Sadeleşirken sacmalamıyorum dimi ?

Birde o var gerçekten. Çok misafir ağırlama durumuna göre değişir. Ben yemeğe de misafir almıyorum kolay kolay artık 2 çocuktan sonra o da sadeleşti.

Kendi aileniz 4 kişiyse , 6 kişi misafir gelse sadece çay ve kek vb ikram edecek olsanız dahi 10 bardak lazım diye hesapladım ben.

Herkes kendi ailesine göre hesap edip , kendine göre ayarlar tabi.

Mevlüt yapınca lazım oluyordu sanırım onlar

Aile nüfusuna göre değişiyor malum ihtiyaçlar. Misafir olarak gelebilecek yakın akrabaların aile nüfusu üzerinden düşündüm, fazla gelmedi Bibibella .

Birde o var gerçekten. Çok misafir ağırlama durumuna göre değişir. Ben yemeğe de misafir almıyorum kolay kolay artık 2 çocuktan sonra o da sadeleşti.

Çok doğru.
Biz eşimle sadeleşirken her ikimizin ailesi de aynı anda geldiğinde ağırlayabilecek kadar eşya bıraktık. Bu önemli bir durum.
Herkes 6 tabakla sadeleşecek diye bir kanun yok, ihtiyaçlarımız harici olanlardan kurtulmak zaten esas

Ben en başta az eşya aldım rahatım olabildiğince minimalist yaşamaya çalışıyorum , fazla eşya kölelik başka bir şey değil

Benim yemek takımımda fincan yok onun yerine ara boy 12 adet servis tabagi var.
O kadar iş görüyor ki iyki O markayı almışım.

Kendi aileniz 4 kişiyse , 6 kişi misafir gelse sadece çay ve kek vb ikram edecek olsanız dahi 10 bardak lazım diye hesapladım ben.

Herkes kendi ailesine göre hesap edip , kendine göre ayarlar tabi.
Evet haklısınız. Misafir gelince lazım olacak diye evlendiğimde aldığım tabak ve bardak takımları 12 kişilik duruyor bende de malesef. Ama doğum günü kutlamalarında da plastik tabak çanağa geçtim ben mesela Misafirlerimle vakit geçiriyorum hop çöpe.

Benim 3 takim çay bardagim yok, normal yemek takimi disinda ekstra misafir yemek takimim yok. Annemin evinde hepsi, evlenirken evime getirmemiştim 8 senedirde lazim olmadilar. (Evde kalabalik agirlayan cift degiliz)
Sunum ivir zivir şeyler hiç almadim zaten.

Yokluk geliyor diye insan tabak takimi mi istifler. Tabak takimi yoklugunda ne olabilir en fazla?
Fon perde benim de yok direkt sade stor kullaniyorum.
Sizin anlattiklariniz benim normalim o yuzden abarti gelmedi

Kullandığınız yemek takımınız hiç fire vermedi mi ? Kırılan , eksilen olursa yenisini almaz olanları kullanabilirsiniz.

Plastik tabak çanaklar artık eskisi kadar ekonomik değil sanırım ve maalesef her ortamda kullanılması uygun olmuyor.

Zorunlu durumlar dışında yapıları ve barındırdığı maddeler nedeniyle, plastik kullan at kullanmamayı tercih ediyorum.

Gündelik tabak takımımda eksilenler oldu evet. Sonra gündelik olarak 6 kişilik takım aldık. Kahvaltı takımı almamıştım zaten gereksiz görmüştüm. Eski tabak takımımın pasta tabaklarını kahvaltı takımı yaptım.
Kalabalık misafir geliyordu o zamanlar. Misafir takımımda eksilen hiç yok kalsın dedik. Ama şimdi kullandığım gündelikler eksilirse onları çıkartacağım.

Plastik tabaklar doğum günlerinde iyi gidiyor. Aslında kağıt tabak diyeyim konsepte uygun alınca da güzel görünüyor ve geniş kare alıyorum. Eskiye göre ne ucuz ki? Su ve elektrik de ucu değil birsürü su akacak yıkadığında. Diğer misafirlerde zaten çok çeşit yemek vermiyorum. Plastik ve olursa da hoş görüyorlar. Pilav üstü et yanına salata ve içecek gibi mönü hazırlıyorum. Eskisi gibi çeşit çeşit meze salata yapacak vaktim yok çünkü. Hatta gelenlerde birşeyler getiriyor. Ortaya onları açıyorum. Free takılıyoruz yani. Sulu yemeğe uygun olmaz tabi.

Bence en mantıklısı. Boşuna yük. Alırken sonsuza kadar yaşayıp hepsini kullanacakmisiz gibi alıp bir kenara atıyoruz:) gözümüz doymuyor... Ama köy evinde rahmetli aile büyüklerinin sandıklarda özenle sakladığı ve artık sararmaya başlamış hiç kullanılmayan ürünleri görünce gerçeği anlıyorum. Kullanmayacagimiz her şey gereksiz yük.

Hahah evet bilerek başlayınca herşeyi vermesi geliyor insanın ver gitsin bende 1 sene önce bu yola girdim sade ve boş bir ev dertsiz tasasız durmayin devam

Bizde de aynı.
Sadelik candır.
Bufedir, biblodur hiç biri yok.
Hoş ben severdim de çocuktan önce.
Çocuklardan sonra aman aman asla yani
Fazla olan ne varsa çıkarın ki gerçek ihtiyaçlara yer açılsın.

Ben de şu anki kafanızdayım, fazla eşya evi küçültüyor hatta annemlere gelince de gereksiz eşya atıyorum, annem de tam tersi her kabı paketi biriktiriyor ev çarşı gibi aşırı bunalıyorum. 10 tane fincan takımı var yahu koleksiyoner misin sen Ama nevresimler falan hep bir yerde dursun yani görünmüyor sonuçta her şeyi de atmayın pahalaniyor

Kendimden örnek veriyorum,ceyizim olan 12parça misafir tabak takimi hariç mutfak dolarımda 6 adet kahvaltı 6 adet geniş 6 adet normal 6 adet kase var, epi topu da 12 adet çatal çorba kaşığı minik çatal ve çay kaşığı var.3 boy tencere 3 boy tavam var bitti salonumda tv'm L koltuğum perdem tv altındaki konsolum orta sehpam halım var bukadar süs vs hiçbirşey yok havlu toplasam 10 tane çıkmaz. Nevresim takımı en fazla 5 tane boyle cok mutluyum:)))

Fon perde biraz fazla geldi. Ben sadelik delisiyimdir. Evde yedek birşey yok. İki yorgan iki yastık iki battaniye iki pike iki nevresim takımı yatak odası tekstili bu kadar ve o kadar mutluyum ki. Mutfakta herşey minimumdadır. Bir tane bıçağım var diyetim siz gerisini anlayın doğru yoldasınız. Ama fon perde falan bence olmaz. Sadelik çirkinlik değil hem estetik dursun hem sade olsun. Fon perde çok şatafatlı falansa bilemem, benim şatafatlı görüntülere alerjim var.

Koltuk atacak kadar mi oldunuz? Biraz abartılı olmuş sanki evinize hiç mi misafir gelmiyor yatacak yer olsun. Sadelik derken evde eşya kalmayacak sakin olun biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…