• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağındaki randevu sistemi hakkinda

Peki randevu konusunda neden bu kadar israrcilar onu merak ediyorum bı kârları kazançları var mı

Hayır sadece o an işi yapmak istememiş. Ama çok saçma geldi nedense.

Aklıma başka durumlarda geliyor ama günahlarını almayayım. Sadece varsayım bu söyleyeceğim şey. Annemlerin aile sağlığında kan alan tek kişi var tek görevi kan almak orada da büyük ihtimal öyledir. Acaba resmi izin almadan işe gelmedi ve diğerleri onu idare etmeye falan mı çalıştı?

Haklılar mi!!! Yoğunluk falan demesinler her adım başı sağlık ocağı var ve her birisinde bir sürü hemşire doktor var ama ben bizimkine gidiyorum ya yüzde doksaninda bomboş ve kapılar hep kapalı ve kilitli çalışma saatleri içerisinde üstelik..On taneden fazla oda var ve teker teker tıklayıp hemşirelemi buluyorum Bazen hiç acmayip keyiflerinede bakıyorlar..doktor desen 4 tane doktor verilmiş güya ben orada 2den fazl doktoru bir arada görmedim..kafalarına edince geliyorlar yada gelen sayısı o kadar azki birbirlerini idare edip daha az calisiyolar
Yoğun olduklarını düşünmüyorum ama hastaların bu uygulama ile doktorla kendinden önce ve sonra gelenle vs. Vs. kavga çıkardığı için, bu uygulamayı reddetmelerini anlıyorum ...ayrıca kimse kafasına göre işe gelmemezlik yapamaz ki hanımefendi herşeyin prosedürü var her işleri o bina da değil ki evde bakılması gereken yatalak vs hastalarını dolaşıyorlar bazı saatler veya günler hemşireleri ile 💯 size baksalarmış iyi olurmuş tabi orası ayrı işlem kısa

Hayır sadece o an işi yapmak istememiş. Ama çok saçma geldi nedense.

Aklıma başka durumlarda geliyor ama günahlarını almayayım. Sadece varsayım bu söyleyeceğim şey. Annemlerin aile sağlığında kan alan tek kişi var tek görevi kan almak orada da büyük ihtimal öyledir. Acaba resmi izin almadan işe gelmedi ve diğerleri onu idare etmeye falan mı çalıştı?
Anneniz yapıyor mu bu izinsiz idare etme işini

Hayır. Merak ediyorsanız şunuda ekleyeyim maaşını hakkıyla kazanıyor.
Tatmin olmuşsunuzdur umarım.
Niye kızdın ki bilmediğin, tanımadığın insanlar için idare etme bahsi açan sensin bunu bildiğin için sormak istedim ve evet tatmin oldum. Ve ayrıca zaten yapmadığını biliyordum hastanede öyle tüm gün veya saatlerce birinin idare edilmesi mümkün olmayan hayal ürünü bir varsayımdır

Niye kızdın ki bilmediğin, tanımadığın insanlar için idare etme bahsi açan sensin bunu bildiğin için sormak istedim ve evet tatmin oldum. Ve ayrıca zaten yapmadığını biliyordum hastanede öyle tüm gün veya saatlerce birinin idare edilmesi mümkün olmayan hayal ürünü bir varsayımdır

Kızma sebebim yazılan yazıdaki imayı anlayacak zekaya sahip olmam.

Hayal ürünü mü? Hiç mi hayatınızda işten çalışmaktan kaçan insanlara şahit olmadınız?
Ben kendi fikirlerimi belirttim. Sizde belirtirsiniz olur biter.
Gereksiz polemik yaratıp insanın tadını kaçırmayın gece gece.

Kızma sebebim yazılan yazıdaki imayı anlayacak zekaya sahip olmam.

Hayal ürünü mü? Hiç mi hayatınızda işten çalışmaktan kaçan insanlara şahit olmadınız?
Ben kendi fikirlerimi belirttim. Sizde belirtirsiniz olur biter.
Gereksiz polemik yaratıp insanın tadını kaçırmayın gece gece.
4 yıl bir eğitim araştırmada çalıştım idare edilen bir insana hiç şahit olmadım. Tadın kaçıyorsa, sağlık çalışanlarına karşı gereksiz gazlayıp, varsayımda bulunursan cevabını da alırsın. Buna da tahammül diyoruz 😉

Bizim sağlık ocağında gidiyorsun numaratör var ordan muayene enjeksiyon vb seçenekler var sıra alıyorsun o kadar. Çok rahatsızsanız bence sağlık ocağını değiştirin en mantıklısı o.

Anladım lakin kan tahlilininin sistemden sadece hekimler isteyebilir sonucunu pek tabi diyetisyen görebilir 💫 bu söylediğiniz durumun tartışması uzun zamandan beri yapılıyor bakanlık gerek yok diyor ama aile hekimleri randevulu bakıyor, iş yoğunluğu arasında bir sürü koruyucu sağlık hizmeti yaparken randevusuz hasta bakmak imkansızmış ve kavga çıkarıyormuş bu hastalar yani mesajı alan koşuyormuş galiba haklılar🤷🏻‍♀️
Hiç te haklı değiller.
Arkadaşımda aynı dertten muzdarip. Hatta dün bu konuyu tekrardan konuştuk.
Oysa ki benim bağlı bulunduğum sağlık ocağı İstanbul'un en yoğun ilçesinde. Randevu falan yok. Ben sabah işe gitmeden uğrar muayenemi olurum. Tam kan tahlili istediğimi soylerim hemen kanım alınır. Doktorum yoksa yada gecikecekse bostaki bir doktora rica etmem yeter.
Bizim sağlık ocağında durum ben bildim bileli böyle. Burdakiler mi doktor değil yoksa konuda ki diğer doktorlar mi?
MHRS ana sayfasına girildiğinde otomatik sağlık Bakanlığı'nın mesajı var.
Kimse ve hiç bir kurum kafasına göre işlem yaapmaz.
Herkes kurallara uymalı. Bence bazı sağlık ocakları kafalarına göre iş yapıyor.
Bu yüzden bence şikayette şikayet edilmeli. Ben olsam orada da sorun çıkarır görüntü alır tekrar şikayet ederim.

Numaratör yok mu?
Tc giriyorsunuz randevu oluşuyor, bekleyen kişi sayısına göre. Hatta kendi doktorunuz yoksa diğer doktora düşüyor isiminiz.
Kan aldırmak icinde aile hekiminiz tahlillerin girişini yapıp onayını vermeli ki hemşire kanınızı alabilsin
Benim yaşadığim yerde işleyiş böyle.
Defalarca kan aldırdım,her seferinde aile hekimim yazdı,sonraki sabah gidip kan verdim

Randevu bilmiyorum ama aile hekiminize görünmeden kan tahlili yapmıyorlar. Yani bankodan kayıt yaptırıp, aile hekiminize girip kan tahlili yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz, o da laboratuvara yönlendiriyor. Acaba bunu mu demek istediler orda.

Eskiden bagli oldugum saglik ocaginda durumlar aynen anlattiginiz gibiydi. Randevusuz yuzume bakmazlardi,hatta randevuyla da isimi halledemedigim olurdu. Doktor ve hemsire sorumsuz,huysuz insanlardi. Simdi saglik ocagimi degistirdim,yine de randevuyla gidiyorum ama en azindan ilgileniyorlar. Randevulu gitmek benim de isime geliyor cunku randevusuzlar cok bekliyor ben hemen saat belli diye iceri aliniyorum ve islemlerim yapiliyor. Bagli oldugum saglik ocagi kalabalik bir semtte. Haziran temmuz agustos aylari haric okullarin da saglik taramalari yapildigindan ozellikle laboratuvar cok dolu. Randevusuz gidip saatlerce bekleyecegime randevu almak daha mantikli.

Saglik hizmetleri kurallara gore degil de kisilere gore degisiyor. Keske oyle olmasa ama maalesef.

Merhaba hanımlar diyetisyene gittiğim için kan tahlili istedi..bende sağlık ocağına gittim kan vermeye kanı almadilar..randevu alıp gelmeniz lazım dediler kan aldırmak!! için bile..
ben ilk başta kabul etmedim doktorluk bir işimiz bile yokken neden randevu alayım ki falan dedim, prosedür böyle deyip gonderdiler..
banada yaklaşık iki hafta önce sağlık bakanlığından mesaj gelmişti sağlık ocaklarindaki randevu sistemi kalkmıştır diye..bende aslını tam öğrenmek için 184'ü aradim..
Kesinlike randevu almadan gidebilirsiniz yasal hakkınız dedi..
Şimdi meselenin özüne gelirsek ben oraya gittiğimde büyük bir kavga olacak onlar almayacaklar bende yasal hakkımı savunacam tabikide..
Sağlık bakanlığına şikayet ettim..bundan başka şikayet edeceğim yerler neresi kizlar..
Öncelikle herkesin randevusuz geldiğini düşünün öyle karar verin . Ayrıca doktorluk bir işimiz yok demek doğru değil önce doktora gidersiniz testleri o ister. Eğer yoğun bir şehirde yaşıyorsanız ve gerçekten önemli bir durum değilse randevu şarttır

Öncelikle herkesin randevusuz geldiğini düşünün öyle karar verin . Ayrıca doktorluk bir işimiz yok demek doğru değil önce doktora gidersiniz testleri o ister. Eğer yoğun bir şehirde yaşıyorsanız ve gerçekten önemli bir durum değilse randevu şarttır
İstanbulda yaşıyorum mhrs girince karşıma çıkan ilk mesaj bu

Eklentiler

• Screenshot_2019-08-22-09-02-31.png
    Screenshot_2019-08-22-09-02-31.png
    383,5 KB · Görüntüleme: 87
İstanbulda yaşıyorum mhrs girince karşıma çıkan ilk mesaj bu
İstanbul yoğun bi il bence randevu sistemi var kullanılması lazım ama acil bi durum yaşıyorum ama acillikte değilim o zaman gidilir zaten işlem de yapılır. Herkes randevusuz giderse hengame olur. Ben İstanbul'dan farklı bir ile taşındım burda kendileri randevu sistemini kapatmış yani randevusuz gidiliyo hiç kalabalık değil işlemler hemen ilerliyo ama İstanbul'da öyle değildi . Randevusuz gidince randevulu hastalar da var yoğunluk olunca hengame oluyodu. Gidince yoruluyodum. Burda yoğun değil tüm testlerini aile hekimimde yaptırıyorum devlet hastanesinde uzmana gösteriyorum

Kan tahlili yaptırmak istiyorum bende kan verebilmek için bana söylenen 16 eylülde gelin yaklasık 25 gün sonra. Sanırım sadece ayda Bi gün kan gönderiyorlar. Çok sacma Bi uygulama değil mi 🙈 konu sahibi size de hekimibizi değişmenizi öneririm.

Bizim buradaki sağlık ocağında randevu yok, direkt doktora görünüyorsun ama...

Ne zaman gitsem ilk hasta ben oluyorum çünkü doktor hastaları ışık hızıyla yolluyor, nasıl mı?

Ehliyet için rapor almaya gittim, gözünde bişey çıkarsa sorumluluk almam özele git... Bir sorun için tahlil istedim, branş doktoruna git... Neyin var hemen çat çut reçete yazıp yollar... Onu ben anlamam hastaneye git... Oğlumu bebekken götürdüm genel muayene yapsın diye hemşireye pasladı... Kadın akşama kadar boş boş oturuyor resmen ve hiç bir işe yaramıyor.

Back