• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağındaki randevu sistemi hakkinda

Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Kesinlike randevu almadan gidebilirsiniz yasal hakkınız dedi..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..

Aynı şeyi ben yaşadım. Çocuğum daha 4 aylık tikanik gibi geldi oksuruyordu. O günde öyle yağmur yağıyordu ki... Evimin çok yakınında sağlık ocağı oraya götürdüm. Bomboş sağlık ocağı , doktorumuz olacak kadın da bomboş oturuyor. Danışmaya sordum doktora sorun dedi . Benden önce bı kadın girdi daha kadın derdini anlatmadan ' kaaapaat kapaat kapıyı azcik 5 dakika rahat bırakın beni yaaa' dedi. Şok oldum.
O öyle tepki verince bende kalakaldım. Danışan da ki kız geldi o sesi duyunca siz sordunuz mu dedi yok dedim . dur ben sorayım dedi girdi içeri durumumuzu anlatmaya....
Bı çıktı diyo ki eğer çok acilse acile gitsin ben bakamam randevusuz diyo doktor hanım.
Bende nasıl olur diye bağırmaya başladım. Alt tarafı çocuğun nefesini dinleyecek tıkalı mi diye.
Danışman da sizi dışarı alalım dedi.kolumu tutarak.
Bak sen bekle gör dedim. Yanında 184 aradım olanları bir bir anlattım. Ordan sinirle beni izliyo kadın. Sağolsun o kadar çok ilgilendiler tekrar aradılar durumu yine anlattım.
Eve geldim yine aradılar isterseniz ambulans yollayalim bebeğinizi götürün hastaneye dediler.
Ayrıca bilgilendirdi de . Sağlık ocaklarında ki randevu insanların beklemesi adına. Almak zorunda değilsiniz dedi. Sağlık ocakları bu yüzden var dedi.randevusuz da gidebilirsiniz bu sizin hakkınız dedi.
Not: (anaokuluna giden bı çocuğum daha var.onun çıkma saati yakındı o yüzden acil doktoruna gidemedim. Alacak kimsem yok onu okuldan.Yoksa dünyayı yakar giderdim o yağmurda )

Bilmiyorum nerdesiniz . Ama mhrs ye girdigimizde aile hekimliginden randevu alınabiliyor. İl de belki yogunluk oluyordur randevu gerekli oluyordur. Ama ilcelerde randevulu calışıldiğını hiç görmedim . Birde kendi aile hekiminiz degil mi. Gıcik oluyorum dediniz onlarda size giciklik yapmiş olabilir. Zaten etmişsiniz sikayetinizi .

Bana aradığım şikayet hattında ki bey dedi ki, o randevu al kısmı sizin rahatliginiz için var, doktorun rahatlığı için degil.Beklememek için yani dilerseniz randevu alırsınız. Almak zorunda değilsiniz. Randevusuz gitmeniz en doğal hakkiniz dedi.

Aile hekimlikleri çok işlevsiz hiç bir hastayla uğraşmak istemiyorlar tanı yok tedavi yok. Sonra insanlar hastanelere yığılıyor sıra bulunmuyor randevu alınmıyor her yer kalabalık. Bir grip nezle için uzman meşgul ediliyor. Bünün düzelmesi lazım aile hekimlikleri daha kapsamlı değerlendirme yapmalı. Oturarak gün geçirmemeli.

Bana aradığım şikayet hattında ki bey dedi ki, o randevu al kısmı sizin rahatliginiz için var, doktorun rahatlığı için degil.Beklememek için yani dilerseniz randevu alırsınız. Almak zorunda değilsiniz. Randevusuz gitmeniz en doğal hakkiniz dedi.
Evet doktor için randevulu da gelse normal sıra verilen bir hastada gelse fark etmez ki her turlu hastayı muayene edecek geçecek . Randevu hastalar icin rahatlık tabi. Yogun olan yerlerde kan verebilmek icin ya erken gidip sıra alıcan yada randevu alican . Randevu almiyorsanda kan verebilmek için öndeki sirayı bekliceksin çünkü kan istemini yine doktor yapacak. Sadece kan vercem diye giremiyorsun odaya. Diger hastalarin hakkina giriyorsun . Randevu alin demek yerine sıra alın diyebilirlerdi .

Aynı şeyi ben yaşadım. Çocuğum daha 4 aylık tikanik gibi geldi oksuruyordu. O günde öyle yağmur yağıyordu ki... Evimin çok yakınında sağlık ocağı oraya götürdüm. Bomboş sağlık ocağı , doktorumuz olacak kadın da bomboş oturuyor. Danışmaya sordum doktora sorun dedi . Benden önce bı kadın girdi daha kadın derdini anlatmadan ' kaaapaat kapaat kapıyı azcik 5 dakika rahat bırakın beni yaaa' dedi. Şok oldum.
O öyle tepki verince bende kalakaldım. Danışan da ki kız geldi o sesi duyunca siz sordunuz mu dedi yok dedim . dur ben sorayım dedi girdi içeri durumumuzu anlatmaya....
Bı çıktı diyo ki eğer çok acilse acile gitsin ben bakamam randevusuz diyo doktor hanım.
Bende nasıl olur diye bağırmaya başladım. Alt tarafı çocuğun nefesini dinleyecek tıkalı mi diye.
Bak sen bekle gör dedim. Yanında 184 aradım olanları bir bir anlattım. Ordan sinirle beni izliyo kadın. Sağolsun o kadar çok ilgilendiler tekrar aradılar durumu yine anlattım.
Eve geldim yine aradılar isterseniz ambulans yollayalim bebeğinizi götürün hastaneye dediler.
Ayrıca bilgilendirdi de . Sağlık ocaklarında ki randevu insanların beklemesi adına. Almak zorunda değilsiniz dedi. Sağlık ocakları bu yüzden var dedi.randevusuz da gidebilirsiniz bu sizin hakkınız dedi.
Not: (anaokuluna giden bı çocuğum daha var.onun çıkma saati yakındı o yüzden acil doktoruna gidemedim. Alacak kimsem yok onu okuldan.Yoksa dünyayı yakar giderdim o yağmurda )
Ben sizin olayı okumamıştim . Sirada kimse yokken diyolar randevusuz bakamam diye. Evet aile hekimliginde randevuya gerek yok ki yani ben yogun yerler icin dedim oyle hastanın kolayliğı için . Sikayet edilecek bir durummuş zaten etmişsiniz . Ama cimer'e de edilebilir sikayet.

3 yıldır aynı aile hekimine gidiyorum bir kere randevu almadım. Özel hastaneden dr.un istediği tahlilleride yaptırdı. Sanırım sizinkiler çirkef

Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..
Kişisel tavırları bir yana, doktorluk işim yok vs tarzında düşünmeniz yanlış. Kan tahlilini kafanıza göre yaptıramıyorsunuz sonuçta hekim istek yapıyor. İnatla randevu almıyorum çünkü hepsine gıcık oluyorum tavrınız da yanlış. Neticede randevu almak için para ödemiyorsunuz siz yer olduğundan emin oluyorsunuz, hekim de geleceğinizi biliyor.

Sabime şikayet ettiyseniz şikayet edeceğiniz daha etkili başka bir yer yok. Zaten şikayetiniz ilgili asm ye kadar gidiyor, tabi aradaki il sağlık ilçe sağlık müdürlüklerine de.

Peki doktora bir yaptırımı oldu mu
Baktı mı size sonradan

Şimdi buradan kavga çıkacak ama
Dün bebekli bir kadın sıramı gasp etti
Hayır girsin ama bizden de bir müsade istesin
Biz yokmuşuz gibi odaya daldı
Hakkım helal değil, sıra benim hak benimdi

Herkesin de bir bahanesi var.
Her gelen kapıya yapışıyor
Bir ben oturuyordum dün doktorda sıram gelince çağıracaklar diye
Tasvir yapmak istemiyorum, herkesin gözünde canlanır ama hep aynı tipte insanlar sonradan gelip doktorun kapısına yapışıp bekliyorlar

Hemşire kaç kez dedi oturun sıranız gelince çağıracağım diye
Yok mümkün değil oturmadı tip
Hayır çekilmiyorda içeri girelim
Kbb, göz, üroloji yanyanaydı hepsinde aynı tip insanlar kapıya yapışmış
Her gelen pardon diyerek içeri giriyor

Cidden içimden küfredip durdum.
Arada doktoru görem bağırıyor benim evde bebek var da şuyum varda yok ben bişi sorucam da

En çok da ben bişi sorucam kısmına kılım
Bende bişi sorucam
Kolumda lekelenme oldu sebebi nedir?
Al bu da soru mesela..

Sanki hal hatır soracak aptallar

Ay çom doldum dün buraya yazdım :D

Konu sahibi şikayetin umarım istediğin gibi sonuçlanır
Ama sanki doktorun da tahlil için kayıt açması daha doğru gibi
Maalesef kul hakkına girmeyi marifet, insanca sırasını bekleyeni enayi olarak görem bir toplumdayız, her yaşadığımda ben de çok sinirleniyorum bu insan olamayanlara.

Aile hekimi bu güne kadar hiç randevuyla muayene etmedi. Benim anladığım kadarıyla siz direk dr a görünmeden kan vermek istediniz.

Ben şimdi girdim mhrs sistemine
Kontrol etmek için
Aile hekimi randevu al kısmı var
Hatta dün randevum vardı 11 de gittim randevu ile

Bende girdim. Evet öyle bir bölüm var ama tıkladığımda, "uygun randevu bulunamamıştır" diyor.
Takvime baktığımda bütün günlerin üstü çizili ve tıklanmıyor.
Ama MHRS ye ilk girişte randevuya gerek olmadığı yolunda ibare var.

Haklılar mi!!! Yoğunluk falan demesinler her adım başı sağlık ocağı var ve her birisinde bir sürü hemşire doktor var ama ben bizimkine gidiyorum ya yüzde doksaninda bomboş ve kapılar hep kapalı ve kilitli çalışma saatleri içerisinde üstelik..On taneden fazla oda var ve teker teker tıklayıp hemşirelemi buluyorum Bazen hiç acmayip keyiflerinede bakıyorlar..doktor desen 4 tane doktor verilmiş güya ben orada 2den fazl doktoru bir arada görmedim..kafalarına edince geliyorlar yada gelen sayısı o kadar azki birbirlerini idare edip daha az calisiyolar

Sağlık ocaklarinda çalışan doktorlar çok rahat. Bir çok işi hemşireler yapıyor orada zaten.

Bu arada direkt kan veremezsiniz. Aile hekiminiz sizi görmeli ve kan isteğinde bulunmalı.

Bizlerde kapıda bir sıra numarası var. Tc ile giriş yapıp sıra aliyoruz ve bekliyoruz.

Aşılar hep böyle oldu.

Bizim saglik ocaginda bayagi bir suredir randevusuz gidilebiliyor. Oraya gidip bankadaki gibi sira aliyorsun cihazdan. Tc ni girerek. Mhrs li randevulu hastalar direkt gidiyor ekranda gorunuyor. Randevusuz gelej daha cok bekliyor. Randevulular beklemiyor fark bu. Sikayet edin bunun disinda doktorunuzu da degistirin.

İstanbul yoğun bi il bence randevu sistemi var kullanılması lazım ama acil bi durum yaşıyorum ama acillikte değilim o zaman gidilir zaten işlem de yapılır. Herkes randevusuz giderse hengame olur. Ben İstanbul'dan farklı bir ile taşındım burda kendileri randevu sistemini kapatmış yani randevusuz gidiliyo hiç kalabalık değil işlemler hemen ilerliyo ama İstanbul'da öyle değildi . Randevusuz gidince randevulu hastalar da var yoğunluk olunca hengame oluyodu. Gidince yoruluyodum. Burda yoğun değil tüm testlerini aile hekimimde yaptırıyorum devlet hastanesinde uzmana gösteriyorum

Niye. Hengame olsun ki. Eskiden randevu sistemi mi vardi. Zaten belli bir kontejyan var. Atiyorum gunde 100 hastaya bakıyorsa ilk 100 e elden sira veriyorlar. Hasta bakma sayisi dolduysa ertesi gun gelin diyorlar. Simdi bunu numaratör le yapiyorlar sistem hala ayni. Bir kez 3 gibi randevusuz gittim. Doktorun hasta bakma kotasi doldu diye numaratorden yazi cikti. Ertesi gun tekrar gittim. Ama sabahtan reddetmek isguzarlik. O an kan almak istememis olabilirler.

Lütfen konuma yazma sende orada çalışanlardan birisinki bu kadar zoruna gitti..piremses sendromlu biri değilim her gittiğimde yüzde yüz bana baksınlar demiyorum..ama bi hayat belirtisi olmalı dimi gidiyorum korkuyorum her seferinde ortada kimse yok odalar kilitli hepsini çalıp sesleniyorum kimse yok mu diye zorla çıkıyorlar resmen..

Kaydinizi alin bence. Sistemde kayitli hasta kadar da ek ucret aliyorlar bildigim kadariyla. Bir de onlarin bağlı oldugu toplum sagligi merkezi var. Oraya fa sikayet edin.

Bi defasında gittiğimde içerde hasta vardı. Uzun süre de çıkmadı yani rahat 1 saat beklemişimdir. Kapıda bir sürü hasta birikmiş. Nihayet hastalarını bi zahmet muayene etmeye karar verdi galiba dedim bu kadar uzun sürdüğüne göre. Kapı bi açıldı meğer tanıdığıymış içerde ne gırgır döndüyse çıkarken hala gülüyorlardı. Kapıda ağrısı olan yaşlılar, ağlayan bebekler, işten 2 saatliğine zor izin alabilmiş ben...
Allah isini dogru yapanlarla karsilastirsin ya. Bizim toplumun sorunu bu bence. Kimse isini duzgun yapmak istemiyor. Sonra sikayetci olan suclu oluyor. Hemen doktor dusmani saglik düşmanı ilan ediliyorsunuz. Gecen bende uzun suredir olan agrima çocuklardan gidememistim. Cocuklari da aldim gittim. Muayene olurken esime biraktim. Hem calisiyor hem çocuklara bakiyordu o an. Randevu saatim geldi gecti baya baya. Sonra aradan biri girdi tanidigiymis. Sohbet ediyorlar gulusuyorlar. Ben girdim bekleyin dedi. Benden sonra biri girdi bekleyin dedi. Sirf muhabbet icin 10 dk bekletti belki de. Bir sey desen denmiyor. Sikayet etsen hicbir sonuc alamiyorsun.

Aile hekimlikleri çok işlevsiz hiç bir hastayla uğraşmak istemiyorlar tanı yok tedavi yok. Sonra insanlar hastanelere yığılıyor sıra bulunmuyor randevu alınmıyor her yer kalabalık. Bir grip nezle için uzman meşgul ediliyor. Bünün düzelmesi lazım aile hekimlikleri daha kapsamlı değerlendirme yapmalı. Oturarak gün geçirmemeli.

Bazi doktorlar oyle. Bizim doktorumuz sağolsun cok iyi. Ama o olmayinca yerine bir kadin bakiyor. Allahim bu nedir diyorsun. Mesela soguk alginligi grip gibi bisi oldum. Ben de genelde ayakta atlatirim. Baktim atlatamadim pazarteai gittim muayene olmaya. Sureci de anlattim pazar gunu soyle soyle basladinbugun soyle soyleyim diye. Bana dedigi neden haftasonu acile gitmedigim. Neden hastalığı ilerkettigim. Yahu normalde doktorlar basbas demiyor mu aciller gercekten acil olanlar içindir diye. Niye soguk alginligi icin gideyim. Kadin hep savurma pesinde. Yine baska sefer ona denk geldi. Emzirdigim icin kendi aile hekimim hafif ilaclar vermisti. Hic iyelesemedim. 3. Gunu doktora gittim bizim hekim yok bu doktir var. Bana tedavi uygulayamayacagini mevcut tedavim oldugunu iyilesememissem acile gidip serum takilmam gerektigini soyledi. Yine hicbisi yapmadı yani. Gittim acile onlar da tuhaf karsiladi dahiliyeye yonlendirdi. Dahiliyedek doktor ilaclarimi degistirdo hizla toparladım. Doktor var doktor var. Ben iyi olanları belirleyip hep onlara gidiyorum. Onlar yoksa mumkun mertebe gitmiyorum.

Back