- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Aynen katiliyorum. O yuzden "amacini asmis" diye bir deyim eklemistim. Ama siyasette bugun gelinen noktada degil milletvekilleri, onlarin bakanlarindan tutun degerli parti baskanlari bile unvanina yakisir bir sekilde konusmuyor ne yazik ki.. Gizli birsey demiyorum, herkesin malumu seyler bunlar.. Karsiliginda da ne bir disiplin cezasi, ne bir uyari, hic bir sey yok.... Gorevden alinma hepten yok.. Emniyet sibobu yok... Patlamaya gidiyor birseyler artik.
Safak Hanim bir milletvekili, yani kendine oy veren halktan bir kismi temsil ediyor. Bu kadar alkisi almasinin sebebi de bu temsil ettigi insanlarin mecliste olan bitene karsi olan tepkilerini, onlar adina mecliste duyurabilmis olmasidir. O, asli gorevini yapti ve kendini secen halkin meclisteki sesi oldu, begenilmesi de bu yuzdendir. Mecliste siyaset yapilir, siyaset kokan cumleleri olmasinda ne gibi bir sakinca var? Muhalefet partisinin bir uyesi ayni zamanda, muhalefet yapacak tabii.. O kendine oy verenleri temsil etmek icin orada, laflarina ondan daha cok dikkat etmesi gerekenler, yani iktidar partisi, esas onlar butun halki kucaklamasi gerekirken her zaman sadece belli bir kesimi one cikariyorlar, keske biraz tepki de onlara gosterebilseydiniz.
Ayrıca konuşmayı bir daha dinledim de, Pavey diyor ki, "akp kimi vekillerin, baş örtülü eşlerini saklamaya çalışıp utanmalarından çok rahatsız oluyorum, bundan kendim inciniyorum"
Bir kadın olarak gözlemini ve hemcinse yapılan bu davranıştan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. "Bak kocan başındaki örtüden utanıyor" demiyor.
Cidden saptırmakta üstümüze yok.
Özgürlüğü sadece kılık kıyafete indirgemek ne kadar dar bir bakış açısıdır.
Kim nerede ne zaman kısıtlamış, kimler kısıtlanmış diyenler ceza evlerine bir çevirsinler kafalarını. Devlete hizmet eden generallerden, tutuklu sıfatıyla hala içeride tutulan gazeteciden, yazardan geçilmiyor oraları.
Daha dün gibi hatırlıyorum erdoğanı protesto eden üniversitelerin yaka paça nasıl içeri atıldığını.
Bu baskıcı zihniyet karşısında, hepimiz bir vatan savunması içerisindeyiz. Resmen askerlik yapıyoruz. Ülke sınırları içinde olmayınca davulun sesi hoş geliyor galiba.
"AKP'yi iktidara taşımış asıl kadınlarının Meclis koltuklarını almalarının hakları olduğuna inanıyorum. Ayrıca, AKP'li kimi vekillerin başörtülü eşlerini saklamaya çalışıp utanmalarından kendim çok inciniyorum."
Ben de bu sözünden başörtülü kadınlardan utanan, aşağılayan erkek(üstelik vekil)lerin olduğunu, anlıyorum. Şafak pavey, eşlerini
utandırıyorlar dememiş ki eşlerinin utanmalarından kendim çok inciniyorum demiş. Bu erkeklere tepki verilmesi gerekirken, dile getiren kadına tepki veriliyor
Özgürlüğü sadece kılık kıyafete indirgemek ne kadar dar bir bakış açısıdır.
Kim nerede ne zaman kısıtlamış, kimler kısıtlanmış diyenler ceza evlerine bir çevirsinler kafalarını. Devlete hizmet eden generallerden, tutuklu sıfatıyla hala içeride tutulan gazeteciden, yazardan geçilmiyor oraları.
Daha dün gibi hatırlıyorum erdoğanı protesto eden üniversitelerin yaka paça nasıl içeri atıldığını.
Bu baskıcı zihniyet karşısında, hepimiz bir vatan savunması içerisindeyiz. Resmen askerlik yapıyoruz. Ülke sınırları içinde olmayınca davulun sesi hoş geliyor galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?