- 3 Şubat 2010
- 11.305
- 5.505
SağolHayırlı yolculuklar taydin, konuyu biraz okudum da yumurtayı nerden ve ne kadara alıyorsun acaba ?
Sağol canım hepimizin hayırlı bereketli bol kazanç versin RabbimDoğrudur canım.. her işin kendisine gore bir usulü adabi zorluğu var. Hayırlı bereketli bol kazanclarimiz olsun da gereği neyse hepimiz yapacağız mecburen..
Çok iyimiş canım afiyet olsunSağolSafir Taht
Yumurtayı Kutahya Simavin bir köyünden getirtiyorum. Uzun zamandır ve çok miktarda aldığım için bana 60 kurustan veriyor. Ama şu anda asil fiyat nedir bilemiyorum. Otobüsle otogara geliyor, oradan alıyoruz.
Teşekkür ederim , tavuk doğal besleniyorsa ki aldığına göre , bu konuda güveniyorsun demek ki , fiyat gayet uygun aslında ama başkasına kaça verir acaba . Maalesef otogardan almak bizim için zor , kargoyla gönderim olsa denemek isterdim .SağolSafir Taht
Yumurtayı Kutahya Simavin bir köyünden getirtiyorum. Uzun zamandır ve çok miktarda aldığım için bana 60 kurustan veriyor. Ama şu anda asil fiyat nedir bilemiyorum. Otobüsle otogara geliyor, oradan alıyoruz.
Haklısın canım dışarıda evdeki gibi olmuyor evet leptinine dikkat etsen şuan için yeterli canımBen yazamiyorum yine disardayim malum. Burada yumurtam yok kahvaltim eksik. Dün öğlen içli köfte yedik, bugün etli ekmek. Biraz moraller bozuk burda. O yüzden öyle ben onu yemem bunu yemem de yapamıyorum. Leptine dikkat etmeye çalışmaktan başka pek bir şey yapamıyorum. evde olmayınca düzen tutturmak zor.
Günaydın canım Şükür sağ salim gelmişsiniz Nasıl geçtiNihayet evimdeyim :)
Günaydın canim, eşim kaldı oradaki iş uzayinca ben uçakla döndüm mecburen buradaki işler için. Aklım onda kaldı , uzun yola pek alışkın diil yalnız, belli olmaz o gelene kadar ben tekrar giderim belkiGünaydın canım Şükür sağ salim gelmişsiniz Nasıl geçti
Geçmiş olsun havalar sıkıntılı, dikkat et kendine, kemik suyu, tavuk suyu zamanı geldi.Dünki menüm biraz rahatsızdım midemde bulanıyordu havalar fena çarptı kahvaltıda haşlanmış barbunya ,çiğ kuruyemiş kekik çayı öğlen yiyemedim Canım birşey istemedi akşam mercimek çorbası yanında taze soğan bugün yine aynıyım
Ay benim eşimde öyle gözleri kapanır Allah korusun canım ya Bencede gitGünaydın canim, eşim kaldı oradaki iş uzayinca ben uçakla döndüm mecburen buradaki işler için. Aklım onda kaldı , uzun yola pek alışkın diil yalnız, belli olmaz o gelene kadar ben tekrar giderim belki
Evet sabah buz gibi öğlen yakıyor geceler ayaz mahvetti beni sağol tavsiyen için Tavuk tüketmiyorum canım ben 20 yıl olmuştur ama ete bayılırımGeçmiş olsun havalar sıkıntılı, dikkat et kendine, kemik suyu, tavuk suyu zamanı geldi.
Ay benim eşimde öyle gözleri kapanır Allah korusun canım ya Bencede git
Evet sabah buz gibi öğlen yakıyor geceler ayaz mahvetti beni sağol tavsiyen için Tavuk tüketmiyorum canım ben 20 yıl olmuştur ama ete bayılırım
İnşallah canım eşin sağ salim gelsin Rabbim kaza bela vermesin süpersin tarifini çok beğendim ben çok severim sarımsağıNeyse işi bitmiş yarın sabah çıkacakmış erkenden.. 1-2 gün daha sürseydi atlar uçakla gider onunla dönerdim. ama yarın öğleden sonra duruşma var o çoktan yola çıkmış olur.. Hayırsıyla gelsin inşallah.
Zaten tavuk bulursak yiyoruz, ayda yılda bir. Kemik suyu kaynatırken içine bir iki çorba kaşığı sirke at. Kolajenin daha iyi açığa çıkması için. Bir de en az 8-10 saat kaynasınSonrası şifa kaynağı Allahın izniyle..
Bir de yeni bir tarifim var. Çok derde şifa bir içecek sana da yazayım..
4 limon, 4 baş sarımsak, 3-4 cm zencefil, 2 lt su..
Limonlar kabuklarıyla doğranacak. Sarımsaklar da soyulacak ( diş değil bu arada baş) zencefil, limon, sarımak robotta çekilip çelik tencereye 2 lt su ile konulacak. kaynamaya başlarken ocağın altı kapatılıp soğuması beklenecek. soğuyunca süzülüp dolapta saklanacak. sabahları aç karnına 1 bardak içilecek.
Limon kabukları nedeniyle tadı biraz acı oluyor. piştiği için öyle kötü sarımsak kokusu kalmıyor. ilaç niyetine içilebilir. Sivastayken küçük yeğen için yaptım. içine de biraz bal kattım çocuk içebilsin diye. razı edip içiremedim ama balla hiç fena olmuyorkolestrolden tansiyona, soğuklardan korunmaya etkili bir içecekmiş. Düşük tansiyonu olanların dikkatli kullanması gerekiyor yalnız. Burada da yapıcam kendime. Bu ara çok hava değişimi yaşadım.