• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şafak Pavey'den çarpıcı açıklamalar

Şafak Pavey meclisde ''konuşabilen'' ender vekillerden .Görüşünü konuşarak ifade edebiliyor , meclisin buna ihtiyacı çok .

Kronik mağdur , olimpiyat reklamlarında kimi koyacaksınız ? bizim mücadelemiz olmasa siz bu arifiyetsizlikle bir halt olmasınız vs ... bunlar miiis gibi siyaset kokan cümleler ve elbette olacak ...Dediğim gibi kadın konuşabiliyor en azından ...

Sevde Beyazıd Kaçar onu kastetmemiş exmadoncum ,

Senden alıntı yaptım çünkü ;

Burada bir elin parmaklarıyız siyasette yorum yazan ve hemen herkes birbirinin çizgisini , görüşünü , duruşunu artık bilmektedir.Şafak Pavey ile aynı çizgide olmayan arkadaşlar her ne kadar '' öyle denmemiş '' dese de , bu hep savunma hem de mesnetsiz , körü körüne bir savunma olarak görülüyor , oysa ki ben isterdim Şafak Hanıma her cümlesinde katılan bir arkadaş çıkıp , video yanlış yorumlanmış diyebilsin .
Hani hep objektif bakamamaktan dem vuruyoruz ya ...

Videoda örtündüm ve temizin , örtünmeyenler kirlidir mi denilmiş ? Ben çok taraflı olduğum için mi göremiyorum ?

Hac ziyaret vazifesini yerine getirmiş müslüman bir kadın , buraya gelince insan kendini tertemiz , yeni doğmuş gibi hissediyor diyor , bir daha örtümü çıkarıp günaha girmek istemem diyor ...

Bırakınız , sadece kendini bağlayan inancı ile kişi hac vazifesini yerine getirince kendini günahlarından arınmış ve yeni doğmuş gibi tertemiz hissedebilsin ...Bıraakınız inandığı din gereği örtünmemenin '' günah'' olduğunu düşünebilsin ...

Özgürlük yahu !

ben de bunu söylemek istiyorum....

ve aslında Pavey'in konuşmasının özü bu, bırakın artık biz çekin ellerinizi üzerimizden, kullanmayın...başörtüsü üzerinden karşıt ya da yandaş siyaset yapmayın, engelli bir vekilin olmayan bacağını pis siyasetinize alet etmeyin...benim midem bulanıyor artık insanların değerlerinin dillere pelesenk olup değersizleşmesinden bıktımmmmm...ve şu andaki iktidar ve muhalefet ve diğer partilerin tüm siyaset anlayışının temelinin bu olmasından bıktımmmm...bırakın yahu Pavey gibi güzel insanları kirletmeyin ve Şafak Pavey'in zekası, insanlığı benim ülkemde çok insanı aşar, anlaşılamaması normal...

eklemek isterim mazlum gücü eline aldığında zalimin yaptığını yaparsa ona ilahi adalet, hatta adalet bile denmez yalnızca öç alma intikam denir, ve devran her zaman dönüp durur...

Son düzenleme:
Konuşmada o kadar etkin ses tonu ve mimikler ile konuşuyor ki buna bakıp da 'kağıttan okuyor eline kağıdı vermişler' demek olayı görmezden gelmek demek. Ayakta alkışlanası kadın...

ne söylediğine odaklanılmasın diye nasıl söylediğini konu ediyorlar..
sanki şafak pavey hazırlanıp gelmese bu sözleri söyleyemez...
hassas bir gündemde hazırlanıp gelinmesi zaten en doğrusudur görüldüğü üzere her söylenen cümlenin ispatı isteniyor kim demiş ne zaman demiş önce onu söylesin deniyor.konuşma çok açık ve net ne anlatıldığınında herkes farkında ama işlerine gelmiyor diyelim. mağrur olup mağdur görüntüsü vermek daha akıllıca ne de olsa duygusal milletiz seçimlerede ne kaldı şurda:27::27:

Son düzenleme:
ben de bu konuyu açmak için gelmiştim:)
gözlerim dolarak izledim,muhteşem bir konuşmaydı,çok önemli mesajlar,ince bir zekayla yer almış.
bakın ne diyor:türbanlı vekillerden beklentim çok,kendi özgürlükleri için bu kadar mücadele edenler başkalarının özgürlüğü için de yanı çabayı vermek zorundalar..ama bir yandan dün izlediğim konuşmalarda,(türbanla meclise giren vekkillerden) dinlediğim,daha önce mecliste konuşmalarının dahi olmadığı,beyanat vermedikleri,soru önergesinde dahi bulunmadıklarıydı..eee peki neden meclistesin o zaman,türbanla girebildiğini göstermek için mi?senin özgürlük alanın bu mudur,mecliste bulunma sebebin bu mudur?
kadın hakları ve özgürlükleri konusunda bu kadar kötü bir durumdayken ülkem,özgürlükten anladığınız sadece türban takmak mıdır?

Duyanda sanir buyuk dusunur konusmus da, yasadigi zamanda anlasilamamis.Kim safak perver bugune kadar varligiyla yoklugu farkindalik verememis biri.Bir lafa bakarim lafmi diye, laf laf olmadigi icin takmayada gerek yok.
Kaale alacagim biri degilz zaten, ezbere konusmus sadece.Soylet papaganada aynilarini anlatir sana.Pek bir geri kalmisiz efendim. Vah vah buyuk kayip bunca yil niye yasamisim acaba:)) Butun konusmasi bastan sona klasik laflarla dolu, yeni bisey soyleyememis ayni seylere dem vurmalar.KAPAK OLACAK TEK BIR SOZ YOK...Bu kliselerden zira cok fazla bulunuyor heryerde, ilk defa soylenen bir soz bul ki, onu kapak yapalim olurmu?Sen biraz daha Safak Perver dinle, belki bulursun...

kibirinizdende gecilmiyo valla.:37: Onu kaale almiyonuz, bunu kaale almiyonuz, masallah herkese laf yetistiriyonuz. :27:

Olmayan bacağı siyaset sohbetine dönüştürülmüş bir kadın olarak yapıyorum.......

bir sözü bile etki etmedi diyenler sadece bu söz üzerinde düşünseler ne iyi
:51::51::51:

Sevgilli Hennah,

Safak Pavey`in kagittan okumasina takilmis kalmissin, sana bir sürü youtube kaynaklari ekledim ama malesef en fazla bir tane yükleyebilirsiniz seklinde sistem uyari verdi.

Sen kendin youtube`u kullanarak sunlari arattir:

AKP Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak TBMM`de. Kendisi su an kapali milletvekillerimizden bir tanesi. Denizlili olmasina ve Denizli`deki gelismeleri anlatmasina ragmen kafasini kagittan kaldiramiyor.
AKP Sinop Milletvekili yine öyle.
AK Parti Avni Erdemir Ögretmenlerin Sorunlari Üzerine konusmasi, bak o da nasil okuyor.

Sonra bir de Basbakanimiz var. Mitinglerinde prompter cihazi bozuldu diye yaz Youtube sana sonuclari göstersin. Mesela en basit cümlede bile nasil takildigini göstersin.
[video=youtube;8HFWjpsi-vQ]http://www.youtube.com/watch?v=8HFWjpsi-vQ[/video] bir ekleme hakkimi kullanayim bari.

Bir de karsit gurubu elestirirken, Mune`nin yazdiklarina katilip umarim herkes payini almistir dedikten sonra, hic pay almamiscasina Safak Pavey üzerinden kadin ile dalga gecercesine yazilar yazmaniz, oldukca enteresan.

Hitabet yetenegi farkli bir seydir, önemli noktalar üzerinde konusabilmek farkli bir seydir. Kagittan okuyor diye elestirip söyledigi dogrulari gölgeleme yetenegi de cok ayri bir seydir.

Son düzenleme:
Sevgilli Hennah,

Safak Pavey`in kagittan okumasina takilmis kalmissin, sana bir sürü youtube kaynaklari ekledim ama malesef en fazla bir tane yükleyebilirsiniz seklinde sistem uyari verdi.

Sen kendin youtube`u kullanarak sunlari arattir:

AKP Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak TBMM`de. Kendisi su an kapali milletvekillerimizden bir tanesi. Denizlili olmasina ve Denizli`deki gelismeleri anlatmasina ragmen kafasini kagittan kaldiramiyor.
AKP Sinop Milletvekili yine öyle.
AK Parti Avni Erdemir Ögretmenlerin Sorunlari Üzerine konusmasi, bak o da nasil okuyor.

Sonra bir de Basbakanimiz var. Mitinglerinde prompter cihazi bozuldu diye yaz Youtube sana sonuclari göstersin. Mesela en basit cümlede bile nasil takildigini göstersin.
[video=youtube;8HFWjpsi-vQ]http://www.youtube.com/watch?v=8HFWjpsi-vQ[/video] bir ekleme hakkimi kullanayim bari.

Bir de karsit gurubu elestirirken, Mune`nin yazdiklarina katilip umarim herkes payini almistir dedikten sonra, hic pay almamiscasina Safak Pavey üzerinden kadin ile dalga gecercesine yazilar yazmaniz, oldukca enteresan.

Hitabet yetenegi farkli bir seydir, önemli noktalar üzerinde konusabilmek farkli bir seydir. Kagittan okuyor diye elestirip söyledigi dogrulari gölgeleme yetenegi de cok ayri bir seydir.

gölgeleme değil de dinlememe, anlamama durumu diyorum ben ....

Muharrem İnce'nin konuşmasının da burda paylaşılmasını hala istiyorum....yaptığı yanlışlar (yapıp yapmadığını da bilemiyorum tabi) söylediği şeylerin doğruluğunu etkilemez, söylediği gerçekleri değiştirmez .....

promterinin bozulması değil, ufuk derinliğinden bahsediyor olması beni güldürdü, ilahi erdoğan:27::27:

gençlerin ufku nasıl derin olurmuş acaba merak ettim

şaka şaka etmedim
:27::27:

Son düzenleme:
İnşallah Şafak Paveyi uzun süre daha mecliste görmeye devam ederiz. Bazı çirkin ve alaycı eleştiriler onu yıldırmaz ve annesini haklı çıkarmaz umarım. Onun gibi güçlü kadınlara meclisin çok ihtiyacı var.

Son düzenleme:
Saat 14.00'te toplanan Meclis Genel Kurulu'nda gözler AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı'daydı. Milletvekilleri Genel Kurul'a başörtüsü ile katıldı.
MHP milletvekili Ruhsar Demirel, partisi adına Genel Kurul'da konuştu ve hükümetin türbanlı milletvekilleri için MHP'nin verdiği yasal düzenleme teklifini 2008 yılında görmezden geldiğini hatırlattı.
Konuşmasında erkeklere seslenen Demirel "biraz empati yapın" derken "Ayran içsinler, sezaryan yapmasınlar. Bunlar bizim mahremimiz, mahremiyetimize girmeyin" eleştirisi yaptı.
Demirel konuşmasında şunları kaydetti:
KİMİN NE GİYDİĞİ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ

"Bu inançlarına dayalı olarak giyimini tanzim eden hanımefendilerin ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bir parça empati yapın lütfen. Özellikle erkekler size sesleniyorum nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. Özgürlük adı altında milleti temsil eden 4 hanımefendiye mobing yapılıyor. Bunu bütün kadınlar adına reddediyoruz ve MHP olarak insanları kılığı kıyafeti üzerinden değerlendirmeyi affetmiyoruz. Bu sorunu, eğer sorunsa 2008 yılında çözmek için talepte bulunduk hükümetten. Kadınları bu haktan mahrum etmeyelim diyen bizdik. Kimse sesini çıkarmadı, çünkü referandum vardı, seçim vardı.
BEYEFENDİLERE SESLENİYORUM MOBBİNGDEN VAZGEÇİN

Özellikle beyefendilere seslenmek istiyorum. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın, bizimle beraber siyaset yapın. Bizim için hiç önemli değil başı açık ya da kapalı, hepimizin seçilmesinde çalışanlar partili kadınlardır. Bu mobbingden vaz geçin. Dünya Ekonomik Forumu açıklama yaptı, Türkiye'nin genel sıralamadaki yeri ortada. Bizim ne giydiğimiz değil, kadınların alamadığı hizmetleri, yiyemediği yemekleri, alamadığı sağlık hizmetlerini konuşmalıyız. Biz burada memleketin sorunlarını çözmek için buluşmuşken kendimiz sorun oluyorsak burada bir şey yanlış demektir. İnsanda akıl, dil var. Konuşalım akıl sürecinden geçirelim diye.
BURASI BOKS RİNGİ DEĞİL

Burası boks ringi değil, güreş alanı değil. Kendimizi kadın diye tanımlamaktan memnun değiliz bizler milletvekiliyiz. Sizler kadar burada partimizi ve milletimizi temsil etmek için buradayız. Bugün biz teklif ettiğimizde sesini çıkarmayanlar bugün özgürlük diyorsa bir kendilerine baksınlar neyin özgürlüğü. Farklılıkların altını çizmek hiç bir şey getirmiyor. biz ortaklıklarımız üzerinden birlikte büyümek isteyen bir partiyiz. Devlet Bahçeli defalarca hanımefendiler istedikleri gibi giyinebilri diye. Bu hanımların hayatını mikroskoba koyup inceler gibi, akvaryumdaki balık gibi kullanmak yanlış şeyler. Mahremiyet bizim toplumumuzdaki en önemli değerdir. Ayran mı içsin, sezaryanla mı doğursun bunlar bizim özel hayatımız. Mahremiyetimize girmeyin. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Biz sizlerin ne giydiğinizi, ne taktığınızı konuşuyor muyuz.
KIRMIZIDA DUR DEĞİL YEŞİLDE GEÇ ÖĞRETİLSİN

Siyaset tercihlerdir ama vatan, millet için yapılan tercihlerdir. İnanç bir özgürlüktür. Devlet hayatımızın içinde olduğu için böyle yaşıyoruz. Bize yapmamamız gerekenler öğretildi. Kırmızıda geçme denildiği için sarıda geçmeye çalışıyoruz. Bizim isteğimiz "yeşilde geç" sözünün öğretilmesidir. Hac farizasını yerine getirenlere Allah kabul etsin diyoruz. Allah nasip etsin ama inanç üzerinden siyaseti kabul etmiyoruz.

Konuşmayı yazdığın için teşekkür ederim canım Ruhsar hanımda çok güzel noktalara değinmiş.. Merak ediyorum türban serbestliğini 2008 ve 2010 da sırf MHP teklif ettiği için mi ellerini kaldırmadılar?

İşte, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Şafak Pavey’in konuşmasının ardından siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerin yaptıkları yorumlar:

Bedri Baykam

Dün türban tartışmasında Şafak Pavey ve Muharrem İnce'nin konuşmalarıyla Mecliste CHP günün beklenmedik galibi oldu... Tebrikler! Devamı ltf.

Nedim Saban

Şafak Pavey'in konuşması, tavrı ve ışığını tüm siyasetçiler örnek almalı. Özellikle bağırmayı çağırmayı siyaset sananlara ders olmalı.

Mehveş Evin

O da nesi? Türbanın Meclis'e girdiği tarihi günde CHP'liler, AKP'den rol çaldı. Şafak Pavey'in konuşması tek başına yeter

Orhan Bursalı

Başını türbanlayan vekiller bi daha kirlenmeyeceğim lafıyla, ancak kadın erkek eşitsizliğini derinleştirebilirler. Mecliste olsalar ne olur.

Hasip Kaplan

Şafak Pavey'i dinleyince, CHP’de iki kadın siyasetçi tipi gördüm, biri konuşmasını bilenler, birde bilmeyenler

Oray Eğin

Türkiye’nin Hillary’si. Şafak Pavey’in konuşmasının her satırının altına imza atarım. Ayakta alkışlıyorum. Şafak Pavey'in 31 Ekim 2013 Tarihli Meclis Konuşması - Bana Niye Yasak - YouTube

Aslı Aydıntaşbaş

O zaman, işte Şafak'ın o muhteşem konuşması. Dinlemeyen kadın kalmasın. Erkekler, kendi bilir... #SafakPavey Şafak Pavey'den çarpıcı açıklamalar CNN TÜRK Video

Fikri Akyüz

Kadın vekillerin pantolonla Meclise girebilmesi için başörtülü vekiller teklif verirse daha anlamlı olur. Bu ayıba da derhal son verilmeli.

Hakan Şükür

Pantolon giyme hakkı memura geldiyse kadın vekile de iç tüzük gereği gelmelidir bence.

Sedef Kabas

Şafak Pavey bir kez daha haysiyetli, cesur ve derin bir konuşma yapmış.. TBMM'ne yakışan budur...

Bahattin Yücel

Şafak Pavey'in konuşması mükemmeldi.Umarım örtünmüş kadın MV'leri ile anı fotoğrafı çektirme uğraşındaki AKP'liler dinleyip ders çıkarırlar.

Ergun Babahan

Şafak Pavey: “Başımı açarak, bir daha kirlenmeyeceğim.” Bu durumda başı açık olanlar kirlenmişler midir?

Rahşan Gülşan

Ama en acısı, muhafazakâr kadınların giriştiği Pavey'i karalama çabası. Keşke bu çabayı mecliste protez bacak görünce de gösterebilselerdi!

Şebnem Sönmez

Korkuyorsunuz! #KADIN dan korkuyorsunuuuuuzzzz :)))

Ali Rıza Öztürk

Sayın Arınç; Sayın Pavey'in pantolon giymesini kabul etmeyen AKP'liler değil mi?

Melis Alphan

Arınç'tan enteresan bir cümle: "başında, saçında arıza vardır, başını örtmek durumunda kalır"

Tufan Türenç

Benim görüşüm şu: Bugünlere bakmayın. Gelecek Arınç'ın değil, Şafak Pavey'in olacak.

Gürbüz ÇAPAN

Başörtüsü sorununu çözdüğümüze göre; Şafak Pavey'in pantolon giyme özgürlüğünü ve artan kadın cinayetlerini de konuşmalıyız, öyle değil mi?

Neslihan Yargıcı

#TBMM Sn. Pavey, güzel konuşuyor. Neden güzel konuşuyor, doğruları söylüyor... Ağzına sağlık:)

Cem Davran

ŞAFAK PAVEY ders veriyor mecliste.

Arzu Erdoğral

Görev Şafak Pavey'e düşmüş! Yazık

Hikmet Genç

Şafak Pavey çocuk tiyatrosunda sahnede masalın girişini anlatıyor!..Birazdan kırmızı başlıklı kız çıkacak!...

Ayşe Böhürler

Ah Şafak ah! Hiç bir zaman bu ülkeyi sevemedin. Bu ülkeye hep hayran olduğun batılı oryantalist bakış açısı ile baktın.

Ceyda Karan

Şafak Pavey, AKP'li vekilleri anımsattı, "Başörtülü eşlerini saklamaya çalışıp utanmalarından çok inciniyorum" dedi.

Ebru Çapa

Şafak Pavey, yürü!

Melis Alphan

Şafak Pavey konuşurken ağlıyorum

Cüneyt Özdemir

CHP'li Şafak Pavey de mükemmel konuşuyor...

Kusura bakmayin, ben tamamen tarafsiz ve siyasetten uzak bir konusma olarak görmüyorum, göremiyorum, nedenlerini yazacagim ama su Hacca giden bir milletvekilinin " birdaha basimi acarak kirlenmek istemiyorum" sözünü, "tüm aciklar kirli mi" olarak cevaplayisina deginmek istiyorum.
Muhakkak hepimizin cevresinde hacca giden büyükleri vardir.
Genelde günah konusuna cok dikkat ederler, hatta yanlarinda birinin hakkinda ufacik bir konusmaya bile dedikodu olur diye izin vermezler.
Peki neden?
Hac vazifesini yerine getiren insan bütün günahlarindan temizlendigini umut eder, gercektende löyledir, hakkiyla yerine getirilen bir hac vazifesinin bütün günahlara kefaret olabilecegi bilinir.
Simdi hacca gitmis ve tüm günahlarindan temizlendigini umut eden bir insanin "birdaha basimi acip kirlenmiyecegim" yani günahkar olmayacagim sözünü, "tüm aciklar kirlidir" gibi lanse etmek, durumu oldukca zorlamak olmus.

Simdi Safak hanimin diger sözlerine cevap vermek istiyorum.
Erkek vekillerin kadinlarin kilik kiyafetinden ellerini cekmelerini istemesini ayakta alkisliyorum.
Evet birakilsin artik kadinlarin kilik kiyafeti.
Ama sunuda sormadan edemiyorum, acaba Safak hanim, basörtülülere kamuda özgürlük gelince, partisi olan CHP iptal icin mahkemeye basvurdugunda, partililerede bunu söyledi mi? "cekin ellerinizi" dedi mi?

Safak hanim " Basörtülü vekillerden cok sey bekliyorum, mesela kadin haklari" demis.
Neden sadece basörtülü vekillerden? Sizde bir milletvekili olarak, bir calisma, bir öneri, bir taslak hazirlayabilirsiniz ama basörtülü vekiller inanc özgürlüklerine kavustu diye neden tüm sorumluluk onlara yüklensin?

Polise basörtü izninin verilmemesi, esitlige aykiri diyor. Evet bencede aykiri, esitlikse heryerde esitlik olmali, özgürlük olmali. ama kamuda serbest kalmasina bile " Atatürk görse utanirdi" diyen ve iptal icin mahkemeye giden partiniz, aceba askeriye, hukuk ve emniyette de baslörtüsü serbest kalsa ne yapardiniz? Sekülerizm endiseniz tavan yapmazmiydi? Basörtüsüne kamuda serbestlik verilmesi bile dünyacilik endisenizi körüklerken, askeriye, hukuk, ve emniyette de serbest olmasi sekülerizm endiselerinizi ne noktaya getirirdi?

Ruhban okullari, azinlik okullari, cemevleri, süryani ibadet haneleri icin yapilanlar ortada, baska baslikta hepsini tek tek yazmistim, tekrar yazmayacagim.

Basörtüsü ile özgürlükler iliskisi bicak sirtidir, bircogu zorla örtülüyor demis Sayin Pavey, simdiye kadar ben zorla örtülüyorum diye gözyasi dökenini görmedim ama " basörtümü zorla actiriyorlar, ikna odalarinda zulm gördüm2 diyenini cok gördüm sahsen!

Ayrica sivasta yakilan, gezide vurulan, evlerine isaret konulan demis ama, ikna odalarinda zulüm gören, ellerinden egitim hakki alinan, basindaki basörtüsü yüzünden gerici örümcek kafali sayilan kismini unutmus, keske bunlari unutmasaydida bende kendisini " tam objektif bir bakis" olarak görebilseydim!

Ayrica Sayin Pavey in pantolon giyme istegini cok yerinde ve hakli buluyorum.
Lakin sunu sormadan edemiyorum!
Hükümet sizin icin ic tüzükte degisiklik yapmak isteyince, Partiniz " hayir ona etek haki verirseniz, basörtülülerede hak dogar" dediginde, buna ragmen hüklümet pantolonla gelmenizde sakinca yok dedigi halde neden pantolon giymiyorsunuz?
Acaba üzerinize dikilen ve engelli bacaginiza yönelen gözler bile "baörtüsünün serbes olma ihtimalinden" dahami az rahatsiz ediyor?

Hepimizin kadin haklari icin, daha özgür ve daha gelismis bir ülke icin istekleri var.
Ama ne zaman ki insanlarin haklari, görüslerinden, yasamlarindan, hayat tarzlarindan, dinlerinden , dillerinden, renklerinden daha önemli görülür iste o zaman özgürlüklerden sözedilmeye baslanilabilir.

Son düzenleme:
Kusura bakmayin, ben tamamen tarafsiz ve siyasetten uzak bir konusma olarak görmüyorum, göremiyorum, nedenlerini yazacagim ama su Hacca giden bir milletvekilinin " birdaha basimi acarak kirlenmek istemiyorum" sözünü, "tüm aciklar kirli mi" olarak cevaplayisina deginmek istiyorum.
Muhakkak hepimizin cevresinde hacca giden büyükleri vardir.
Genelde günah konusuna cok dikkat ederler, hatta yanlarinda birinin hakkinda ufacik bir konusmaya bile dedikodu olur diye izin vermezler.
Peki neden?
Hac vazifesini yerine getiren insan bütün günahlarindan temizlendigini umut eder, gercektende löyledir, hakkiyla yerine getirilen bir hac vazifesinin bütün günahlara kefaret olabilecegi bilinir.
Simdi hacca gitmis ve tüm günahlarindan temizlendigini umut eden bir insanin "birdaha basimi acip kirlenmiyecegim" yani günahkar olmayacagim sözünü, "tüm aciklar kirlidir" gibi lanse etmek, durumu oldukca zorlamak olmus.

Simdi Safak hanimin diger sözlerine cevap vermek istiyorum.
Erkek vekillerin kadinlarin kilik kiyafetinden ellerini cekmelerini istemesini ayakta alkisliyorum.
Evet birakilsin artik kadinlarin kilik kiyafeti.
Ama sunuda sormadan edemiyorum, acaba Safak hanim, basörtülülere kamuda özgürlük gelince, partisi olan CHP iptal icin mahkemeye basvurdugunda, partililerede bunu söyledi mi? "cekin ellerinizi" dedi mi?

Safak hanim " Basörtülü vekillerden cok sey bekliyorum, mesela kadin haklari" demis.
Neden sadece basörtülü vekillerden? Sizde bir milletvekili olarak, bir calisma, bir öneri, bir taslak hazirlayabilirsiniz ama basörtülü vekiller inanc özgürlüklerine kavustu diye neden tüm sorumluluk onlara yüklensin?

Polise basörtü izninin verilmemesi, esitlige aykiri diyor. Evet bencede aykiri, esitlikse heryerde esitlik olmali, özgürlük olmali. ama kamuda serbest kalmasina bile " Atatürk görse utanirdi" diyen ve iptal icin mahkemeye giden partiniz, aceba askeriye, hukuk ve emniyette de baslörtüsü serbest kalsa ne yapardiniz? Sekülerizm endiseniz tavan yapmazmiydi? Basörtüsüne kamuda serbestlik verilmesi bile dünyacilik endisenizi körüklerken, askeriye, hukuk, ve emniyette de serbest olmasi sekülerizm endiselerinizi ne noktaya getirirdi?

Ruhban okullari, azinlik okullari, cemevleri, süryani ibadet haneleri icin yapilanlar ortada, baska baslikta hepsini tek tek yazmistim, tekrar yazmayacagim.

Basörtüsü ile özgürlükler iliskisi bicak sirtidir, bircogu zorla örtülüyor demis Sayin Pavey, simdiye kadar ben zorla örtülüyorum diye gözyasi dökenini görmedim ama " basörtümü zorla actiriyorlar, ikna odalarinda zulm gördüm2 diyenini cok gördüm sahsen!

Ayrica sivasta yakilan, gezide vurulan, evlerine isaret konulan demis ama, ikna odalarinda zulüm gören, ellerinden egitim hakki alinan, basindaki basörtüsü yüzünden gerici örümcek kafali sayilan kismini unutmus, keske bunlari unutmasaydida bende kendisini " tam objektif bir bakis" olarak görebilseydim!

Ayrica Sayin Pavey in pantolon giyme istegini cok yerinde ve hakli buluyorum.
Hükümet sizin icin ic tüzükte degisiklik yapmak isteyince, Partiniz " hayir ona etek haki verirseniz, basörtülülerede hak dogar" dediginde, buna ragmen hüklümet pantolonla gelmenizde sakinca yok dedigi halde neden pantolon giymiyorsunuz?
Acaba üzerinize dikilen ve engelli bacaginiza yönelen gözler bile "baörtüsünün serbes olma ihtimalinden" dahami az rahatsiz ediyor?

Hepimizin kadin haklari icin, daha özgür ve daha gelismis bir ülke icin istekleri var.
Ama ne zaman ki insanlarin haklari, görüslerinden, yasamlarindan, hayat tarzlarindan, dinlerinden , dillerinden, renklerinden daha önemli görülür iste o zaman özgürlüklerden sözedilmeye baslanilabilir.

:46: çok güzel yorumlamışsınız..

"Ayrica Sayin Pavey in pantolon giyme istegini cok yerinde ve hakli buluyorum.
Acaba üzerinize dikilen ve engelli bacaginiza yönelen gözler bile "basörtüsünün serbest olma ihtimalinden" dahami az rahatsiz ediyor?"

özellikle bu paragrafla değindiğiniz yer..tam da anlatmak istediklerimdi...:46::46::46::46::46::46::46:

Rahşan Gülşan

Ama en acısı, muhafazakâr kadınların giriştiği Pavey'i karalama çabası. Keşke bu çabayı mecliste protez bacak görünce de gösterebilselerdi!

Özellikle ilk cümle, cok manidar. Gördük gözlerimizle sahit olduk. :)

"Pantolonlu bacılarına da biz engel olmuşuz öyle mi”

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan meclisteki pantolon düzenlemesi üzerine çok sert bir açıklama yaptı. AKP’den pantolon düzenlemesini Tarhan’ın engellediği yönündeki eleştirilere yanıt veren Tarhan “Pantolonla genel kurula girmek istemişler de ben engel olmuşum öyle mi? Pekala itiraf ediyorum. Onlar değil hepsini ben yaptım. Muktedirlerin muktediri diyebilirsiniz bana. Kapıda bekleyip gelenlere engel oldum, gerici statükonun mimarı 4+4+4’ü adam döverek ben genel kuruldan geçirdim. Mit müsteşarının da bir gecede ben kurtardım. Pes doğrusu.” dedi.

İşte Tarhan’ın açıklamasının tamamı:

Bakın biz mazbut insanlarız, inancı da ideolojiyi de şova dönüştürüp, mecliste görevimizi yapmak yerine magazin demeçler vermeyiz. Zorunlu kalınca konuşuruz ve insanlara dayanaksız suçlamalar yapmayız. Hatırlayın sureti haktan görünmek istediler birara pantolon serbestisi geliyordu. Hepimiz sevindik, destek verdik. Ben ki, bir pantolon mağduruyum. Ancak teklifi geri çektiler mi, çektiler… Artık Akit suflesiyle mi yaptılar bilmem. Şimdi hayal kırıklıklarını bastırmak için kollektif bir saldırıya giriştiler. AKP’nin kadın grup başkanvekili o dönemi bilmiyor olsa gerek, ilk icraatı bir kadına söz atarak kavga alanı yaratmak oldu. Benim kadar özel ve çalışma yaşamında pantolon giymeyi tercih eden bir kadın pantolonu engellemiş öyle mi? Size soruyorum, herhangi bir partiden bir kadın milletvekilinin genel kurulda pantolon giymesine ben nasıl engel olabilirim? Hangi partiler nasıl bir anlaşma ya da protokol yapmış ki, ben engel olmuşum. Şovları ellerinde patladı, kavga arıyorlar ama ben kavga etmeyeceğim.

MIY MIY DEDİKODU YAPMASINLAR

Bakanından,- ki kendisinin varlık nedeni bile tartışmalı. AB’den vazgeçen AB bakanı niye orda oturuyorsa artık, neyse ama konuşabilen ve yürüyebilen birisi o—grup başkanvekiline kadar saldırıları manidardır. Kaldı ki, işlerine gelen her şeyi bir gecede değiştirebilecekken, yalan söylemeleri acizliktir.

Pantolonlu bacılarına da biz engel olmuşuz öyle mi, korkmayın yaşam boyu mağduriyet ödülünü size versinler biz istemiyoruz. Ama ispat etsinler oturup mıy mıy dedikodu yapmaktan vazgeçsinler.

Pantolonla genel kurula girmek istemişler de ben engel olmuşum öyle mi? Pekala itiraf ediyorum. Onlar değil hepsini ben yaptım. Muktedirlerin muktediri diyebilirsiniz bana. Kapıda bekleyip gelenlere engel oldum, gerici statükonun mimarı 4+4+4’ü adam döverek ben genel kuruldan geçirdim. Mit müsteşarının da bir gecede ben kurtardım. Pes doğrusu.

İLK TAŞI ONLAR ATSIN

Kadınların giyimini takıntı haline getirip işten attıran, vapurdan inenleri denetleyen zihniyet, benim pantolona karşı olduğumu söyleyecek öyle mi? Onlar benden her platformda dersini alır. Bunlar kadını özgür kılıp, bize pantolon bahşedecekmiş öyle mi? Aslında pantolon düzenlemesi değerlidir. Ama o gün yapsalardı daha değerliydi. Bunu vicdanlı oldukları için değil, şov için yaparlar. Hatta pantolon verdik, astarını da verdik diye övünürler.

Kendilerini temiz, bizi kirli ilan edenler, bize pantolon bahşedeceklermiş öyle mi, bize birisi zaten bunu bahşetmişti. Bu arada onlara göre biz kirliysek, milyonlarca kadın onlara göre kirliyse eğer, kirlenmek gerçekten güzeldir. Diğer kadınları dinin gereğine aykırı davranmakla suçlamak nefret söylemidir. Dördü dışında kendi kadın milletvekillleri dinin gereğini yerine getirmiyor mu? Günahkarlık, kirlilik bunlar çok çirkin şeyler. Varsa aralarında benim kadar temiz günahsız, ilk taşı ondan bekliyorum, o atsın.

Emine Ülker Tarhan

Şebnem Sönmez

Korkuyorsunuz! #kadin dan korkuyorsunuuuuuzzzz :)))

daha diyecek bişey yok :ssz:

Siyaset uzmanimisiniz ki, cozmussunuz olayi.Kadinin konusmasini begenmek zorundamiyim yani.Begenmedim ama begenmeme nedenini dine endekslemeniz de ayri bir yetenek gerektiriyor:))
Yillarca chp nin meclisdeki konusmalarini dinleyen biri olarak, benzerlerini cok dinledik.Yeni bisey yok soylenenler de, olsa onuda takdir etmeyi biliyoruz.Asil ideoloji koru kimlerdir burada herkes birbirini biliyor.

Siyasetin s sini bilmiyoruz da, sizmi biliyorsunuz?Siyasetci degiliz, siradan vatandas olarak yaziyoruz burada.
Su engin bilgilerinizi buralarda harcayacaginiza, meclise girinde tam olsun.Sizin bilgileriniz buralara fazla gelir.Demokrasi sadece sandik degildir, diyenlere de bir sozunuz var mi?Onlarin sozleriyle yola cikan demokrasi dersi vermeye kalkismasin.
Degerli yorumlarinizi eksik etmeyin, bizler icin buyuk kayip olur bu:)
Yazdiklarinizi okuyanda atomu parcalamis sanir.Asil ben guluyorum sizin yazdiklariniza:))

kimsenin sözüyle demokrasi dersi vermeye kalkmıyorum haddim değil zaten..sizin bilgileriniz buralara fazla geliyor asıl o kadar ki boğuldum...her neyse sizin dediğiniz olsun..ayrıca şunu da belirtmek isterim ki çok ezdiniz beni ben ağlıyorum şu an nasıl üzüldüm anlatamam ayy böyle bi ezik hissettim kendimi beni kendime getirdiniz..:))))))))))

Siyaset uzmanimisiniz ki, cozmussunuz olayi.Kadinin konusmasini begenmek zorundamiyim yani.Begenmedim ama begenmeme nedenini dine endekslemeniz de ayri bir yetenek gerektiriyor:))
Yillarca chp nin meclisdeki konusmalarini dinleyen biri olarak, benzerlerini cok dinledik.Yeni bisey yok soylenenler de, olsa onuda takdir etmeyi biliyoruz.Asil ideoloji koru kimlerdir burada herkes birbirini biliyor.

Siyasetin s sini bilmiyoruz da, sizmi biliyorsunuz?Siyasetci degiliz, siradan vatandas olarak yaziyoruz burada.
Su engin bilgilerinizi buralarda harcayacaginiza, meclise girinde tam olsun.Sizin bilgileriniz buralara fazla gelir.Demokrasi sadece sandik degildir, diyenlere de bir sozunuz var mi?Onlarin sozleriyle yola cikan demokrasi dersi vermeye kalkismasin.
Degerli yorumlarinizi eksik etmeyin, bizler icin buyuk kayip olur bu:)
Yazdiklarinizi okuyanda atomu parcalamis sanir.Asil ben guluyorum sizin yazdiklariniza:))

ayrıca neden size battı konuşmalarım ben onu da anlamış değilim..siyasetin s sini bilmeyen insanlar derken sizi kastetmemiştim aslında tüm yazdıklarınızı okumuştum halbuki ve siyaset konusundaki engin bilgilerinizi de not etmiştim halbuki..şaşılacak şey üstünüze alınmayın lütfen:)

Keşke konuşma tam olarak anlaşılabilmiş olsa.

Dini inançların bu kadar sorgulandıgı tartışıldıgı gündemden düşmediği başka bir ülke var mı çok merak ediyorum. Kadının buna malzeme yapılması da bir o kadar çirkin.

Kirlenme kısmında Pavey'e kesinlikle katılmıyorum. Çünkü o vekile göre başını açmak kirlenmektir. KEndini kirli hissediyordur. O onun inancıdır. İnanaca karşılıklı saygıdan söz ediyorsak bunu deşmemeliydi. Burdaki kirlenmek vekilin kişisel düşüncesiydi. Sayın başbaşaknımız bundan daha çirkin sözler sarfetmişti zamanında. "Örtüsüz kaıdn perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralık" Ben bu sözü duydugum günden beri endişe içersindeyim zaten. Ama türbanlı kadn vekilin kirlenmek sözcüğü beni hiç rahatsız etmedi. Zaten o yüzden kapamıyorlar mı başlarını..

Konuşmanın en çok şu kısmını sevdim:

"Türbanlı kadın vekillerden beklentim büyük; Mesela, ülkemin neden, kadın hakları konusunda dünyanın yüz yirmincisi olduğunu anlatmalarını bekliyorum. Neden, 57 İslam ülkesindeki toplam kadın hakları ortalamasının, tek başına Birleşmiş Milletlerde bile yer alamayan Tayvan seviyesine erişemediğini açıklamalarını bekliyorum. Bundan böyle; mini etek giydiği için işten atılan, sol kulağı küpeli olduğu için dövülen,dekoltesi bakanın hoşuna gitmediği için linç edilen, oruç tutmadığı için öldürülen, Hıristiyan olduğunu gizlemek için isimlerini değiştirenlerin güvenlikleri, herkesten çok bu kadın vekillere emanettir."

Benim tek endişem sünni inancına göre bir şeylerin kalıba sokulma çabaları. Kürtaj, başörtüsü, evlilik yaşı, hamilelik, çok eşlilik, evlilik dışı ilişki tartışması duymak istemiyorum.

Akp'nin kadın hakkı politikasının da meclise türbanlı kadın sokmaktan öteye gidemeyeceğini üzülerek söylüyorum.. Devlet dairelerinde türbanlı memur çalışabiliyorken polis, asker ve hakim olamıyorlar. Çünki islama aykırı değil mi? Kadın hakim olamaz. Kadının hükmü geçerli değildir çünkü.

Back