Evet, bende öyle anladım, bu gece hatta yarım saat kadar önce tvde gece haberlerini seyrettim, Şafak Pavey'in konuşmasının bir kısmı verildi, konuşmanın başında geçiyordu bu cümle.
Özellikle biz kadınların kıyafetleri üzerine açılmış konularda birlik olmamız lazım aslında, giyimimiz, hayat görüşümüz ne olursa olsun fark etmez.
Kadınız hepimiz, başı kapalı bir kadın nasıl ki zorla başının açılmasından rahatsızsa, engelli bir başka kadının pantolonun engellenmesinden de rahatsız olmalı, olmayan bacağınıza, protez bacağınıza dikilen gözleri tahmin edebiliyor musunuz?
Ve o gözlerden duyduğunuz huzursuzluğu.
Şafak Pavey evet çok donanımlı, çok şeyler başarmış, başarmak için hala uğraşan, çabalayan bir kadın, kendiyle de barışık fakat tek bir istek yahu pantolon, tek bir istek baş örtü gibi, tek bir istek kıyafetlere müdahale edilmemesi gibi.
Çok şey değil, kişiliğini seversiniz sevmezsiniz, yaptıklarını takdir edip etmemekte sizlere kalmış ama o bir kadın, pantolon giymek istiyor, yani insan sadece bunun için bile tasvip etmiyorum ama haklı da bir isteği var, bu istek için destekçiyim diyebilir.
Sırf farklı bir partiden diye insanların isteklerini de görmezlikten gelmeyelim, umursamaz olmayalım, ben çok tuhaf mı düşünüyorum?