. Acikcasi bunu anlamanin farkli bir yolu var midir bilmiyorum.

hamileyken hic saglik ocağına gitmedim
ozeldeki doktorum da zorlamadı sadece risklerini anlattı
çok araştırdım ve yaptırmamaya karar verdim
şeker aleti alıp açlık tokluk şekerimi takip ederek doktoruma iletmeyi önerdim kabul etti
çok şükür herhangi bir sorun çıkmadı
Allah sağlıkla kavuşmayı ve büyütmeyi nasip etsin bebisinizi

çok teşekkür ederim umarım hepimiz sorunsuz atlatırız bu dönemleri

İyi doktor diyorsunuz doktorunuz bunu kontrol amaclı yaptırması lazım zaten bebğinizin sağlı icin belki şeker problmeniz var ve sizin bundan haberiniz yok şuan sağlıklı bir bebek olababilir ama böyle birşey varsa bebeğinize zarar verir ilerki dönemde sizde öyle ultrasonla bakıp bitmiyor herşey bunlarda cok önemli

amma abartildi bu seker yuklemesi.

1-2 kucuk baklava dilimi kadar seker. ha cokmu gerekli, onu dr unuzla tartisirsiniz.
gebelik sekeri farkli sekillerde de anlasilir. ama testin yapilmasinin bir zarari yok. aksine baktirmanizda yarar var.

Back