Sağlık ocağındaki randevu sistemi hakkinda

Lonely141

BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR..
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
735
947
103
28
Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Kesinlike randevu almadan gidebilirsiniz yasal hakkınız dedi..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..

Bu arada bu kadar inatla randevu neden almıyorsun diyenler olacak ki çokta haklılar ben orda çalışanların hepsine gıcık oluyorum çünkü arkadaşım çocuğu ateşli olduğu zaman götürmüş doktor ben bakmam randevu al yada acile git demiş..acilde uzak kaliyor..herkese boyleler büyük küçük yaşlı bilmiyorlar ve bizim hakkımız gidip hizmet almak ama bizi kesinlikle kabul etmeyip geri çevirip randevu almamızı istiyorlar..

kan tahlilini belli bir saate kadar alıyorlar galiba, saat mi geçti o yüzden mi tekrar gelin dediler acaba? ilk defa duydum randevu sistemini, kesinlikle öyle bir zorunluluk yok tabi ki. bimere, cimer e şikayet edebilirsiniz.

Başka şikayet edebileceğiniz yer yok muhatap sb ayrıca bir karşilik alacağınızı sanmıyorum :/ randevu alıp tekrar gidin kan tahlili için de dr’un hastayı görmesi gerekir bu onun hakkı. Sekreter girişini yapsın istediniz sanırım

kan tahlilini belli bir saate kadar alıyorlar galiba, saat mi geçti o yüzden mi tekrar gelin dediler acaba? ilk defa duydum randevu sistemini, kesinlikle öyle bir zorunluluk yok tabi ki. bimere, cimer e şikayet edebilirsiniz.
Saat ona kadar zaten kan verme işlemi sonrasında almıyorlar..bunu biliyorum.. direkt olarak bakmayip randevu alıp yarın gelin diyolar

Kan tahlili yapacam ama sonucu diyetisyenime gösterecek aile hekimime degil

Çok teşekkür ederim komple değişmek en iyisi çünkü bizim sağlık ocağındakiler çete gibiler asla kabul etmiyorlar ve bir anda üç kişi karşımda konuştukları bile oldu kime laf anlatacağımı şaşırdım..
E nabızdan aile hekiminizi hatta baglı oldugunuz saglık ocagını değiştirin derim

Benimde doktorum hemsirem ilgisizdi hemen değiştirdim
Gerek yok madem komple saglık ocagından yana sikayet var gidip her defasında sinir olmaktansa gitmemek en iyisi

Saat ona kadar zaten kan verme işlemi sonrasında almıyorlar..bunu biliyorum.. direkt olarak bakmayip randevu alıp yarın gelin diyolar

işgüzarlık yapmışlar o zaman. şikayet ederseniz işe yarar inşallah. ben turkiyede devlet kurumlarının şikayet sistemiyle değişeceğini sanmıyorum da pek.

işgüzarlık yapmışlar o zaman. şikayet ederseniz işe yarar inşallah. ben turkiyede devlet kurumlarının şikayet sistemiyle değişeceğini sanmıyorum da pek.
Ya varya sırf kafaları agirsa bile yeter ya..herkese carlamak öyle kolay olmamalı..hemşireler hele havalarindan geçilmiyor onlardaki ego doktorda yok..(bizim sağlık ocağındakiler için diyorum taslamayin sonra)

Kan tahlili yapacam ama sonucu diyetisyenime gösterecek aile hekimime degil
Anladım lakin kan tahlilininin sistemden sadece hekimler isteyebilir sonucunu pek tabi diyetisyen görebilir bu söylediğiniz durumun tartışması uzun zamandan beri yapılıyor bakanlık gerek yok diyor ama aile hekimleri randevulu bakıyor, iş yoğunluğu arasında bir sürü koruyucu sağlık hizmeti yaparken randevusuz hasta bakmak imkansızmış ve kavga çıkarıyormuş bu hastalar yani mesajı alan koşuyormuş galiba haklılar

Annem aile sağlığında çalışıyor. Randevu sistemi tam anlamıyla yok. Sistem aynı banka gibi işliyor, gelen doktor için sıra numarası alıp bekliyor.
Verdikleri cevaba göre işten kaçıyorlar, sizde doktoronuzu değiştirin nüfusları azalsın

Haklılar mi!!! Yoğunluk falan demesinler her adım başı sağlık ocağı var ve her birisinde bir sürü hemşire doktor var ama ben bizimkine gidiyorum ya yüzde doksaninda bomboş ve kapılar hep kapalı ve kilitli çalışma saatleri içerisinde üstelik..On taneden fazla oda var ve teker teker tıklayıp hemşirelemi buluyorum Bazen hiç acmayip keyiflerinede bakıyorlar..doktor desen 4 tane doktor verilmiş güya ben orada 2den fazl doktoru bir arada görmedim..kafalarına edince geliyorlar yada gelen sayısı o kadar azki birbirlerini idare edip daha az calisiyolar

Peki randevu konusunda neden bu kadar israrcilar onu merak ediyorum bı kârları kazançları var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…