- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
Hani kadınların kılık kıyafetlerine özgürlük diyoruz ya, ki ben kadınların kıyafetlerine özgürlükten yanayım, meclis'teki engelli kadın milletvekilimiz etek giymekten rahatsız, bizler kadın olarak onun pantolon isteğine sahip çıksak, çok birşey mi?
Bir pantolon sadece...
Evet biliyorum sokak agziyla konusulunca bizim milletin daha cok hosuna gidiyor ama Safak Pavey cok donanimli bir insan,konusmayi beceremedigi icin degil,alintilarla ve belgelerle konustugu icin notlarina bakma geregi duyuyor.Ayrica "birseyler yapabilir" degil bircok sey yapti ve yapmaya da devam ediyor.Benim tavsiyem;biri hakkinda yargilarla konusmadan evvel google da ufak bir arastirma yapmak faydalidir her zaman.Gecirdigi kazaya ragmen hayata daha sıkı tutunup uluslararasi platformda calismalar yapan basarili birinin mecliste konusma yapamayacagini dusunmek yersiz oluyor cunku.
Şafak Pavey in bu konu da vurgu yaptığı parti değil erkeklerin kadınların giyimine müdahalesi ben öyle anladım bu cümleden "Mecliste pantalon giymesi bir erkek vekil tarafından engellenmiş,bir kadın vekil olarak '"
Simdi bu konuda size ne ornek versem kar etmeyecek bunu biliyorum.Zaten arastirmaya bile gerek duymadiginiz biri hakkinda konusmak da yersiz.O yuzden bence de daha fazla uzatmaya gerek yok.İyi gecelerIcraat olarak mecliste yaptigi neler var, onlari gozden gecirmek lagzim? Farkindalik yaratacak biseyler yapmis olsaydi zaten goze carpardi.Ilk defa gulumseyen bir chp li gordugum icin mutlu oldum, onuda gecmiyeyim.Kendisini arastirmami gerektirecek bir isi olsaydi arastirirdim, genelde oyle yapiyorum.Konusmalari chp klasiklerinden olusuyor, tam aksine eline ilistirilmis, bakarak elindeki yazilari okudu bastan asagiya.Gercekten basortululerin sikintilarini bilseydi klasik chp agziyla dile getirmezdi iddialarini.Neyse konuyu yeterince uzattik, herkesin fikri kendine.
ALLAH yolunu acik etsin.
Ya var ya yorumlar teker teker okudum ve malesef bu kadar net anlatılmış bir durumu allak bullak anlayıp hatta anlamamış halde sırf karşıt görüş olduğunu belli etmek için vara yoğa atıp tutan insanlara çok güldüm gerçekten..Hayatında siyasetin s sini bilmeyen ama sırf din alet edildiği için ona inanan ve siyaset yapmaya çalışan insanlar gördüm ben..var benim ailemde de var böyle insanlar..ne desek boş onlara..onlara göre siyaset etekten pantolondan türbandan ibaret..özgürlük sandıkları şey sadece bu..demokrasi sadece örtünme serbestliğiyle mi geldi acaba ülkeye..bizler kime ne anlatmaya çalışıyoruz ki..anlamak istemeyene etrafına tek bir pencereden bakıp sadece onun var olduğuna inanan insanlara ne anlatacaksınız ki ?? boşverin gitsin.
Evet, bende öyle anladım, bu gece hatta yarım saat kadar önce tvde gece haberlerini seyrettim, Şafak Pavey'in konuşmasının bir kısmı verildi, konuşmanın başında geçiyordu bu cümle.
Özellikle biz kadınların kıyafetleri üzerine açılmış konularda birlik olmamız lazım aslında, giyimimiz, hayat görüşümüz ne olursa olsun fark etmez.
Kadınız hepimiz, başı kapalı bir kadın nasıl ki zorla başının açılmasından rahatsızsa, engelli bir başka kadının pantolonun engellenmesinden de rahatsız olmalı, olmayan bacağınıza, protez bacağınıza dikilen gözleri tahmin edebiliyor musunuz?
Ve o gözlerden duyduğunuz huzursuzluğu.
Şafak Pavey evet çok donanımlı, çok şeyler başarmış, başarmak için hala uğraşan, çabalayan bir kadın, kendiyle de barışık fakat tek bir istek yahu pantolon, tek bir istek baş örtü gibi, tek bir istek kıyafetlere müdahale edilmemesi gibi.
Çok şey değil, kişiliğini seversiniz sevmezsiniz, yaptıklarını takdir edip etmemekte sizlere kalmış ama o bir kadın, pantolon giymek istiyor, yani insan sadece bunun için bile tasvip etmiyorum ama haklı da bir isteği var, bu istek için destekçiyim diyebilir.
Sırf farklı bir partiden diye insanların isteklerini de görmezlikten gelmeyelim, umursamaz olmayalım, ben çok tuhaf mı düşünüyorum?
Evet, bende öyle anladım, bu gece hatta yarım saat kadar önce tvde gece haberlerini seyrettim, Şafak Pavey'in konuşmasının bir kısmı verildi, konuşmanın başında geçiyordu bu cümle.
Özellikle biz kadınların kıyafetleri üzerine açılmış konularda birlik olmamız lazım aslında, giyimimiz, hayat görüşümüz ne olursa olsun fark etmez.
Kadınız hepimiz, başı kapalı bir kadın nasıl ki zorla başının açılmasından rahatsızsa, engelli bir başka kadının pantolonun engellenmesinden de rahatsız olmalı, olmayan bacağınıza, protez bacağınıza dikilen gözleri tahmin edebiliyor musunuz?
Ve o gözlerden duyduğunuz huzursuzluğu.
Şafak Pavey evet çok donanımlı, çok şeyler başarmış, başarmak için hala uğraşan, çabalayan bir kadın, kendiyle de barışık fakat tek bir istek yahu pantolon, tek bir istek baş örtü gibi, tek bir istek kıyafetlere müdahale edilmemesi gibi.
Çok şey değil, kişiliğini seversiniz sevmezsiniz, yaptıklarını takdir edip etmemekte sizlere kalmış ama o bir kadın, pantolon giymek istiyor, yani insan sadece bunun için bile tasvip etmiyorum ama haklı da bir isteği var, bu istek için destekçiyim diyebilir.
Sırf farklı bir partiden diye insanların isteklerini de görmezlikten gelmeyelim, umursamaz olmayalım, ben çok tuhaf mı düşünüyorum?
bu konudan kaç tane açılmış. ben görmedim. hatta tekrar baktım yok.Bu konudan kaç tane açıldı,konu tekrarı olmuş.
Milletin sinirleri gerilmiş soluğu kk da konu açmakta bulmuş
bu konudan kaç tane açılmış. ben görmedim. hatta tekrar baktım yok.
siz bana aynılarının linkleriini verirseniz sevinirim.
ha,ayrıca sinirimin gerildiği için soluğu kkda alıp konu açmadım. konuşmayı çok beğendiğim için açtım.
Çok hoş bir bayan.
Yalnız iddia ettiği ''bütün haberlerde'' izlediğim dedi sözü aradığımda ekşisözlükten başka hiç bir kaynak çıkmıyor karşımıza. Bulan varsa lütfen yayınlasın.
Yoksa nasıl karşı çıkacaklarını bilemediklerinden böyle bir şey uydurduklarını düşüneceğim.
Güldürüyor bu çırpınışlar insanı
bak canım. bu kadın bir milletvekili.Okycim yanlış algılıyorsun.
Ben henüz 2,5-3 senedir tesettürlüyüm. İlk seneler bir şey anlamıyorsun ama biraz daha zaman geçinde tesettürsüz insan kendini çıplak gibi hissediyor. Tesettür aynı zamanda o kişiye huzurda veriyor.
Bu demek değil ki tesettürsüz insanlar çıplak, nursuz, kirli vs. Bu kişinin kendi hissiyatı ile ilgili bir şey. Bayan onu ifade etmiş orada.
Oraya her çıkan vekil spontane mi konuşuyor acaba da kadının hazırlık yapıp gelip konuşması bazılarını acaip derecede rahatsız etmiş :)
ben tebrik ediyorum,harika konuşmuş :)
başını kapatınca tertemiz hisseden vekil de umarım her daim tertemiz hisseder her yönden!
bazı yorumlardaki taraflılığı görmemek mümkün değil ki zaten. :)))Konuşmada o kadar etkin ses tonu ve mimikler ile konuşuyor ki buna bakıp da 'kağıttan okuyor eline kağıdı vermişler' demek olayı görmezden gelmek demek. Ayakta alkışlanası kadın...
Okycim yanlış algılıyorsun.
Ben henüz 2,5-3 senedir tesettürlüyüm. İlk seneler bir şey anlamıyorsun ama biraz daha zaman geçinde tesettürsüz insan kendini çıplak gibi hissediyor. Tesettür aynı zamanda o kişiye huzurda veriyor.
Bu demek değil ki tesettürsüz insanlar çıplak, nursuz, kirli vs. Bu kişinin kendi hissiyatı ile ilgili bir şey. Bayan onu ifade etmiş orada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?