- 21 Ekim 2017
- 528
- 474
- 53
Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Kesinlike randevu almadan gidebilirsiniz yasal hakkınız dedi..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..
Aynı şeyi ben yaşadım. Çocuğum daha 4 aylık tikanik gibi geldi oksuruyordu. O günde öyle yağmur yağıyordu ki... Evimin çok yakınında sağlık ocağı oraya götürdüm. Bomboş sağlık ocağı , doktorumuz olacak kadın da bomboş oturuyor. Danışmaya sordum doktora sorun dedi . Benden önce bı kadın girdi daha kadın derdini anlatmadan ' kaaapaat kapaat kapıyı azcik 5 dakika rahat bırakın beni yaaa' dedi. Şok oldum.
O öyle tepki verince bende kalakaldım. Danışan da ki kız geldi o sesi duyunca siz sordunuz mu dedi yok dedim . dur ben sorayım dedi girdi içeri durumumuzu anlatmaya....
Bı çıktı diyo ki eğer çok acilse acile gitsin ben bakamam randevusuz diyo doktor hanım.
Bende nasıl olur diye bağırmaya başladım. Alt tarafı çocuğun nefesini dinleyecek tıkalı mi diye.
Danışman da sizi dışarı alalım dedi.kolumu tutarak.
Bak sen bekle gör dedim. Yanında 184 aradım olanları bir bir anlattım. Ordan sinirle beni izliyo kadın. Sağolsun o kadar çok ilgilendiler tekrar aradılar durumu yine anlattım.
Eve geldim yine aradılar isterseniz ambulans yollayalim bebeğinizi götürün hastaneye dediler.
Ayrıca bilgilendirdi de . Sağlık ocaklarında ki randevu insanların beklemesi adına. Almak zorunda değilsiniz dedi. Sağlık ocakları bu yüzden var dedi.randevusuz da gidebilirsiniz bu sizin hakkınız dedi.
Not: (anaokuluna giden bı çocuğum daha var.onun çıkma saati yakındı o yüzden acil doktoruna gidemedim. Alacak kimsem yok onu okuldan.Yoksa dünyayı yakar giderdim o yağmurda )