Safra tasi-Hassas Bagirsak sendromu, delirecegim :(

1 sene önce saframda taş dolayısyla aldılar afedersiniz altıma kaçırıyorum bazen kolonokopi yapıldı birşey görünmüyor dendi ama tutamıyorum dişarı çıkarken istemsizce kaçıyor bebek bezi ile geziyorum bazen utanıyorum da ilk zamanlar gece uykudayken oluyordu eşim allah razı olsun yardım ediyordu bana.
Bir kez daha kolonoskopi yaptırabilirim bende çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun safram gittiginden beri ne yesem dokunur oldu ve sürekli ishal geziyorum bende

Gecmis olsun nekadar zor bir durum ya allah yardimciniz olsub :KK43: birsey görünmüyor diyorlar ama nerden oluyor bunlar o zaman cidden anlamiyorum. Bir sebebi olmali hayat kalitem düstü resmen

2 yıl önce safra kesem aynı sebepten alındı bende hala aynıyım yola çıkarken aç çıkıyorum yoksa alakasız duraklarda inip koşa koşa tuvalet arıyorum çok zor bi durum gerçekten 😪😪 safra kesesi alınan tanıdıklarım var kimsede böyle bi problem yok. Umarım bi çözüm bulunur.

Benimde cevremde benden sonra bu ameliyati olup en ufak sorun yasamayan cok kisi var. Cok zor bir durum 😔

Gecmis olsun nekadar zor bir durum ya allah yardimciniz olsub :KK43: birsey görünmüyor diyorlar ama nerden oluyor bunlar o zaman cidden anlamiyorum. Bir sebebi olmali hayat kalitem düstü resmen
Benimde canım afedersin ama gaz cıkarırken kaçıyor ve farkında olmuyorum taki ıslaklık hissedene kadar daha 10 dk oldu olalı gene bezimi bagladım 😞 allah hepimizin yardımcısı olsun cnm kolonoskopim acil oldu ince bağırsakta hafif bozulma var dediler kalın bağırsak incelenemedi gaita var diye

Merhaba hanimlar,

yaklasik 3 sene önce agir safra kesesi taslari ataklari sonucunda safra kesemin tas dolu oldugunu ögrendim ve ameliyat oldum saframi tamamen aldilar.
ameliyattan hemen sonra üzüntü durumunda, ne yersem ne icersem iceyim ishal ve ciddi kilo kaybiyla ugrastim.
3 senedir ishalle ugrasiyorum ve sonunda Hassas Bagirsak sendromu "Teshisi" koydu doktorum. tedavisi yok yagli yemek yasak üzüntü tamamen yasak gerekirse Anti depresan al dedi.
simdi ise 2 gündür üst üste Atak geciriyorum tekrar ve ne yapacagimi sasirdim. gittigim hastane kesen alindi tas olamaz dedi serum takti gönderdi.
baska bir doktor kese olmasa da tas olusur kanala düsmüstür diyor.
bu konuda bir bilgisi olan var mi ya da yasayan? 1 hafta sonra ultrason icin randevu verdiler beklemekten baska bir carem yok.
cok yoruldugumu hissettim artik :KK43:
Merhaba eczane çalışanıyım.Ben de aynıyım kolonoskopi yaptırdım.Aynı teşhis konuldu .Stres yapınca hemen bi karın ağrısı hooop ishal.... Yapmanız gereken probiyotik ,kefir tüketmek.Bir de ekmeği azalttım bayağı fark etti.Tabi ki stres yok.Geçmiş olsun..

Merhaba eczane çalışanıyım.Ben de aynıyım kolonoskopi yaptırdım.Aynı teşhis konuldu .Stres yapınca hemen bi karın ağrısı hooop ishal.... Yapmanız gereken probiyotik ,kefir tüketmek.Bir de ekmeği azalttım bayağı fark etti.Tabi ki stres yok.Geçmiş olsun..

kefiri hic sevmem ama düzelecekse seve seve icerim, cok tesekkür ederim :)

Bende de bu hastalık var malesef ki sürekli şişim kilom olmadığı halde karnım hamile göbeği gibi ve sürekli gaz sıkışması sorunu yaşıyorum insanin sosyal hayatınıda çok kötü etkiliyor bir sürü bağırsak düzenleyici kullandm ama faydasız 😔😏

geçmiş olsun. 2018 yılında ishal yüzünden 3 kere acile gittim. anlayabiliyorum gerçekten çok sıkıntılı bi durum. insanın psikolojisini de etkiliyor.

ishal olmasa da benim de bağırsaklarım hassas. biraz meyve yesem hemen kıvamı değişiyor afedersin.

lahana turşusunun bağırsaklara iyi geldiğini söylemişti bi eczacı arkadaşım. düzenli aralıklarla tüketiyorum.

İbs ishal seyrşndeyse lahana turşusu arttırabilir

Benim de bağirsaklarim hassas soguk meyve yeyim ishal olurum bamya yeyim gunde dort kere girerim ishal degil ama rahatsiz ediyo beni adet oluyum ishal ya da kabiz olurum ramazanda kabiz olurum 3. Ya da 4. Gun tuvalette ishale döner tansiyonum duser kusar hastalanirim bende ki ne bilmiyorum ama gercekteb can sikici konu sahibi size de gecmis olsun insallah caresini bulursunuz

inanin neye inanacagimi sasirdim, bukadar ishal normal degil dediler kolonoskopi yaptilar iki defa bagirsaklarda sorun cikmadi. birsey yok psikolojik bir durum anti depresan alin dediler ben direndikce iyice deli muamelesi görmeye basladim saka gibi. en son baslarindan atmak icin hassas bagirsak sendromu diyip yine anti depresan yazdilar. evet zor bir dönemden geciyorum ama safra kesesi ameliyati öncesindede iyi günler gecirmedim o zaman niye olmadi da simdi ne yesem ne icsem böyle oluyorum diyorum cevap yok!
Huzursuz bağırsak sendromu zehirlenmeler ameliyatlar yada kullanılan ağır antibiyotikler sonrası bağırsak florasının bozulmasından dolayı da tetiklenebiliyor. Stres üzüntü atakları azdıran en büyük sebep bende zehirlendikten 6 ay sonra birden çıktı hala uğraşıyorım ibs ile antidepresan içmiyorsanız yürüyüş yapın ishal çok oluyorsanız yeme düzeninizi değiştirin patates havuç gibi ishal kesen gıdalar tüketin. Çay kahveden uzak durun ayrıca probiyotik almaya özen gösterin doğal ev yoğurdu turşu kefir gibi. Şayet bu gıdalar size yaramıyorsa takviye probiyotik alın ben laktoz hassasiyetinden dolayı tüketemediğim için ProProbiotic isimli probiyotiği kullanıyorum. Diyet yapmak bu işin temeli bir diyetisyenle görüşerek size uygun beslenme şeklini bulursanız şikayetleriniz geçecektir. Bende şuan sadece kramplar kaldı diyet ile ishal ve kabızlık ataklarından kurtuldum çok şükür

inanin neye inanacagimi sasirdim, bukadar ishal normal degil dediler kolonoskopi yaptilar iki defa bagirsaklarda sorun cikmadi. birsey yok psikolojik bir durum anti depresan alin dediler ben direndikce iyice deli muamelesi görmeye basladim saka gibi. en son baslarindan atmak icin hassas bagirsak sendromu diyip yine anti depresan yazdilar. evet zor bir dönemden geciyorum ama safra kesesi ameliyati öncesindede iyi günler gecirmedim o zaman niye olmadi da simdi ne yesem ne icsem böyle oluyorum diyorum cevap yok!
Canim gecmis olsun bu konu bambaska bir konu bununla ilgili forumda yazmistim bizim durumumuz Bile acid malabsorption yani safra kesesi alindiktan sonra safra asitlerinin vucuttan absorplanamayip bagirsaga gecmesi yuzunden gelisen agrili ishal berbat birsey yasayan bilir uzun uzun yazdigim postu okuyabilirsin tekrar sifa bulamamiz dilegiyle

1 sene önce saframda taş dolayısyla aldılar afedersiniz altıma kaçırıyorum bazen kolonokopi yapıldı birşey görünmüyor dendi ama tutamıyorum dişarı çıkarken istemsizce kaçıyor bebek bezi ile geziyorum bazen utanıyorum da ilk zamanlar gece uykudayken oluyordu eşim allah razı olsun yardım ediyordu bana.
Bir kez daha kolonoskopi yaptırabilirim bende çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun safram gittiginden beri ne yesem dokunur oldu ve sürekli ishal geziyorum bende
Merhaba uzun zaman olmuş ama nasıl oldunuz acaba geçtimi ishal

X