Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
daha ne desin tertemiz hissediyormuş kapanınca. açıkken kirlimiydi.
Okycim yanlış algılıyorsun.
Ben henüz 2,5-3 senedir tesettürlüyüm. İlk seneler bir şey anlamıyorsun ama biraz daha zaman geçinde tesettürsüz insan kendini çıplak gibi hissediyor. Tesettür aynı zamanda o kişiye huzurda veriyor.
Bu demek değil ki tesettürsüz insanlar çıplak, nursuz, kirli vs. Bu kişinin kendi hissiyatı ile ilgili bir şey. Bayan onu ifade etmiş orada.
Pavey'den sonra İnce'nin konuşmasını paylaşan olur mu ki şimdi???
Yazımın başında Şafak Pavey'in şu sözleri kapak niyetinde, tabi anlayana demiştim. Yazdıklarınıza bakılırsa, Sizi tebrik ediyorum, çok iyi anlamışsınız.
Bir Kronik mağdur vakası daha....
Şafak Perver kim?:44:Kim safak perver bugune kadar varligiyla yoklugu farkindalik verememis biri.
İyi bari en azindan Safak Pavey'i siyonist falan filan ilan eden yazilar paylasilmadi buna da sukur Bu arada Safak Pavey bir engelli olarak ikinci sinif insan muamelesi gormenin ne oldugunu iyi bilir.Ayrica madem mantik bu,kimse olmadigi birsey hakkinda konusmasin o zaman
Şafak Pavey: Parçalarımı kendim topladım
Gökyüzünün gözlerine yansıması...
Tıpkı “Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir” kitabında yazdıkları gibi...
İran, Uganda, Angola, Mısır, Irak, Lübnan, Afganistan, Suriye, Yemen, Filistin’de BM’nin görevlisi olarak, “kadın ve çocuk hakları” için çalıştı.
Kırılma noktalarının başı bir tren kazası...
Anlatıyor:
Kanser hastası bir arkadaşımı Zürih’ten trenle Cenevre’ye uğurlamak için trene bindiriyordum. Tren kapıları açık olarak kalktı. Küçük bir medeniyet hatası diyelim. Binmek üzere trenin merdivenlerindeyiz. O saniyeler içinde karar verip bir seçim yapmalıydım. Arkadaşımı içeri itmeye, kendimi de dışarıya atmaya çalıştım. Ama oradan geçmekte olan peronda yük taşıyıcı arabaya sırtımı çarptım ve öne raylara düştüm. Sol kolumu, sol bacağımı kaybettim.
Ve espriyle solculuğuna gönderme yapıyor:
“Sol tarafım hasarlı diyorum ben.”
EN CESUR KADIN ÖDÜLÜ
6 ay tedavi gördüğü hastaneden kaçış öyküsünü soruyorum.
Hastaneden firar ediyorum.
Anneme EN CESUR KADIN GAZETECİ ödülü veriliyordu. Onun için hastaneden kaçarak Amerika’ya ödülü almaya gittim. Henüz kolum yapılmamış durumda, bacağım da iskelet halinde.
Annemin hikayesi anlatılıyor.
Susurluk olayını ortaya çıkardı. Mafyadan kaçtı, arabası bombalandı, saklandı. Herkes bana bakıyor.
Bedelini bana ödetmişler gibi... Paramparça bir durumdayım. Ama anlatamıyorum.
Yıllar sonra EN CESUR KADIN ödülünü ABD’den kendisi de alıyor.
MAYIN TEMİZLEDİM
İngiltere’de üniversiteden sonra London School of Economics’te master.
BM’de çalışırken...
Lübnan’da mayın temizliğine gidiyor.
Anlattıkları yürek parçalayıcı.
Bir parça tesirli bombadan 600
parça çıkıyor. Fosforlu yapıyorlar.
Savaş bitiyor, insanlar normal yaşamlarına dönüyor.
Günde yaklaşık 5 insan hala ya kolunu, ya gözünü kaybediyordu.
İnsan eliyle yapılan felaket.
Savaş yerlerinde çalıştıysanız hiçbir savaş tezkeresini onaylayamazsınız.
Afganistan’da şarjla çalışan bacağı elektrik olmayan köyde kasılıp kalıyor.
Gülümseyerek “Eski transistörlü Rus radyolarından mülteci çocuklar şarj makinesi yaptılar. Rüzgar gülü gibi. Bacağımı şarj ettik çocuklarla” diyor.
Herbirimiz birer engelli adayiyiz.Bunu bilip engellilere yardimci olmaliyiz.Ben onun yasama tutunmasina lafim olmadi ki.Butun engelliler toplumda yer almalariyla bizlere ornek oluyor.Allah yardimcisi olsun, turkiyede engelliler icin sosyal hayat biraz zor.Bu konulara egilip, engellilere daha faydali olabilir.Enerjisini basortulu kadinlara kullanmasin, sikintisini cekmedigi biseyi bilemez.O nedenle iddialarini, klasik laf olarak hemen hemen her chp liden duyuyoruz.Soyledigi sozlerde birlestirici bir tutum goremedim, tamtersi ayrilikci tutum sergilemis.Biz olamadigimiz icin dem vuruyor ama kendisi de ayni seyi yapiyor.Bukadar cok hayatinda tramva yasamis biri "hosgeldiniz arkadaslar" diyebilmek yerine.Amalarla baslayan birsuru iddia surdu ortaya, dolayisiyla birlestiricilik yoktu amacta tamamen ayristirmak.Ondan kisa ve oz hosgeldiniz deyip asil meclis gundemlerine gelmeliydi konu.Konu sadece basortulu olunca pek samimi bulamadim bende bu bayani.
Muharrem incede dokturdu ama once taciz ettigi kadinin hakkini versin de kadin haklarindan konusma hakki olsun.Boylelerini samimi bulmuyorum hic.Hem erkeklerin bu konuyu gundem yapmalarina sinir oluyorum, gundem bulamayan bir proje uretemeyenlerin klasik laflarindan gina geldi.Adam akilli muhalefet yapsinlar, topluma yararli olacak islere imza atsinlar, toplumu birbirine vermeye calismaktan daha yararli bir is islemis olurlar.
Evet biliyorum sokak agziyla konusulunca bizim milletin daha cok hosuna gidiyor ama Safak Pavey cok donanimli bir insan,konusmayi beceremedigi icin degil,alintilarla ve belgelerle konustugu icin notlarina bakma geregi duyuyor.Ayrica "birseyler yapabilir" degil bircok sey yapti ve yapmaya da devam ediyor.Benim tavsiyem;biri hakkinda yargilarla konusmadan evvel google da ufak bir arastirma yapmak faydalidir her zaman.Gecirdigi kazaya ragmen hayata daha sıkı tutunup uluslararasi platformda calismalar yapan basarili birinin mecliste konusma yapamayacagini dusunmek yersiz oluyor cunku.Engelli olup milletvekili secilmesi guzel, takdire sayan.Engelli haklari icin guzel seyler yapabilir, insan kendi yasadigi sikintilari daha iyi dillendirebilir.Konusmalarinda begendigim siyasetci sayisi azdir, onu da belirteyim.Herkes liderlik ozelligi tasimaz, buna inaniyorum.Mesela ornek icin yaziyorum, Kilicdaroglu lider olamaz asla, memur kalmaliydi.Cok zorladilar suslediler surduler piyasaya ama siritti cok fena.
Bu hanim milletvekili de, dersine calisirsa birde kagida bakmadan konusmayi denerse daha etkili olacagini dusunuyorum:)) Cunku dogal konusma ortamindaki seslenisler daha iyi etki saglar.