- 16 Haziran 2011
- 14.892
- 62.585
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Birde o var gerçekten. Çok misafir ağırlama durumuna göre değişir. Ben yemeğe de misafir almıyorum kolay kolay artık2 çocuktan sonra o da sadeleşti.
Mevlüt yapınca lazım oluyordu sanırım onlarBoşuna yemin etme, eksiği yok fazlası var yani aynı durumdayım maalesef. Bizimkiler bir de karı koca. Evde iki kişiler ama iki tane düdüklü tencere, kocaman kocaman pilav tencereleri kaç tane… ver gitsin yetmişine geldin kime yemek pişireceksin öyle kalabalık… bilemiyorum valla
Aile nüfusuna göre değişiyor malum ihtiyaçlar. Misafir olarak gelebilecek yakın akrabaların aile nüfusu üzerinden düşündüm, fazla gelmediBibibella .
Birde o var gerçekten. Çok misafir ağırlama durumuna göre değişir. Ben yemeğe de misafir almıyorum kolay kolay artık2 çocuktan sonra o da sadeleşti.
Artık mevlüt yemekleri de dışarıya yaptırılıyorMevlüt yapınca lazım oluyordu sanırım onlar
Evet haklısınız. Misafir gelince lazım olacak diye evlendiğimde aldığım tabak ve bardak takımları 12 kişilik duruyor bende de malesef. Ama doğum günü kutlamalarında da plastik tabak çanağa geçtim ben meselaKendi aileniz 4 kişiyse , 6 kişi misafir gelse sadece çay ve kek vb ikram edecek olsanız dahi 10 bardak lazım diye hesapladım ben.
Herkes kendi ailesine göre hesap edip , kendine göre ayarlar tabi.
Evet haklısınız. Misafir gelince lazım olacak diye evlendiğimde aldığım tabak ve bardak takımları 12 kişilik duruyor bende de malesef. Ama doğum günü kutlamalarında da plastik tabak çanağa geçtim ben meselaMisafirlerimle vakit geçiriyorum hop çöpe.
Gelmesinler anam bana o kadar kişi benimkinin sülaleside öyle çağırsam hepsi bir arada 50 kişi gelmek isterAile nüfusuna göre değişiyor malum ihtiyaçlar. Misafir olarak gelebilecek yakın akrabaların aile nüfusu üzerinden düşündüm, fazla gelmediBibibella .
Gündelik tabak takımımda eksilenler oldu evet. Sonra gündelik olarak 6 kişilik takım aldık. Kahvaltı takımı almamıştım zaten gereksiz görmüştüm. Eski tabak takımımın pasta tabaklarını kahvaltı takımı yaptım.Kullandığınız yemek takımınız hiç fire vermedi mi ? Kırılan , eksilen olursa yenisini almaz olanları kullanabilirsiniz.
Plastik tabak çanaklar artık eskisi kadar ekonomik değil sanırım ve maalesef her ortamda kullanılması uygun olmuyor.
Zorunlu durumlar dışında yapıları ve barındırdığı maddeler nedeniyle plastik kullan at kullanmamayı tercih ediyorum.
Hahah evet bilerek başlayınca herşeyi vermesi geliyor insanın ver gitsin bende 1 sene önce bu yola girdim sade ve boş bir ev dertsiz tasasız durmayin devamBen cocuktan sonra ve bir takım saglik problemlerinden sonra evde esyaya hizmet etmekten yorulmaya basladım ilk olarak mutfağımda bir kac takım kahve yanı bardağı şekilli tabaklar puslanmış su bardakları sunum tabakları krep tavalari gibi seyleri atılacakları attım atılmayacakları anneme verdim değerlendirsin diye.Nisanda gelen cicek böcek (yapay) attim.Çeyizimdeki o dantelli havlularin dantellerini söktüm fazlasını annemin yaptiklarinı anneme k.valideminkileri ona geri verdim seccadelerin bir kısmını sattım bir pike vardi sanki Bülent Ersoy yatacak simli mimli onu sattım dolabımdaki esyaları eledim ihtoyac sahiplerine verdim.Ceyizde 12 takım nevresim var sadece 2 tanesini kullaniyorum gözüme o kadar batıyorlar ki kullanmadiklarimı satasım var annem her daim nevresim alabilecek misin onlar eskisin sonra cıkarırsın kenarda dursun diyerek beni dizginliyor.Gecen gün mutfağımı gördü bu ne bir sey birakmamıssin dedi 3 takim cay seti 2 takim su seti 12 tane tabak disinda bir sey birakmadim legen misafir yemek tskimi kahvalti vs haric tabii..bir de kepce kevgir falan 3 4 tane almisim alirken.Aktüel olarak gelen her seyi almısim minik minik sunum bilmem neleri canak sepet hepsini attim attikca yine fazla geliyor gozüme 3 tane silikon spatula neyime kahve süsleme aparati neyime zemzem bardagi gibi ufacik kahve yani bardagı neyime mesela cocuk dagıtıyor o dagittikca kurtulmak istiyorum annem dursun dursun diye beni dizginliyor her zaman alabilecek misin bak ulke in haline yokluk geliyor elindekileri tutmaya bak satma diyor belki de hakli ama her sey gözüme fazla gelmeye basladı 3 tane cekyatim var oturma odamda onun birini satmak istiyorum ne kadar az esya o kadar az iş kafasında oluyorum annem haklı mı ? Yoksa sadelik iyidir devam et mi diyorsunuz ? Evde esya görünce fenalıklar basıyor artik bu noktada durmalı mıyım ? Fon perdelerimi de satmak ya da birine vermek istiyorum mesela.Bir daha cocugum olmayacağını bilsem onun küçülenlerini de elden cıkaracağım her sey fazla geliyor gözüme