Şafak Pavey'den çarpıcı açıklamalar

Dün heyacanlı bir şekilde canlı yayını izledim,
Şafak Pavey, Ruhsar Demirel ve Pervin Buldan`nın konuşması heyacanımı daha da arttırdı.
Hani burada da diyoruz ya kadınlar üzerinden siyaset yapmayı bıraksınlar diye, işte bizim sesimiz olmuşlardı dün.
Ama bugün gerek internette gerek burada gerek çevremde duyduklarım, okuduklarım beni çok şaşırttı.
Artık kadınların, siyasete araç olmasını değil de siyasette daha fazla yer almasını konuşuruz diyordum.
Daha çok yolumuz var sanırım...

weiss,
Şafak Pavey'in tüm söylemlerini biliyorum dersem kafadan atmış olurum, doğruya doğru.
O yüzden onu söyledi, bunu söyledi diye ahkam kesecek en son kişiyim, zaten farkındaysanız söylemlerden ziyade insanlığa dair yorumlar yapıyorum şu anda.

Dediğiniz şeyleri söylemişse ayıp etmiş, bilmeden bir yorum oluyor ama öyle söylemişse hakikaten ayıp, zira siz beni yorumlarımdan biliyorsunuz ki ben konu kadın, kadın hak ve özgürlükleri olunca ne baş örtülüye laf söylerim, ne dekolteli birine laf söylerim, giyim özgürlüğü erkeklere ne, kadınız hepimiz niye kıyafetlerimizle ilgili kavga ediyoruz ki der düşüncemi olduğu gibi ortaya koyarım.

Aynı şekilde başı örtülü biri de çıksa ister vekil ister halktan biri dekolteye laf söylese tavrım yine aynı.
Manasız buluyorum yani kıyafetler üzerinden tartışmaları, hele ki zaten erkeklerden duyduklarımız yetmiyormuş gibi birde kadınlar kıyafet polemiğine girince kendimi iyiden iyiye garipser hale geliyorum.

Siyasette kadının yerini tartışabileceğimiz bi topic açmayı düşünüyordum uzun zamandır. Biz kadınlar kadınları

konuşalım demiştim.Yok topiğin sonu şimdiden belli oldu.

Sizi biliyorum Mune, zaten baskalari istedigi kadar yazsin umursamam ama siz yazinca aciklama geregi duydum.
Zira dogruya dogru diyeceginizi bildigim icin.
Aynen öyle söyledi Safak Hanim, erkekler basörtülü eslerinden utaniyormus.
Bende buna cok kizdim onun icin yaziyorum.
Yani hem kadin haklari deyip, hemde giyimlerimizi erkeklerin hoslanacagi yada utanmayacagi sekilde tercih etmemiz gerekiyormus gibi bir söyleme tepkim.

Ayrica cok haklisiniz, biz dekoltelisiyle, örtülüsüyle, evlisi ile bekari ile , sarisini ile esmeri ile, dini, görüsü, yasayisi ile her kadin icin özgürlük istemedikce, erkekler daha cok karisir kadinin A dan Z ye herseyine..

Bence Safak Pavey lafini tam yerinde kullanmis, o milletvekili resmen basi aciklari kirlilikle suclamis. Lafi dolastirip demagoji yapmaya gerek yok. Sadece Hacdan oturu bas baglamak gerekse idi o zaman hacca gidene kadar hic kimse "basimi dini inancimdan oturu bagliyorum" demezdi. Hacca gitmeyen de giden kadar ortunuyorsa eger, kirlenme lafi sadece hacca gitmis oldugu icin degildir. O milletvekili kendi basinin ortusunu savunurken amacini asmis ve acik olanlara aleni hakaret etmis, bu kadar basit.

Safak Pavey bacagini kanserli birine yardim ederken kaybettigini soylerken neden intihar ettigi iddia ediliyor.
Kadin haklarindan bahsedip basortululeri asagiladigi iddia ediliyor. Oyleyse belden asagi vurup kocasi icin intihar etti diyerek kendince bu kadini asagiladigini sananlar nasil bir zevk aliyor hic merak etmiyorum!

Benle ilgili sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim en çok sıkıntı ettiğim nokta da bu, siyaset ve malesef siyasette biz kadınların hak ve özgürlükleri çok dile dolandığından ülke kadını ayrışıyor, ayrıştıkça söz hakkımızı yitiriyoruz, halbuki dediğiniz gibi bütün kadınlar en azından işaret ettiğiniz noktalarda beraberlik içinde olsalar, şu anda biz siyaset adı altında konuşmazdık bunları.

Daha önceki yorumlarımdan da biliyorsunuz, kıyafetin siyaset konusu olmasından hoşlanmıyorum, partilerin kıyafetlere karışmamasıyla, siyasi konu haline getirmemeleriyle ilgili çok şeyler yazdım bu bölümde.
Ve ne yazık ki hala konuyu tam kapamış değiller, birşeyler çözülürken yeni şeyler ortaya çıkıyor, tam bir kısır döngü.

Yine hatırlarsanız aylardır siyasiler hitaplarına dikkat etmeli diyorum, bilerek ya da bilmeyerek dikkat edilmediği için insanların kafasında bir sürü acabalar var, endişeler var ve biz burada istediğimiz kadara yazalım bu endişeleri ortadan kaldıracak insanlar siyasiler, hizmetler yapılıyor güzel ama ciddi bir ayrıştırma yaşandı, bunu toparlamaları için söyledikleri ve yaptıkları paralel gitmeli, bir yanda cem evi derken diğer tarafta sünni kardeşlerim, bir tarafta ben hepinizin başbakanayım derken öbür tarafta benim baş örtülü kardeşimi sürüklediler deyince ikilem yaşıyorsun ister istemez.
Misal provakatörler bir hanım kardeşimi sürüklediler dese, neden örtü vurgusu, öte yandan medya da dekolteye atıf, anlatabiliyorum değil mi sorunu?

Biz burda aylarca sabahlasak bizle olacak iş değil yani, siyasiler dağıttılar bizi, onlar toplayacak

Kadın haklarından bahsedip, başı açık olanları aşşağılayabileceklerini zannediyorlar.

Çünkü onların anlayışına göre başı açık bir kadın başörtülüleri aşşağılamış.

Paveyin dikkat çekmek istediği noktayı anlamaktan o kadar uzaklar ki !!

Baktıkları gözlükle anlamalarıda mümkün görünmüyor ama...

Pavey in konuşmasını istedikleri yere çekip, karşılığında o insanın hayatındaki ölümcül kazayı bile ağızlarına sakız edebiliyorlar...

Sevgili weiss, düşüncelerimiz ne kadar zıt olsa da, bu kararlı duruşun sert yazılaırn, devamlı bir şeyler okuyo olman hoşuma gidiyor.

Sana tavsiyem bayan oldugunu da kabullenme. Biz kadınız. Bayan değil. Burda herkes bayan yazıyor da. Sen okuyan araştıran insansın o yüzden şaşırdım.

aslında ben o milletvekilinin başı açıkları kirlilikle suçladığını düşünmüyorum, hacca gidenlerin nasıl hissettiklerine dair ilk sayfalarda bir arkadaş yorum yapmıştı, dini ve manevi hissiyatla ilgili. muhtemelen o milletvekili de onu demek istemiştir.

ama... bir milletvekilinin ister haca gitsin, ister göğe çıksın, yanlış anlaşılmalara mahal verebilecek, başı açıklara laf uzatmaya çekilebilecek laflar kullanması kesinlikle kabul edilemez. biz bir şirkette çalışırken bile, iş konularını 3.şahıslarla yanlış şekilde paylaşırsak işimizden olup, disiplin cezası alabiliyorsak, hele bir siyasi kişilik böyle ucu açık konuşmamalı.

herkes ünvanını bilecek ve ona göre konuşacak. Milletvekili, her zaman milletvekilidir. konuştuklarına dikkat etmeli. saçma sapan cümleler kurmamalı, her ne anlama gelirse gelsin.

o nedenle ben de bu cümleye çok fazla kızdım. her ne kadar o niyetle söylendiğini düşünmesem de, bazı işlerde niyet değil, ortaya çıkan şey önemli.

Karşıt görüşlü bir kadın, kadın hakları üzerine konuştu diye tüm gerginlik..

Sizlere göre tek sorun kadının başörtüsüyle üniversiteye ya da meclise girememesi miydi? Hepimizi ayakta uyutuyorlar. Meclise 3 tane türbanlı kadın girdi. Hepimizin gözleri boyandı. Gerçekten bir şeyler olacak sandık. Boş boş tartışıyoruz burada.

Pavey'in pantolonla meclise girmesine izin verildi. Ama yasalaşmadı. Kadının eteği, etek boyu, pantolunun genişliği darlıgı, içine giydiği çamaşırı, bluzunun kolu, yakası tartışılmaya devam edilecek. Yine erkekler bir şeylere karar verecek.

Tesekkür ederim güzel sözleriniz icin, aslinda ben sert yazmak istemiyorum, sevmiyorum bu yönümü, sanirim istem disi gelisiyor. Ortam sertlesince yazilarima yansiyor.

Bay, Bayan konusu zaten ayri bir baslik acilmasi gereken konu.
Kadinlarin eksik birakildigi bir baska konu.
Bir cok meslek icin bile erkekler icin kullanilan isim kadinlar icinde kullanilmak zorunda.
Demek ki pekte önemsenmemis kadinlara nasil hitap edilecegi.
Ama yine de keske tek derdimiz hitap sekli olsa demektende kendimi alamiyorum, bunca sorun arasinda..

Şafak Pavey'i ilk kez yaşadığı kötü kazadan sonra protezleri ile gülerken görmüştüm ve çok etkilenmiştim hemen hemen aynı yaşlardaydık....

bugün buralarda olmasına çok şaşmıyorum ışıltısının onu bir yerlere taşıyacağı belliydi zaten....sizin çirkinleşmeniz onu anlayamayacağınız ve seviyesine ulaşamayacağınız gerçeğini maalesef değiştirmeyecek....

başarılı insanları azıcık takdir edin artık yahu....başka bişeyler bulun konuşmasından...

"1- Turist olarak bile gitmediğiniz coğrafyalarda, Afganistan’da, Yemen’de, İran’da, yıllarca türban kullanmaya mecbur edilmiş biri olarak yapıyorum. Mecliste pantolon giymesi, bir erkek vekil tarafından engellenmiş, bir kadın vekil olarak yapıyorum. Olmayan bacağı, erkekler tarafından siyaset sohbetine dönüştürülen biri olarak yapıyorum. Ve artık AKP nin başı açık vitrin vekillerinin; emanet oyları, gerçek sahibelerine geri verme zamanının gelip çattığını düşünüyorum. AKP’ yi iktidara taşımış asıl kadınlarının meclis koltuklarını almalarının hakları olduğuna inanıyorum."

bugün bu konuşmadan sonra çok sayın Meclis Başkanı "pantolon giyebilir tabi giymesinde sakınca yoktur diyor"

ve siz ne anladınız bilmem ama ne cesurca, ne kadar doğru söylemiş, sizden bahsediyor işte, neden yoktunuz bunca yıl mecliste?????
oyunun bu bölümüne kadar tiradınız yoktu, figüran olarak kullanıldınız oyunun sonuna doğru göründünüz ve kendinizi başrol oyuncusu zannediyorsunuz....

Son düzenleme:
chloen,
söylediğim noktaya geliyoruz işte, siz veya ben yani halktan biri söylese 3-5 kişi duyar, pekte tepki görmez söylemimiz lakin siyasi biri söylediğinde farklı, zira onlar bizi temsil ediyor, milletvekili ne demek milletin vekili demek, sizi beni hepimizi temsil ediyorlar.
O zaman tüm siyasiler 100 düşünüp 1 konuşacak, hele hele toplumda hassasiyetler artmışken, hassasiyet herkes için arttı, sadece biz kadınlar değil, mezhepler, etnik kökenler, çok dikkatli konuşmaları gerekir, bir defa düşünmeden konuşursun tamam denir ama insanlar tepki gösteriyor işte, ısrarla yaraya parmak sokup kanırtmak niye?
--------
Benle siyaset konuşmak yavan olacak, polemiğe girilmemesini rica ederek işlerimin başına dönüyorum

Dün başörtülü vekillerin en azından nir tanesinden de kadın hak ve özgürlükleriyle ilgili etkili bir konuşma bekledim ben.

Konuşma yapmadıkları gibi, orda vitrin mankeni muamelesi yapılmasına izin verdiler.

Ne anlamsız, ne alakasız birşeydi erkek vekillerin ellerinde telefonla başörtülü vekillerin fotoğrafını çekmesi.

ben bunu yeni görüyorum,her kelimesine katılıyorum müthiş yazmışsın.

sanki çok objektif konuşmuş gibi birde "anlayamadılar,anlamak istemiyorlar,gibi gibi gibi" muhabbetler dönmüyormu komik.
şafak paveyin hangi bakış açısıyla konuştuğu,nasıl buram buram çirkin siyaset kokan cümleler kurduğu ortada.nefretini gülümseyerek dökmüştür bana göre.neyini beğeneyim,sen buyur beğen...ki muhalefetin acizliği içinde bi umut ışığına ihtiyaç duyulduğundan,böylesine yüceltilmeside şaşırtmadı beni

Aynen katiliyorum. O yuzden "amacini asmis" diye bir deyim eklemistim. Ama siyasette bugun gelinen noktada degil milletvekilleri, onlarin bakanlarindan tutun degerli parti baskanlari bile unvanina yakisir bir sekilde konusmuyor ne yazik ki.. Gizli birsey demiyorum, herkesin malumu seyler bunlar.. Karsiliginda da ne bir disiplin cezasi, ne bir uyari, hic bir sey yok.... Gorevden alinma hepten yok.. Emniyet sibobu yok... Patlamaya gidiyor birseyler artik.

Safak Hanim bir milletvekili, yani kendine oy veren halktan bir kismi temsil ediyor. Bu kadar alkisi almasinin sebebi de bu temsil ettigi insanlarin mecliste olan bitene karsi olan tepkilerini, onlar adina mecliste duyurabilmis olmasidir. O, asli gorevini yapti ve kendini secen halkin meclisteki sesi oldu, begenilmesi de bu yuzdendir. Mecliste siyaset yapilir, siyaset kokan cumleleri olmasinda ne gibi bir sakinca var? Muhalefet partisinin bir uyesi ayni zamanda, muhalefet yapacak tabii.. O kendine oy verenleri temsil etmek icin orada, laflarina ondan daha cok dikkat etmesi gerekenler, yani iktidar partisi, esas onlar butun halki kucaklamasi gerekirken her zaman sadece belli bir kesimi one cikariyorlar, keske biraz tepki de onlara gosterebilseydiniz.

Son düzenleme:

Başörtülü vekiller bazı kanallara konuştular evet ama dediğin gibi özgürlükler adına tek kelime yok.
Spiker Şafak Pavey in meclise pantolonla girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna zaten kendi kadın vekilleri arasında konuşuluyormuş bu ama Şafak Pavey giysinmi giymesinmi diye değil geç saatlere kadar mecliste kalındığında etek yerine pantolonla olsalar daha rahat ederlermiş.Kendi kadın vekillerinin üzerinden konuya cevabı böyle verdi sayın vekil...Bu kadar duyarlılar yani Pavey in pantolonla girememesine...Sonuç olarak talep gelirse hemen mecliste görüşülür kendileride destek verirlermiş ama...

konuşmasında olduğunu düşündüğünüz "nefretini" bile gülümseyerek dökebilmesini takdir edin en azından...bugün kim başarabiliyor bunu ...buram buram kin nefret saçmadan kim konuşabiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…