Lütfen konuma yazma sende orada çalışanlardan birisinki bu kadar zoruna gitti..piremses sendromlu biri değilim her gittiğimde yüzde yüz bana baksınlar demiyorum..ama bi hayat belirtisi olmalı dimi gidiyorum korkuyorum her seferinde ortada kimse yok odalar kilitli hepsini çalıp sesleniyorum kimse yok mu diye zorla çıkıyorlar resmen..Niye kızdın ki bilmediğin, tanımadığın insanlar için idare etme bahsi açan sensin bunu bildiğin için sormak istedim ve evet tatmin oldum. Ve ayrıca zaten yapmadığını biliyordum hastanede öyle tüm gün veya saatlerce birinin idare edilmesi mümkün olmayan hayal ürünü bir varsayımdır
Hayır daha önceden de kan aldirmistim doktordan izin almadı hemşire kendi aldi.. laboratuvar falan da yok aşı odasında kanı alıyorlar her gün saat 10da gönderiyorlarRandevu bilmiyorum ama aile hekiminize görünmeden kan tahlili yapmıyorlar. Yani bankodan kayıt yaptırıp, aile hekiminize girip kan tahlili yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz, o da laboratuvara yönlendiriyor. Acaba bunu mu demek istediler orda.
Banko sistemi yok bizim sağlık ocağında aslında vardı bir yıldır o sistemi değilde geceden MHRS yi arayıp randevu alıp gelin diyolar..yani anlık bir işin düşse asla bakmıyorlar git akşam randevu al öyle gel diyolarAnlamadım ki sisteme kim girecek istenen tahlilleri .
Bankodan da mı sıra almak istemiyorsunuz .
Direk kan bölümüne mi gittiniz .
Eğer öyleyse olmaz ki zaten .
Yada doktor banko sistemini mi kapatmış dolu göstererek
Eğer böyleyse verin veriştirin .
Direk müdüre çıkın .
Tamam da yine de kayıt olması gerekmiyor mu? Ayrıca kaç farklı yerde denk geldim hem kendim hem çevrem doktor yönlendirmeden kan almıyorlar, bir nevi kayıt oluyor yani.Hayır daha önceden de kan aldirmistim doktordan izin almadı hemşire kendi aldi.. laboratuvar falan da yok aşı odasında kanı alıyorlar her gün saat 10da gönderiyorlar
Banko sistemi yok bizim sağlık ocağında aslında vardı bir yıldır o sistemi değilde geceden MHRS yi arayıp randevu alıp gelin diyolar..yani anlık bir işin düşse asla bakmıyorlar git akşam randevu al öyle gel diyolar
istemi doktor yapıyor. Mecbur o görecek sizi sisteme kan tahlili istemi girecek.Kan tahlili yapacam ama sonucu diyetisyenime gösterecek aile hekimime degil
RAnladım sağlık ocağı sistemi niye var insanlar işini görsün hastaneye gitmeden diye .Banko sistemi yok bizim sağlık ocağında aslında vardı bir yıldır o sistemi değilde geceden MHRS yi arayıp randevu alıp gelin diyolar..yani anlık bir işin düşse asla bakmıyorlar git akşam randevu al öyle gel diyolar
Bunu kabul etmeyebilirler diye biliyorum. Tahlillere gerek olup olmadığına doktor karar veriyor. Sanırım aylık bi tahlil kotaları var herkese tahlil yapmak istemiyolar bu yüzdenKan tahlili yapacam ama sonucu diyetisyenime gösterecek aile hekimime degil
katılıyorum kesınlıkle :)Bizim buradaki sağlık ocağında randevu yok, direkt doktora görünüyorsun ama...
Ne zaman gitsem ilk hasta ben oluyorum çünkü doktor hastaları ışık hızıyla yolluyor, nasıl mı?
Ehliyet için rapor almaya gittim, gözünde bişey çıkarsa sorumluluk almam özele git... Bir sorun için tahlil istedim, branş doktoruna git... Neyin var hemen çat çut reçete yazıp yollar... Onu ben anlamam hastaneye git... Oğlumu bebekken götürdüm genel muayene yapsın diye hemşireye pasladı... Kadın akşama kadar boş boş oturuyor resmen ve hiç bir işe yaramıyor.
Hiç te haklı değiller.
Arkadaşımda aynı dertten muzdarip. Hatta dün bu konuyu tekrardan konuştuk.
Oysa ki benim bağlı bulunduğum sağlık ocağı İstanbul'un en yoğun ilçesinde. Randevu falan yok. Ben sabah işe gitmeden uğrar muayenemi olurum. Tam kan tahlili istediğimi soylerim hemen kanım alınır. Doktorum yoksa yada gecikecekse bostaki bir doktora rica etmem yeter.
Bizim sağlık ocağında durum ben bildim bileli böyle. Burdakiler mi doktor değil yoksa konuda ki diğer doktorlar mi?
MHRS ana sayfasına girildiğinde otomatik sağlık Bakanlığı'nın mesajı var.
Kimse ve hiç bir kurum kafasına göre işlem yaapmaz.
Herkes kurallara uymalı. Bence bazı sağlık ocakları kafalarına göre iş yapıyor.
Bu yüzden bence şikayette şikayet edilmeli. Ben olsam orada da sorun çıkarır görüntü alır tekrar şikayet ederim.
Valla ben anlamadım çorba gibi anlatmışsınız.
Anladığım kadarıyla yorum yapmam gerekirse evet randevu almadan gidebiliyorsunuz. Ancak danışmadan kayıt yaptırıp öyle kan vermeniz gerekiyor. Aaa sen mi geldin dur kanını alalım muhabbeti yapmayacaklar herhalde size. Ayrıca neden gittiğiniz hastanede yaptırmadınız ki? Bu durumu herkes kabul etmiyor. Randevu almayıp hastaneye gelen insanlara da ayrı bir ayar oluyorum, onlar yüzünden bizim işimiz aksıyor, gelip kapıda "önce ben girebilir miyim, evde bebeğim var, ocakta yemeğim var" gibi saçma sapan bir sürü cümle sıralıyorlar. Hastaneye geleceklerse randevu alsınlar. Randevulu hastaların hakkına girmeye hakları yok.
Ahahhaha gjjsjxjshdŞimdi buradan kavga çıkacak ama
Dün bebekli bir kadın sıramı gasp etti
Hayır girsin ama bizden de bir müsade istesin
Biz yokmuşuz gibi odaya daldı
Hakkım helal değil, sıra benim hak benimdi
Herkesin de bir bahanesi var.
Her gelen kapıya yapışıyor
Bir ben oturuyordum dün doktorda sıram gelince çağıracaklar diye
Tasvir yapmak istemiyorum, herkesin gözünde canlanır ama hep aynı tipte insanlar sonradan gelip doktorun kapısına yapışıp bekliyorlar
Hemşire kaç kez dedi oturun sıranız gelince çağıracağım diye
Yok mümkün değil oturmadı tip
Hayır çekilmiyorda içeri girelim
Kbb, göz, üroloji yanyanaydı hepsinde aynı tip insanlar kapıya yapışmış
Her gelen pardon diyerek içeri giriyor
Cidden içimden küfredip durdum.
Arada doktoru görem bağırıyor benim evde bebek var da şuyum varda yok ben bişi sorucam da
En çok da ben bişi sorucam kısmına kılım
Bende bişi sorucam
Kolumda lekelenme oldu sebebi nedir?
Al bu da soru mesela..
Sanki hal hatır soracak aptallar
Ay çom doldum dün buraya yazdım
Konu sahibi şikayetin umarım istediğin gibi sonuçlanır
Ama sanki doktorun da tahlil için kayıt açması daha doğru gibi
katılıyorum kesınlıkle :)
bende saglık ocagına sadece bazı zamanlar ilac yazdırmak ıcın gıdıyorum ne zaman gıtsem hep bos ve aynen bu sekılde kac kez gonderdıklerıne tanık oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?