• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şafak Pavey'den çarpıcı açıklamalar

Hani kadınların kılık kıyafetlerine özgürlük diyoruz ya, ki ben kadınların kıyafetlerine özgürlükten yanayım, meclis'teki engelli kadın milletvekilimiz etek giymekten rahatsız, bizler kadın olarak onun pantolon isteğine sahip çıksak, çok birşey mi?
Bir pantolon sadece...

Şafak Pavey in bu konu da vurgu yaptığı parti değil erkeklerin kadınların giyimine müdahalesi ben öyle anladım bu cümleden "Mecliste pantalon giymesi bir erkek vekil tarafından engellenmiş,bir kadın vekil olarak '"

Son düzenleme:
Evet biliyorum sokak agziyla konusulunca bizim milletin daha cok hosuna gidiyor ama Safak Pavey cok donanimli bir insan,konusmayi beceremedigi icin degil,alintilarla ve belgelerle konustugu icin notlarina bakma geregi duyuyor.Ayrica "birseyler yapabilir" degil bircok sey yapti ve yapmaya da devam ediyor.Benim tavsiyem;biri hakkinda yargilarla konusmadan evvel google da ufak bir arastirma yapmak faydalidir her zaman.Gecirdigi kazaya ragmen hayata daha sıkı tutunup uluslararasi platformda calismalar yapan basarili birinin mecliste konusma yapamayacagini dusunmek yersiz oluyor cunku.

Icraat olarak mecliste yaptigi neler var, onlari gozden gecirmek lagzim? Farkindalik yaratacak biseyler yapmis olsaydi zaten goze carpardi.Ilk defa gulumseyen bir chp li gordugum icin mutlu oldum, onuda gecmiyeyim.Kendisini arastirmami gerektirecek bir isi olsaydi arastirirdim, genelde oyle yapiyorum.Konusmalari chp klasiklerinden olusuyor, tam aksine eline ilistirilmis, bakarak elindeki yazilari okudu bastan asagiya.Gercekten basortululerin sikintilarini bilseydi klasik chp agziyla dile getirmezdi iddialarini.Neyse konuyu yeterince uzattik, herkesin fikri kendine.
ALLAH yolunu acik etsin.

Ya var ya yorumlar teker teker okudum ve malesef bu kadar net anlatılmış bir durumu allak bullak anlayıp hatta anlamamış halde sırf karşıt görüş olduğunu belli etmek için vara yoğa atıp tutan insanlara çok güldüm gerçekten..Hayatında siyasetin s sini bilmeyen ama sırf din alet edildiği için ona inanan ve siyaset yapmaya çalışan insanlar gördüm ben..var benim ailemde de var böyle insanlar..ne desek boş onlara..onlara göre siyaset etekten pantolondan türbandan ibaret..özgürlük sandıkları şey sadece bu..demokrasi sadece örtünme serbestliğiyle mi geldi acaba ülkeye..bizler kime ne anlatmaya çalışıyoruz ki..anlamak istemeyene etrafına tek bir pencereden bakıp sadece onun var olduğuna inanan insanlara ne anlatacaksınız ki ?? boşverin gitsin.

Şafak Pavey in bu konu da vurgu yaptığı parti değil erkeklerin kadınların giyimine müdahalesi ben öyle anladım bu cümleden "Mecliste pantalon giymesi bir erkek vekil tarafından engellenmiş,bir kadın vekil olarak '"

Evet, bende öyle anladım, bu gece hatta yarım saat kadar önce tvde gece haberlerini seyrettim, Şafak Pavey'in konuşmasının bir kısmı verildi, konuşmanın başında geçiyordu bu cümle.

Özellikle biz kadınların kıyafetleri üzerine açılmış konularda birlik olmamız lazım aslında, giyimimiz, hayat görüşümüz ne olursa olsun fark etmez.
Kadınız hepimiz, başı kapalı bir kadın nasıl ki zorla başının açılmasından rahatsızsa, engelli bir başka kadının pantolonun engellenmesinden de rahatsız olmalı, olmayan bacağınıza, protez bacağınıza dikilen gözleri tahmin edebiliyor musunuz?
Ve o gözlerden duyduğunuz huzursuzluğu.
Şafak Pavey evet çok donanımlı, çok şeyler başarmış, başarmak için hala uğraşan, çabalayan bir kadın, kendiyle de barışık fakat tek bir istek yahu pantolon, tek bir istek baş örtü gibi, tek bir istek kıyafetlere müdahale edilmemesi gibi.
Çok şey değil, kişiliğini seversiniz sevmezsiniz, yaptıklarını takdir edip etmemekte sizlere kalmış ama o bir kadın, pantolon giymek istiyor, yani insan sadece bunun için bile tasvip etmiyorum ama haklı da bir isteği var, bu istek için destekçiyim diyebilir.

Sırf farklı bir partiden diye insanların isteklerini de görmezlikten gelmeyelim, umursamaz olmayalım, ben çok tuhaf mı düşünüyorum?

Icraat olarak mecliste yaptigi neler var, onlari gozden gecirmek lagzim? Farkindalik yaratacak biseyler yapmis olsaydi zaten goze carpardi.Ilk defa gulumseyen bir chp li gordugum icin mutlu oldum, onuda gecmiyeyim.Kendisini arastirmami gerektirecek bir isi olsaydi arastirirdim, genelde oyle yapiyorum.Konusmalari chp klasiklerinden olusuyor, tam aksine eline ilistirilmis, bakarak elindeki yazilari okudu bastan asagiya.Gercekten basortululerin sikintilarini bilseydi klasik chp agziyla dile getirmezdi iddialarini.Neyse konuyu yeterince uzattik, herkesin fikri kendine.
ALLAH yolunu acik etsin.
Simdi bu konuda size ne ornek versem kar etmeyecek bunu biliyorum.Zaten arastirmaya bile gerek duymadiginiz biri hakkinda konusmak da yersiz.O yuzden bence de daha fazla uzatmaya gerek yok.İyi geceler

Ya var ya yorumlar teker teker okudum ve malesef bu kadar net anlatılmış bir durumu allak bullak anlayıp hatta anlamamış halde sırf karşıt görüş olduğunu belli etmek için vara yoğa atıp tutan insanlara çok güldüm gerçekten..Hayatında siyasetin s sini bilmeyen ama sırf din alet edildiği için ona inanan ve siyaset yapmaya çalışan insanlar gördüm ben..var benim ailemde de var böyle insanlar..ne desek boş onlara..onlara göre siyaset etekten pantolondan türbandan ibaret..özgürlük sandıkları şey sadece bu..demokrasi sadece örtünme serbestliğiyle mi geldi acaba ülkeye..bizler kime ne anlatmaya çalışıyoruz ki..anlamak istemeyene etrafına tek bir pencereden bakıp sadece onun var olduğuna inanan insanlara ne anlatacaksınız ki ?? boşverin gitsin.

Siyaset uzmanimisiniz ki, cozmussunuz olayi.Kadinin konusmasini begenmek zorundamiyim yani.Begenmedim ama begenmeme nedenini dine endekslemeniz de ayri bir yetenek gerektiriyor:))
Yillarca chp nin meclisdeki konusmalarini dinleyen biri olarak, benzerlerini cok dinledik.Yeni bisey yok soylenenler de, olsa onuda takdir etmeyi biliyoruz.Asil ideoloji koru kimlerdir burada herkes birbirini biliyor.

Siyasetin s sini bilmiyoruz da, sizmi biliyorsunuz?Siyasetci degiliz, siradan vatandas olarak yaziyoruz burada.
Su engin bilgilerinizi buralarda harcayacaginiza, meclise girinde tam olsun.Sizin bilgileriniz buralara fazla gelir.Demokrasi sadece sandik degildir, diyenlere de bir sozunuz var mi?Onlarin sozleriyle yola cikan demokrasi dersi vermeye kalkismasin.
Degerli yorumlarinizi eksik etmeyin, bizler icin buyuk kayip olur bu:)
Yazdiklarinizi okuyanda atomu parcalamis sanir.Asil ben guluyorum sizin yazdiklariniza:))

Evet, bende öyle anladım, bu gece hatta yarım saat kadar önce tvde gece haberlerini seyrettim, Şafak Pavey'in konuşmasının bir kısmı verildi, konuşmanın başında geçiyordu bu cümle.

Özellikle biz kadınların kıyafetleri üzerine açılmış konularda birlik olmamız lazım aslında, giyimimiz, hayat görüşümüz ne olursa olsun fark etmez.
Kadınız hepimiz, başı kapalı bir kadın nasıl ki zorla başının açılmasından rahatsızsa, engelli bir başka kadının pantolonun engellenmesinden de rahatsız olmalı, olmayan bacağınıza, protez bacağınıza dikilen gözleri tahmin edebiliyor musunuz?
Şafak Pavey evet çok donanımlı, çok şeyler başarmış, başarmak için hala uğraşan, çabalayan bir kadın, kendiyle de barışık fakat tek bir istek yahu pantolon, tek bir istek baş örtü gibi, tek bir istek kıyafetlere müdahale edilmemesi gibi.
Çok şey değil, kişiliğini seversiniz sevmezsiniz, yaptıklarını takdir edip etmemekte sizlere kalmış ama o bir kadın, pantolon giymek istiyor, yani insan sadece bunun için bile tasvip etmiyorum ama haklı da bir isteği var, bu istek için destekçiyim diyebilir.

Sırf farklı bir partiden diye insanların isteklerini de görmezlikten gelmeyelim, umursamaz olmayalım, ben çok tuhaf mı düşünüyorum?

Cok guzel yazmissiniz, Mune hanim. Keske hepimiz sizin kadar birlestirici dusunebilse.Burda catistigimiz diger arkadaslar farkinda olmasakda kendi dusuncelerimizi satmaya calisiyoruz.Dogrularimizi yaristiriyoruz ama bunu yaparkende bazen asiri cumeleler kurabiliyor.Bu asiri cumleye karsi insan sinirlenip had bildirme edasi takinabiliyor.
Yazilar bu yuzden cok sivri oluyor.Sonuc olarak herkes ceza aliyor:))Herkes kendi cephesinde bakiyor, sizin yazdiklariniz da iki tarafa vurgu yapildigi icin begeniyorum.Sik sik yorum yazin, katilimlarinizi bekliyoruz.Herkes kendine hissesini almistir umarim yazilanlardan.

Son düzenleme:

İzledin mi bilmiyorum Mune ama Ruhsar Demirel'in de konuşması da güzeldi o da gözardı edilmemeli izlenmeli mutlaka.. Ben linki verdim ama birisi yüklerse sevinirim
MHP'li Ruhsar Demirel'in Meclis'te Başörtüsü Konuşması (31 Ekim 2013) - YouTube

Son düzenleme:
Bu konudan kaç tane açıldı,konu tekrarı olmuş.
Milletin sinirleri gerilmiş soluğu kk da konu açmakta bulmuş
bu konudan kaç tane açılmış. ben görmedim. hatta tekrar baktım yok.
siz bana aynılarının linkleriini verirseniz sevinirim.
ha,ayrıca sinirimin gerildiği için soluğu kkda alıp konu açmadım. konuşmayı çok beğendiğim için açtım.:ssz:

Son düzenleme:
acaba ordaki başını örtme hakkına sahip olmuş vekillerin yihhhuuuu özgürlüğümüzü kaptık şükranlarımızı sunuyoruz tandanslı açıklamalarından sonra şafak hanımın pantolonun izin verilmediği protezine bakıp biraz mahçup oluyorlarmıdır.....önce vicdan değilmiydi...........yok şaşırdım ben o başka birşeydi

AKP'nin genel tavrı bu.
Hep türbandan girip hep türban ile vurup, hep türbansız kadınlar ile türbanlıları karşı karşıya getirip hep insanları bölmek için ellerinden geleni yaparlar. Hep hep hep... Hep mi aynı numara?
Önce başörtülü bacım der, ağlar tansiyon yükseltirler.
Sonra o bacıma saldırdı derler...
Sonra türban yüzünden okuyamadı derler...
Sonra açıklara kirli pis muhabbeti yaparak gerilimi tırmandırırlar...
Ne diyeyim ki? Bu politikaya sahip bir partinin ısrarla savunucusu olanların da amacını anlayamıyorum.
Allah adına şirk koşmak ve kendi fikrini Allah'ın hükmü gibi göstermek de enteresan... :6:

bu konudan kaç tane açılmış. ben görmedim. hatta tekrar baktım yok.
siz bana aynılarının linkleriini verirseniz sevinirim.
ha,ayrıca sinirimin gerildiği için soluğu kkda alıp konu açmadım. konuşmayı çok beğendiğim için açtım.:ssz:

senin sinirlerin hep gerilsin oky hep böyle güzel konular aç :) kk da konu açmak için sinir gerginliği yaşamak gerektiğini bilmiyordum :86:

paylaşm için tekrar teşekkürler dinleme fırsatı buamayanlar da okur belki bu güzel konuşmayı.

Çok hoş bir bayan.
Yalnız iddia ettiği ''bütün haberlerde'' izlediğim dedi sözü aradığımda ekşisözlükten başka hiç bir kaynak çıkmıyor karşımıza. Bulan varsa lütfen yayınlasın.
Yoksa nasıl karşı çıkacaklarını bilemediklerinden böyle bir şey uydurduklarını düşüneceğim.
Güldürüyor bu çırpınışlar insanı:9:

Muhtemel yanlış yerlere bakıyorsunuz.

TRT'nin Meclis TV arşivlerinde bulabilirsiniz. Daha bu sabah Kanal D meclis tv'den o konuşmayı geçti. Yada Kanal D arşivlerinden.

Okycim yanlış algılıyorsun.
Ben henüz 2,5-3 senedir tesettürlüyüm. İlk seneler bir şey anlamıyorsun ama biraz daha zaman geçinde tesettürsüz insan kendini çıplak gibi hissediyor. Tesettür aynı zamanda o kişiye huzurda veriyor.
Bu demek değil ki tesettürsüz insanlar çıplak, nursuz, kirli vs. Bu kişinin kendi hissiyatı ile ilgili bir şey. Bayan onu ifade etmiş orada.
bak canım. bu kadın bir milletvekili.
işte milleti temsil ettiği için kelimelerinde daha dikkatli olmalı. kapandım, tertemizim lafının çok farklı anlamlarda anlaşılacağını bilmek zorunda. bak daha mutluyum daha huzurluyum deseydi bu düşünceler olmazdı.
ama tertemiz oldum olmaz.
daha dikkat gerekli,çünkü bu toplumun en hassas olduğu konulardan biridir.
o zaman her başı açık kirli olur buna göre. kelimeleri dikkatli seçmek zorundayız.
bak kızlık zarı konularındada aynı şeyi görüyorum. bakire olmayanlarada bu tarz laflar yazılıyor. yok sen kirlisin ,yok kullanılmış atılmışsın,yok 2ci elsin yok ben bakireyim tertemizim...
sanki bakire olmayanlar kirli gibi....
bunlar insanları çok rencide ediyor. tıpkı bu milletvekilinin sözü gibi.

Son düzenleme:
Saat 14.00'te toplanan Meclis Genel Kurulu'nda gözler AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı'daydı. Milletvekilleri Genel Kurul'a başörtüsü ile katıldı.
MHP milletvekili Ruhsar Demirel, partisi adına Genel Kurul'da konuştu ve hükümetin türbanlı milletvekilleri için MHP'nin verdiği yasal düzenleme teklifini 2008 yılında görmezden geldiğini hatırlattı.
Konuşmasında erkeklere seslenen Demirel "biraz empati yapın" derken "Ayran içsinler, sezaryan yapmasınlar. Bunlar bizim mahremimiz, mahremiyetimize girmeyin" eleştirisi yaptı.
Demirel konuşmasında şunları kaydetti:
KİMİN NE GİYDİĞİ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ

"Bu inançlarına dayalı olarak giyimini tanzim eden hanımefendilerin ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bir parça empati yapın lütfen. Özellikle erkekler size sesleniyorum nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. Özgürlük adı altında milleti temsil eden 4 hanımefendiye mobing yapılıyor. Bunu bütün kadınlar adına reddediyoruz ve MHP olarak insanları kılığı kıyafeti üzerinden değerlendirmeyi affetmiyoruz. Bu sorunu, eğer sorunsa 2008 yılında çözmek için talepte bulunduk hükümetten. Kadınları bu haktan mahrum etmeyelim diyen bizdik. Kimse sesini çıkarmadı, çünkü referandum vardı, seçim vardı.
BEYEFENDİLERE SESLENİYORUM MOBBİNGDEN VAZGEÇİN

Özellikle beyefendilere seslenmek istiyorum. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın, bizimle beraber siyaset yapın. Bizim için hiç önemli değil başı açık ya da kapalı, hepimizin seçilmesinde çalışanlar partili kadınlardır. Bu mobbingden vaz geçin. Dünya Ekonomik Forumu açıklama yaptı, Türkiye'nin genel sıralamadaki yeri ortada. Bizim ne giydiğimiz değil, kadınların alamadığı hizmetleri, yiyemediği yemekleri, alamadığı sağlık hizmetlerini konuşmalıyız. Biz burada memleketin sorunlarını çözmek için buluşmuşken kendimiz sorun oluyorsak burada bir şey yanlış demektir. İnsanda akıl, dil var. Konuşalım akıl sürecinden geçirelim diye.
BURASI BOKS RİNGİ DEĞİL

Burası boks ringi değil, güreş alanı değil. Kendimizi kadın diye tanımlamaktan memnun değiliz bizler milletvekiliyiz. Sizler kadar burada partimizi ve milletimizi temsil etmek için buradayız. Bugün biz teklif ettiğimizde sesini çıkarmayanlar bugün özgürlük diyorsa bir kendilerine baksınlar neyin özgürlüğü. Farklılıkların altını çizmek hiç bir şey getirmiyor. biz ortaklıklarımız üzerinden birlikte büyümek isteyen bir partiyiz. Devlet Bahçeli defalarca hanımefendiler istedikleri gibi giyinebilri diye. Bu hanımların hayatını mikroskoba koyup inceler gibi, akvaryumdaki balık gibi kullanmak yanlış şeyler. Mahremiyet bizim toplumumuzdaki en önemli değerdir. Ayran mı içsin, sezaryanla mı doğursun bunlar bizim özel hayatımız. Mahremiyetimize girmeyin. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Biz sizlerin ne giydiğinizi, ne taktığınızı konuşuyor muyuz.
KIRMIZIDA DUR DEĞİL YEŞİLDE GEÇ ÖĞRETİLSİN

Siyaset tercihlerdir ama vatan, millet için yapılan tercihlerdir. İnanç bir özgürlüktür. Devlet hayatımızın içinde olduğu için böyle yaşıyoruz. Bize yapmamamız gerekenler öğretildi. Kırmızıda geçme denildiği için sarıda geçmeye çalışıyoruz. Bizim isteğimiz "yeşilde geç" sözünün öğretilmesidir. Hac farizasını yerine getirenlere Allah kabul etsin diyoruz. Allah nasip etsin ama inanç üzerinden siyaseti kabul etmiyoruz.

Oraya her çıkan vekil spontane mi konuşuyor acaba da kadının hazırlık yapıp gelip konuşması bazılarını acaip derecede rahatsız etmiş :)

ben tebrik ediyorum,harika konuşmuş :)
başını kapatınca tertemiz hisseden vekil de umarım her daim tertemiz hisseder her yönden!

Oraya her çıkan vekil spontane mi konuşuyor acaba da kadının hazırlık yapıp gelip konuşması bazılarını acaip derecede rahatsız etmiş :)

ben tebrik ediyorum,harika konuşmuş :)
başını kapatınca tertemiz hisseden vekil de umarım her daim tertemiz hisseder her yönden!

Konuşmada o kadar etkin ses tonu ve mimikler ile konuşuyor ki buna bakıp da 'kağıttan okuyor eline kağıdı vermişler' demek olayı görmezden gelmek demek. Ayakta alkışlanası kadın...

Konuşmada o kadar etkin ses tonu ve mimikler ile konuşuyor ki buna bakıp da 'kağıttan okuyor eline kağıdı vermişler' demek olayı görmezden gelmek demek. Ayakta alkışlanası kadın...
bazı yorumlardaki taraflılığı görmemek mümkün değil ki zaten. :)))

Şafak Pavey samimi bulduğum ender vekillerdendir. Bazılarının gözünden inkar akar, bazılarının gözünden samimiyet. Bu kadında ben o samimiyeti görüyorum. Çok sıcak ve sempatik bir insan ayrıca. Engel, onu tanıyınca küçük bir ayrıntıymış gibi geliyor. Haberi izlemedim, buradaki videoyu da yasaktan dolayı izleyemiyorum. Ancak ben onun bu beyanı, kişisel ve haklı gocunmasının sonucunda verdiğini düşünmek istiyorum. Zira bu kadar donanmlı bir insanın CHP'nin bugünkü kısır siyaseti içerisinde kaybolmasından endişe ediyorum. Merak ediyorum Chp ne kadar mücadele etti bu vekilin istek ve ihtiyaçları için? Elindeki , bırakın siyasi kozu, bu insancıl kozu samimiyetle ne kadar değerlendirdi. Keşke bu konuşmayı Şafak Pavey yapmasaydı. Keşke onun yerine parti sözcüsü yada başkan yardımcıları yapsaydı. Belki daha onurlu bir duruş olurdu Chp için. Umarım onun bu beyanı partinin iki yüzlü propagandasının aleti olmaz.

Okycim yanlış algılıyorsun.
Ben henüz 2,5-3 senedir tesettürlüyüm. İlk seneler bir şey anlamıyorsun ama biraz daha zaman geçinde tesettürsüz insan kendini çıplak gibi hissediyor. Tesettür aynı zamanda o kişiye huzurda veriyor.
Bu demek değil ki tesettürsüz insanlar çıplak, nursuz, kirli vs. Bu kişinin kendi hissiyatı ile ilgili bir şey. Bayan onu ifade etmiş orada.

Şafak Pavey meclisde ''konuşabilen'' ender vekillerden .Görüşünü konuşarak ifade edebiliyor , meclisin buna ihtiyacı çok .

Kronik mağdur , olimpiyat reklamlarında kimi koyacaksınız ? bizim mücadelemiz olmasa siz bu arifiyetsizlikle bir halt olmasınız vs ... bunlar miiis gibi siyaset kokan cümleler ve elbette olacak ...Dediğim gibi kadın konuşabiliyor en azından ...

Sevde Beyazıd Kaçar onu kastetmemiş exmadoncum ,

Senden alıntı yaptım çünkü ;

Burada bir elin parmaklarıyız siyasette yorum yazan ve hemen herkes birbirinin çizgisini , görüşünü , duruşunu artık bilmektedir.Şafak Pavey ile aynı çizgide olmayan arkadaşlar her ne kadar '' öyle denmemiş '' dese de , bu hep savunma hem de mesnetsiz , körü körüne bir savunma olarak görülüyor , oysa ki ben isterdim Şafak Hanıma her cümlesinde katılan bir arkadaş çıkıp , video yanlış yorumlanmış diyebilsin .
Hani hep objektif bakamamaktan dem vuruyoruz ya ...

Videoda örtündüm ve temizin , örtünmeyenler kirlidir mi denilmiş ? Ben çok taraflı olduğum için mi göremiyorum ?

Hac ziyaret vazifesini yerine getirmiş müslüman bir kadın , buraya gelince insan kendini tertemiz , yeni doğmuş gibi hissediyor diyor , bir daha örtümü çıkarıp günaha girmek istemem diyor ...

Bırakınız , sadece kendini bağlayan inancı ile kişi hac vazifesini yerine getirince kendini günahlarından arınmış ve yeni doğmuş gibi tertemiz hissedebilsin ...Bıraakınız inandığı din gereği örtünmemenin '' günah'' olduğunu düşünebilsin ...

Özgürlük yahu !

Back