• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağındaki randevu sistemi hakkinda

3 yıldır aynı aile hekimine gidiyorum bir kere randevu almadım. Özel hastaneden dr.un istediği tahlilleride yaptırdı. Sanırım sizinkiler çirkef

Aynen... Bundan önceki doktorumuz da öyleydi bir kere randevu almamıştım giderken. O kadar naif ve ilgiliydi ki.. doktorun keyfine göre değişiyor işte.

Peki doktora bir yaptırımı oldu mu
Baktı mı size sonradan

O gün olmadı tabi ki. Eve döndüm mecbur hastaneye götürdük . Onlar da bir sistem var belirli bi şikayet hakki var eğer o dolarsa bildiğim kadarıyla doktorluğu alınıyor öyle duymustum. Ama şimdi gittiğim de acayip ilgileniyor sanırım çıkıyor şikayet eden hasta ismi falan. Önceden çok nemruttu. Seni konusturmuyordu bile.

En doğrusunu yapmışsınız sizin gitmeniz gereken yer acil değil aile hekimiydi öyle de yapmışsınız. Tabi herkes bir değil sizin doktorunuz işini yapıyor anlattığınız doktor kolayını bulmuş hasta bakmıyor sadece başından savıyor

Sağlık bakanlığı, bulunduğunuz ilin belediyesi, bimer, cimer... Her yere yazın. Sizi geri çevirmek gibi bir hakları yok

Valla ben anlamadım çorba gibi anlatmışsınız.
Anladığım kadarıyla yorum yapmam gerekirse evet randevu almadan gidebiliyorsunuz. Ancak danışmadan kayıt yaptırıp öyle kan vermeniz gerekiyor. Aaa sen mi geldin dur kanını alalım muhabbeti yapmayacaklar herhalde size. Ayrıca neden gittiğiniz hastanede yaptırmadınız ki? Bu durumu herkes kabul etmiyor. Randevu almayıp hastaneye gelen insanlara da ayrı bir ayar oluyorum, onlar yüzünden bizim işimiz aksıyor, gelip kapıda "önce ben girebilir miyim, evde bebeğim var, ocakta yemeğim var" gibi saçma sapan bir sürü cümle sıralıyorlar. Hastaneye geleceklerse randevu alsınlar. Randevulu hastaların hakkına girmeye hakları yok.
Tüm yazdıklarımı okumadan yorum yaptığınız için teşekkürler öncelikle..ben sabah kan vermeye gidince yada çocuk ateşli olsa kalp hastası bir yaşlı olsa bile farketmez MHRS den randevu alıp yarın gelin diyorlar.. sağlık ocağının amacı ne hastahane gibi çok sıra vs beklemeden islerimizi halletmek ama bunların tek derdi randevu alacaksın ve gerçekten yoğun yada kalabalık bir sağlık ocagida değil hep sakin oluyor aşı zamanı hariç..bu arada bir ara aşı yaptırırken de randevu istiyorlardı..ayrıca ben diyetisyene özel bir hastaneye gidiyor olabilirim ekstra para vermek istemiyorum oraya yada diyetisyenimin olduğu hastane uzak o yüzden burdan yaptırmak istiyorum ne alaka ocakta yemeğim beşikte bebeğim var laflarina çok dramatize ettiniz sizde:KK70::KK70:

Tüm yazdıklarımı okumadan yorum yaptığınız için teşekkürler öncelikle..ben sabah kan vermeye gidince yada çocuk ateşli olsa kalp hastası bir yaşlı olsa bile farketmez MHRS den randevu alıp yarın gelin diyorlar.. sağlık ocağının amacı ne hastahane gibi çok sıra vs beklemeden islerimizi halletmek ama bunların tek derdi randevu alacaksın ve gerçekten yoğun yada kalabalık bir sağlık ocagida değil hep sakin oluyor aşı zamanı hariç..bu arada bir ara aşı yaptırırken de randevu istiyorlardı..ayrıca ben diyetisyene özel bir hastaneye gidiyor olabilirim ekstra para vermek istemiyorum oraya yada diyetisyenimin olduğu hastane uzak o yüzden burdan yaptırmak istiyorum ne alaka ocakta yemeğim beşikte bebeğim var laflarina çok dramatize ettiniz sizde:KK70::KK70:
Ahahaa onu ben size söylemedim hanımefendi siz yanlış anlamışsınız yahu. Ben hastanedekilerden bahsediyorum, sağlık ocaklarındakilerinden değil :D :D keşke bana tavsiye ettiğinizi kendiniz yapsaydınız ahshdhhahs
Ben orada "sağlık ocağı" dememiştim, "hastane" demişim. Keşke o detaya dikkat etseydiniz ama gözünüzden kaçtı herhalde :D

Bende diyorum ki danışma kısmından randevu alınması yani girişinizin sağlık ocağına yapılması gerekiyor. Önce doktor görecek doktora istediğiniz tahlilleri söyleyeceksiniz o da tahlil isteyecek aşağıya gidip kan verip barkodunuzu alacaksınız. Bu kadar. Sağlık ocağındaki her doktor gelen hastaya bakmak zorunda. Ben randevusuz ya da öğleden sonra gittiğimde bana bakıyorlardı, demek ki sizinkilerin iyi bir uyarıya ihtiyacı var. Şikayet edip arkadaşında durun, kimle münakaşaya girdiyseniz onun ismini alarak ayrıca şikayet edin. Böyle birşey yapmaya hakları yok.

Kaydinizi alin bence. Sistemde kayitli hasta kadar da ek ucret aliyorlar bildigim kadariyla. Bir de onlarin bağlı oldugu toplum sagligi merkezi var. Oraya fa sikayet edin.
Onların bağlı olduğu yeri nasıl bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

Aynisi benim de başıma geldi. Sabah en erken saatte kan vermek için gitmistim yani saati geçmemişti. Buna rağmen benden randevu istediler. Halbuki benim de doktorluk bir şeyim yoktu. Mecbur randevu aldım. Bu zorunlu bir şey değilse neden bunu zorunlu kiliyorlar anlamış değilim.

Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Kesinlike randevu almadan gidebilirsiniz yasal hakkınız dedi..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..
Randevu almadan gidebilirsiniz. Ama gittiğinizde kayıt yaptırıp aile hekimizinle görüşürsünüz. O kabul ederse tahlil atar size. Yani doktora gişede kayıt yaptırmadan gidip ben kan tahlili istiyorum alıverin doktorluk işim yok diyemezsiniz. Doktor görüşme sonrası istediğiniz tahlilleri yazar zaten size. Eğer doktor inatçıysa vs. işinizi halletmenin en kesin yolu e-randevu sisteminden sağlık ocağınızda check up randevusu almanız.

Son zamanlarda sağlik ocaklarini beģenmiyorum ben çocuklardan anlamiyolar en ufak biseyde hasteneye git diye nutul çekiyolar tabi cok iyi doktorlarda var onlari tenzih ediyorum ama ilac yazdirmak disinda gitmiyorum çocuklarimi hiç göturmuyorum aytica randevulu götüreceksem hastaneye ilgili birimden alirim daha mantikli sağlik ocagindan heryere şikayet edin randevusuz bakmak zorundalar

Ben gidiyorum randevu aliyorum asagida bankalardaki gibi bisi ekrana tc yazıp sira aliuorum yukari çıkıyorum onumde 5 6 kisi oluyor genelde. Sizin saglik ocagi cok mu kalabalik acaba. Asagidan sira almasam giremem cunku ekranda yaziyor ismi cikan giriyor.

Sabah erken saatlerde randevu alıyorsun normal randevu aç olarak gidip kan veriyorsun randevusuz sadece muayene olabilirsin ilaç yağdırabilirsin kan testi için mhrs den randevu al günlük alabiliyorsun

İnternetten yada 118 arayıp randevu alıyorsun gidinceye bankamatik gibi şeye TC mi yazıyorsun sana sıra numaranı söylüyor bekliyorsun sabah 09:00-09:30 arası alırsan içeri giren en fazla üçüncü kişi oluyorsun çok kolay geç saatlere alırsan biraz bekliyorsun zaman geçiyor bu sefer doktor kan testini kabul etmiyor sen ben açım desende kabul etmiyor o yüzden randevu sisteminde en erken saati almaya bak

Back