- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
Şafak Pavey meclisde ''konuşabilen'' ender vekillerden .Görüşünü konuşarak ifade edebiliyor , meclisin buna ihtiyacı çok .
Kronik mağdur , olimpiyat reklamlarında kimi koyacaksınız ? bizim mücadelemiz olmasa siz bu arifiyetsizlikle bir halt olmasınız vs ... bunlar miiis gibi siyaset kokan cümleler ve elbette olacak ...Dediğim gibi kadın konuşabiliyor en azından ...
Burada bir elin parmaklarıyız siyasette yorum yazan ve hemen herkes birbirinin çizgisini , görüşünü , duruşunu artık bilmektedir.Şafak Pavey ile aynı çizgide olmayan arkadaşlar her ne kadar '' öyle denmemiş '' dese de , bu hep savunma hem de mesnetsiz , körü körüne bir savunma olarak görülüyor , oysa ki ben isterdim Şafak Hanıma her cümlesinde katılan bir arkadaş çıkıp , video yanlış yorumlanmış diyebilsin .
Hani hep objektif bakamamaktan dem vuruyoruz ya ...
Videoda örtündüm ve temizin , örtünmeyenler kirlidir mi denilmiş ? Ben çok taraflı olduğum için mi göremiyorum ?
Hac ziyaret vazifesini yerine getirmiş müslüman bir kadın , buraya gelince insan kendini tertemiz , yeni doğmuş gibi hissediyor diyor , bir daha örtümü çıkarıp günaha girmek istemem diyor ...
Bırakınız , sadece kendini bağlayan inancı ile kişi hac vazifesini yerine getirince kendini günahlarından arınmış ve yeni doğmuş gibi tertemiz hissedebilsin ...Bıraakınız inandığı din gereği örtünmemenin '' günah'' olduğunu düşünebilsin ...
Özgürlük yahu !
Konuşmada o kadar etkin ses tonu ve mimikler ile konuşuyor ki buna bakıp da 'kağıttan okuyor eline kağıdı vermişler' demek olayı görmezden gelmek demek. Ayakta alkışlanası kadın...
Duyanda sanir buyuk dusunur konusmus da, yasadigi zamanda anlasilamamis.Kim safak perver bugune kadar varligiyla yoklugu farkindalik verememis biri.Bir lafa bakarim lafmi diye, laf laf olmadigi icin takmayada gerek yok.
Kaale alacagim biri degilz zaten, ezbere konusmus sadece.Soylet papaganada aynilarini anlatir sana.Pek bir geri kalmisiz efendim. Vah vah buyuk kayip bunca yil niye yasamisim acaba:)) Butun konusmasi bastan sona klasik laflarla dolu, yeni bisey soyleyememis ayni seylere dem vurmalar.KAPAK OLACAK TEK BIR SOZ YOK...Bu kliselerden zira cok fazla bulunuyor heryerde, ilk defa soylenen bir soz bul ki, onu kapak yapalim olurmu?Sen biraz daha Safak Perver dinle, belki bulursun...
Sevgilli Hennah,
Safak Pavey`in kagittan okumasina takilmis kalmissin, sana bir sürü youtube kaynaklari ekledim ama malesef en fazla bir tane yükleyebilirsiniz seklinde sistem uyari verdi.
Sen kendin youtube`u kullanarak sunlari arattir:
AKP Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak TBMM`de. Kendisi su an kapali milletvekillerimizden bir tanesi. Denizlili olmasina ve Denizli`deki gelismeleri anlatmasina ragmen kafasini kagittan kaldiramiyor.
AKP Sinop Milletvekili yine öyle.
AK Parti Avni Erdemir Ögretmenlerin Sorunlari Üzerine konusmasi, bak o da nasil okuyor.
Sonra bir de Basbakanimiz var. Mitinglerinde prompter cihazi bozuldu diye yaz Youtube sana sonuclari göstersin. Mesela en basit cümlede bile nasil takildigini göstersin.
[video=youtube;8HFWjpsi-vQ]http://www.youtube.com/watch?v=8HFWjpsi-vQ[/video] bir ekleme hakkimi kullanayim bari.
Bir de karsit gurubu elestirirken, Mune`nin yazdiklarina katilip umarim herkes payini almistir dedikten sonra, hic pay almamiscasina Safak Pavey üzerinden kadin ile dalga gecercesine yazilar yazmaniz, oldukca enteresan.
Hitabet yetenegi farkli bir seydir, önemli noktalar üzerinde konusabilmek farkli bir seydir. Kagittan okuyor diye elestirip söyledigi dogrulari gölgeleme yetenegi de cok ayri bir seydir.
Saat 14.00'te toplanan Meclis Genel Kurulu'nda gözler AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı'daydı. Milletvekilleri Genel Kurul'a başörtüsü ile katıldı.
MHP milletvekili Ruhsar Demirel, partisi adına Genel Kurul'da konuştu ve hükümetin türbanlı milletvekilleri için MHP'nin verdiği yasal düzenleme teklifini 2008 yılında görmezden geldiğini hatırlattı.
Konuşmasında erkeklere seslenen Demirel "biraz empati yapın" derken "Ayran içsinler, sezaryan yapmasınlar. Bunlar bizim mahremimiz, mahremiyetimize girmeyin" eleştirisi yaptı.
Demirel konuşmasında şunları kaydetti:
KİMİN NE GİYDİĞİ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ
"Bu inançlarına dayalı olarak giyimini tanzim eden hanımefendilerin ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bir parça empati yapın lütfen. Özellikle erkekler size sesleniyorum nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. Özgürlük adı altında milleti temsil eden 4 hanımefendiye mobing yapılıyor. Bunu bütün kadınlar adına reddediyoruz ve MHP olarak insanları kılığı kıyafeti üzerinden değerlendirmeyi affetmiyoruz. Bu sorunu, eğer sorunsa 2008 yılında çözmek için talepte bulunduk hükümetten. Kadınları bu haktan mahrum etmeyelim diyen bizdik. Kimse sesini çıkarmadı, çünkü referandum vardı, seçim vardı.
BEYEFENDİLERE SESLENİYORUM MOBBİNGDEN VAZGEÇİN
Özellikle beyefendilere seslenmek istiyorum. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın, bizimle beraber siyaset yapın. Bizim için hiç önemli değil başı açık ya da kapalı, hepimizin seçilmesinde çalışanlar partili kadınlardır. Bu mobbingden vaz geçin. Dünya Ekonomik Forumu açıklama yaptı, Türkiye'nin genel sıralamadaki yeri ortada. Bizim ne giydiğimiz değil, kadınların alamadığı hizmetleri, yiyemediği yemekleri, alamadığı sağlık hizmetlerini konuşmalıyız. Biz burada memleketin sorunlarını çözmek için buluşmuşken kendimiz sorun oluyorsak burada bir şey yanlış demektir. İnsanda akıl, dil var. Konuşalım akıl sürecinden geçirelim diye.
BURASI BOKS RİNGİ DEĞİL
Burası boks ringi değil, güreş alanı değil. Kendimizi kadın diye tanımlamaktan memnun değiliz bizler milletvekiliyiz. Sizler kadar burada partimizi ve milletimizi temsil etmek için buradayız. Bugün biz teklif ettiğimizde sesini çıkarmayanlar bugün özgürlük diyorsa bir kendilerine baksınlar neyin özgürlüğü. Farklılıkların altını çizmek hiç bir şey getirmiyor. biz ortaklıklarımız üzerinden birlikte büyümek isteyen bir partiyiz. Devlet Bahçeli defalarca hanımefendiler istedikleri gibi giyinebilri diye. Bu hanımların hayatını mikroskoba koyup inceler gibi, akvaryumdaki balık gibi kullanmak yanlış şeyler. Mahremiyet bizim toplumumuzdaki en önemli değerdir. Ayran mı içsin, sezaryanla mı doğursun bunlar bizim özel hayatımız. Mahremiyetimize girmeyin. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Biz sizlerin ne giydiğinizi, ne taktığınızı konuşuyor muyuz.
KIRMIZIDA DUR DEĞİL YEŞİLDE GEÇ ÖĞRETİLSİN
Siyaset tercihlerdir ama vatan, millet için yapılan tercihlerdir. İnanç bir özgürlüktür. Devlet hayatımızın içinde olduğu için böyle yaşıyoruz. Bize yapmamamız gerekenler öğretildi. Kırmızıda geçme denildiği için sarıda geçmeye çalışıyoruz. Bizim isteğimiz "yeşilde geç" sözünün öğretilmesidir. Hac farizasını yerine getirenlere Allah kabul etsin diyoruz. Allah nasip etsin ama inanç üzerinden siyaseti kabul etmiyoruz.
Kusura bakmayin, ben tamamen tarafsiz ve siyasetten uzak bir konusma olarak görmüyorum, göremiyorum, nedenlerini yazacagim ama su Hacca giden bir milletvekilinin " birdaha basimi acarak kirlenmek istemiyorum" sözünü, "tüm aciklar kirli mi" olarak cevaplayisina deginmek istiyorum.
Muhakkak hepimizin cevresinde hacca giden büyükleri vardir.
Genelde günah konusuna cok dikkat ederler, hatta yanlarinda birinin hakkinda ufacik bir konusmaya bile dedikodu olur diye izin vermezler.
Peki neden?
Hac vazifesini yerine getiren insan bütün günahlarindan temizlendigini umut eder, gercektende löyledir, hakkiyla yerine getirilen bir hac vazifesinin bütün günahlara kefaret olabilecegi bilinir.
Simdi hacca gitmis ve tüm günahlarindan temizlendigini umut eden bir insanin "birdaha basimi acip kirlenmiyecegim" yani günahkar olmayacagim sözünü, "tüm aciklar kirlidir" gibi lanse etmek, durumu oldukca zorlamak olmus.
Simdi Safak hanimin diger sözlerine cevap vermek istiyorum.
Erkek vekillerin kadinlarin kilik kiyafetinden ellerini cekmelerini istemesini ayakta alkisliyorum.
Evet birakilsin artik kadinlarin kilik kiyafeti.
Ama sunuda sormadan edemiyorum, acaba Safak hanim, basörtülülere kamuda özgürlük gelince, partisi olan CHP iptal icin mahkemeye basvurdugunda, partililerede bunu söyledi mi? "cekin ellerinizi" dedi mi?
Safak hanim " Basörtülü vekillerden cok sey bekliyorum, mesela kadin haklari" demis.
Neden sadece basörtülü vekillerden? Sizde bir milletvekili olarak, bir calisma, bir öneri, bir taslak hazirlayabilirsiniz ama basörtülü vekiller inanc özgürlüklerine kavustu diye neden tüm sorumluluk onlara yüklensin?
Polise basörtü izninin verilmemesi, esitlige aykiri diyor. Evet bencede aykiri, esitlikse heryerde esitlik olmali, özgürlük olmali. ama kamuda serbest kalmasina bile " Atatürk görse utanirdi" diyen ve iptal icin mahkemeye giden partiniz, aceba askeriye, hukuk ve emniyette de baslörtüsü serbest kalsa ne yapardiniz? Sekülerizm endiseniz tavan yapmazmiydi? Basörtüsüne kamuda serbestlik verilmesi bile dünyacilik endisenizi körüklerken, askeriye, hukuk, ve emniyette de serbest olmasi sekülerizm endiselerinizi ne noktaya getirirdi?
Ruhban okullari, azinlik okullari, cemevleri, süryani ibadet haneleri icin yapilanlar ortada, baska baslikta hepsini tek tek yazmistim, tekrar yazmayacagim.
Basörtüsü ile özgürlükler iliskisi bicak sirtidir, bircogu zorla örtülüyor demis Sayin Pavey, simdiye kadar ben zorla örtülüyorum diye gözyasi dökenini görmedim ama " basörtümü zorla actiriyorlar, ikna odalarinda zulm gördüm2 diyenini cok gördüm sahsen!
Ayrica sivasta yakilan, gezide vurulan, evlerine isaret konulan demis ama, ikna odalarinda zulüm gören, ellerinden egitim hakki alinan, basindaki basörtüsü yüzünden gerici örümcek kafali sayilan kismini unutmus, keske bunlari unutmasaydida bende kendisini " tam objektif bir bakis" olarak görebilseydim!
Ayrica Sayin Pavey in pantolon giyme istegini cok yerinde ve hakli buluyorum.
Lakin sunu sormadan edemiyorum!
Hükümet sizin icin ic tüzükte degisiklik yapmak isteyince, Partiniz " hayir ona etek haki verirseniz, basörtülülerede hak dogar" dediginde, buna ragmen hüklümet pantolonla gelmenizde sakinca yok dedigi halde neden pantolon giymiyorsunuz?
Acaba üzerinize dikilen ve engelli bacaginiza yönelen gözler bile "baörtüsünün serbes olma ihtimalinden" dahami az rahatsiz ediyor?
Hepimizin kadin haklari icin, daha özgür ve daha gelismis bir ülke icin istekleri var.
Ama ne zaman ki insanlarin haklari, görüslerinden, yasamlarindan, hayat tarzlarindan, dinlerinden , dillerinden, renklerinden daha önemli görülür iste o zaman özgürlüklerden sözedilmeye baslanilabilir.
Siyaset uzmanimisiniz ki, cozmussunuz olayi.Kadinin konusmasini begenmek zorundamiyim yani.Begenmedim ama begenmeme nedenini dine endekslemeniz de ayri bir yetenek gerektiriyor:))
Yillarca chp nin meclisdeki konusmalarini dinleyen biri olarak, benzerlerini cok dinledik.Yeni bisey yok soylenenler de, olsa onuda takdir etmeyi biliyoruz.Asil ideoloji koru kimlerdir burada herkes birbirini biliyor.
Siyasetin s sini bilmiyoruz da, sizmi biliyorsunuz?Siyasetci degiliz, siradan vatandas olarak yaziyoruz burada.
Su engin bilgilerinizi buralarda harcayacaginiza, meclise girinde tam olsun.Sizin bilgileriniz buralara fazla gelir.Demokrasi sadece sandik degildir, diyenlere de bir sozunuz var mi?Onlarin sozleriyle yola cikan demokrasi dersi vermeye kalkismasin.
Degerli yorumlarinizi eksik etmeyin, bizler icin buyuk kayip olur bu:)
Yazdiklarinizi okuyanda atomu parcalamis sanir.Asil ben guluyorum sizin yazdiklariniza:))
Siyaset uzmanimisiniz ki, cozmussunuz olayi.Kadinin konusmasini begenmek zorundamiyim yani.Begenmedim ama begenmeme nedenini dine endekslemeniz de ayri bir yetenek gerektiriyor:))
Yillarca chp nin meclisdeki konusmalarini dinleyen biri olarak, benzerlerini cok dinledik.Yeni bisey yok soylenenler de, olsa onuda takdir etmeyi biliyoruz.Asil ideoloji koru kimlerdir burada herkes birbirini biliyor.
Siyasetin s sini bilmiyoruz da, sizmi biliyorsunuz?Siyasetci degiliz, siradan vatandas olarak yaziyoruz burada.
Su engin bilgilerinizi buralarda harcayacaginiza, meclise girinde tam olsun.Sizin bilgileriniz buralara fazla gelir.Demokrasi sadece sandik degildir, diyenlere de bir sozunuz var mi?Onlarin sozleriyle yola cikan demokrasi dersi vermeye kalkismasin.
Degerli yorumlarinizi eksik etmeyin, bizler icin buyuk kayip olur bu:)
Yazdiklarinizi okuyanda atomu parcalamis sanir.Asil ben guluyorum sizin yazdiklariniza:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?