Safra tasi-Hassas Bagirsak sendromu, delirecegim :(

kelebekk00

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
163
146
Merhaba hanimlar,

yaklasik 3 sene önce agir safra kesesi taslari ataklari sonucunda safra kesemin tas dolu oldugunu ögrendim ve ameliyat oldum saframi tamamen aldilar.
ameliyattan hemen sonra üzüntü durumunda, ne yersem ne icersem iceyim ishal ve ciddi kilo kaybiyla ugrastim.
3 senedir ishalle ugrasiyorum ve sonunda Hassas Bagirsak sendromu "Teshisi" koydu doktorum. tedavisi yok yagli yemek yasak üzüntü tamamen yasak gerekirse Anti depresan al dedi.
simdi ise 2 gündür üst üste Atak geciriyorum tekrar ve ne yapacagimi sasirdim. gittigim hastane kesen alindi tas olamaz dedi serum takti gönderdi.
baska bir doktor kese olmasa da tas olusur kanala düsmüstür diyor.
bu konuda bir bilgisi olan var mi ya da yasayan? 1 hafta sonra ultrason icin randevu verdiler beklemekten baska bir carem yok.
cok yoruldugumu hissettim artik :KK43:

Kese olmasa bile taş oluşumu tekrarlayabilir ne yazık ki. Benimde kesem alındığında doktorum bu uyarıyı yapmıştı. Parasetamol tarzı ağrı kesici kullandınız mı hiç? Bende ameliyattan sonra Parasetamol grubu ağrı kesiciler kolik ataklarina sebep olmuştu.

Merhaba hanimlar,

yaklasik 3 sene önce agir safra kesesi taslari ataklari sonucunda safra kesemin tas dolu oldugunu ögrendim ve ameliyat oldum saframi tamamen aldilar.
ameliyattan hemen sonra üzüntü durumunda, ne yersem ne icersem iceyim ishal ve ciddi kilo kaybiyla ugrastim.
3 senedir ishalle ugrasiyorum ve sonunda Hassas Bagirsak sendromu "Teshisi" koydu doktorum. tedavisi yok yagli yemek yasak üzüntü tamamen yasak gerekirse Anti depresan al dedi.
simdi ise 2 gündür üst üste Atak geciriyorum tekrar ve ne yapacagimi sasirdim. gittigim hastane kesen alindi tas olamaz dedi serum takti gönderdi.
baska bir doktor kese olmasa da tas olusur kanala düsmüstür diyor.
bu konuda bir bilgisi olan var mi ya da yasayan? 1 hafta sonra ultrason icin randevu verdiler beklemekten baska bir carem yok.
cok yoruldugumu hissettim artik :KK43:

maalesef safra kesesi alınca zor oluyormuş cidden bazı insanlarda
iki teyzemde de yok safra kesesi yok ama ikisi de sorun yasamadı ama kimisi de baya etkileniyor işte.
yağlı yasak... bol su içmek gerek...
yumurta da yasak sanırım...
inşallah tedavisi bulunur durumunuzun...
kanala düşmüş olabilir evet...
bence bekleyemeyecek gibiyseniz özele görünün...
ya da ataklarınız devam ederse acilden falan giriş yapın sanırım orada hemen çekiliyor usg

geçmiş olsun. 2018 yılında ishal yüzünden 3 kere acile gittim. anlayabiliyorum gerçekten çok sıkıntılı bi durum. insanın psikolojisini de etkiliyor.

ishal olmasa da benim de bağırsaklarım hassas. biraz meyve yesem hemen kıvamı değişiyor afedersin.

lahana turşusunun bağırsaklara iyi geldiğini söylemişti bi eczacı arkadaşım. düzenli aralıklarla tüketiyorum.

Allah yardımcınız olsun. Hassas bağırsak sendromu çok illet bir şey. O ataklar tuttuğu zaman ki genelde gece olur, serum takılmadan geçmiyor. Ufak bir stres hayatı kabusa çeviriyor resmen. Antidepresan da ise yaramıyor.

Ibrahim Saracoglunun bunun için kürü var. Isal olana ayrı, kabız olana ayrı. Iyice araştır. Biraz rahatlayacaksın inşallah.

maalesef safra kesesi alınca zor oluyormuş cidden bazı insanlarda
iki teyzemde de yok safra kesesi yok ama ikisi de sorun yasamadı ama kimisi de baya etkileniyor işte.
yağlı yasak... bol su içmek gerek...
yumurta da yasak sanırım...
inşallah tedavisi bulunur durumunuzun...
kanala düşmüş olabilir evet...
bence bekleyemeyecek gibiyseniz özele görünün...
ya da ataklarınız devam ederse acilden falan giriş yapın sanırım orada hemen çekiliyor usg

yumurta, kahve, yagli yiyecek, stres üzüntü hepsi yasak inanin sasirdim artik :KK43: cok tesekkür ederim hepinize

geçmiş olsun. 2018 yılında ishal yüzünden 3 kere acile gittim. anlayabiliyorum gerçekten çok sıkıntılı bi durum. insanın psikolojisini de etkiliyor.

ishal olmasa da benim de bağırsaklarım hassas. biraz meyve yesem hemen kıvamı değişiyor afedersin.

lahana turşusunun bağırsaklara iyi geldiğini söylemişti bi eczacı arkadaşım. düzenli aralıklarla tüketiyorum.

haftada en az 4 gün ishalle ugrasiyorum inanin disarda yemek yemege korkar oldum psikolojim bozuldu.
gittigim yerlerde önce wc nerde diye bakmaktan ya da yemek yer yemez kosup lavaboya gitmekten yoruldum. cok tesekkür ederim bende deneyeyim o halde...

Allah yardımcınız olsun. Hassas bağırsak sendromu çok illet bir şey. O ataklar tuttuğu zaman ki genelde gece olur, serum takılmadan geçmiyor. Ufak bir stres hayatı kabusa çeviriyor resmen. Antidepresan da ise yaramıyor.

Ibrahim Saracoglunun bunun için kürü var. Isal olana ayrı, kabız olana ayrı. Iyice araştır. Biraz rahatlayacaksın inşallah.

stres hayatimin ortasinda malesef ocak ayindan bu yana ailemden 4 kisiyi kaybettim. ister istemez üzüntü= ishal ve kolik oluyor ama care yok cok yoruldum.
dediginizi arastiracagim cok tesekkür ederim

Kese olmasa bile taş oluşumu tekrarlayabilir ne yazık ki. Benimde kesem alındığında doktorum bu uyarıyı yapmıştı. Parasetamol tarzı ağrı kesici kullandınız mı hiç? Bende ameliyattan sonra Parasetamol grubu ağrı kesiciler kolik ataklarina sebep olmuştu.

evet dün aldim simdi siz yazinca bakmak istedim, kimse uyarmadi beni bunu ögrendigim cok iyi oldu tesekkür ederim

stres hayatimin ortasinda malesef ocak ayindan bu yana ailemden 4 kisiyi kaybettim. ister istemez üzüntü= ishal ve kolik oluyor ama care yok cok yoruldum.
dediginizi arastiracagim cok tesekkür ederim
Başınız sağ olsun. Öncelikle psikolojik destek alın. Psikolojinizi duzeltmedikce vücut başka başka bölgelerde arıza çıkaracaktır. Allah yardımcınız olsun. 😣

Safra kesesi hakkinda bilgim yok ama bende de hassas bagirsak sendromu var cnm. Ozellikle heyecanlaninca hemen ishal oluyorum. Ben iki tane hapim var onlari kullaniyorum doktor ilac vermedi mi? Ayrica bir tatli kasigi nisastayi az bi suda eritip iciyorum ishali kesiyor gunde iki kez ictim gecirmisti.

safra kesesı amelıyatı sonrası annemınde yaşadığı durum ne zaman uzulse hemen ıshal oluyor hemde hızlıca wcye yetışmesı lazım bunu araştırmıştım amelıyat sonrası olan bır durum sızın bence bagırsak problemınız yok olsa sadece uzuntude sıkıntıda olmaz soguk su soguk sut ...vb herşeyde olur ... yapabılecek bışı olduğunu sanmıyorum antideprasan alan ınsanlar hıç uzulmuyor mu sanıyorlar aceba ? hem kılo aldırır hemde hormonel mudahele sızın sıkıntınız psikolojik değil ki normal insanlar gıbı uzuntu yaşıyorsunuz o doktorlar bunu tedavı etmelı bızım bazı doktorlarımız çözüm bulamyınca psikşyatrıye direk pas atıyor... iyi bir prof bulun... geçmiş olsun

safra kesesı amelıyatı sonrası annemınde yaşadığı durum ne zaman uzulse hemen ıshal oluyor hemde hızlıca wcye yetışmesı lazım bunu araştırmıştım amelıyat sonrası olan bır durum sızın bence bagırsak problemınız yok olsa sadece uzuntude sıkıntıda olmaz soguk su soguk sut ...vb herşeyde olur ... yapabılecek bışı olduğunu sanmıyorum antideprasan alan ınsanlar hıç uzulmuyor mu sanıyorlar aceba ? hem kılo aldırır hemde hormonel mudahele sızın sıkıntınız psikolojik değil ki normal insanlar gıbı uzuntu yaşıyorsunuz o doktorlar bunu tedavı etmelı bızım bazı doktorlarımız çözüm bulamyınca psikşyatrıye direk pas atıyor... iyi bir prof bulun... geçmiş olsun

inanin neye inanacagimi sasirdim, bukadar ishal normal degil dediler kolonoskopi yaptilar iki defa bagirsaklarda sorun cikmadi. birsey yok psikolojik bir durum anti depresan alin dediler ben direndikce iyice deli muamelesi görmeye basladim saka gibi. en son baslarindan atmak icin hassas bagirsak sendromu diyip yine anti depresan yazdilar. evet zor bir dönemden geciyorum ama safra kesesi ameliyati öncesindede iyi günler gecirmedim o zaman niye olmadi da simdi ne yesem ne icsem böyle oluyorum diyorum cevap yok!

bu yaşadığınız amelıyat sonrası komplikasyon gibi birşey ıshal olduğunuz zaman nasıl çabul geçırırsınız onu bulmaya çalışın bu şekilde de yaşanabılıyor evet hayat kalıtenız duşuyor ama yapacak birşey yok :KK76:

Kizlar ben cok zayifim tum tahiller temiz mideme kadar bakildi bir tek bakilmayan kolonoskopi.simdi siz diyince ben farkettim mesela yumurta yedigim zaman kahve ictigim zman turk kahvesi ozellikle.birde bir kac meyve yedigim zman hemen ishal oluyorum.dort senedir yaklasik 13 kilo verdim cok moralim bozuk bendede hassas bagirsak sendormu olabilirmi.mesela strese girsem hemen ishal oluyorum istahimda gidiyor. Belirtileri belerdir yada nereye gitmem lazim

1 sene önce saframda taş dolayısyla aldılar afedersiniz altıma kaçırıyorum bazen kolonokopi yapıldı birşey görünmüyor dendi ama tutamıyorum dişarı çıkarken istemsizce kaçıyor bebek bezi ile geziyorum bazen utanıyorum da ilk zamanlar gece uykudayken oluyordu eşim allah razı olsun yardım ediyordu bana.
Bir kez daha kolonoskopi yaptırabilirim bende çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun safram gittiginden beri ne yesem dokunur oldu ve sürekli ishal geziyorum bende

2 yıl önce safra kesem aynı sebepten alındı bende hala aynıyım yola çıkarken aç çıkıyorum yoksa alakasız duraklarda inip koşa koşa tuvalet arıyorum çok zor bi durum gerçekten 😪😪 safra kesesi alınan tanıdıklarım var kimsede böyle bi problem yok. Umarım bi çözüm bulunur.

Kizlar ben cok zayifim tum tahiller temiz mideme kadar bakildi bir tek bakilmayan kolonoskopi.simdi siz diyince ben farkettim mesela yumurta yedigim zaman kahve ictigim zman turk kahvesi ozellikle.birde bir kac meyve yedigim zman hemen ishal oluyorum.dort senedir yaklasik 13 kilo verdim cok moralim bozuk bendede hassas bagirsak sendormu olabilirmi.mesela strese girsem hemen ishal oluyorum istahimda gidiyor. Belirtileri belerdir yada nereye gitmem lazim

Cok gecmis olsun ayni belirtiler iste, doktora gidip sormak en mantiklisi olur ben suan hangi doktora gittigimi söyleyemiyorum cünkü yurt disindayim türkiyede hangi bölüm bakiyor inan hicbir fikrim yok ben aile hekimine gitmistim o beni yönlendirmisti

X